ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:36/509)

Zapiekanka z kurkami 88

bardzo smaczne grzyby, które chyba najlepiej smakują przygotowane w sosach śmietanowych. Moja dzisiejsza propozycja na szybki obiad to zapiekanka z kurkami w sosie jajeczno-śmietanowym otulona ciastem francuskim. Osobiście lubię tego typu proste dania, proste i do tego bardzo smaczne. Choć już widzę oczami wyobraźni panikę z powodu kalorii, bo przecież w przepisie jest serek mascarpone, mozzarella, śmietana(...)ciasto francuskie… Słowo dla wszystkich tych, którzy liczą kalorie.  Pomyślcie Kochani, ile razy pozwalacie sobie na takie szaleństwo, raz może dwa razy w roku! Pamiętajcie, że sezon na grzyby jest krótki, a najlepsze kurki to świeże kurki.  Myślę, że odrobina szaleństwa nikomu nie zaszkodzi! Przeliczyłam kalorie i wyszło, że połowa poniższej porcji zawiera 386 kcal, jeśli

SprawdzonaKuchnia.pl
Deser marchewkowo-śmietanowy z trójkątami z ciasta francuskiego 147

Lekki i prosty deser na zimno z deliaktnie wybijającym się imbirem. Podany z bitą śmietaną i trójkątami z ciasta francuskiego zachwyci każdego. Składniki (4 porcje) -1 kg marchwi -200ml śmietanki 18% + kilka kropel do posmarowania ciasta francuskiego -300ml soku pokarańczowego -8 łyżeczek żelatyny -8 łyżek cukru + do posypania trójkątów -1/4 opakowania ciasta francuskiego -imbir -bita śmietana Przygotowanie(...)cukru i żelatyny. Ostudzić i podzielić na 4 szklanki (druga warstwa). Gdy druga warstwa stężeje z drugą porcją marchwi postąpić tak jak z pierwszą. Odstawić do lodówki do stężenia. Ciasto francuskie pokroić w małę trójkąty. Posmarować odrobiną śmietanki i posypać cukrem. Piec około 10 minut w temperaturze 180 stopni. Desery podawać ozdobione bitą śmietaną z wetkniętym trójkątem z ciasta francuskiego

Zielona Kuchnia
MINI PĄCZKI z ciasta francuskiego 444

Przepis na pączki z ciasta francuskiego jest idealny dla osób, które nie robią pączków ze względu na czasochłonne przygotowanie ciasta. Pomysł, który Wam dzisiaj przedstawiam może przekona Was do robienia pączków? Do nadzienia użyłam truskawkowej marmolady, jednak możesz zdecydować jakiego nadzienia użyjesz – może to być na przykład budyń, albo krem czekoladowy, Zapraszam // Składniki (12 sztuk): 1 opakowanie ciasta francuskiego(...)ulubiona marmolada lub inne nadzienie (krem czekoladowy, budyń itp.) Dodatkowo: cukier puder do posypania Sposób przygotowania: Ciasto francuskie rozwiń i pokrój na 12 części. Na każdy z kawałków ciasta daj około pół łyżeczki nadzienia. Teraz czas uformować pączki – polecam Ci zobaczyć mój sposób, który pokazałam na filmiku powyżej. Ciężko opisać go słowami Pączki możesz też uformować inną techniką

Via Gusto
Szybkie przekąski z ciasta francuskiego 81

Ciasto francuskie to świetna baza do tworzenia pysznych przekąsek na imprezy. Można nadawać mu dowolną formę, a co najważniejsze, urozmaicać ją smakowo, dodając za każdym razem inne nadzienie. Poniżej mamy dla Was kilka pysznych inspiracji na przekąski z ciasta francuskiego , które staną się hitem każdej Twojej imprezy! (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); PRZEKĄSKI Z CIASTA FRANCUSKIEGO 1. Szybkie pierożki kebabowe przepis(...)przepis na: Kulinarne Cuda (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 3. Mini zapiekanki przepis na: Prosta Kuchnia 4. Parówkowe przeplatańce przepis na: Przepiski 5. Paluchy z serem przepis na: Kulinarne Przeboje 6. Ciasto francuskie ze szpinakiem przepis na: Całkiem Smaczne Życie 7. Cynamonowe ciastka przepis na: Smaki na Talerzu 8. Roladki z pieczarkami i serem przepis na: Słodka Strona 9. Świderki przepis

