ciasto czekoladowe - 22635 przepisów (strona:667/1509)

Miodowiec z masą jabłkową i kokosową 195

Składniki: kruche ciasto: 60 dag mąki 30 dag cukru 25 dag margaryny 4 łyżki miodu 2 całe jajka 2 łyżeczki sody oczyszczonej masa jabłkowa:  1 kg jabłek szklanka cukru cukier waniliowy 1/2 szklanki wody 3/4 szklanki kaszy manny 1 łyżka(...)masła 1 galaretka pomarańczowa masa kokosowa: 1/2 l mleka 25 dag masła 4 łyżki kaszy manny 2 łyżki cukru 10 dag wiórków kokosowych ponadto: polewa czekoladowa wiórki do posypania Sposób przygotowania: Wszystkie składniki na ciasto kruche łączymy. Zagniatamy ciasto, dzielimy na dwie części. Każdą część wykładamy na blaszkę (25x36) i pieczemy w temperaturze 195 stopni C przez

Pobite gary Barbary
KRUCHE, MAŚLANE CIASTECZKA W TRZECH SMAKACH, BEZ CUKRU, BEZ PSZENICY, BEZ JAJEK 270

naszych Milusińskich. Dzisiaj wersja bardzo prostych orkiszowych ciastek maślanych, u mnie z podwójnej porcji, w trzech smakach: czekoladowe, waniliowe i waniliowo-czekoladowe, wszystkie równie smaczne. Z podanych składników wyszły mi dwie blaszki ciastek- 40sztuk. Składniki ciasta jasnego: - 120g zimnego masła - 170g mąki orkiszowej typ750 - 3-4 łyżki mielonego ksylitolu lub cukru pudru - 1 łyżka ekstraktu waniliowego - 1 łyżka mleka ryżowego(...)ciasto. Dodać 2 łyżki mleka ryżowego lub zimnej wody tak, by składniki połączyły się i utworzyły gładkie, kruche ciasto. Z ciasta odrywać kawałki, formować kulki wielkości małego orzecha włoskiego i układać na blaszce. Ja zrobiłam w trzech smakach: czekoladowym, czekoladowo-waniliowym i waniliowym. Wyszło mi 40 ciastek, po 20 na każdą blaszkę. Następnie kulki rozgnieść widelcem, uzyskamy piękny wzorek

Smaczne Zdrowe
Chlebek bananowy 58

waniliowy a także jogurt naturalny , dodać rozgniecione banany, przesianą przez sitko mąkę, cynamon i sodę. Na sam koniec włożyć posiekane orzechy, wymieszać jeszcze ciasto łyżką, po czym przełożyć je do prostokątnej formy wyłożonej papierem do pieczenia. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni Celsjusza i piec przez 45-50 minut. Upieczony chlebek bananowy wyjąć z piekarnika, wyłożyć na metalową(...)chlebek bananowy. Chlebek piekę w metalowej, prostokątnej formie do pieczenia o wymiarach 12 na 21 centymetra. Orzechy włoskie zastąpić można orzechami pekan. Do ciasta na chlebek dodać można również połamaną na kawałki gorzką czekoladę lub drażetki czekoladowe, jeśli lubimy chlebek w takim właśnie wydaniu. Lubisz d esery z bananami ? Jeśli tak, to wypróbuj nasz przepis na ciasto Bananowa Fantazja. Chlebek

MeCooks
Kruche rogaliki z nadzieniem – bez cukru i jajek 114

przygotowaniu! Co więcej, ciasto na rogaliki nie zawiera cukru ani jajek. Słodyczy dostarcza nadzienie, ja wykorzystałam marmoladę, możecie również dodać mus jabłkowy , krem czekoladowy lub masę makową. Zapomniałabym o najważniejszym, rogaliki są przepyszne, w skrócie kruche ciasto sprawia, że ciężko poprzestać na jednym. Gorąco polecam! Przepis na kruche rogaliki z nadzieniem Składniki kostka masła (200 g) 3½ szklanki mąki

