ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:52/352)

Sernik z brzoskwiniami 253

trudny do zrobienia. Składniki: ( forma o wym. 38x24cm ) Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1/2 margaryny (125g), 1/2 szklanki cukru, 1 jajko, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia. Masa: 75 dag gotowego (już zmielonego) twarogu, 1 szklanka cukru, + 2 duże łyżki cukru, 4 żółtka, 1 jajko całe, 1 i ok.1/2 budyniu śmietankowego bez cukru, 1/2 szklanki oleju, 2 szklanki mleka(...)soli. Kruszonka: 1 paczka wiórek kokosowych (nie duża), 1 żółtko, 1 łyżka miękkiego masła. Ponadto: puszka brzoskwiń lub brzoskwinie z kompotu, masło do wysmarowania formy, mąka do posypania formy.   Przygotowanie:  Przygotować wszystkie składniki na ciasto. Masło pokroić w kostkę i dodać je do reszty składników. Zagnieść ciasto. Formę do pieczenia wysmarować masłem i obsypać mąką. Wyrobione

W kuchni u Moniki
Biszkopt idealny 170

pozwalają na pięknie wyrośnięcia ciasta bez dodatku proszku do pieczenia . ⭕ Najczęstsze błędy Najczęściej popełniane błędy podczas przygotowania i pieczenia biszkoptu. Biszkopt bywa kapryśny, choć nie jest to wina samego biszkoptu, zakalec to raczej nasz nieuwaga i pośpiech w przygotowaniu. Często chcąc sobie „skrócić” czas pracy przy przygotowaniu ciasta pomijamy ważne etapy! Jajka – oczywiście powinny(...)podczas pieczenia. Nie otwierajmy więc piekarnika bez powodu, ponieważ może to spowodować jego opadnięcie. Jeśli pieczecie biszkopt po raz pierwszy, można zajrzeć do niego tuż przed końcem zalecanego czasu pieczenia, aby szybko i sprawnie wykonać test „suchego patyczka”. Każdy piekarnik piecze inaczej, więc najprawdopodobniej trzeba będzie odrobinę skorygować czas pieczenia. Biszkopt pieczemy z opcją

SprawdzonaKuchnia.pl
Biszkopt kokosowo - kasztanowy z delikatnym musem bez cukru 181

mąki kokosowej 20 g mąki kasztanowej 3/4 łyżeczki proszku do pieczenia Do miski przełożyć wszystkie białka i ubić na sztywną pianę. Dodawać po łyżce ksylitol, ciągle ubijając. Stopniowo dodawać żółtka, nie przerywając mieszania na wysokich obrotach. Mąki z proszkiem przesiać i wymieszać delikatnie łyżką. Ciasto przelać do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (średnica 24 cm). Piec około(...)naturalnego kremowego 150 g serka kremowego (u mnie Bieluch) 1/4 szklanki mleka skondensowanego niesłodzonego 3 łyżki erytrolu 0,5 łyżeczki płynnego ekstraktu ze stewii 2 listki żelatyny dodatkowo: konfitura bez cukru (u mnie z dzikiej róży), mrożone maliny  Serek kremowy utrzeć z erytrolem i stewią aż do uzyskania gładkiej masy. Dodać mleko skondensowane i ubić tak, by uzyskać

FitKot
KOSTKA CHAŁWOWA 276

Idealne na wszelkiego rodzaju przyjęcia.  Czekoladowy biszkopt pieczemy bez dodatku proszku do pieczenia. Rośnie dzięki dobrze ubitym i napowietrzonym białkom. Po upieczeniu nasączamy go słodką herbatą, dzięki czemu jest wilgotny i lekki równocześnie. Ciasto można przygotować wcześniej i do 3-4 dni przechowywać w lodówce.  SKŁADNIKI CIASTO 6 jajek w temperaturze pokojowej / białka i żółtka oddzielnie(...)masła lub oleju kokosowego DODATKOWO : kubek czarnej herbaty z miodem i cytryną, 1 słoik (285 g) powideł śliwkowych lub dżemu z czarnej porzeczki, pokruszone pistacje lub chałwa WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 175℃ z włączoną funkcją góra/dół bez termoobiegu. Spód formy o wymiarach 20x30 cm. smarujemy masłem i wykładamy papierem do pieczenia. CIASTO : Białka umieszczamy w szklanej

