składnikowy sernik dyniowy to ciasto, które ratuje w kryzysowych sytuacjach, np. takiej, gdy masz ogromną ochotę na sernik, ale niestety aktualna dieta nie pozwala na jedzenie sera. Wersja z tofu i dynią jest chyba moją ulubioną wersją tofurnika. Do tej pory dzieliłam się z Wami przepisami na tofurniki w wersji bez pieczenia (gorąco polecam Ci wypróbowanie Dyniowego tofurnika(...)czekoladowym spodem oraz Czekoladowego tofurnika ). Ten przepis możecie traktować jako bazę: możecie dołożyć do niego spód, np. taki z ciasteczek i oleju kokosowego, możecie wierzch udekorować np. gruszką lub jabłkiem. Eksperymentujcie i dajcie znać jak Wam smakowało 8 składnikowy sernik dyniowy Składniki: 300 g puree z dyni hokkaido kostka tofu jajko ok. 40 g dowolnego słodziwa – ja użyłam cukru
365 dni dookoła kuchniPolecam je i Wam. Pyszne, delikatne lekko kokosowe ciasto i pulpa z mango, to dla mnie duet doskonały. Spróbujcie. Składniki: (na około 6 sztuk) 100 g mąki pszennej (u mnie tortowa) 100 g masła 2 jajka klasy M 100 g cukru kokosowego 1,5 płaskiej łyżeczki proszku do pieczenia po 3 łyżeczki pulpy z mango na babeczkę cukier puder(...)oprószenia babeczek Dodatkowo: forma na muffinki i kolorowe papilotki Stella Przygotowanie: Masło rozpuszczamy i studzimy. Piekarnik rozgrzewamy do 190 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). W misce mieszamy dokładnie 2 jajka i cukier (ja używam ręcznej trzepaczki). Następnie wlewamy przestudzone masło, mieszamy. Kolejno wsypujemy powoli mąkę z proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia składników. Formę na muffinki
Słodkie okruszkipieczenia. Chleb na formę: 31cm x 12cm SKŁADNIKI: 12 jajek 1 szkl. roztopionego masła 3 łyżki miodu HUZAR 1 łyżeczka soli 180g mąki kokosowej 2 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia WYKONANIE: 1. Jajka, miód i sól ubijamy na gładka konsystencje, po chwili wlewamy masło delikatnym strumieniem. 2. Następnie dodajemy mąkę kokosową zmieszaną z proszkiem do pieczenia, ubijamy(...)całkowitego połączenia się składników. 3. Ciasto wykładamy do formy wysmarowanej tłuszczem, pieczemy w temp.180* około
Dziś Ja gotujedaktyli + woda do namoczenia 2 łyżki jogurtu naturalnego 2 łyżki mąki kokosowej 3 łyżki mąki orkiszowej pełnoziarnistej Łyżka gorzkiego kakao Odrobina sody Woda z daktyli KREM 220g twarożku typu włoskiego 4 łyżki jogurtu naturalnego Pół szklanki suszonych daktyli + woda do namoczenia Łyżka budyniu waniliowego bez cukru CIASTO Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę Czerwoną fasolę dokładnie wypłukać(...)daktyle odcedzić z wody Wszystkie składniki zblendować na gładką masę. W razie potrzeby dodać wody, w której moczyły się daktyle Masę wlać do formy, ja wykorzystałam małą foremkę 16cm Piec 50-60 minut w 180 stopniach Zostawić do ostygnięcia KREM Daktyle moczyć we wrzątku przez około godzinę, następnie odcedzić Twarożek zblendować z daktylami, jogurtem oraz budyniem Jeśli konsystencja będzie zbyt
