ciasto kokosowe bez pieczenia - 5277 przepisów (strona:134/352)

Deser kokosowo-śliwkowy 128

Pyszny deser śliwkowy, który najlepiej smakuje na ciepło z domowymi lodami bananowymi. W zamrażarce zawsze trzymam woreczek z pokrojonymi w talarki bananami. W razie potrzeby miksuję

Kucharzyca
Wielkanocny mazurek bez pieczenia 173

Jeżeli tak jak ja przygotowujesz ciasta świąteczne na ostatnią chwilę to ten mazurek powinien Cię zainteresować. Robi się go szybko, nie trzeba go piec a w smaku jest super słodki. Spód jest chrupiący dzięki orzechom, wnętrze kremowe i aksamitne a mango jak to mango pasuje do wszystkiego Jeżeli nie masz akurat pod ręką mango to mus można przygotować(...)dowolnego owocu, można mazurka także podać bez owoców tylko posypanego startą czekoladą. Wielkanocny mazurek bez pieczenia Drukuj Porcje: forma 30x20cm Czas przygotowania: 45 minut + 2 godziny w lodówce Składniki: 80g migdałów 150 g pestek słonecznika 15g nasiona chia 10g sezamu 30g kakao 150 g daktyli 50g rozpuszczonego oleju kokosowego 30ml + 15ml syropu klonowego 10g mąki ryżowej

Book of spells
Ciasto ucierane ze śliwkami i kokosową kruszonką 110

kokosową kruszonką? Masło utrzeć z cukrem tak, aby kryształki cukru nie były wyczuwalne. Pod koniec ucierania dodawać po jednym jajku i chwilę ucierać, aby masa była jednolita. Następnie dodać śmietanę i wymieszaną z proszkiem do pieczenia mąkę. Mąkę dodawać partiami, wtedy łatwiej jest ucierać. Ciasto powinno mieć jednolitą i gęstą konsystencję. Masę przełożyć do formy wyłożonej papierem do pieczenia i wyrównać. Śliwki bez rozmrażania obtoczyć w budyniu i ułożyć na ciasto skórką do dołu. Każdą śliwkę posypać delikatnie cukrem. Ciasto posypać równomiernie kruszonką. Piec w piekarniku nagrzanym góra-dół do 180 stopni C przez 45 - 55 minut. Stopień upieczenia najlepiej sprawdzić drewnianym patyczkiem w miejscu, gdzie nie ma śliwek. Patyczek powinien być suchy, bez przyklejonego ciasta

Kuchcik gotuje
Przepisy na Sylwestra 118

pieczone Tarta z papryczkami padron Tortille po meksykańsku COŚ NA ZIMNO Rolada szpinakowa z wędzonym łososiem Roladki z ogórka SAŁATKI Kolorowa sałatka Sałatka z awokado i brzoskwinią Sałatka z kaszą bulgur i warzywami Sałatka z kurczakiem Sałatka z winogronami COŚ NA SŁODKO Babeczki z mandarynką Ciasteczka owsiane z kandyzowaną skórką pomarańczową Ciasto czekoladowo-bananowe bez jajek Kulki migdałowo-kokosowe

Z notatnika dietetyka
Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) 143

Dodajemy 2 jajka i 2 łyżki gęstego mleka kokosowego – wszystko razem mieszamy. Dodajemy sypkie składniki i ponownie mieszamy. Ramekiny smarujemy masłem, wylewamy ½ ciasta na ich spód, na to dajemy 2-3 łyżki masła orzechowego, na które wylewamy pozostałą część ciasta. Pieczemy w 180 stopniach około 10-14 minut. Środek ciasta powinien mieć konsystencję galaretki. Deser czekoladowy serwujemy gorący. Smacznego(...)Artykuł Deser czekoladowy z nadzieniem z masła orzechowego (paleo i bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife

PaleoLife
Mała Babka marmurkowa (babka łaciata) 151

udekorowana płatkami kokosowymi. Babka świetna na „małe co nieco”. Najlepsza w dniu pieczenia. Babka idealna dla domowników lub małej liczby gości. Jak w przypadku innych ciast, aby otrzymać wilgotną babkę należy upiec ją w punkt. Pieczona za długo będzie sucha. Jeśli taką otrzymacie, to znaczy że piekliście Babkę za długo. Babkę marmurkową pieczemy do tzw. „suchego(...)patyczka”, który po wbiciu w najgrubszą część ciasta powinien wyjść bez mokrego ciasta. http://www.mojadelicja.pl/wp-content/uploads/2017/01/marble-cake-babka-marmurkowa-1170x874.jpg The post Mała Babka marmurkowa (babka łaciata) appeared first on Moja Delicja - Przepisy kulinarne

