ciasto kokosowe - 14467 przepisów (strona:371/965)

Ciasto z białek 437

masz co zrobić z białkami? Zrób ciasto z białek:) Ciasto: 10 białek(jak nie masz tyle to jedno jajko, dwa białka) 1,5 szklanki cukry 3/4 szklanki wiórek kokosowych 3/4 szklaki mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki octu lub spirytusu Bita Śmietana: 30% śmietanę kremówkę (dużą) pół szklanki cukru pudru 1 śmietan fix Dodatki: 3 galaretki truskawkowe świeże(...)truskawki Białka ubij ze szczyptą soli, do ubitych białek dodawaj stopniowo cukier, wiórki kokosowe na to mąkę i proszek do pieczenia. Powoli ubijać (czym dłużej tym lepiej ) pod koniec daj ocet i dalej ubijaj. Ciasto przelej do prostokątnej blachy. Czas Pieczenia: Piec w nagrzanym piekarniku 200 stopni 20 min sam dół, następnie  5 min góra dół (bez termoobiegu

Niezły Młynek
bezglutenowe naleśniki jaglane 324

nadają się na śniadania, obiady lub desery. Jedynym ograniczeniem jest nasza wyobraźnia. Do momentu wyeliminowania glutenu z mojej diety nawet nie byłem świadomy jak różnorodne mogą być sposoby wyrabiania ciasta naleśnikowego i kurczowo trzymałem się białej mąki pszennej. Jak często bywa „potrzeba jest matką wynalazku”, dlatego z konieczności zostałem zmuszony do poszukiwania sposobu do włączenia z powrotem nalesników(...)spory nakład pracy jaką powinniśmy wykonać, dlatego decyzję powinniście podjąć sami. Przygotowanie: Do miski wsyp mąkę, roztopiony olej kokosowy, sól, jajka oraz mleko. Wszystko zmiksuj na gładką masę. Oczekujemy płynnej konsystencji, dlatego w razie potrzeby dolej więcej mleka lub wody. Ciasto wylewaj na gorącą patelnię z kilkoma kroplami oleju. Smaż z obu stron około minutę. Podawaj na słodko lub bardziej

Gar Zdrowia
Czekoladowo - waniliowe muffinki z wiórkami kokosowymi 225

ciemnego cukru muscovado (dostępny jest m.in. tutaj ) 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/4 łyżeczki sody oczyszczonej Do dekoracji: 1- 2 łyżki wiórków kokosowych polewa czekoladowa Przygotowanie Kakao rozetrzyj z mlekiem na jednolitą masę.  Mąkę wymieszaną z sodą oczyszczoną i proszkiem do pieczenia i przesiej przez sitko. Masło utrzyj z cukrem trzcinowym i cukrem muscovado(...)ponownie zmiksuj. Na koniec wsyp przesianą mąkę i delikatniej wymieszaj łyżką. Foremki do muffinek wyłóż papilotkami, napełnij ciastem, wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz około 20 minut. Po upieczeniu wystudź na kratce, polej polewą czekoladową i ozdób wiórkami kokosowymi. Smacznego

Kulinaria - potrawy z różnych stron świata
Ciasto z cukinii i kokosu 194

kolorowych ziemniaków, orzechów, cukinii, dyni, fasoli oraz gruszki. Pysznie się zapowiada, prawda?  A u mnie na blogu pojawił się nowy dział na ciasta warzywne , powoli będę go zapełniała ;) Składniki : 320 g cukinii 100 ml mleka kokosowego 1/2 oleju kokosowego 2 jajka 2/3 szklanki cukru 1 szklanka mąki 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao kilka kropli esencji(...)wlewamy rozpuszczony i przestudzony olej kokosowy, mleczko kokosowe i esencję waniliową. Mąkę, proszek i kakao przesiewamy do osobnej miski. Łączymy ze sobą mokre i suche składniki krótko miksując. na koniec dodajemy cukinię, mieszamy dokładnie drewnianą łyżką.  Formę tzw. keksówkę o wymiarach 25 x 11 cm wykładamy papierem do pieczenia, wylewamy ciasto. Ciasto wstawiamy do nagrzanego piekarnika, pieczemy

Życie zaczyna się w kuchni
Dyniowo-pomarańczowe ciasto drożdżowe 210

mleka 3/4 szklanki puree z dyni 30 g roztopionego masła  skórka starta z pomarańczy 7 g drożdży suchych łyżka mleka zagęszczonego do posmarowania ciasta kruszonka: łyżka mąki 3 łyżki cukru trzcinowego łyżka tartych migdałów łyżka wiórków kokosowych łyżeczka cynamonu 2 łyżki oleju rzepakowego Składniki na kruszonkę zagniatamy i odstawiamy do lodówki. Mleko mieszamy z puree z dynii, przestudzonym masłem

Mienta blog
Chlebek bananowy. 103

 Chlebek bananowy. Najlepszy chlebek bananowy. Chlebek bananowy. Jedzenie chlebków bananowych ma wiele zalet. Są one bogate w potas, błonnik i witaminy, co może pomóc w

