Składniki 1/2 szklanki białego ryżu 1,5 szklanki odgotowanych podgrzybków (drobno pokrojonych) 1 marchewka 1 płat gotowego ciasta francuskiego 1/2 małej cebuli 2 łyżki śmietany sól, pieprz Sposób przygotowania Marchewkę … Czytaj dalej Francuskie babeczki z grzybami
czarrna od kuchnichyba każdy wie, ile radości daje czekolada! Ukochane endorfiny, do dzieła! Chociaż wiem jedno. I tak sucha nie wytrwam do końca dnia, to pewne. FRANCUSKIE ROGALIKI Z CZEKOLADĄ. (przepis wymyślony na poczekaniu;) opakowanie francuskiego ciasta nutella / tabliczka czekolady jajko Z ciasta francuskiego wykroiłam małe trójkąciki. Na każdym ułożyłam porcję nutelli / kawałek czekolady. Zawinęłam rogaliki. Jajko rozmąciłam i posmarowałam nim każdego
W kuchni Karmel-itkibędzie się trochę różnił od oryginału. Mimo wszystko warto. Ciasteczka makowe z ciasta francuskiego gotowe w mniej niż 30 minut :) Składniki : opakowanie ciasta francuskiego 300 g masy makowej 2 białka Sposób przygotowania: Na oprószony mąką blat wykładamy francuskie. Do wysokiej miski w bijamy białka, dodajemy szczyptę soli i ubijamy najpierw na małych, następnie na wysokich obrotach, do momentu uzyskania sztywnej
Słodkie PrzyjemnościPrzekąska z ciasta francuskiego i pieczarek , której przygotowanie zajmuje mniej niż 5 minut :) A potem wkładamy do piekarnika i po 10-15 minutach możemy zajadać się
Kulinarne PrzebojeSmaczne i bardzo proste rogaliki z ciasta francuskiego z nadzieniem serowym. A wykonanie ich było banalnie proste, gdyż użyłam do tego gotowego
magiczna kuchnia KasiPrzepis na mieloną karkówkę wieprzową oplecioną ciastem francuskim. W mięsie zatopiony jest ser żółty, a całość posypana jest ziarnami sezamu. Mięso w cieście dobrze smakuje na
Przepisy KulinarnePolędwica w cieście francuskim świetnie się prezentuje i z całą pewnością może być ozdobą stołu. Można ją przygotować na różne z sposoby. U mnie z kapustą
Polska ZupaSkładniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego
Luźna KuchniaSkładniki: 1 op. szparagów 1 op. ciasta francuskiego 1 op. szynki włoskiej lekko wędzonej-najlepiej prosciutto cotto 1 kulka mozzarelli lub 1 kubek tartego sera dojrzewającego
Luźna KuchniaSkładniki na jedną tartę: 1/2 opakowania ciasta francuskiego XXL* 3 gruszki 1 łyżeczka brązowego cukru 2 łyżeczki cukru wanilinowego szczypta cynamonu Masa twarogowa: 100 g twarogu
My Culinary ArtW lodówce zalegało pół porcji gotowego ciasta francuskiego - świeże, z owadziego sklepu. Wieczór ponury, bo za oknem zimowo. Trzeba go było szybko osłodzić. Takie ślimaczki robi
Stare GaryPrzekładaniec z kurczakiem Skład: 1 opak ciasta francuskiego light 300 g pierś z kurczaka 50 g sera żółtego 50 g ogórków
Sylwetka Od Kuchnitych produktów. Same ciastka nie wymagają wielkiego wysiłku przy ich wykonaniu, a wyglądają i smakują obłędnie. Polecam! Scroll down for recipe in English Ciastka francuskie z budyniem i suszonymi figami (10-12 ciastek) Składniki: opakowanie ciasta francuskiego (450 g), rozmrożonego 1 opakowanie (100 g) suszonych fig Bakalland , 100 ml soku jabłkowego 1 opakowanie budyniu śmietankowego z białą czekoladą Delecty
karmelowyWitam serdecznie Propozycja na pyszne i bardzo puszyste francuskie bułeczki śniadaniowe. Polecam wypróbować przepis bo bułeczki są naprawdę smaczne i proste w przygotowaniu. Będziemy potrzebować : z podanych proporcji wyjdzie 16 bułeczek na rozczyn : 25 g drożdży świeżych 300 g mąki pszennej ( użyłam poznańskiej ) 400 ml letniego mleka do ciasto: 350 g mąki pszennej (poznańskiej) 50 g masła o temperaturze pokojowej(...)cukru kryształ 10 g soli mąka do podsypania blatu podczas wyrabiania i obtoczenia bułeczek Link do filmu z przygotowania : Francuskie bułeczki śniadaniowe https://www.youtube.com/watch?v=NIsmqOkv3gU Przygotowanie : Ciasto na bułeczki francuskie możemy przygotować za pomocą robota , miksera lub ręcznie w każdym przypadku kolejność przygotowania jest taka sama . Ja tym razem ciasto przygotowałam ręcznie . Najpierw przygotuję rozczyn : Do miski wlewam mleko
Uwaga Babcia Piecze Chlebsztuk: Garść mrożonych malin Garść mrożonych jagód Opakowanie ciasta francuskiego 1 łyżka mąki ziemniaczanej Cukier do smaku Olej do smażenia Przygotowanie: Owoce wrzucić do rondelka, dodać kilka łyżek wody, dusić do rozpadnięcia. Posłodzić do smaku. Mąkę ziemniaczaną wymieszać z kilkoma łyżkami wody. Dodać do owoców w celu zagęszczenia. Ciastko francuskie pokroić na 8 części. Na środek kłaść odrobinę nadzienia owocowego
Fabryka pomysłów