Moja Delicja
CIASTO MARCHEWKOWO-ORZECHOWO-KOKOSOWE 100kcal 204

się składników. 3. PIECZEMY 25 MINUT W 200* PO OSTYGNIĘCIU CISTA : 1. Mleko kokosowe w stałej konsystencji przekładamy do miski i ubijamy jak normalną śmietankę. Trwa to dosłowne chwilkę. Dodajemy w razie potrzeby słodzik i mieszamy. Ubitą śmietankę pładziemy na wierz ciasta i gotowe! SMACZNEGO! <3 CAŁOŚĆ (ZE ŚMIETANKĄ): 1000 KCAL B43 W50 T70 1/10 CIASTA ze śmietanką: 100kcal(...)CAŁOŚĆ (BEZ ŚMIETANKI) 510 kcal B37 W30 T26 1/10 CIASTA bez śmietanki 51kcal

fitolarun.blogspot.com
KORZENNE CIASTO BANANOWE BEZ JAJEK 180

Mięsiste i  wilgotne ciasto bananowe z lukrem z marakui. Baz jajek, za to z dużą ilością puree z dojrzałych, pachnących bananów. O intensywnym zapachu przypraw korzennych. Z pokrojoną w kostkę gorzką czekoladą, wiórkami kokosowymi i tartym imbirem.  Świetne na podwieczorek, można także zabrać do pracy lub szkoły. Trzymane pod przykryciem, będzie dobre przez kilka kolejnych dni. Przygotowanie jest(...)dwóch misek wkładamy suche i mokre składniki, później delikatnie mieszamy je ze sobą. Pieczemy do suchego patyczka. SKŁADNIKI 225 g (1 i 1/2 szklanki) mąki pszennej szczypta soli 2 łyżki przyprawy piernikowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody oczyszczonej 25 g wiórków kokosowych 125 g roztopionego masła 4 cm kawałek świeżego imbiru 4 dojrzałe banany

cool and minty
Chlebek bananowy z truskawkami i kokosem 119

gronie znajomych ;) Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, a w letnią upalną pogodę najlepiej trzymać go w lodówce, choć na pewno nie poleży zbyt długo. Bardzo polecam. Inspiracja pochodzi z bloga Ambitious Kitchen . Składniki: 1 i 3/4 mąki pełnoziarnistej 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 duże dojrzałe banany 2 łyżki roztopionego oleju kokosowego 1 łyżka

Healthy food explorer
Kruche kokosowe ciasteczka z dżemem 280

grubymi oczkami podsypując mąką ( patrz FILM ). Dodajemy rozdrobnione wiórki kokosowe, jajka, cukier z wanilią i szybko rękoma zagniatamy ciasto (możemy to oczywiście zrobić w odpowiednim mikserze). 3. Gotowe ciasto nakrywamy folią i wstawiamy do lodówki na około 60 minut. 4. Schłodzone ciasto wyciągamy z lodówki i krótko zagniatamy. Podsypując mąką ciasto dosyć cienko wałkujemy i wycinamy z niego ciasteczka(...)kształcie serduszek (lub innym). W połowie serduszek mniejszą wykrawaczką wycinamy środek. 5. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia lub matą silikonową i wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy w 170C na funkcji termoobieg przez około 9 -10 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasteczka odstawiamy do całkowitego ostygnięcia. 6. Do rondelka lub garnuszka przekładamy dżem i podgrzewamy, mieszając