WegePrzepis
Trufle czekoladowe na patyczkach 202

Trufle czekoladowe na patyczkach to bardzo fajna alternatywa dla cukierków, ciastek, czy innych kupnych słodkości. U mnie w domu przeważają domowe ciasta, desery i inne wypieki. Trufle to tak naprawdę małe kuleczki z ganasz czekoladowego oblane czekoladą i obsypane orzechami. Są naprawdę słodkie, więc jedna trufelka zaspokoi nasze potrzeby przy pysznej kawie. Idealne na małe imprezy, urodziny, eventy. Dla dzieci

Kuchnia Paulettes
PRZEPISY NA CIASTA NA WIELKANOC. ZESTAW PRZEPISÓW! 358

PRZEPISY NA CIASTA WIELKANOCNE Przygotowałam specjalnie dla Was zestawienie ciast na Święta Wielkanocne, same sprawdzone i najlepsze przepisy na ciasta, takie, które zawsze się udają! Życzę wspaniałych wypieków i smacznego! PRZEPIS NA CZEKOLADOWĄ BABKĘ WIELKANOCNĄ PRZEPIS NA RÓŻANE BABECZKI DROŻDŻOWE PRZEPIS NA DROŻDŻOWĄ BABKĘ WIELKANOCNĄ PRZEPIS NA  BEZGLUTENOWA BABKA WIELKANOCNA PRZEPIS NA  CIASTO Z CHAŁWĄ I MIODEM PRZEPIS

SMYKWKUCHNI
CIASTO "COMBER" Z ALKOHOLEM 256

jednocześnie zapyla roślinę. Z kwiatów powstaną spore owoce, niczym piłka od rugby, w których kryją się owalne ziarna kakaowe, koszmarnie gorzkie po przegryzieniu. Ciasto bardzo mi posmakowało. Jest wilgotne, delikatne i bardzo alkoholowe. Odstąpiłam od polewy czekoladowej – odłożoną masę kakaową przetworzyła na czekoladę pitną na gorąco. W to miejsce popełniłam lukier na bazie ponczu do nasączenia ciasta. CIASTO COMBER

W kuchni Karmel-itki
CZEKOLADOWE BROWNIE Z MASCARPONE I OWOCAMI 193

kremu czekoladowego. Delikatnie wystudzić. Jaja roztrzepać rózgą, dodać cukier oraz cukier waniliowy, wymieszać. Dalej używając rózgi dodać krem czekoladowy. Mieszać do połączenia składników. Wsypać przesianą mąkę i proszek do pieczenia. Do nagrzanego do 160 o C piekarnika wstawiamy formę (30x23cm) z ciastem i piec 30 minut. Wyjąć z piekarnika i wystudzić w formie. Wykonanie kremu. Schłodzoną śmietankę połączyć z serkiem

Słodki Zakątek
Dania wielkanocne 154

już wypróbowałam. Przyznam, że smakuje dość ciekawie i na pewno zrobię ją jeszcze nie raz. Ciasta idealne na Wielkanoc Mazurki: Mazurek kajmakowy – przepis tu-klik To mój ulubiony mazurek. Jego słodycz przełamuję konfiturą pomarańczową. Jest obłędny w smaku! Mazurek paryski z polewą czekoladową – przepis z bloga Wielopokoleniowo Ciekawie wygląda także mazurek paryski. Ten z polewą czekoladową to niebo(...)miałam okazję jeść. Ponadto warto wspomnieć że polana lukrem smakuje wybornie. Babka poziomkowo – czekoladowa – przepis z bloga ZaradnaPaniDomu Babka poziomkowo- czekoladowa. Przyznacie że brzmi pysznie? Aż czuję zapach tych maleńkich aromatycznych owoców. Inne ciekawe ciasta na Wielkanoc Ciasteczka maślane dla zajączka – przepis z bloga ZarazWracam Myślę że najbardziej ucieszą się z nich dzieci. Ale nie tylko

