ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:852/1509)

Tradycyjny mazurek wielkanocny 76

Mazurek jest jednym z najpopularniejszych ciast wielkanocnych. Wypiek ten idealnie komponuje się z bakaliami, które stanowią zarazem jego ładną dekorację. Innym pomysłem na dodatek do mazurka jest polewa czekoladowa. Składniki: 30 dag mąki,  20 dag masła,  10 dag cukru pudru (1 szklanka),  3 żółtka ugotowane na twardo przetrzeć przez sitko,  1 cukier waniliowy,   puszka(...)minut.  Skondensowane mleko słodzone gotujemy pod przykryciem na małym ogniu.  Co chwila gotując obracamy puszkę. Nie nachylajcie się nad garnkiem!!  Kajmak rozcieramy na gotowym cieście i posypujemy bakaliami. Wartość odżywcza: Artykuł Tradycyjny mazurek wielkanocny pochodzi z serwisu Wymiar Zdrowia

Wymiar Zdrowia
Czekoladowe babeczki z twarogiem 282

blogu zrobiło ;) To dobrze! Pogoda za oknem taka, że nic tylko sięgać po czekoladowe słodkości ;) Dziś mam dla Was pyszne, ekspresowe babeczki czekoladowe z twarogowym nadzieniem. Udekorowane, oczywiście, polewą czekoladową. Smakują bosko! Polecam :) Składniki: (12 stuk) 1,5 szklanki mąki pszennej 3/4 szklanki cukru 1/4 szklanki kako 1 łyżeczka sody oczyszczonej szczypta soli 1/2 szklanki wody 1/2 szklanki maślanki(...)muffinów wyłożyć papilotkami. Ciasto wykładać do 1/3 ich wysokości, nałożyć po 1 łyżce zmrożonego nadzienia serowego, przykryć ciastem, mniej więcej do 2/3 wysokości papilotek. Piec w temperaturze 175 stopni przez około 30 minut do tzw. suchego patyczka. Wystudzić, udekorować polewą czekoladową. Smacznego

Domowa cukiernia Ewy
Tarta Twix / Czekoladowo karmelowa tarta 225

Tarta Twix, czekoladowo karmelowa tarta jest słodka, a zarazem gorzka – doskonały bilans. Jeśli jesteś fanem tych popularnych batoników, koniecznie przygotuj ją w domu. Składniki na ciasto: 200 g mąki pszennej 60 g cukru 1 jajko 1 łyżka zimnej wody 100 g zimnego masła szczypta soli Z podanych składników zagnieść ciasto. Możecie użyć malaksera. Wstawić do lodówki(...)cukru 150 g śmietanki 30% 100 g białej czekolady 1 łyżka masła Proces produkcji domowego karmelu / toffi poniżej:   Kiedy nasz kajmak/ toffi stygnie zabieramy się na czekoladowe ganache. Składniki na czekoladowe ganache: 100 g czekolady gorzkiej ( zawsze możesz zamienić na mleczną) 50 ml śmietanki 30% Czekoladę wraz ze śmietanką rozpuszczasz w rondlu. Odstawiasz do przestygnięcia. Na wystudzony spód wykładamy

Rusty Fork
Malinowy obłoczek z chrupką praliną 519

Ciasto składa się z kilku warstw. Zasadniczo jest bardzo proste w przygotowaniu i nie wymaga zbyt dużo pracy. Spód stanowi czekoladowe brownie, następne warstwy to chrupiąca kakaowa pralina i puszysta masa śmietankowa z białą czekoladą. Wierzch wykańcza galaretka z malinami. Całość jest obłędnie pyszna! Biszkopt brownie: 110 g masła 130 g gorzkiej czekolady 80% 2 jajka 100 g cukru(...)czekoladą. Zdejmujemy z ognia, odstawiamy do przestygnięcia. Jajka delikatnie ubijamy z cukrem. Następnie wlewamy czekoladę z masłem oraz wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Całość dokładnie mieszamy.  Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia foremki o wymiarach 24*30 cm. Wyrównujemy. Pieczemy w nagrzanym do 160*C piekarniku przez około 20 minut. Wyjmujemy foremkę z piekarnika, studzimy. Chrupiąca

VioletoweKucharzenie
Babka duo w polewie czekoladowej 134

ciastem. Ciasto podzielić na 2 części, i do jednej dodać kakao i dobrze wymieszać. Formę na babkę wysmarować tłuszczem i wysypać tartą bułką, następnie wylać trochę ciasta jasnego a na wierzch ciemne i ponownie resztę jasnego. Babkę wstawić do nagrzanego piekarnika i piec 45 min w 180stC. Po upieczeniu i ostudzeniu wyjąć z formy i polać polewą czekoladową i ozdobić