Mała Cukierenka
CIASTO DROŻDŻOWE NA MĄCE ORKISZOWEJ Z RABARBAREM I TRUSKAWKAMI 409

mleka, mąkę, przestudzone masło z olejem kokosowym i dokładnie wyrobić. Nigdy nie wyrabiam zbyt długo ciast drożdżowych i zawsze wychodzą, mieszam dosłownie chwilę tak, by wszystko razem się połączyło. Pod koniec dodaję spirytus i jeszcze raz mieszam. Blaszkę posmarować masłem i wyłożyć na nią ciasto, starać się równomiernie rozprowadzić na całej powierzchni. Na ciasto wyłożyć umyte i odszypułkowane truskawki (pokrojone(...)wyłożeniem na ciasto wymieszać razem w misce i dopiero wówczas wyłożyć. Z zimnego masła, mąki oraz ksylitolu zagnieść kruszonkę i posypać nią ciasto. Ja posypuję jeszcze dodatkowo płatkami migdałów i obsypuję cukrem trzcinowym. Gotowe ciasto odstawić na ok.10-15 minut i dopiero wówczas wkładamy je do pieca. Ja wkładam do zimnego piekarnika (bardzo szybko się nagrzewa) i piekę ok.35 minut

Smaczne Zdrowe
”Wszystkiego najlepszego” wg Aleex 181

cukier waniliowy • 2/3 szklanki mąki pszennej • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 3 łyżki ciemnego kakao bez cukru • 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Biszkopt kokosowy: • 5 białek • 1 szklanka cukru • 200 g wiórków kokosowych • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Krem: • 300 g masła w temperaturze pokojowej • 6 łyżek cukru pudru • 2,5 łyżki kawy(...)Następnie dodać żółtka i dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 5. Na wierzch masy jajecznej przesiać oba rodzaje mąki z kakao i proszkiem do pieczenia. Delikatnie wymieszać łyżką lub szpatułką. 6. Ciasto przełożyć do blaszki 25x35cm wyłożonej papierem do pieczenia. Wyrównać i wstawić do nagrzanego piekarnika. Piec przez około 40 minut. Po wyjęciu z piekarnika odstawić

W mojej kuchni
Muffinki z kawałkami czekolady 177

Jak możecie zauważyć mam ostatnio fazę na muffinki ;) To dlatego że opcji jest mnóstwo a wykonanie szybkie. Tym razem z kawałkami czekolady - kokosowej, chyba mojej ulubionej

W kuchni bez szafek
Czekoladowe brownie z cukinii (bez mąki, glutenu) 263

oleju kokosowego 1⅓ szklanka drobno posiekanej cukinii ⅓ szklanki kakao 1 jajko 4-6 łyżek miodu (tutaj daję dowolność, zależy od tego jak słodkie ciasto chcecie uzyskać) dropsy czekoladowe lub pół tabliczki gorzkiej czekolady drobno połamanej 2 dojrzałe banany Przygotowanie: Rozgrzewamy piekarnik do 180 stopni. Cukinie po posiekaniu lub zmieleniu, zawijamy w szmatkę i wyciskamy wodę. Małą blachę do pieczenia 18cmx18cm wykładamy papierem do pieczenia. Wrzucamy do blendera wszystkie składniki oprócz dropsów/czekolady i cukinii. Blendujemy do uzyskania jednolitej masy. Dopiero na koniec dorzucamy dropsy/czekoladę oraz posiekaną cukinię i mieszamy. Uzyskaną masę przelewamy do formy i pieczemy przez 35-40 minut, albo do czasu, aż patyczek wsadzony do środka będzie wychodził czysty. Po wyjęciu z piekarnika odstawiamy

PaleoLife
Wilgotny placek dyniowy przekładany czekoladowym kremem daktylowym (wegański) 150

oleju rzepakowego, kokosowego - 2 łyżki masła orzechowego - 1 łyżka ksylitolu (można pominąć) - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - 1 łyżeczka cynamonu - 1/2 łyżeczki imbiru - 1/2 łyżeczki gałki muszkatołowej - 1/4 łyżeczka proszku do pieczenia Jeżeli mamy całe orzechy włoskie, siekamy je na mniejsze kawałeczki. Wszystkie składniki mieszamy w misce do momentu otrzymania jednolitej masy. Całość przekładamy do formy i pieczemy w piekarniku(...)minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. W tym czasie możemy przygotować krem, ale ciasto smakuje wspaniale i bez niego. Składniki na czekoladowy krem daktylowy : - 100g daktyli namoczonych w gorącej wodzie na czas pieczenia - 100ml mleka sojowego - 30g kakao bez cukru     Daktyle zalewamy gorącą wodą na czas pieczenia się ciasta. Później je odcedzamy, przekładamy

Be Fit Be Strong