Czas czytania: 3 min Lato niestety się już skończyło, ale zostawiło mam soczyste , pachnące pomidory, które w tym roku szczególnie pięknie obrodziły. Miałam ich więcej niż
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Dżem z pomarańczy , dyni i imbiru z dodatkiem karmelizowanej skórki pomarańczowej. Jeśli nie próbowaliście jeszcze takiego połączenia , to zachęcam do spróbowania. Na
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Galaretka ! Nic wielkiego, każdy potrafi zrobić, ale dziś podsuwam Wam pomysł na podanie jej w nietypowej formie. Jako foremki posłużą nam pomarańcze
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Zupa dyniowa II Zupa dyniowa II w kolejnej odsłonie! Dziś proponuję dynię połączyć z karmelizowaną skórką i sokiem z pomarańczy , marchewką, imbirem
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Mleczko kokosowe z orzecha, a nie z wiórków? Proszę bardzo, dziś przepis dla osób, które mają wyciskarkę ślimakową, i mogą wykorzystać ją
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Przepis na masę serową jest dość klasyczny, choć wzbogacony o nutę aromatycznej świeżej skórki pomarańczy . Sernik po wystudzeniu dodatkowo dekorujemy dżemem z
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Spaghetti z paprykowym pesto Super szybki i bardzo zdrowy obiad, z pesto z czerwonej słodkiej i niesamowicie aromatycznej papryki Ramiro. Danie powstał
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Przepis na gravlax poznaliście już przy okazji poprzedniego wpisu, ale postanowiłam zaproponować jeszcze jeden przepis. Dziś pyszny łosoś tym razem w odrobinie
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Bigos wegetariański. Niektórzy z was mogą bardzo się zdziwić jak to bigos wegetariański? Tak bez mięsa? O tak, bez mięsa! Tylko kiszona
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Świeży sok ananasowo-imbirowy! Przepis jest banalny , ale połączenie niesamowite . Po pierwsze sok jest pyszny po drugie zdrowy , ananas to nie tylko
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Veggie burger to propozycja nie tylko dla wegetarian ! Na takie burgery powinien skusić się każdy, nawet największy mięsożerca. Moje dzieci, które jedzą
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Kwas buraczany Naszą chlubą narodową są różnego rodzaju barszcze i żurki, czyli zupy o intensywnie kwaśnym smaku. Dwa najpopularniejsze barszcze, to barszcz
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Smalec wegetariański, nazwa smalec, ma sugerować smak jaki posiada to smarowidło. Smalec smakuje wybornie i muszę przyznać, że bardzo podobnie do smalcu
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Śledzie marynowane w zalewie octowej z dodatkiem nasion kolendry, cebuli i cytryny. Po dobie kąpieli w marynacie śledź jest gotowy do jedzenia
SprawdzonaKuchnia.plCzas czytania: 2 min Śledzie w oleju i musztardzie francuskiej z dodatkiem ogórków kiszonych i cebulki to świetna przystawka, idealna na karnawał. Do marynaty dla zakwaszenia
SprawdzonaKuchnia.pl