ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:521/1520)

Deser z musem czekoladowym i wiśniami 208

czekoladową glazurę. Lubicie czekoladowe desery? To ten jest właśnie dla Was... U mnie remont w domu trawa nadal. Dzisiejszy przepis pochodzi również z mojej "przechowalni". Zamieszczam go na osłodę, tym wszystkim, którzy czekają na moje nowe posty z przepisami      (tortownica o średn.  24 cm i 26 cm)     Składniki na ciasto: 100 g miękkiego masła(...)lekko roztopić. Przestudziłam. Śmietanę ubiłam na puch. Białka ubiłam na sztywną pianę. Delikatnie połączyłam z ubitą śmietaną. Stopniowo dodawałam wystudzoną żelatynę. Wszystko   wmieszałam do masy czekoladowej. Wiśnie odsączyłam z syropu. Ciasto położyłam na krążek większej tortownicy (średnicy 26 cm) i zapięłam obręcz. Na   ciasto wyłożyłam 3 łyżki musu tak, aby musem wypełnić   wolną przestrzeń między ciastem

Kuchnia u Krysi
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 129

jego książkę może reprezentować wyłącznie coś bardziej wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki(...)cukier puder, mieszam jeszcze chwilę i odstawiam masę do lodówki. Kiedy wszystkie masy będą zimne, mogę przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta) i wsypuję go do masy czekoladowej, dobrze mieszam. Na dnie blaszki wykładam wafle lub ciastka (możecie nasączyć je lekko sokiem pomarańczowym), na wafle wykładam masę czekoladową

Słodki sentyment
Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef” 132

wyszukanego I tak powstało ciasto Śliwka, czekolada z krokantem i „Dżozef”. Spróbujcie i oceńcie sami, czy jest to ciasto godne takiej prozy Składniki na krokant: 1,5 szklanki orzechów 1 łyżka masła ½ szklanki cukru Folia posmarowana olejem Składniki na masę czekoladową: 150 ml śmietanki 30% 150 g czekolady 1 łyżka miodu Składniki na krem mascarpone: 200 ml śmietany(...)odstawiam masę do lodówki. Kiedy wszystkie masy będą zimne, mogę przystąpić do składania ciasta. Najpierw kruszę krokant na drobne kawałki (można to też zrobić wałkiem do ciasta) i wsypuję go do masy czekoladowej, dobrze mieszam. Na dnie blaszki wykładam wafle lub ciastka (możecie nasączyć je lekko sokiem pomarańczowym), na wafle wykładam masę czekoladową z krokantem, którą przykrywam warstwą ciastek (również

Słodki sentyment
Tarta Milky Way 57

dosyć trudna, ale nie nie możliwa. Moja tarta posiada pyszny krem czekoladowy na bazie budyniu, bita śmietanę oraz pyszny czekoladowy ganache. O tym jak zrobić sprawdzony, domowy ganache znajdziecie TUTAJ . Do zrobienia tej tarty przymierzała  się od wielu lat. Można powiedzieć że zbierałam się bardzo długo, a ciasto znikneło w kilka dni. Mogę was zachęcić tylko do spróbowania tego(...)śmietany 12% 3 żółtka krem czekoladowy 750 ml mleka 2% 150 g cukru 150 g masła 120 g budyniu czekoladowego 30 g mąki ziemniaczanej 2 żółtka bita śmietana 250 g śmietany 30% 70 g cukru pudru 15 g śmietanfixu ganache czekoladowe 200 g czekoladowy gorzkiej 150 ml śmietany 30% 50 g masła Ciasto kruche : Z podanych składników zagniatamy ciasto. Chłodzimy

