Proteinowe gofry karobowe :) 201migdałowe Przygotowanie: Żółtko oddzielić od białka, a białko ubić na sztywną pianę. Pozostałe składniki zmiksować wraz z żółtkiem. Dodać białko i delikatnie zamieszać. Gofrownicę rozgrzać i nasmarować olejem kokosowym. Wylać ciasto i piec 6 minut. Podawać z ulubionymi dodatkami, np. masłem migdałowym
Zdrowie na języku :P
Świąteczny Makowiec + film 65Dziś podzielę się z Wami przepisem na wyjątkowe ciasto Świąteczny Makowiec. To idealna propozycja na każdą okazję – zarówno na święta, jak i na codzienny deser. Aromatyczne
Smakowite Dania
Tort urodzinowy bez glutenu, bez laktozy i bez jajek 156dałam z kompotu wiśniowego) Składniki na czekoladę: 10 daktyli 1 szklanka mleka ryżowego 2 łyżki oleju kokosowego 3 łyżki kakao dżem do przełożenia śmietana ryżowa cukier kokosowy kilka kruchych ciastek (ja dałam ryżowe) Ciasto: Do miski wsypałam mąkę ryżową, gryczaną i ziemniaczaną. Dodałam proszek do pieczenia, olej, mleko ryżowe oraz cukier kokosowy. Wszystkie składniki wymieszałam za pomocą miksera. Ciasto podzieliłam(...)mlekiem i gotowałam pod przykryciem przez 15 min. Następnie zmiksowałam za pomocą blendera, dodałam kakao, olej kokosowy i wymieszałam. Krem do ozdobienia: Śmietanę kokosową z dodatkiem cukru brązowego ubiłam za pomocą miksera. Na pierwszą część ciasta, bez kakaa wyłożyłam krem wiśniowy. Na drugą część, kakaową wyłożyłam dżem, a na trzecią część ciasta wyłożyłam krem. Na kremie ułożyłam ciastka ryżowe, jedno
nietadieta
Keto tort malinowy – urodzinowy :) (Paleo, LowCarb) 425gęstego mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii 40 ml oleju kokosowego rafinowanego 30 g mąki kokosowej 10 g izolatu białka (tzw. peptydy kolagenowe) 1 łyżeczka cream of tartar inaczej kamień winny lub kwaśny winian potasu (spulchniacz) 60 ml wódki kokosowej lub innego mocnego alkoholu do nasączenia blatów Krem malinowy 1 puszka mleka kokosowego mocno schłodzonego (tylko stała część(...)lśniąca, połączyć ją delikatnie z masą żółtkową. Na koniec ostrożnie wmieszać suche składniki. Ciasto przelać do tortownicy (o średnicy ok. 18 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Piec przez ok. 20 -25 minut. Ostudzić. Ostudzone ciasto przekroić na dwa blaty. Krem malinowy Stałą część mleka kokosowego z puszki ubić na sztywno. Maliny zblendować i wmieszać do ubitego mleka kokosowego razem
Modern Cave Girl
Fit babeczki z kremem z nerkowców i owocami 161wrzątkiem i odstaw na kwadrans. Następnie odsącz, przełóż do kielicha blendera, wlej płynny olej kokosowy i zmiksuj na gładko. Wsyp zmielone orzechy nerkowca, wiórki kokosowe i mąkę kokosową. Dokładnie wymieszaj. Gotowym ciastem wyłóż do metalowe foremki posmarowane olejem kokosowym. Wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C i piecz przez 10-15 minut. Następnie wystudź, babeczki wyjmij z foremek i wstaw
Food Square