HealthyCreationspierwsze jest szybkie, po drugie proste, po trzecie wilgotne, po czwarte kakaowe, po piąte bez jajek i mleka , a po szóste za każdym razem może smakować inaczej dzięki dodatkom, piekłam różne kombinacje i za każdym razem wychodzi pyszne. A na dodatek ciasto należy do tych zdrowszych. Więc polecam na święta i nie tylko :) Składniki: 1 ½ szklanki(...)ciemnego kakao szczypta soli 1 łyżeczka sody oczyszczonej ½ do ¾ szklanki brązowego cukru 1 łyżka cukru waniliowego 1 szklanka zimnej wody lub soku czy mleka owsianego ⅓ kubka oleju np. kokosowego 1 łyżka octu np. jabłkowego dodatkowo garść np. suszonej żurawiny i kandyzowanej skórki pomarańczowej z firmy Helio ( generalnie do tego ciasta możecie użyć również owoców typu jabłko, banan czy maliny
Słodkie zapomnienieŚnieżny puch to ciasto bez pieczenia. Bardzo szybkie w przygotowaniu, łatwe,delikatne, "niebo w gębie". Jeśli jesteście miłośnikami kokosa to ten przepis jest właśnie dla Was. Ciasto ma jedną wadę :) Bardzo szybko znika :) Kto się skusi na taką delikatną piankę? Więcej przepisów na ciasta znajdziecie na moim blogu w zakładce CIASTA Składniki 500 g sera twarogowego(...)dałam wiaderkowy) 400 g śmietany kremówki (36%) 2 galaretki cytrynowe 1 łyżeczka żelatyny ciastka herbatniki cukier puder według własnego smaku (dałam 1/2 szklanki ) 1/2 szklanki wiórek kokosowych Galaretki wraz z żelatyną rozpuścić w dwóch szklankach wody i przestudzić. Galaretka powinna być zimna, ale płynna. Śmietanę ubić wraz z cukrem na sztywno. Dodać ser i zmiksować, a następnie miksując
O kuchni z uczuciemobiad lub lekką kolację bez mięsa. Pulpeciki przygotowałam z czerwonej soczewicy z dodatkiem szpinaku i aromatycznych przypraw. Jest to świetnie niskokaloryczne danie dla osób odchudzających , ponieważ przygotowane jest właściwie bez tłuszczu, nie licząc jednej łyżki oleju kokosowego 😉 Pulpeciki pieczone są w piekarniku , a nie na patelni więc nie nasiąkają tłuszczem podczas pieczenia. Mięciutkie i delikatne, przypominają trochę(...)Cuisine Fusion, Polska Keyword soczewica, szpinak Prep Time 10 minutes Cook Time 40 minutes Total Time 50 minutes Servings 4 Author Anna Ingredients Składniki na pulpeciki 1 łyżka oleju kokosowego 1 duża cebula pokrojona w kostkę 1 łyżeczka mielonego kminku 1 łyżeczka kurkumy 1/2 łyżeczki mielonej kolendry 1 szklanka czerwonej soczewicy 400 ml wody 3 ząbki czosnku rozdrobnione 1/3 łyżeczki
SprawdzonaKuchnia.plrazem większość drożdżówek zrobiłam ze wspomnianą wyżej masą, ale nie obyło się bez drożdżówek z kremem czekoladowym i dżemem malinowym, które były to dla moich dzieci. Wszyscy u nasz uwielbiają drożdżówki, choć każdy ma swój ulubiony smak nadzienia! Bułki są bardzo puszyste i mięciutkie. Ciasto wspaniale się formuje i dlatego też przygotowanie bułek nie powinno sprawić żadnego problemu nawet(...)wtedy będą tak samo świeże, jak zaraz po wyjęciu z pieca. Smacznego! Print Drożdżówki z nadzieniem orzechowo - rabarbarowym .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Course Bułki Prep Time 30 minutes Cook Time 15 minutes Total Time 45 minutes Servings 10 Author Anna Ingredients Składniki na ciasto 2,5 szklanki mąki pszennej 160 ml mleka