Ciasta z tradycjami
TORT MILKY WAY + FILMIK 501

Tort milky way to pyszny, słodki i mleczno - czekoladowy wypiek. Rewelacyjnie się prezentuje na stole ale jeszcze pyszniej smakuje. Taki torcik przygotowałam na urodziny dzieci, aby nacieszyły oczy i podniebienia. Udekorować można go dowolnie, według własnej fantazji. SKŁADNIKI : 5 jajek 3/4 szklanki mąki pszennej ( 100 g ) 3/4 szklanki cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku(...)żelatynę i szybko miksujemy. Tort wyjmujemy z lodówki, rozkładamy masę na wierz i boki, wyrównujemy. Trochę masy odkładamy do miseczki, będzie do dekoracji. Na boki ciasta ( zanim masa zastygnie ) przyklejamy  gwiazdki czekoladowe. Tort odkładamy na kilka godzin do lodówki. Kiedy całkowicie masy zastygną, dekorujemy ciasto. Czekoladę łamiemy na kawałki, wlewamy 3 łyżki mleka i ogrzewamy

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Parada 264

się składa, że dzisiaj są moje urodziny. Parada to ciasto przygotowane na kakaowym biszkopcie nasączonym kawą z alkoholem, przełożone domową masą budyniową, do tego mamy tu jeszczę dwie warstwy bezowe- kokosową i orzechową, które oddzielone są galaretką wiśniową. Wierzch ciasta to herbatniki również nasączone ponczem kawowym z procentami oraz czekoladowe ganache, które pełni rolę polewy. Aż 8 pysznych warstw! Połączenie(...)alkoholu oraz kremowa polewa z gorzkiej czekolady.  Muszę przyznać, że trochę się przy nim napracowałam, ale jest to jedno z najlepszych ciast, jakie jadłam. Nikt nie przejdzie obok niego obojętnie! P.S. Przed przystąpieniem do pieczenia ciasta, proponuję najpierw przeczytać cały przepis, by zapoznać się z poszczególnymi etapami i rozplanować sobię pracę :) Składniki: Biszkopt: 3 jajka 2 żółtka 1/2 szklanki

Kuchnia MagdaLeny
Rogaliki orzechowe z nadzieniem czekoladowym 76

ręcznie na gładkie, jednolite ciasto *** *** Ciasto owijamy w folie i wkładamy na około pół godziny do lodówki. Po tym czasie ciasto wyjmujemy i dzielimy na 4 części *** *** Na stolnicy rozsypujemy dwie garści siekanych orzechów *** *** Na orzechach układamy pierwszą część ciasta *** *** Rozwałkowujemy ciasto na orzechach, tak aby wkleiły się one w ciasto *** *** Rozwałkowane ciasto dzielimy na 8 trójkątów *** *** Na podstawie każdego(...)termoobiegiem) *** *** Po przestudzeniu przekładamy na talerz *** *** SMACZNEGO ***     POLECAM TAKŻE: Top 10 najlepszych ciast na przyjęcie! KLIKNIJ TUTAJ CIASTA BEZ PIECZENIA – NAJLEPSZE PRZEPISY KLIKNIJ TUTAJ IMPREZOWE HITY! POMYSŁY NA PRZEKĄSKI, DANIA I PRZYSTAWKI KLIKNIJ TUTAJ     Artykuł Rogaliki orzechowe z nadzieniem czekoladowym pochodzi z serwisu Blog z apetytem

Blog z Apetytem
Tarte ciasto z kokosem 259

wierzch starkować ostatni kawałek jasnego ciasta. Piec w temp. 200ºC około 45 minut. Po wyjęciu ponakłuwać całość patyczkiem do pieczenia (fot.4), tak aby później nasza polewa czekoladowa mogła wniknąć w całe ciasto. Przygotować polewę. Rozpuścić w rondelku 200 g margaryny. Wsypać szklankę cukru, 4 łyżki wody, cukier waniliowy i 3 łyżki kakao. Intensywnie mieszać aż do momentu kiedy polewa zacznie