DYNIOWY PUSZEK 298pełni, więc nie można obyć się bez ciasta z dynią. Tym razem jest to ciasto na zimno a'la sernik...tylko, że bez sera, a z mleczkiem kokosowym i śmietanką kremówką. Ciasto jest bardzo delikatne jak puszek i rozpływa się w ustach... Składniki: 1 kg dyni (waga ze skórą) 5 łyżek cukru 1 op. ciastek typu "Pieguski"z czekoladą(...)dodajemy powoli masę dyniowo-kokosową i mieszamy delikatnie łyżką. Gotową masę wylewamy na przygotowany spód i wkładamy do lodówki do stężenia. Galaretkę rozpuszczamy w 200 ml wrzątku. Do rozpuszczonej galaretki dodajemy odłożoną mniejszą część puree dyniowego. Mieszamy i studzimy. Na stężałą masę wylewamy zimną galaretkę, Wkładamy do lodówki do stężenia. Przechowujemy w lodówce. Rada: 1) Ciasto nie jest zbyt słodkie
Kuchnia MagdaLeny
Kokosowy mazurek z truskawkami 153wersja tradycyjnego, niskiego, słodkiego ciasta kuchni polskiej, pieczonego w okresie Wielkanocy, z kruchym spodem pokrytym truskawkową konfiturą, która idealnie komponuje się z warstwą masy kokosowej. Wielkanocny mazurek to również piękna ozdoba świątecznego stołu. Składniki: Ciasto: 250g mąki pszennej 125g masła ekstra 4 łyżki cukru pudru 1 jajko 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia masło do wysmarowania formy(...)Wypełnienie mazurka: 6 łyżek konfitury z truskawek 1 puszka mleka kokosowego 3 łyżki wiórek kokosowych 3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 6 łyżek mleka Dekoracja: wiórki kokosowe czekoladowe jajka Wykonanie: 1. Ciasto: Mąkę przesiać do miski, dodać proszek do pieczenia, cukier puder, masło i wszystko posiekać siekaczką. Dodać jajko i dokładnie zagnieść na jednolite ciasto. Po tym czasie ciasto
Szalona Kuchnia Eweliny
Gofry z olejem kokosowym, bitą śmietaną i mandarynkami 183mieszamy mikserem, następnie przesiewamy mąkę z proszkiem i jeszcze raz mieszamy, białka ubijamy ze szczyptą soli i partiami dodajemy do ciasta delikatnie mieszając. Gofrownicę rozgrzewamy, delikatnie natłuszczamy olejem kokosowy, nakładamy porcję ciasta, pieczemy na złoty kolor. Śmietanę ubijamy na sztywno z cukrem i cukrem waniliowym, rękaw cukierniczy napełniamy ubitą śmietaną, dekorujemy gofry.Na każdym układamy mandarynki lu dowolne owoce. Smacznego
Sama słodycz i szczypta chili
Ciasto Góra lodowa w wersji kokosowej 215biszkopcików, które stanowią taką kropkę nad "i" tworząc góry. Być może stąd ta nazwa ciasta... Tym razem na urodziny córki postanowiłam klasyczną Lodową Górę zamienić na kokosową, która smakowała obłędnie. Dodatkowo ciasto wzbogaciłam o mini beziki, które bardziej przypominały śnieżne pagórki. I teraz mam dylemat, która wersja jest smaczniejsza, ale z pewnością do obu powrócę jeszcze nie raz. Może(...)ostudzeniu przekroić na 2 części. Przygotować krem budyniowy. Z 600 ml mleka odlać odrobinę i rozmieszać w nim budynie z żółtkiem. Pozostałe mleko zagotować z cukrem i wiórkami kokosowymi, a następnie połączyć z rozmieszanym budyniem. Mieszać do zgęstnienia oraz zagotowania się całości. Budyń zdjąć z ognia, przykryć folią spożywczą i pozostawić do całkowitego ostudzenia. Miękkie (!) masło ubić do białości
Di gotuje