przepisy- Milki
Wegański „Twix” 235

mleka sojowego (sojowego, to ważne) szklanka cukru 3 łyżki masła kokosowego/oleju kokosowego/roślinnego Polewa czekoladowa: 2 gorzkie czekolady (70% kakao) bez obaw, ciacha są tak słodkie, że nie zwrócicie uwago na to, że czekolada jest gorzka Przygotowanie: Z mąki, oleju, cukru i zblendowanego banana wyrobić ciasto (musi być twarde, ale dające uformować się u kulę i nie kruszyć, w razie

greenscarf
Drożdżowe ślimaczki z Nutellą 212

mleka 0,5 szklanki cukru 2 jajka 0,5 kostki masła +Nutella (lub inny czekoladowy krem) W ciepłym mleku rozpuszczamy łyżkę mleka i drożdże. Odstawiamy do wyrośnięcia. Rozpuszczamy masło i odstawiamy do przestudzenia. Jajka ucieramy z cukrem. Wszystkie składniki mieszamy razem w misce i wyrabiamy ciasto. Ciasto odkładamy do wyrośnięcia przykryte ściereczką. Powinno zwiększyć swoją objętość około 2 razy. Wyrośnięte

Ciastkozercy
Ciasto Hultaj z marmoladą – wilgotne, mięciutkie i przepyszne 84

Ciasto Hultaj to wyjątkowo mięciutki i wilgotny wypiek przełożony kremem z bitej śmietany i marmoladą. Całość jest pyszna, słodka i rozpływająca się w ustach. Takie ciasto sprawdzi się zarówno jako deser do popołudniowej kawy, jak i na większych i mniejszych rodzinnych uroczystościach.   Składniki na ciasto Hultaj z marmoladą: 4 jajka rozmiar L 200 g cukru (szklanka) 4 łyżki marmolady(...)łyżki kakao   Krem: 400 ml śmietany 30% 250 g mascarpone 2 łyżki cukru   Polewa czekoladowa: 100 g czekolady 5 łyżek mleka garść płatków migdałów do posypania   Dodatkowo: 500 g marmolady wieloowocowej 200 g herbatników kakaowych   Przygotowanie Rozpoczynamy od przygotowania ciasta. Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Mąkę mieszamy z proszkiem do pieczenia i kakao. Jajka

e-PrzepisyKulinarne
Racuchy drożdżowe ze śliwkami 87

Racuchy czyli smażone placki z ciasta na bazie mleka, mąki, jajka oraz drożdży. W wielu przepisach na ciasto na racuchy zamiast mleka znaleźć można jogurt, kefir lub maślankę. Z ciasta na racuchy można smażyć placki bez dodatków, jednak najczęściej ciasto to łączy się z owocami. Najbardziej popularne i wszystkim zapewne znane są racuchy z jabłkami, lecz równie powszechne są także(...)Dobrym dodatkiem do racuchów może być bita śmietana lub kwaśna śmietana, cukier puder z cynamonem lub sos czekoladowy. Drożdżowe racuchy ze śliwkami to placki, które sprawdzą się podane na śniadanie , kolację oraz lunch . Ich przygotowanie zaczynam od ocieplenia lub podgrzania składników na ciasto drożdżowe. Zimne mleko lub drożdże sprawią, iż ciasto nie będzie nam dobrze wyrastało. Tak naprawdę, jeśli składniki

MeCooks
Piernik staropolski dojrzewający 130

Trzeba mu poświecić trochę czasu, ale to taki fajny rytuał. Dzisiejszy wpis będzie się składał tak naprawdę z dwóch wpisów, ponieważ, zgodnie z tradycją, samo ciasto na piernik przygotowałam już kilka tygodni temu, 10 listopada.  Tutaj  znajdziecie wszystkie szczegóły jak je przygotować. Dzisiaj natomiast zapraszam na etap drugi, czyli pieczenie(...)leżakowanie 4 dni Opis wykonania:  we wpisie tutaj   Składniki: domowe powidła Polewa czekoladowa  Proporcje na na jeden piernik: Składniki: 50 g masła 45 g cukru pudru 3 łyżki  mleka 2 czubate łyżki kakao orzechy Wykonanie: Przygotowane uprzednio ciasto wyjmujemy z lodówki i odstawiamy, aby się nieco ogrzało. Wyjmujemy je na omączony

Kulinarne przygody Gatity
Popapraniec 10578

kokosowe do posypania polewa czekoladowa Sposób wykonania Żółtka oddzielamy od białek. Białka ubijamy na sztywno ze szczyptą soli. Gdy będą sztywne, dodajemy żółtka i dokładnie mieszamy. Następnie wsypujemy cukier i stopniowo dolewamy olej, dalej miksujemy. Na samym końcu wsypujemy przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia i delikatnie mieszamy łyżką aż wszystkie składniki się połączą. Ciasto dzielimy na 3 części(...)margaryny. Utrzeć na jednolitą masę. Wystudzone ciasto przekroić na 2 placki. Spód skropić dowolnym alkoholem, ja użyłam nalewki z czarnej porzeczki. Na placek nałożyć większą połowę masy, przykryć drugim plackiem. Na wierzch wyłożyć pozostałą masę. Na masę wyłożyć kupkami dżem z czarnej porzeczki, następnie posiekane orzechy, następnie polać nierównomiernie polewą czekoladową i na koniec posypać wiórkami kokosowymi. Smacznego