SprawdzonaKuchnia.plSłodki deser dla małych i dużych łasuchów. Połączenie herbatników z masą krówkową i kokosem. Gdyby nie czas oczekiwania aż warstwy się odpowiednio schłodzą, byłby naprawdę błyskawiczny
Kuchnia w czekoladzieNie ma jak dobry (niby)sernik :) Wersja numer enty:) Tym razem kokosowa… Delikatna , lekka, masa rozpływająca się w ustach, nasączony rumem biszkopt i dopełniająca całości czekolada
Domowe ciastaglutenu. Są pyszne nawet drugiego dnia! Powstały metodą prób i błędów w poszukiwaniu idealnego smaku i konsystencji, bez gotowych mieszanek, tylko z naturalnych łatwo dostępnych mąk, bez dodatku gumy ksantanowej i innych polepszaczy. Przetestowane na "glutenożercach" z efektem "wow!". Jestem z nich bardzo dumna :-) Gorąco polecam! Składniki: Na 15 - 18 szt.: 100 g mąki ryżowej 50 g skrobi(...)pieczenia lub pergaminu wyciąć kwadraty o boku 10 x 10 cm. Do masy wbijać kolejno po jednym jajku cały czas ucierając. Masa stopniowo wchłonie wszystkie jajka. Dodać sodę oczyszczoną. Zmiksować. Powstanie gęste, gładkie ciasto. Ciasto przełożyć do worka cukierniczego zakończonego dużą gwizdką (np. tylka 1 M). Wyciskać okręgi o średnicy 8 cm na przygotowane kwadraty z papieru do pieczenia
maniapieczeniaCiasto marchewkowe chyba każdy lubi… A tort z marchewkowych biszkoptów przełożonych zdrowym i pysznym kremem z batatów to uczta dla podniebienia Polecam gorąco! Polecam również tort
Lamarida.plBardzo szybkie do przygotowania ciasto, dosłownie 30 minut i gotowe. Zrobiłam je w trakcie przygotowywania obiadu, ciasto już chłodzenia ma mięciutkie herbatniki i można je zajadać
Gotowanie...to proste !Zapraszam na coś słodkiego bez pieczenia, pyszne i kremowe rafaello, poprostu niebo w gębie... składniki: 1 kostka margaryny lub masła krakersy na dwie warstwy
Monia miesza i gotujepełnię smaku, a po tygodniu będzie równie pyszny. Idealny do popołudniowej herbatki zimową porą i do koszyka na wiosenny piknik. Przygotowuje się go bez konieczności ubijania piany z białek, jednak, jak każde ciasto ucierane jest obciążony ryzykiem zakalca. Trzeba bardzo dokładnie utrzeć masło na puszysty, lekki i jasny krem. Stopniowo dodawać jajka i przesianą mąkę. Na koniec delikatnie(...)szklanka) cukru pudru 5 jajek 2 łyżeczki proszku do pieczenia ziarenka wyłuskane z 1 laski wanilii BAKALIE 1/3 szklanki lemoniady, soku pomarańczowego lub zaparzonej herbaty 1/3 szklanki likieru pomarańczowego, brandy lub rumu 1/3 szklanki suszonych rodzynek i żurawiny 1/3 szklanki wiórków kokosowych 1/3 szklanki kandyzowanej skórki z pomarańczy 1/3 szklanki drobno pokrojonych orzechów 1/2 szklanki pokrojonych
cool and mintyciasto. Piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni (góra + dół) przez ok. 25 minut (do suchego patyczka). Ostudzić. Krem Ze schłodzonej puszki mleka kokosowego wyjąć stałą część (śmietankę kokosową). W kilku łyżkach płynu namoczyć żelatynę, po czym rozpuścić ją na niewielkim ogniu. Śmietankę kokosową ubić na sztywno dosładzając stewią. Pod koniec ubijania powoli wlewać żelatynę rozpuszczoną w wodzie kokosowej(...)krem zacznie lekko tężeć, przełożyć go do rękawa cukierniczego i udekorować babeczki. Pozostałe informacje Przybliżona wartość odżywcza 1 babeczki (bez uwzględnienia barwnika): Wartość energetyczna: 201 kcal Tłuszcz: 17,0 g Węglowodany: 5,0 g w tym błonnik 4,4 g Białko 6,8 g Artykuł Keto Red Velvet Cupcakes (Paleo, LowCarb) pochodzi z serwisu Dieta ketogeniczna, Paleo i LowCarb