Świat Ciasta
Muffinki czekoladowe z dżemem truskawkowym 233

Muffinki czy babeczki są wspaniałym dopełnieniem słodkiego popołudnia. Lubię takie proste przepisy na nieco większe ciasteczka, chwila mieszania, ciasto uniwersalne. Do gotowego ciasta możemy dodać kakao – jak w tym przepisie, wyjdą muffinki czekoladowe, ale nie tylko. Wspaniale smakują w wersji cytrusowej, wystarczy dodać tartą skórkę z cytryn lub pomarańczy, zapach migdałowy, wiórki kokosowe lub mak do ciasta, a będzie(...)łyżkę ciasta, trochę dżemu, resztę ciasta do ok. 3/4 wysokości papilotek lub silikonowych foremek. Pieczemy ok. 20-25 min., można sprawdzić patyczkiem czy ciasto jest gotowe. Czas pieczenia zależy też od piekarnika, temp. Smacznego Muffinki mocno czekoladowe z pysznym dżemem truskawkowym firmy JAMAR, wspaniały deser do kawy:) W tym przepisie jest lokowanie produktu firmy Jamar – dżemu truskawkowego

Zasmakuj Kuchni
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym lub nutellą 186

cynamonu 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 10 dkg cukru brązowego skórka starta z jednej pomarańczy ok. 10 dkg oleju z esencją masła KRUSZWICA Nadzienie czekoladowo - orzechowe: Nutella Po godzinie  ciasto przekładamy  na stolnicę, ugniatamy  i dzielimy na 2  części. Każdą z nich rozwałkowujemy na placek o wymiarach mniej więcej 20x30cm. Przy nadzieniu cynamonowym :placek smarujemy

Fiołkowe Talerze
Bułeczki drożdżowe z nadzieniem cynamonowym lub nutellą 201

cynamonu 2 łyżki cukru z prawdziwą wanilią 10 dkg cukru brązowego skórka starta z jednej pomarańczy ok. 10 dkg oleju z esencją masła KRUSZWICA Nadzienie czekoladowo - orzechowe: Nutella Po godzinie  ciasto przekładamy  na stolnicę, ugniatamy  i dzielimy na 2  części. Każdą z nich rozwałkowujemy na placek o wymiarach mniej więcej 20x30cm. Przy nadzieniu cynamonowym :placek smarujemy

Fiołkowe Talerze
pyszna babka zebra... 215

mleko 3,2% 400 ml, mąka pszenna 40 dag, proszek do pieczenia 2 łyżki, cukier waniliowy 1 łyżka, kakao 3 łyżki, mleko 3,2% 4 łyżki, polewa czekoladowa 1 opakowanie, cukier - ile potrzeba całe jajka, cukier, cukier waniliowy ubić w robocie na kogel-mogel z 8 minut na dużych obrotach do masy jajecznej w czasie miksowania na mniejszych obrotach wlać(...)łyżką na przemian ciasto jasne i ciemne ciasto piec w 200C około 40-45 minut - do suchego patyczka, lekko przestudzone wyjąć z formy na kratkę polewę czekoladowo-orzechową roztopić wg instrukcji, polać ciasto i jak zastygnie posypać pudrem cukrem babka jest po prostu pyszna.............SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto orzechowe z ajerkoniakową pianką 252

mielonych orzechów włoskich1 szklanka cukruszczypta soliPianka z ajerkoniaku:500 ml śmietany 30%8 łyżeczki żelatyny1,5 szklanki ajerkoniaku4 łyżki cukru pudru0,5 szklanki mlekaPolewa czekoladowa:3 łyżki ciemnego kakao1/3 szklanki cukru90 g masła3 łyżki wodyPrzygotowanie:Ciasto:Oddzielić żółtka od białek. Żółtka utrzeć z cukrem na puszystą masę. Dodać zmielone orzechy i wymieszać. Białka ubić ze szczyptą soli i delikatnie połączyć(...)zacznie tężeć, rozprowadzić ją na jednej warstwie ciasta. Następnie przykryć drugą, nie odrywając foli aluminiowej, tak aby folia była na wierzchu i delikatnie ją ściągnąć. Ciasto wstawić do lodówki, aż masa całkowicie stężeje.Polewa czekoladowa:W rondelku roztopić masło, dodać resztę składników i dokładnie wymieszać. Gotować na małym ogniu, aż zrobi się gęsta. Tak przygotowaną polewą polać gotowe ciasto.Karmelowe

Oryginalny smak

Proponowane wyszukiwania