na moim stole...
Babeczki cytrynowo-czekoladowe 285

kawałek wkładam do koszyczka ze święconką. W tym roku kupiłam sobie formę do malutkich babeczek z kominkiem. Wyszło mi 6 mini babeczek. Często korzystam z przepisu na to ciasto, ponieważ jest rewelacyjne. Babka wychodzi mięciutka i wilgotna. Za każdym razem modyfikuję przepis aby był inny smak. Składniki:    4 jajka    200g mąki    200g masła(...)połowy cytryny    1 łyżka mąki    2 łyżki budyniu czekoladowego    2 łyżki mleka Przygotowanie:   Utrzeć masło z cukrem i dodawać po 1 jajku dalej miksując. Dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia. Wymieszać za pomocą szpatułki lub miksera. Ciasto podzielić na dwie części z tym, że jedna część ma mieć 2/3 ciasta a druga

Amatorka kuchenna
Muffinki dyniowe z kremem czekoladowym 91

sobie jakieś danie z jej udziałem, nie muszę uruchamiać piekarnika, tylko po prostu ją rozmrażam. Bardzo Ci polecam tę metodę, sprawdza się idealnie. Muffinki dyniowe z kremem czekoladowym Muffinki dyniowe z kremem czekoladowym Czas przygotowania: 60 minut Proporcje na 12 muffinek Składniki: 300 g upieczonej dyni 130 g cukru 100 g oleju 2 łyżki mleka 2 jajka 250 g mąki(...)Dokładnie wymieszaj. Formę do muffinek wyłóż papierowymi papilotkami i wypełnij je ciastem. Muffinki piecz w piekarniku nagrzanym do 180 stopni przez 20-25 minut. Wystudź na kratce. Gdy muffinki będą zimne przygotuj krem. W misce ubij mascarpone z kremówką, gdy krem będzie gęstnieć dodaj dwie łyżki kremu czekoladowego. Jeśli lubisz słodki krem, możesz go dodać więcej. Gotowy krem przełóż

Kulinarne przygody Gatity
Kostka opium 1457

adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Macie ochotę na smaczne ciasto? Moją propozycją jest wyjątkowo smaczna kostka opium. Pyszne biszkopty makowe z rodzynkami, nasączone ponczem rumowym, przełożone puszystym musem czekoladowym. Kostka opium jest tak pyszna,że trudno jej się oprzeć. Po prostu chce się więcej. Opium sprawdzi się na różnego rodzaju przyjęciach. Zapraszam do wypróbowania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Kostka opium – składniki(...)Śmietanę schłodzić. Ubić na sztywno. Dodać roztopioną, ostudzoną czekoladę .Miksować na niskich obrotach. Na koniec dodać ostudzoną, ale jeszcze płynną żelatynę. Miksować na niższych obrotach do połączenia się składników. Ciasto makowe przekroić na 3 części. Każdą część skropić dość obficie rumem. Każdą część ciasta przełożyć kremem. Górę ciasta posmarować cienko kremem i posypać startą czekoladą. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Artykuł Kostka

Olcia gotuje!
Sernik białkowy (bez glutenu, mąki i cukru białego) 147

pełnych łyżeczek żelatyny + ¼ gorącej wody Dodatkowo -kilka kostek gorzkiej czekolady (do ozdoby) -czekoladowa panda lub inne zwierzątko :P CZEKO-BIAŁKOWY BISZKOPT Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywno. Dodać żółtka i nadal ubijać. Do masy jajecznej dodać kakao oraz odżywkę i delikatnie całość wymieszać. Wlać ciasto do tortownicy (dno wyłożyć papierem do pieczenia). Piec w 180’C (góra(...)masy serowej i ułożyć drugi mały biszkopt, którego znów docinać delikatnie i wyrównać. Wylać ostatnią większą warstwę masy serowej. Całość włożyć do lodówki na kilka godzin (najlepiej na noc). CZEKOLADOWE ŁAPKI Gorzką czekoladę rozpuścić nad parą wodną, wlać do foliowego małego woreczka strunowego i zamknąć go. Na papierze narysować wzór łapek, którego umieścić pod koszulką foliową. Odciąć minimalnie róg woreczka

Candy Pandas

Zapoznaj się z informacją o plikach cookie

KatalogSmakow.pl używa plików cookie, aby zapewnić najlepszą jakość korzystania z naszego serwisu.

Czy możemy używać Twoich danych, by wybierać dla Ciebie reklamy?

Nasi partnerzy zbierają dane i używają plików cookie do personalizacji reklam i mierzenia ich skuteczności. Dowiedz się, jak serwis i partnerzy wykorzystują dane.

AkceptujęNie, dziękuję