cool and minty
Ciastka bounty – wegańskie, bez cukru i glutenu 246

słodkości. Będą już całkowicie fantastycznie ze sobą współgrać w rozkosznie chrupiących ciastach owsianych – ciastkach pieczonych bez dodatku jajek, laktozy, cukru czy glutenu (pod warunkiem użycia certyfikowanej mąki). To znany i lubiany duet smakowy, zamknięty w wyjątkowo udanym wypieku. Składniki na około 10 – 12 sztuk: 60 g oleju kokosowego, w temperaturze pokojowej 70 g syropu klonowego 1 łyżka siemienia lnianego(...)szklanka) mąki owsianej (certyfikowanej dla wypieku bezglutenowego) / lub płatków owsianych zmielonych na mąkę 90 g (1 szklanka) wiórków kokosowych (bez konserwantów) 40 – 50 g czekolady z min. 70% zawartością kakao, bez białego cukru 1/2 łyżeczki ekologicznego proszku do pieczenia bez fosforanów 1 łyżeczka naturalnego ekstraktu waniliowego szczypta nierafinowanej soli Siemię lniane zmielić, przełożyć do miseczki wraz

Even Better Food
BROWNIE Z CUKINII Z KARMELEM SEZAMOWYM ( BEZ LAKTOZY/ BEZ GLUTENU/BEZ CUKRU ) 153

pieczenia przesiać. Masło utrzeć, dodać stopniowo jaja. Daktyle odsączyć z wody i umieścić w malakserze. Wlać mleko i zmiksować na gładką masę. Przygotowaną masę dodać do jaj i zmiksować. Do mąk dodać masę z jaj i daktyli oraz śmietanę. Wymieszać. Czekoladę roztopić w kąpieli wodnej. Dodać do ciasta. Cukinię odsączyć z soków i wymieszać z ciastem. Wylać na blachę(...)termoobiegiem. Piec w 170 stopniach.  Polewa daktyle suszone 2 garści mleko 1.5 % bez laktozy Mlekovita 1/2 szkl. pasta sezamowa tahini 1 łyżka olej kokosowy 3 łyżki Daktyle zalać mlekiem i gotować około 10 min., aż zmiękną. Dodać pastę sezamową i olej kokosowy. Zmiksować blenderem, gdy olej się rozpuści. Polewę wylać na ostygnięte ciasto. Wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Fit desery – Przepisy na zdrowe słodycze z grupy Fit Przepisy 118

kaszy jaglanej, ale bez pieczenia, bez jaj, bez glutenu SKŁADNIKI: Warstwa jaglana: – 3/4szklanki suchej kaszy jaglanej – 2 szklanki wody (do kaszy), – 100g daktyli (3/4 szklanki) + woda po daktylach, – 2 łyżki kakao, – 1 miarka odżywki białkowej – 1,5 łyżki oleju kokosowego. POLEWA: – 75 czekolady gorzkiej 70% bez cukru bądź(...)słodzidła – 125g twardego masła. Wszystkie składniki zagnieść na gładkie ciasto .Wstawić do lodówki na pół godziny.Po tym czasie wyłożyć ciastem formę do tarty .U mnie starczyło ciasta jeszcze na 2 tartaletki. Nakluc widelcem i piec w 200*C przez 20minut. SKŁADNIKI masa budyniowa: – 2 opakowania budyniu waniliowego bez cukru – 4 łyżki slodzidla – 3 łyżki masła

Czynniki pierwsze
Sernik na piernikowo-kokosowym spodzie 159

Proteinowy sernik na piernikowo-kokosowym spodzie. Idealny pomysł na deser i potreningową przekąskę. 500 g twarogu 100 g galaretki proteinowej* 300 ml wody maliny do przybrania

