Składniki: 1 szklanka mąki, 200 g masła, 4 jajka, 3 czubate łyżki kakao, 1 i 1/3 szklanki cukru, 2 łyżeczki proszku do pieczenia, 3 łyżki wody, wiórki kokosowe. Przygotowanie: W rondelku rozpuszczamy masło z cukrem, tak by cukier całkowicie się rozpuścił. Następnie dodajemy wodę i kakao- mieszamy. Odlewamy 3/4 szklanki masy kakaowej na polewę. Pozostałą(...)mieszamy delikatnie łyżką. Przekładamy masę do keksówki wysmarowanej tłuszczem i wstawiamy do rozgrzanego piekarnika do 180 stopni na 40 minut. Po wyciągnięciu ciasta, polewamy je polewą- jeśli zgęstniała to delikatnie podgrzewamy i posypujemy wiórkami kokosowymi
Aga w kuchnimogą być zmielone płatki owsiane) 180 ml mleka (roślinnego – użyłam mleka owsianego) 50 g odżywki białkowej (jeśli użyjesz białka bez cukru, do ciasta dodaj 2 łyżki cukru lub innego słodzika) 2 łyżki oleju (użyłam kokosowego ) 1 łyżka octu jabłkowego lub soku z cytryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cukru waniliowego lub kilka kropel aromatu waniliowego szczypta kurkumy(...)kakao, jeśli chcesz uzyskać czekoladowy smak). W drugiej misce wymieszaj mleko roślinne, olej oraz ocet jabłkowy lub sok z cytryny. Teraz mokre składniki stopniowo wlewaj do suchych, całość mieszając. Ciasto wyłóż na spód formy. Wierzch ciasta posyp kaszą manną, a następnie ułóż pokrojone truskawki. Piecz 20 minut w 170 stopniach Celsjusza (funkcja góra-dół). Ciasto podawaj z musem owocowym
Via Gustomożemy go skubnąć, nie mając wyrzutów sumienia :) Czyż to nie wspaniałe? Dlatego dzisiaj coś na podwieczorek. Coś, co może zastąpić nam jeden posiłków: piernik z buraka. Do upieczenia ciasta użyłam mąki ryżowej, mąki migdałowej oraz mąki jaglanej, na którą przepis podawałam przy okazji przepisu na ciasteczka jaglane. Jak zrobić mąkę ryżową ? Naprawdę prosto. Po prostu z białego ryżu(...)suchych składników wlałam mleko sojowe wymieszane z octem Następnie dodałam ksylitol, olej kokosowy i buraka Nagrzałam piecyk do 180 stopni - termoobieg Foremkę wysmarowałam olejem kokosowym i wysypałam mąką ryżową. Masę przelałam do foremki i piekłam ciasto 40 minut Następnie wyłączyłam piecyk i jeszcze 10 minut trzymałam ciasto w piekarniku z zamkniętymi drzwiczkami. Potem je uchyliłam i przez kolejne 10 minut
www.szczesliwakuchnia.blogspot.commożemy go skubnąć, nie mając wyrzutów sumienia :) Czyż to nie wspaniałe? Dlatego dzisiaj coś na podwieczorek. Coś, co może zastąpić nam jeden posiłków: piernik z buraka. Do upieczenia ciasta użyłam mąki ryżowej, mąki migdałowej oraz mąki jaglanej, na którą przepis podawałam przy okazji przepisu na ciasteczka jaglane. Jak zrobić mąkę ryżową ? Naprawdę prosto. Po prostu z białego ryżu(...)suchych składników wlałam mleko sojowe wymieszane z octem Następnie dodałam ksylitol, olej kokosowy i buraka Nagrzałam piecyk do 180 stopni - termoobieg Foremkę wysmarowałam olejem kokosowym i wysypałam mąką ryżową. Masę przelałam do foremki i piekłam ciasto 40 minut Następnie wyłączyłam piecyk i jeszcze 10 minut trzymałam ciasto w piekarniku z zamkniętymi drzwiczkami. Potem je uchyliłam i przez kolejne 10 minut
Szczęśliwa kuchniaprzygotujecie sobie od razu 2 foremki, każda o rozmiarach 11x35. Wysmarowane i posypane czymkolwiek. Może być to bułka tarta, płatki migdałów czy wiórki kokosowe. Ja wybrałam dwie foremki jedną o rozmiarach 11x35, drugą zdecydowanie mniejszą, półokrągłą. Ciasta było po brzegi, dlatego proponuję Wam 2 foremki większe, aby ciasto nie musiało z nich wychodzić:). Dekoracyjne foremki są jak najbardziej wskazane. Ciasto
Leśny ZakątekPolecam Wam szybki deserek kokosowa krówka, który przygotujecie w 30 minut. Dla przełamania słodyczy dodałam dżem z czarnej porzeczki i taka kompozycja świetnie trafia w słodkie
Słodki sentymentProste i pyszne, budyniowo - kokosowe. Idealne do kawki. Wszystkie warstwy pieczemy razem i po ostygnięciu można wcinać. Polecam... Zobacz przepis »
Swojskie jedzonkoSzybkie i łatwe do przygotowania domowe batoniki kokosowe. Potrzebujesz tylko 4 składników! Składniki puszka mleczka kokosowego 250 g wiórek kokosowych ksylitol (według uznania) 3 czekolady gorzkie
Wasze PrzepisyDzisiaj sprawdzony przepis na pyszny krem kokosowy z białą czekoladą. Idealny krem kokosowy, który możecie wykorzystać do przełożenia tortu. Pasuje również do babeczek lub tarty. (adsbygoogle
To co lubię - gotuję i polecamSkładniki jajka, 7szt mąka kokosowa, 70g erytrytol, 7 łyżek olej, 1 łyżka proszek do pieczenie, 1/2 łyżeczki gruszki, 2 sztuki cukier trzcinowy, 2 łyżki Przygotowanie Żółtka
Gotowanie moimi oczamiSKŁADNIKI: - mleko 4 szklanki lub mleczko kokosowe - miód 1/3 szklanki - kasza jaglana (300 g) 1 i 1/3 szklanki - kakao 3 łyżki lub karob - Jaja 3 szt
Być w dobrej formie i tryskać pozytywną energią przez cały czasCiasto czekoladowe, dla którego inspiracją był przepis na piernik Jadłonomii ( zmiany w przepisie minimalne). Po raz kolejny okazuje się, że warzywa to świetna baza dla ciast
Kasia Sarnawodnej, zmielone płatki owsiane, banany w kawałkach. Miksujemy wszystko na gładką masę. Dodajemy ekspandowane nasiona. Chwilę miksujemy. Ciasto nakładamy do silikonowych foremek na muffinki. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 200 stopni. Pieczemy 20 minut. Przed podaniem posypujemy mąką kokosową. #banan #muffinki #amarantus #fit #zdrowie #odpornosc #zdrowejedzenie #dobresłodycze
Szkrab Je SamTort obficie obsypany wiórkami kokosowymi i przyozdobiony rurkami waflowymi i kokosowymi kulkami. Przełożony dużą ilością bitej śmietany. Lekki o delikatnym kokosowym smaku. Czytaj dalej »
Przepisy KulinarnePlanowałam upiec ciasto z masą jaglaną, jednak w trakcie przygotowywania zmieniłam zdanie i poprzestałam na etapie gotowania - zmiksowaną kasze w formie budyniu zjadłam na podwieczorek Czytaj
Kasia Sarna