BabskiePorady.pl - Przepisy
Szparagi w cieście francuskim 99

mnie, są najpiękniejsze. Najlepsze. Najsmaczniejsze. Zachowuję się przy nich jak zakochana nastolatka, patrząca przez różowe okulary, nie widzę w nich wad. Odkryłam ostatnio, że są świetne w cieście francuskim, podane z delikatnym omletem i pomidorem malinowym, pieczonym z syropem klonowym i oliwą. I ziołami. Zwłaszcza lubczykiem, afrodyzjakiem. I czosnkiem niedźwiedzim, co to przemyciłam go sobie bezkarnie z Bieszczad w ubiegłym(...)krzakach. Ukryty, żeby mnie żadne służby specjalne za ten niechlubny przemyt nie dorwały.  A teraz przepis. Składniki potrzebne do przygotowania dania (2 porcje) 10 szparagów zielonych  ciasto francuskie  jedno roztrzepane żółtko do posmarowania wierzchu szparag przed upieczeniem oraz czosnek niedźwiedzi, suszony 4-5 jaj do przygotowania dwóch omletów oraz szczypta soli i lubczyku  oliwa z oliwek

Mango Papaja
Sakiewki z kapustą i pieczarkami 99

Sakiewki z kapustą i pieczarkami to idealna przekąska na każdą imprezę karnawałową i nie tylko. Do ich przygotowania nie potrzebujemy długiej listy składników, bo oprócz ciasta francuskiego sa to jeszcze pieczarki, kiszona kapusta, cebula oraz przyprawy i jajko. Farsz, który wkładamy do kieszonek powinien być dobrze doprawiony (chyba, że ktoś lubi łagodniejsze smaki), ponieważ ciasto francuskie jest delikatne w smaku(...)później tylko do piekarnika i można podawać gościom. Takie sakiewki z kapustą i pieczarkami najlepiej smakują na ciepło, a po przestudzeniu mogą być świetnym dodatkiem do gorącego barszczyku. Chrupiące ciasto francuskie i pikantny farsz to bardzo smaczna przekąska, która zachwyci naszych gości na każdej imprezie. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Składniki na Sakiewki z kapustą i pieczarkami: 1 opakowanie ciasta francuskiego

Danka Pichci
Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą 131

Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą – moja propozycja na dziś. Ciastka francuskie z jabłkiem i pomarańczą Składniki: 2 opakowania ciasta francuskiego 3 średnie jabłka 1 pomarańcza 2 łyżki cukru 1 łyżeczka cynamonu 1 łyżka masła Wykonanie: Ja użyłam ciasta francuskiego w rulonie, ale można użyć też ciasta mrożonego (ciasto musi być rozmrożone). Jabłka(...)pokroić. Masło rozpuści i dodać pokrojone owoce. Mieszając co chwila aby nie przypaliły się owoce, w razie potrzeby podlać niewielką ilością wody. W trakcie duszenia dodać cukier i cynamon. Ciasto francuskie pokroić w kwadraty na każdy kwadrat nałożyć usmażone wystudzone owoce. Ciasto złożyć na pół i docisnąć widelcem. Piec ok 15 minut w temperaturze 210 stopni.   Artykuł Ciastka francuskie

Pomysłowa kuchnia
Tarta z cukinią 153

poradzi sobie bez problemu. Powiedziałem sobie zostało jeszcze cukinii od Magdy, więc trzeba coś wymyślić aby zaskoczyć żonę. Pomysł padł na tartę, od razu wiedziałem że skorzystam z gotowca ciasta francuskiego na tygodniu brakuje czasu na wszystko więc proces gotowania minimalizujemy maksymalnie :) Na weekendzie może spróbuję zrobić tartę owocową więc wtedy uskutecznię już przepis na prawdziwe ciasto do tarty - więc(...)bądźcie cierpliwi. Na ciasto francuskie poza cukinią, która jest składnikiem głównym dodałem składniki, które lubimy i moim zdaniem idealnie spasowały do tej tarty. Testujcie bo warto, delikatna i lekka kolacja, a że wyszła cała blacha to spokojnie najedzą się ze 3 osoby. Składniki: 1 op ciasta francuskiego serek bieluch średnia cukinia 1 jajko ser pleśniowy sól, pieprz Na blachę wykładamy

Smacznie Pysznie Kalorycznie
Bukiet szparagów z prosciutto i parmezanem w cieście francuskim 138

Bukiet szparagów z prosciutto i parmezanem w cieście francuskim 2018-05-04 20:17:34 Porcje 8 Jak zapewne wielu z Was, tradycji jedzenia szparagów nie wyniosłam z domu, bowiem u nas znane są stosunkowo od niedawna. Ale pokochałam je od pierwszego kęsa... Niektórym wydają się dość kłopotliwe, bo brakuje im koncepcji na to, jak je przyrządzić. Wielu znawców kuchni(...)wyeksponujemy ich niepowtarzalny smak. Zatem nie trzeba tu wielu kombinacji. Dlatego dziś będzie prosto, ale jakże wykwintnie. Mam dla Was bukiet wiosennych, zielonych szparagów otulony wybornym prosciutto i delikatnym ciastem francuskim z odrobiną aromatycznego parmezanu. Jest tak pyszna, że trudno uwierzyć, iż została przygotowana w 20 minut. Drukuj Czas przygotowania 5 min Czas gotowania 15 min Czas przygotowania