Kucharzyca
Tarta karmelowo-malinowa 453

Niebo w gębie   Składniki: spód: 150 g herbatników maślanych 100g wiórków kokosowych 100g masła krem: 500g serka waniliowego naturalnego 100g śmietany 12 % 1/2 puszki karmelu

czarrna od kuchni
Miodowe bałwanki na muffinkach 294

użyłam rękawa cukierniczego bez założonej końcówki. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 180*C i piec przez 20-25min. Muffinki bardzo wyrosną. Po wystudzeniu ściąć muffinkom „czapeczki” na wysokości, gdzie kończą się papilotki. Ścinki rozkruszyć w palcach, powinno ich być ok 300g. Dodatkowo skruszyłam dwie muffinki. Czekoladę rozpuścić z masłem, dodać do ciasta(...)połączyć. Zostało mi 10 muffinek. Z ciasta wyciąć 10 małych kółek na czapki, uformować 20 kulek na guziki i 20 mniejszych na oczy. Z pozostałego ciasta zrobić kule na bałwanki. Jedna większa, a druga trochę mniejsza. Wstawić do lodówki, aby stwardniały. Na ściętych muffinkach rozsmarować cienką warstwę gęstego dżemu. Brzegi obsypać wiórkami kokosowymi. Rozpuścić białą czekoladę (użyłam kuwertury) nad kąpielą

https:KKuchniaMniam
Tarta szarlotka pod bezą 205

nutą kardamonu, 2 łyżki soku z cytryny, 50 g drobnych wiórek kokosowych, ponadto: 2 białka, 150 g cukru białego kryształ, 1 łyżeczka octu winnego, 300 g marmolady wieloowocowej. Przygotowanie: Ciasto: Wszystkie składniki na kruche ciasto zagniatamy do uzyskania jednolitej masy w razie potrzeby dodajemy łyżkę wody. Ciasto przenosimy do formy(...)dokładnie wylepiamy dno i ścianki, nakłuwamy widelcem i wstawiamy do lodówki na ok. 30 min. Piekarnik nastawiamy na 200°C. Schłodzone ciasto pieczemy ok. 20 min. Ciasto wyjmujemy i pozostawiamy do przestygnięcia. Rada: podczas pieczenia ciasto  może się podnieść, ponieważ jest duża powierzchnia, wystarczy położyć na nią papier do pieczenia i wsypać równomiernie

Moniki Smakołyki
Ciasto kokosowe ze śliwkami 176

proszkiem do pieczenia i wiórki kokosowe na zmianę z jogurtem greckim lub śmietaną, w dwóch turach i krótko wymieszać przy pomocy szpatułki, tylko do połączenia się składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć ciasto i wyrównać. W ciasto powciskać pokrojone na pół śliwki. Piec w temperaturze 160 ºC bez termoobiegu przez około 40- 45 minut

Słodka Strefa
Karmelowa tarta z jagodami – bez pieczenia 199

ciasta poświęcić zbyt wiele czasu - zwłaszcza, że pogoda w weekend dopisała i szkoda marnować go w kuchni. W gazetce z przepisami znaleźliśmy przepis na tartę bez pieczenia, ale w kuchni nie może być dwóch identycznych dań, dlatego przygotowaliśmy ją zmieniając odrobinę składniki. Przepis na karmelową tartę z jagodami Herbatniki kruszymy na drobne kawałki i mieszamy w wiórkami kokosowymi

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Kokosowo – budyniowe ciasto z brzoskwiniami 152

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Masa kokosowa: 6 białek, 1 szklanka drobnego cukru, 1 budyń śmietankowy, 2 czubate łyżki mąki ziemniaczanej, 150 g wiórków kokosowych, 200 ml kremówki 36% Ponadto: 2 budynie śmietankowe lub waniliowe ( bez cukru), 2 łyżki cukru, 750 ml mleka, 1 puszka brzoskwiń   Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto umieszczamy w misce i dokładnie(...)kolejności ( stale miksując) dodajemy wcześniej wymieszane sypkie produkty ( budyń, mąka ziemniaczana, wiórki kokosowe), a na końcu śmietanę. Masę wykładamy na brzoskwinie. Wyjmujemy z zamrażarki pozostałą część ciasta i ścieramy je na tarce o dużych oczkach na masę kokosową. Ciasto wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika i pieczemy około 50 – 60 minut (do suchego patyczka

Nie tylko w kuchni