ciasto francuskie - 7626 przepisów (strona:26/509)

Kremówka 75

Pozostałe składniki zagniatamy na ciasto, wyrabiamy do uzyskania konsystencji ciasta na pierogi. Gotowe ciasto rozwałkowujemy na stolnicy posypanej mąką. Na środku ciasta kładziemy schłodzona masę z lodówki, składamy na kopertę i sklejamy brzegi. Ciasto odwracamy sklejonymi bokami ku dołowi i rozwałkowujemy na prostokąt o grubości ok. 1 cm. Pamiętajcie, aby wałkować w jednym kierunku. Ciasto składamy na 3 części(...)razy). Gotowe ciasto przecinamy na pół. Jedną połowę zawijamy w folię i odstawiamy do lodówki. Połowę ciasta rozwałkowujemy na stolnicy opruszonej mąką na prostokąt. Przekładamy na dużą blachę z piekarnika wyścieloną papierem do pieczenia, nakłuwamy widelcem. Ciasto pieczemy w piekarniku nagrzanym do 220 stopni przez 15 minut, grzanie góra dół. Pod wpływem pieczenia, na cieście mogą pojawiać się górki, wówczas

Przepiski.pl
Różyczki z ciasta francuskiego 73

Lubicie ciasto francuskie w wersji na słodko? Ja uwielbiam! Moja propozycja na dziś, to przepyszne i rozpływające się w ustach różyczki z ciasta francuskiego z dodatkiem jabłek, cynamonu i brązowego cukru. Obłędnie smakują, gdy są jeszcze ciepłe. Genialnie sprawdzą się także podane z gałką lodów . Różyczki z ciasta francuskiego 1 szt. ciasta francuskiego ((375 g)) 2 jabłka 50 g cukru(...)czasie jabłka zmiękną i nie będą się łamać przy zwijaniu). Po wyjęciu z garnka odcedź jabłka i włóż je do miski. Dodaj cukier oraz cynamon i wszystko wymieszaj. Ciasto francuskie wyjmij i ułóż je poziomo, następnie podziel na 8 części tnąc po krótszych końcach (wskazówka: jedna część ma mieć ok. 6 cm wysokości). Każdy kawałek ułóż poziomo i w górnej

Przepisy na widelcu
Przekąski z ciasta francuskiego 83

Dzisiaj polecam przekąski z ciasta francuskiego Ciasto francuskie kupne lub wyrobu własnego. Dokładny przepis jak przygotować ciasto francuskie. Składniki szynka cienko krojona, dobrej jakości kabanosy ser żółty jajko zioła prowansalskie czosnek staropolski lub granulowany Sposób przygotowania pokazany na filmie JEŻELI SPODOBAŁ SIĘ FILM TO SUBSKRYBUJ MÓJ KANAŁ Artykuł Przekąski z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Pomysłowa kuchnia

Pomysłowa kuchnia
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 176

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą, w piekarniku nagrzanym

Kuchnia MagdaLeny
KREMÓWKA Z MASCARPONE I OWOCAMI 176

Ciasto przygotowane z gotowych płatów ciasta francuskiego, przełożonych masą z serka mascarpone oraz śmietanki kremówki, z dodatkiem owoców lata - truskawek, malin i borówek. Masa ma truskawkowy posmak, a to za sprawą galaretki krystalicznej o tym smaku, która ma również za zadanie usztywnienie tej masy. Użycie gotowego ciasta francuskiego sprawia, że ciasto jest banalnie proste w wykonaniu, a dodatkowo skraca się(...)ciastka francuskiego XXL 250 g serka mascarpone 300 ml śmietanki 30% 1 galaretka krystaliczna truskawkowa 2 łyżki cukru pudru 250 g truskawek 125 g malin 125 g borówek Wykonanie: Ciasto francuskie rozwijamy i przecinamy na pół. Każdą połówkę układamy na osobnej blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Nakłuwamy widelcem i pieczemy najpierw jedną połówkę ciasta, a następnie drugą, w piekarniku nagrzanym