Ciasto cytrynowe z bitą śmietaną i kokosem + film 216cukru pudru 50 g wiórków kokosowych przepis spód Herbatniki ścieramy na tarce o dużych oczkach do uzyskania średnio grubej konsystencji lub kruszymy w dłoniach ( tak aby żeby uzyskać fajną chrupkość spodu ). Do ciastek wlewamy rozpuszczone masło i całość dokładnie ze sobą łączymy. Na dno tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia wsypujemy składniki na spód ciasta i starannie rozprowadzamy je łyżką, lekko(...)miski wlewamy śmietanę i ubijamy ją ale niezbyt sztywno, stopniowo wsypujemy cukier puder oraz śmietan fix. Ubitą śmietanę wykładmy na ciasto i dokładnie ją rozprowadzamy, wierzch posypujemy wiórkami kokosowymi. Tak przygotowane ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin lub na całą noc. Artykuł Ciasto cytrynowe z bitą śmietaną i kokosem + film pochodzi z serwisu Smakowite Dania
Smakowite Dania
Kora dębu 257Ciasto kora dębu, zwane też korą orzechową, to dość popularne ciasto w wielu domach, przygotowywane szczególnie na święta lub inne uroczystości. Ciasto składa się z dwóch blatów orzechowo-kokosowych przełożonych brzoskwiniową masą budyniową oraz delicjami pomarańczowymi nasączonymi w kawie z procentami. Na wierzchu znajdują się kawałki brzoskwiń oraz galaretka brzoskwiniowa. Dosłownie niebo w gębie! Mimo że ciasto jest wielowarstwowe(...)składaniem ciasta. Ciasto naprawdę świetnie smakuje i nie należy do tych bardzo bardzo słodkich, od których aż mdli. Do tego świetnie się prezentuję na stole, że nie sposób przejść obok niego obojętnie. Polecam na święta Wielkanocne! P.S. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, proponuję najpierw przeczytać cały przepis, by zapoznać się z poszczególnymi etapami i rozplanować sobię pracę :) Składniki: Ciasto orzechowe
Kuchnia MagdaLeny
Kostka piernikowa -stary rodzinny przepis 296niej nie ma w moim domu świąt,wszyscy ją uwielbiamy,bo czego tu nie lubić- w środku mięciutki piernik,na to polewa i wiórka kokosowe,mniam..... Składniki: na ciasto: 45 dag mąki pszennej 3 całe jajka 50 g masła 4 łyżki miodu 25 dag cukru pudru 1 opakowanie proszku do pieczenia na polewę: 20 dag masła lub margaryny 12 łyżek(...)mleka 4 łyżki kakao 60 dag cukru 50g spirytusu dodatkowo : 2 duże opakowania wiórek kokosowych HELIO Przygotowanie: Zaczynamy od ciasta:wszystkie składniki na ciasto miksujemy w misce ,wylewamy na prostokątną blachę wyłożoną papierem do pieczenia-pieczemy w 170 stopniach 30-40 min. Po wystudzeniu pokroić na kostki i ugotować polewę.Do rondelka dajemy wszystkie składniki polewy i zagotowujemy.Maczamy w jeszcze
Swojskie jedzonko
Ciasto z masą kokosową 160CIASTO: mąka pszenna - 50 dag proszek do pieczenia - 2 łyżeczki żółtka - 5 szt cukier puder - 1/2 szkl cukier waniliowy - 2 łyżeczki masło zimne - 25 dag śmietana gęsta -1 łyżka sól - szczypta MASA KOKOSOWA: białka - 5 szt śmietana gęsta 18% - 1 Litr wiórki kokosowe - 20 dag cukier puder - 1/2 szkl budyń śmietankowy w proszku - 2 op mąka ziemniaczana- 1 łyżka(...)dodać budyń w proszku wymieszany z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia powoli dodawać do białek na przemian ze śmietaną i starannie mieszać.Na końcu wsypać wiórki kokosowe i delikatnie wymieszać. Wyjąć ciasto. 3/4 wylepić dużą blaszkę (25*35), na ciasto wyłożyć dżem i równo go rosmarować po całości , następnie wyłożyć masę kokosową i na wierzch posypać pokruszonym pozostałym ciastem
ciasta i desery czyli na słodko