Arbuziaki
Tarta czekoladowa z owocami leśnymi 105

Kruchy, kakaowy spód, wypełniony cienką warstwą konfitur z malin oraz delikatnym, jak mgiełka musem czekoladowym. A to wszystko dodatkowo zwieńczone dużą ilością świeżych owoców leśnych, które idealnie przełamują smak ciemnej czekolady. Serdecznie polecam. Przepis wart wypróbowania. Składniki na kakaowe kruche ciasto: 250 g mąki tortowej 1 łyżka kakao 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki cukru szczypta soli(...)masła (schłodzonego) 2 żółtka (rozmiar L) Mus czekoladowy: 100 g czekolady gorzkiej (64%) 1 jajko (rozmiar L) 25 g drobnego cukru do wypieków 25 g masła 70 ml śmietany kremówki 30% (schłodzonej) szczypta soli Konfitura malinowa: 125 g malin 2 łyżki cukru Do dekoracji: 125 g malin 125 g jeżyn kilka borówek amerykańskich listki mięty cukier puder (opcjonalnie) Mąkę razem

Świat Ciasta
Naleśniki czekoladowe 208

białego twarożku śmietana kremówka 3-4 łyżki cukru pudru 1 laska wanilii lub aromat waniliowy + owoce i krem czekoladowy do dekoracji   Suche składniki mieszamy razem w misce. Do suchych składników dodajemy jajka, olej i połowę ilości mleka. Ciasto łatwiej rozmieszać jeśli jest gęstsze, potem będzie można je rozcieńczyć do odpowiedniej konsystencji. Kiedy w cieście nie ma już grudek dodajemy

Ciastkozercy
Biszkopt z polewą z batoników Daim 74

kalkulatorami w rękach, znów sprzedawały efekty swej radosnej twórczości. Cel szczytny, inicjatywa cenna, pomoc rodzicielska nieunikniona. O tym, że ciasto jest obiecanym towarem na stragan mojej córki, poinformowano mnie dzień wcześniej, wieczorem. Więc improwizacja. Założenie początkowe: szybko, pewnie i czekoladowo ( czekolada sprawdza się tam, gdzie krążą dzieci ). Weryfikacja planów : nerwowo, pracochłonnie, niepewnie do samego finału. Przepis skonstruowany naprędce, po otwarciu(...)karmelowe wnętrze batoników zupełnie się rozpuści. Masę studzimy, wylewamy na biszkopciki, równo rozprowadzamy. Ciasto należy przechowywać w lodówce, by polewa pozostała ścięta. Kroimy ostrym, zamoczonym we wrzątku nożem. Wielbiciele czekolady będą wracali do tego przepisu, bo największym atutem wypieku jest solidna porcja polewy czekoladowej. Ja również wykonam je ponownie - spokojniej, z wprowadzonymi modyfikacjami, które powyżej również zaproponowałam

Kronika Piekarnika
MAZUREK CZEKOLADOWO-MALINOWY (BEZ PIECZENIA) 159

sezamu i ziaren słonecznika. Natomiast masa jest klasyczna, wykonana ze śmietany kremówki i gorzkiej czekolady. Dodatkowo między słodkim spodem, a mocno czekoladową masą jest słodko-kwaśna konfitura malinowa. Te wszystkie smaki współgrają ze sobą znakomicie, dzięki temu ciasto nie jest ani za słodkie, ani za kwaśne, a goryczka czekolady jest lekko wyczuwalna i dopełnia całości. Przepis idealny dla osób, które(...)lodówce min. 2 godz. Do mocno schłodzonej śmietanki z czekoladą dodajemy cukier z wanilią i miksujemy na jednolitą masę. Na spodzie rozsmarowujemy konfiturę malinową, a na nią wykładamy masę czekoladową. Dekorujemy orzechami laskowymi i płatkami migdałowymi. Wkładamy do lodówki w celu schłodzenia na około 2 godz. Przechowujemy w lodówce

Kuchnia MagdaLeny