Wędrówki po kuchni
Rogaliki z ciasta francuskiego z jagodami i kremem cytrynowym 68

Lubię ciasto francuskie, ale niekoniecznie przepadam za tymi wszystkimi długimi przygotowaniami domowej wersji. Jakiś czas temu odkryłam w sklepie maślanego gotowca z super składem, więc bardzo ułatwiło to sprawę. Natomiast nie polecam “ciast francuskich” w rolce, które znajdziecie w sklepowych lodówkach. Nie mają w składzie masła i ich okropny smak popsuje Wam wszystkie wrażenia. opakowanie ciasta francuskiego(...)rogalików). Smarujemy je łyżką kremu cytrynowego i posypujemy jagodami. Zwijamy zaczynając od najszerszego kawałka ciasta. Układamy je na blasze wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy mlekiem, posypujemy cukrem i pieczemy około 20 minut w 210 stopniach. Smacznego :) Artykuł Rogaliki z ciasta francuskiego z jagodami i kremem cytrynowym pochodzi z serwisu Mienta blog

Mienta blog
Słoneczka z ciasta francuskiego 82

Słoneczka z ciasta francuskiego Przekąska na którą każdy się skusi, mięso mielone z papryczką, zawinięte w cieście francuskim. Składniki: ·        2 opakowania ciasta francuskiego ·        20 dag mięsa mielonego ·        Oregano ·        Sól ·        Jajko(...)Doprawiamy solą oraz oregano. 4.    Wsypujemy bułkę tartą oraz paprykę. 5.    Paprykę drobno kroimy i dodajemy do mięsa, wyrabiamy   masę mięsną. 6.    Ciasto francuskie rozkładamy. 7.    Kroimy na 4 paski. 8.    Nakładamy   kilka małych kuleczek mięsny na każdy pasek. 9.    Składamy ciasto tak jak pokazane jest

Kulinarna Chwila
Quiche na cieście francuskim z kurczakiem, szpinakiem i roszponką 168

Quiche na cieście francuskim, to propozycja szybkiego, a zarazem wykwintnego obiadu lub kolacji. U mnie quiche z kurczakiem, szpinakiem, roszponką, oliwkami, fetą i mozzarellą zagościło na obiad. SKŁADNIKI 2 opakowania (po 275 g każde) ciasta francuskiego 330 g piersi z kurczaka oliwa 450 g mrożonego, rozdrobnionego szpinaku 2 ząbki czosnku 125 g świeżej roszponki 10 zielonych oliwek 330 g kwaśnej(...)musi mieć gęstą konsystencję). Wyłączyć palnik i zostawić do ostudzenia. Piekarnik rozgrzać do temperatury 200 ° C. Formę tortową o średnicy 27 cm wyścielić papierem do pieczenia. Następnie wyłożyć formę ciastem francuskim podwijając boki do góry. Do mięsa i szpinaku dodać pokrojone oliwki, umytą roszponkę (odrobinę zostawić do dekoracji i podania w osobnej miseczce), śmietanę, rozdrobniony ser feta i w razie

Passions hobbies life
Baklawa – bałkański deser z orzechami włoskimi 153

Tradycyjnie składa się on z warstw cienkiego jak płatki papieru ciasta przełożonych pokrojonymi orzechami lub migdałami wymieszanymi z cukrem. W mojej nie całkiem tradycyjnej wersji używam zwykłego gotowego świeżego ciasta francuskiego, a w orzechowym nadzieniu bitej śmietany z aquafaby . Produkt końcowy niesamowicie smaczny! Polecam ^Baklawa to inaczej bakława albo baklava. Składniki (blaszka o wymiarach 21 cm x 26 cm): Ciasto(...)gotowe świeże ciasto francuskie (u mnie w rozmiarze 25 x 50 cm, 375 g) Nadzienie: 2 szklanki pokrojonych orzechów włoskich 150 ml aquafaby* 1/3 szklanki (80 ml) brązowego cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 1/2 łyżeczki cynamonu Dodatkowo: mieszanka mleka roślinnego (4 łyżki) i oleju do posmarowania wierzchu (2 łyżki) połówki orzechów do przybrania wierzchu (opcjonalnie) syrop klonowy lub z agawy

Lamarida.pl

Proponowane wyszukiwania