Kuchnia MagdaLeny
Wegańskie samosy z ciasta francuskiego 59

Samosy są tradycyjną przekąską kuchni indyjskiej. Oryginalnie przygotowuje się je z ciasta, które przypomina nasze ciasto pierogowe, faszeruje, a następnie smaży na głębokim tłuszczu. Tym razem postanowiłem przygotować moją lekką wariację na ich temat. Samosy z ciasta francuskiego , to mój sposób na pyszne, pieczone i chrupiące przekąski! Wegańskie samosy z ciasta francuskiego W dzisiejszym przepisie najważniejszy moim zdaniem jest farsz(...)375g. Możesz oczywiście użyć mniejszego, najwyżej zostanie Ci odrobina farszu. Nakładaj naprawdę sporo farszu. Zrobiłem 8 sporych samos. Jeśli chcesz możesz śmiało podzielić ciasto na mniejsze kawałki i zrobić ich więcej. Artykuł Wegańskie samosy z ciasta francuskiego pochodzi z serwisu Blendman.pl - wegańskie przepisy

Blendman
Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami 110

Share Pinterest Print Dzisiaj ekspresowa słodka przekąska. Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami to przepyszne mini słodkości idealne do popołudniowej kawki Składniki (na 16 małych rogalików): 300 g ciasta francuskiego nutella (16 łyżeczek) maliny 1 roztrzepane jajko Przygotowanie: Ciasto francuskie rozwinąć i przekroić wzdłuż na pół (powinno być w temperaturze pokojowej). Każdy pasek pokroić na 7 trójkątów(...)przez około 15 minut. Upieczone można posypać cukrem pudrem. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Rożki francuskie z truskawkami i agrestem → Ciastka francuskie jabłkowo – migdałowe → Sakiewki z kurczakiem, serem lazur i orzechami pekan → Paluchy z ciasta francuskiego z pesto → Ciasteczka czekoladowe nadziewane nutellą Artykuł Rogaliki z ciasta francuskiego z nutellą i malinami pochodzi z serwisu Oryginalny

Oryginalny smak
Łosoś w cieście francuskim z suszonymi pomidorami i puree z selera naciowego 116

Łosoś w cieście francuskim z szynką parmeńską, suszonymi pomidorami i serem parmezan. Podany z dodatkiem puree z selera naciowego i ziemniaka. Czas przygotowania:   45 minut Ilość porcji:  2-4 osób Trudność przygotowania:  średnie Cena:  przystępna SKŁADNIKI ŁOSOŚ: 500 g świeżego łososia 4 plastry szynki parmeńskiej 1/2 ciasta francuskiego (1/2 gotowego) 5 suszonych(...)Dzielimy na 4 kawałki, każdy kładziemy na rozwiniętym plastrze szynki. Suszone pomidory drobno kroimy i kładziemy na każdym kawałku ryby. Posypujemy startym parmezanem. Zawijamy szynką. 2. Połowę gotowego ciasta francuskiego dzielimy na 4 równe części. Na każdym kawałku ciasta kładziemy po przekątnej 1 zawiniętą w szynkę rybkę i następnie sklejamy ze sobą kąty ciasta. Ciasto smarujemy roztrzepanym jajkiem. Pieczemy

karolgotuje
,,Ciasto francuskie ze szpinakiem’’ 59

udziałem można wyczarować naprawdę fajne potrawy, a najlepszym dowodem jest nasza dzisiejsza propozycja. Tym razem zapraszam kultowe ciasto połączone ze szpinakiem i serem fetą. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu firmy Polskie Młyny otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto francuskie ze szpinakiem. Składniki na ciasto francuskie: 2 szklanki mąki Polskie Młyny 1/4 łyżeczki soli 250 g zimnego masła(...)ciasta z lodówki i rozwałkowanie na oprószonej stolnicy mące. Ważne, aby ciasto było rozwałkowywane w jednym kierunku, najlepiej z dołu do góry. Kolejnym krokiem jest ułożenie na nim przygotowanego masła. Następnie ciasto trzeba złożyć w kopertę. Masło ma być zamknięte w środku. Następnie ciasto z masłem należy rozwałkowywać na prostokąt, który będzie trzykrotnie dłuższy niż jego szerokość. Następnie składamy ciasto