Modern Cave Girlzmiksuj aż powstanie jednolita, gładka masa bez grudek. Wylej masę na papier i rozprowadź szpatułką dokładnie od brzegu do brzegu. Ma być cienka warstwa. Piecz w nagrzanym piekarniku 8 minut. Zdejmij papier z ciastem z blachy i pozwól ostygnąć ok. 5 minut. Użyj szpatułki (u mnie drewniana)aby zdjąć makaron z papieru, najlepiej od razu rolować płat makaronu
Marta próbujeprzepis wymaga dodania samych żółtek (np. sernik, kruche ciasto) a białka zostają i nie wiadomo co z nimi zrobić, więc się wyrzuca. Od dzisiaj będziecie robić kokosanki z białek :) Pyszne- chrupiąca beza na zewnątrz, a mięciutkie w środku. Składniki: 4 białka, niepełna szklanka cukru (ok. 180 g), 200 g wiórek kokosowych. Przygotowanie: Białka ubijamy na sztywną pianę (możemy(...)dodać szczyptę soli). Pod koniec ubijania partiami wsypujemy cukier. Gdy białka mają formę sztywnej piany dodajemy wiórki kokosowe i delikatnie mieszamy łyżką. Na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia nakładamy kleksy łyżką (pomagamy sobie drugą łyżką). Można również użyć szprycy dla ładniejszych kształtów, ja jednak nakładałam łyżką :) Z podanego przepisu wyszły 2 blaszki kokosanek ok. 40 sztuk. Pieczemy
Aga w kuchnipowstało brownie bez wyrzutów sumienia. Efekt przeszedł moje najśmielsze oczekiwania, bo ciasto wyszło naprawdę pyszne. Nie jest tak zbite, jak klasyczne brownie, ale jest wilgotne w środku, mocno czekoladowe i wyjątkowo łatwe do zrobienia. Polecam! Składniki (na małą tortownicę o śr. 18 cm): 190 g gorzkiej czekolady (o zawartości kakao min. 70%) 4 łyżki oleju (użyłam kokosowego(...)kaszy jaglanej 50 g mąki migdałowej 3 łyżki łupin babki jajowatej lub babki płesznik 1 łyżeczka bezglutenowego proszku do pieczenia 10 szt. suszonych daktyli, wcześniej namoczonych 300 ml mleka kokosowego 1 łyżeczka ekstraktu waniliowego 1 banan (pokrojony w plastry) Przygotowanie: Dno tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, a boki posmarować olejem. Piekarnik rozgrzać do temperatury 180 ° C. Czekoladę połamać
Domowa Cookierenka Agimąki pszennej (niepełna szklanka) 1 płaska łyżeczka sody po 150 ml wiórków kokosowych i płatków owsianych 100-150 ml cukru w zależności od upodobań 1 łyżka miodu garść drażetek czekoladowych lub posiekanej grubo czekolady 100 g masła lub margaryny bez mlecznej 80-100 ml kefiru (nam alergolog zezwolił i czasem stosuję) Mąkę(...)wiórki, płatki i cukier mieszamy w misce, ucieramy z masłem by powstały drobne okruszki. Dosypujemy czekoladę i dolewamy kefir, zagniatamy ciasto. Z ciasta formujemy kulki i spłaszczamy je. Ciastka (u mnie 25 szt.) układamy na wyłożonej papierem blaszce. Pieczemy w piecu nagrzanym do 180 st.C ok 15 minut by były lekko rumiane. Ja studziłam je na blasze
Dzieje kuchennej Wiewióry