żółtko -40g mąki kokosowej -30g kakao + 30g mąki kokosowej (na łatki) Dodatkowo -czekolada Super Krówka (u nas kokosowa - recenzja ) -krówki Super Krówka (u nas kokosowe i kakaowe - recenzja ) -ekspandowane dowolne ziarno (u nas akurat w melasie) SPÓD 1. Kakao i mąkę kokosową wymieszać. 2. Olej kokosowy i ksylitol rozpuścić w około 1/4 szklanki gorącej wody. 3. Żółtko(...)rozmieszać np. widelcem i połączyć z suchymi składnikami. 4. Do takiej mieszanki dodać olej z gorącą wodą i ksylitolem i całość dobrze zagnieść, dodając gorącej wody aż do uzyskania ciasta a’la mokry piasek. 5. Ciasto ubić na dnie tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia. ŁACIATY SERNIK 6. Twaróg, jogurt, mleko kokosowe i ksylitol wymieszać dokładnie. Próbując masę czy jest odpowiednio
Candy Pandasgorzką czekoladą pół na pół, jednak ja, tylko tym razem, polałam go polewą kakaową (przyczyna jest prosta - dziecię wyjadło czekolady). Do środka często wkładałyśmy coś "na wypełnienie", kiedy za wiele masy zostało wyjedzone z miski - ptasie mleczko, banany, pasek galaretki, truskawki, brzoskwinie. W każdej wersji ciasto jest nieziemskie. Polecam zrobienie go na święta - zachwyci każdego! Składniki: KREM: 1 litr mleka
Cakes By Kejtgryczanego miodu (250 g) 2,5 dag sody (0,5 łyżeczki) 1 łyżka przyprawy do piernika Dodatkowo do piernika użyłam pół słoika powideł śliwkowych 2 - 3 łyżki kremu kakaowego lub rozpuszczonej czekolady gorzkiej ok. 4 kostki) 6 kostek czekolady gorzkiej rozpuszczonej w kąpieli wodnej wiórki kokosowe do posypania po wierzchu piernika ok. 2 łyżki Przygotowanie: Zagotować miód(...)przyprawą do piernika, wymieszać i dodać pozostałą śmietanę. Dokładnie wymieszać. Ciasto przelać to tortownicy o wymiarach 24x24 cm, gdzie spód wykładamy papierem do pieczenia, zaś boki smarujemy masłem. Piec w temperaturze 150 - 170 stopnia C przez ok. 60 minut. "do suchego patyczka" Powidła śliwkowe wymieszać z kremem kakaowym (lub rozpuszczoną w kąpieli czekoladą gorzką). Piernik po przestudzeniu przekroić
Ciastka - domowe słodkościkolorowe, kakaowe lub waniliowe. Z podanego przepisu wyjdzie nam 6 sztuk babeczek. Składniki na około 6 babeczek : 0,5 szklanki mąki 1 jajko 3 łyżki cukru 5 łyżek wody 5 łyżek oleju 1 łyżeczka cukru waniliowego 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia kilka kropek aromatu pomarańczowego np.olejek lub ekstrakt 3 łyżki skórki pomarańczowek kandyzowanej do ciasta oraz
Życie zaczyna się w kuchniskładniki: 160 – 170 g mąki 3 łyżki miodu 80 g masła 3 jajka (białka oddzielone od żółtek) 250 – 270 ml mleka 30 g kakao
Domowy Smak JedzeniaPrzepis na kasztanki znalazłam w zeszycie z przepisami mojej teściowej, ale nie był to przepis wypróbowany. Teściowa nie była pewna skąd go ma i czy kiedykolwiek
Smakowy Rajzwiązku z cotygodniowym wyjazdem weekendowym postanowiłam upiec coś na szybko do kawy. Dzisiaj zapraszam na biszkopt o smaku toffi z masą serowo- cappuccino. Ciasto jest pyszne i bardzo delikatne, wprost rozpływa się w ustach. Do wypieku użyłam mąki Młyny Stoisław . Zapraszam do wypróbowania :) Składniki na biszkopt : 1 szklanka mąki tortowej Młyny Stoisław 1 budyń toffi Winiary 1 szklanka(...)białej czekolady 2 łyżki słodkiej śmietanki około 25 kakaowych herbatników Wykonanie : Jajka ubijamy z cukrem na gęsty kogel mogel, następnie dodajemy budyń, mąkę z proszkiem i olej, wszystko delikatnie mieszamy. Spód blaszki wykładamy papierem do pieczenia , przekładamy ciasto.Pieczemy w temperaturze 180 stopni do suchego patyczka( moje ciasto piekło się około 35/40 minut. Zimny biszkopt przecinamy na pół, spodnią
Sama słodycz i szczypta chiliokresu. Był salceson, pasztetowa i oczywiście blok czekoladowy oraz torcik W-Z. Ciasto cieszyło się ogromnym powodzeniem, więc postanowiłam opublikować ten przepis, mimo iż już dwa przepisy na torciki W-Z znajdują się na moim blogu ( pierwszy , drugi ). Składniki na tortownicę 38×25: Składniki na biszkopt kakaowy: 6 jajek rozmiar L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej(...)turach, za każdym razem delikatnie wymieszać szpatułką. Mieszać od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować. Wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie
moj przepis naokresu. Był salceson, pasztetowa i oczywiście blok czekoladowy oraz torcik W-Z. Ciasto cieszyło się ogromnym powodzeniem, więc postanowiłam opublikować ten przepis, mimo iż już dwa przepisy na torciki W-Z znajdują się na moim blogu ( pierwszy , drugi ). Składniki na tortownicę 38×25: Składniki na biszkopt kakaowy: 6 jajek rozmiar L 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej tortowej(...)turach, za każdym razem delikatnie wymieszać szpatułką. Mieszać od spodu do góry, tylko w jednym kierunku. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia, samo dno. Boków formy niczym nie smarować. Wylać ciasto, wyrównać. Piec w temperaturze 170 st. około 25 minut (lub dłużej, do tzw. suchego patyczka). Gorące ciasto wyjąć z piekarnika, z wysokości około 60 cm opuścić je (w formie
moj przepis nasmaku, jak i z wyglądu. Rewelacyjne połączenie smaków, czyli kakaowy biszkopt nasączony herbatą i likierem toffi, truskawkowe nuty oraz chrupiące beziki w kremie - sprawiły, że zniknął w oka mgnieniu. Pyyyycha! Po mimo niewielkich wymiarów biszkoptu wyszło mi pokaźne ciacho - a to za sprawą dużej ilość masy i obłożenia ciasta biszkopcikami. Wykonanie całości zajęło mniej niż 1,5 godziny. Teraz mój
Di gotujeCiasta bez pieczenia są wyjątkowo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Co więcej, przepisów na ciasta bez piekarnika jest mnóstwo. Poznaj wyjątkowe pomysły na pyszny deser dla zapracowanych! Ciasto bez pieczenia ma wiele zalet. Przede wszystkim w niczym nie ustępuje ciastom pieczonym w piekarniku! Ciasta bez pieczenia są pyszne, aromatyczne i idealne na wiosnę lub lato. Często mają orzeźwiający smak(...)pracochłonnych ciast z piekarnika! Wreszcie, ciasta bez pieczenia są idealnym pomysłem dla osób, które „nie mają ręki do ciast” lub dopiero zaczynają stawiać pierwsze kroki w przygotowywaniu deserów. Ale nie tylko. To też świetny pomysł dla wszystkich tych, którzy nie posiadają piekarnika! Ciasta bez pieczenia można przygotowywać na wiele sposobów. Z tego względu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto
FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarneCiasto buda/ chatka Baby Jagi Składniki: - 1/2 kg zmielonego sera - 200 g masła - 1 szkl. cukru pudru (ja dałam około 3/4 szkl.) - 1 łyżka kakao - 36 sztuk herbatników - aromat waniliowy Masło utrzeć z cukrem i stopniowo dodawać zmielony ser. Masę podzielić na dwie części: do jednej dodać kakao, a do drugiej aromat waniliowy. Herbatniki rozłożyć na folii(...)kremie ułożyć drugą warstwę herbatników, a następnie krem kakaowy. Całość złożyć w "trójkąt" i wstawić do lodówki. Polewa: - 1/4 kostki margaryny (masła) - 1/2 szkl. cukru - 1 czubata łyżka kakao - 2-3 łyżki wody Margarynę, cukier, kakao i wodę zagotować. Odstawić z ognia i dobrze wymieszać. Przestudzoną polewą oblać schłodzone ciasto. Ponownie wstawić do lodówki na kilka godzin
Smaki Nataliiposypania góry i obtoczenia pralin) KRUCHY KAKAOWY SPÓD 1. Skrobię, mąki, orzechy, kakao i proszek wymieszać razem. 2. Olej, ksylitol i napój roślinny podgrzać w garnuszku. 3. Gdy całość będzie gorąca, zdjąć z palnika garnek i dodać babkę jajowatą mieszając i odstawić na 3 minuty. 4. Wlać mokre składniki do suchych i ciasto dokładnie wymieszać. 5. Ciasto włożyć do lodówki
Candy Pandasdodać żółtka i ubić do otrzymania kremowej lśniącej pianki, wlać całą ostudzoną mieszankę kakaową i wymieszać mikserem na minimalnych obrotach. Mąkę przesiać z proszkiem i przyprawą do piernika dodać do masy i wymieszać szpatułką do połączenia tak, aby nie naruszyć struktury piany. wylewać porcjami ciasto do papierowych papilotek na muffinki,-(z tej porcji wyjdzie około 30 sztuk średnich babeczek
Wanilia i Kardamonczekolady o smaku likierowo - truflowej. Całość przełamałam truskawkowym dżemem z dodatkiem galaretki. Tort wyszedł pyszny, a jego poszczególne warstwy bardzo ładnie się prezentowały. Zresztą oceńcie sami. Zapraszam :) SKŁADNIKI NA CIASTO : 2 całe jajka 2 szklanki cukru 1 3/4 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 szklanka maślanki 0,5 szklanki oleju(...)kakao 2 kostki masła DODATKOWO : gotowa rolada przełożona kakaowym kremem lub inna słoik dżemu truskawkowego lub innego najlepiej kwaśnego galaretka truskawkowa (lub inna dopasowana do smaku) dowolne kruche ciastka na obsypanie boków niebieska galaretka do dekoracji lukrowe pisaki kilka zielonych winogron WSZYSTKIE SKŁADNIKI POWINNY BYĆ W TEMPERATURZE POKOJOWEJ WYKONANIE CIASTA : Ciasto najlepiej upiec dzień wcześniej. Zalewamy kawę. Wszystkie sypkie
Pani na deser