Podróż w kulinaria
Ciasteczka z ciasta francuskiego. 168

przygotowania. Więc gdy dostaniesz telefon od gości, że tego samego dnia Cię odwiedzą, nie martw się, że nic nie masz do kawy. Wystarczy mieć w lodówce w zapasie gotowe ciasto francuskie i jakiekolwiek owoce. Goście będą na pewno zadowoleni ze słodkiego poczęstunku. Dziś pokażę jak zrobić takie ciasteczka na trzy sposoby. Składniki: dwa opakowania ciasta francuskiego, jajko, słoik wiśni drylowanych(...)truskawek, jabłko, cynamon, budyń waniliowy. Przygotowanie ciastek : Jedno ciasto francuskie pokroić w kwadraty - mi to różnie wychodzi, dlatego nie trzeba się przejmować jak wyjdzie nie równo.  Mniejsze kwadraty, które wyjdą wykorzystać do zawijania jabłka z cynamonem, natomiast większe przygotować z budyniem i truskawkami. 1.  Z budyniem i truskawkami - Budyń przygotować jak na opakowaniu jest podane. Boki wyciętych kwadracików

W kuchni u Moniki
Mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami 55

Ciasto francuskie często kupuję gotowe. Zwracam uwagę, aby było z masłem a nie z innymi tłuszczami. Można oczywiście samemu przygotować ciasto francuskie, ale na to potrzeba trochę czasu, chyba że przygotujemy ciasto francuskie według starego przepisu . A gdy już mamy ciasto francuskie, to proponuję mini tarty z brzoskwiniami lub nektarynkami . Z podanych poniżej składników upiekłam 4 mini tarty (foremki(...)zależy od posiadanych form. Formy do pieczenia wysmarować masłem i wyłożyć je ciastem. Ciasto posmarować rozbełtanym jajkiem. Na cieście ułożyć owoce. Na owoce wylać masę jajeczną. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 200 stopni na najniższy poziom na 25 – 25 minut, aż masa ładnie się zrumieni. Ciasto francuskie (u mnie 460 g), 4 – 5 brzoskwiń lub nektarynek, 3 jajka

królestwo garów
Tarta z łososiem i mozzarellą 57

Czas czytania: 2 min Brak czasu zabieganie, kto tego nie doświadcza szczególnie przed świętami, a jeść trzeba! Mam przepis na błyskawiczny obiad i to bardzo, bardzo dobry. Ciasto francuskie zawsze mam w lodówce i proponuję zaopatrzyć się w jedną porcje, taką na wszelki wypadek. Na początek należy rozgrzać piekarnik, to najdłuższy etap pracy. Teraz ciasto francuskie, kulka mozzarelli, jajka(...)wędzony łosoś, mieszamy, kroimy… Po około 25 minutach obiad gotowy! Delikatne i chrupiące ciasto francuskie z farszem jajeczno śmietanowym, a na wierzchu aromatyczny wędzony łosoś z mozzarellą jeszcze tylko odrobina zieleniny, kilka kropel cytryny i uczta gotowa, smacznego! Print Tarta z łososiem i mozzarellą .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Szybki obiad dla zapracowanych. Course

SprawdzonaKuchnia.pl
Parówki w cieście francuskim 180

cieście francuskim pisałam już niejednokrotnie, że doskonale się sprawdza zarówno na słodko jak i w wersji wytrawnej, do tego jest dziecinnie proste do przygotowania. Dzisiaj chciałam Wam zaproponować przekąskę, która sprawdzi się w każdej sytuacji i dla każdego, zarówno dla dzieci, na kinderparty - możesz wtedy dać się ponieść fantazji i zrobić np. parówki mumie w cieście francuskim(...)imprezę dla dorosłych jako eleganckie rogaliki. Składniki: opakowanie ciasta francuskiego 2-3 parówki ser mozarella (najlepiej starty) ketchup jajko sól, pieprz Przygotowanie: Ciasto francuskie kroimy w trójkąty, wielkość dopasowujemy indywidualnie. Smarujemy każdy trójkąt odrobiną ketchupu, omijając brzegi. Nakładamy ser oraz pokrojone parówki Zawijamy ciasto tak jak rogaliki. Jajko rozbijamy w szklance i je roztrzepujemy dodając do smaku sól, pieprz - możemy

Kuchnia Pełna Pasji