Z Kuchni Do Kuchni
Najlepsze ciasto Raffaello bez pieczenia 541

Ciasto Raffaello be pieczenia na krakersach to jeden z najprostszych i najpyszniejszych deserów, jakie możecie przygotować. Składniki 150 g wiórków kokosowych 3 łyżki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 3 żółtka 3 opakowania cukru waniliowego 1 szklanka cukru 3 szklanki mleka 1 kostka margaryny 250-300 g krakersów Przygotowanie Żółtka ucieramy z cukrem waniliowym na puszystą pianę, dodajemy mąkę pszenną(...)kokosowymi (100g), po czym dodajemy masę z żółtkami i mieszamy aż zgęstnieje. Ściągamy z kuchenki. Dodajemy margarynę i mieszamy do uzyskania jednolitej masy. Blaszkę wykładamy krakersami i następnie zalewamy ⅓ kremu. Przekładadamy krakersami. Wierzchnią warstwę kremu posypujemy pozostałą częścią wiórek kokosowych (50g). Wstawiamy do lodówki na 3 godziny. Dodatkowo można zetrzeć na wierzch deserową czekoladę. Autor przepisu: Natalia Artykuł Najlepsze ciasto

Wasze Przepisy
Trufle kokosowe 118

Te trufle kokosowe zrobiły ostatnio furorę wśród mojej rodziny oraz przyjaciół. Każdy kto ich skosztował pytał mnie o przepis Sama muszę, iż nie dziwię się moim

MeCooks
Zdrowe żywienie – jak to w końcu jest? 144

także sprawi że, podkręcimy metabolizm. Wybieraj zdrowe wersje produktów Jeśli masz ochotę na coś słodkiego, spróbuj samemu przygotować deser lub upiecz ulubione ciasto. Możesz do niego użyć zdrowszych składników, takich jak mąka kokosowa, ryżowa, migdałowa czy owsiana. Także zwykły cukier zastąp na przykład erytrytolem lub ksylitolem. Są to zdrowsze zamienniki cukru i mąki, które posiadają o wiele więcej witamin

Kuchnia MagdaLeny
Bezowe krążki kokosowo-orzechowe 128

  4 składniki! Tylko tyle i 30min roboty, łącznie z pieczeniem. Kruchutkie, słodziutkie, znikają momentalnie Idealne, gdy używamy żółtka i zostają nam białka, np. po pączkach

Latosiowydom
Adwentowe pierniczki migdałowe 139

najpierw musicie je zalać wrzątkiem i blanszować przez kilka minut. Po tym zabiegu migdałowa skórka bardzo łatwo odchodzi. Poza tym do wypieku ciasteczek użyłam kokosowego oleju. Olej kokosowy stosuję zamiennie z masłem. Stosuję olej kokosowy bezzapachowy. Jakiej korzennej przyprawy używacie do wypieków pierniczków, gotowej czy domowej? Do tego przepisu użyłam domowej przyprawy korzennej w bardzo uproszczonej wersji. Skorzystałam jedynie(...)korzennej przyprawy szczypta soli 2 łyżki kokosowego oleju, rozpuszczonego 3 łyżki golden syropu 1 duże jajko 1 łyżeczka waniliowego ekstraktu Przygotuj dwie miski. Do jednej wsyp wszystkie suche, odważone składniki i dokładnie wymieszaj. W drugiej misce wymieszaj rozmącone jajko z syropem i kokosowym olejem. Dodaj suche składniki oraz grubo pokrojone migdały. Wymieszaj ciasto, przykryj folią i wstaw do lodówki

codojedzenia
Placuszki jogurtowe 143

naturalnego, 2 jajka, 1/2 szklanki mąki orkiszowej, 2 łyżki płynnego oleju kokosowego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Sposób przygotowania Przygotowanie tych placuszków jest szybkie i przyjemne Najpierw wbijamy do miski jajka. Następnie dodajemy jogurt naturalny, mąkę, olej kokosowy i proszek do pieczenia. Wszystkie składniki miksujemy na gładkie ciasto. Rozgrzewamy patelnię i nakładamy ciasto łyżką delikatnie spłaszczając placuszki. Smażymy na małym

Natka Pietruszki
Cytrynowe ciasteczka z nasionami chia 177

cukier, nasiona chia oraz skórkę otartą z cytryny. Pamiętaj, aby cytrynę dokładnie umyć lub sparzyć. Następnie do suchych składników dodaj sok z cytryny, olej kokosowy (nie musi mieć płynnej konsystencji) oraz jajka. Zagnieć elastyczne ciasto. Gotowe owiń folią spożywczą i wstaw do lodówki na ok. 30 minut. Schłodzone ciasto wyłóż na stolnicę posypaną mąką. Rozwałkuj ciasto

365 dni dookoła kuchni
Ciasto z orzechami 181

mamy zapasy w spiżarce! Jedne z tych zapasów to orzechy! W moim ogrodzie są orzechy włoskie i laskowe. Z tych surowców przygotowałam bardzo proste ciasto! Składniki: 2 jaja 2 łyżki erytrytolu 1 łyżka oleju kokosowego 3 łyżki mąki ryżowej 3 łyżki mąki kukurydzianej 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki orzechów włoskich 3 łyżki orzechów laskowych   aromat wiórki

Truskawkowa Fiesta
BRZOSKWINIOWY PUSZEK W PUCHARKACH 181

Brzoskwiniowe desery w pucharkach z masy serowej z galaretką oraz bitej śmietany i chrupiącej posypki z prażonych wiórek kokosowych. To lekkie jak puszek serniczki na zimno

Kuchnia MagdaLeny