ciasto czekoladowe - 21638 przepisów (strona:469/1443)

MINI TARTY Z KAJMAKIEM I BANANAMI 154

łyżki zimnej wody, 1 żółtko Krem: 250 ml kremówki, 1 opakowanie śmietan-fix, 1 łyżka cukru pudru Dodatkowo: ½ puszki kajmaku, 1-2 banany, sok z cytryny, wiórki czekoladowe do posypania WYKONANIE Ciasto: mieszamy suche składniki, dodajemy pokrojone zimne masło a na końcu wodę i żółtko, szybko zagniatamy. Wkładamy do zamrażalnika na 20 min. Formy o średnicy 10 cm smarujemy masłem(...)posypujemy bułką tartą. Ochłodzone ciasto wałkujemy, wycinamy 6 równych kółek, wylepiamy nim foremki, nakłuwamy dno. Pieczemy ok. 25 min w 180 stopniach. Krem: Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier puder wymieszany ze śmietan-fixem. Na spód tartaletek nakładamy kajmak, następnie układamy plastry banana, które skrapiamy sokiem z cytryny. Na wierzch kładziemy bitą śmietanę, posypujemy wiórkami czekoladowymi. Schładzamy w lodówce

słodki bratek
Ciasto Knoppers 893

Ciasto Knoppers to bardzo smaczne ciasto przekładane, które składa się z kakaowego biszkopta, masy śmietankowej, masy czekoladowej oraz wkładki Knoppers. Artykuł Ciasto Knoppers pochodzi z serwisu Przepiski.pl

Przepiski.pl
10 najlepszych przepisów na domowe ciasta świąteczne 106

zaskoczycie rodzinę i przyjaciół nowymi smakami na stole. Poniżej prezentujemy wam zbiór 10 najlepszych przepisów na pyszne i efektowne ciasta świąteczne . 1. Piernik z serem przepis na: Kulinarne Odsłony Pati (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); 2. Ciasto z wiśniami i musem czekoladowym przepis na: Słodko-Słone Pichcenie 3. Makowiec na kruchym cieście z pianką przepis na: Kasia w Garach 4. Kokosowa śnieżynka

BabskiePorady.pl - Przepisy
pyszny, miękki miodownik, zawsze się udaje :-) 257

przygotowuje się to ciasto na różnego rodzaju imprezy rodzinne, czy święta. Mowa oczywiście o miodowniku :-) Wspaniałe ciasto, składające się z 4 spodów przełożonych kremem, a wszystko polane czekoladową polewą i posypane orzechami. Ciasto z tego przepisu wychodzi mięciutkie, nie za słodkie, wręcz idealne.  Udaje się zawsze,nie musi długo leżeć by zmięknąć, jest super już na drugi dzień

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Szybki piernik z jabłkami 139

kaszą manną formy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Jeśli użyjecie innej formy, to odpowiednio wydłużamy czas pieczenia stosując zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie dekorujemy je polewą czekoladową lub cukrem pudrem (według upodobań). Wyciągamy z blaszki i podajemy. Ciasto długo zachowuje swoją miękkość i świeżość. Smacznego By Magdalena beta calories 0 fat 0g protein

Słodkie okruszki
Piernik z kawałkami jabłek i nutą dżemu porzeczkowego 179

kaszą manną formy. Ciasto pieczemy w temperaturze 180 stopni przez 40 minut. Jeśli użyjecie innej formy, to odpowiednio wydłużamy czas pieczenia stosując zasadę tzw. suchego patyczka. Gdy ciasto przestygnie dekorujemy je polewą czekoladową lub cukrem pudrem (według upodobań). Wyciągamy z blaszki i podajemy. Ciasto długo zachowuje swoją miękkość i świeżość. Smacznego

Słodkie okruszki
Murzynek – najlepszy, wilgotny, puszysty, rozpływający się w ustach 32922

najlepszy Murzynek na świecie! Delikatny, puszysty, wilgotny. Murzynek wykonany tą metodą, to jedne z tych ciast, o które trwają bójki kiedy zostają ostatnie kawałki. Obowiązkowo z czekoladową polewą! Taki Murzynek to ciasto, które z każdym dniem staje się lepsze, więc świetny jest na wszystkie imprezy, do których wcześniejsze przygotowania są bardzo pożądane. Spróbujcie Murzynka drugiego, a nawet trzeciego dnia

Moja Delicja
Ciasto Kinder Bueno + film 346

smaczny krem z ciasta można wykorzystać również do innych wypieków.  składniki na tortownicę 23 cm                             biszkopt 4 jajka 1/2 szklanki cukru 1 szklanka mąki pszennej 5 łyżek mąki ziemniaczanej 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao polewa czekoladowa lub gotowa polewa(...)wodą z sokiem z  cytryny. Dolny blat ciasta przekładamy do tortownicy nakładamy na niego mleczny krem i dokładnie rozprowadzamy. Wierzch przykrywamy górną częścią biszkopta . Tak przygotowane ciasto polewamy dowolną polewą czekoladową i wstawiamy na 2 godziny do lodówki

Smakowite Dania
Muffiny czekoladowe z malinami 37

gdyż taka sama waga malin mrożonych co malin świeżych, jest zbyt wielka dla tego lekkiego ciasta. Wszystkie składniki na muffiny łączę w misce za pomocą rózgi kuchennej i kiedy w cieście nie ma już grudek wypełniam nim papierowe papilotki na muffinki a następnie w ciasto wkładam owoce. Muffiny piekę w 180 stopniach Celsjusza przez około 24 minuty. Najsmaczniejsze(...)oczywiście zaraz po upieczeniu, kiedy świeżutkie i ciepłe. Zachęcam was do sięgnięcia po poniższy przepis na muffiny czekoladowe z malinami i życzę smacznego. Znajdziesz mnie na Instagram:  mecooksblog  oraz Facebook:  MeCooks Muffiny czekoladowe z malinami Składniki na muffiny czekoladowe z malinami. 150 g mąki pszennej 40 g ciemnego kakao 180 ml mleka 1 łyżka soku z cytryny

MeCooks
Mazurek orzechowo-kajmakowy 125

wielbicieli orzechowych wypieków. Ciasto jest bardzo słodkie dzięki masie kajmakowej i polewie czekoladowej. Przepis, z małymi modyfikacjami pochodzi z "Małej cukierenki". Ciasto: masło w temp pokojowej 1 szkl cukru pudru 5 jajek 2 łyżki cukru waniliowego 200g zmielonych orzechów (ja miałam włoskie i laskowe) 250g mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/4 szkl mleka Polewa czekoladowa: 150ml śmietanki(...)Dokładnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do 2 jednakowej wielkości blaszek (24x36cm), wcześniej posmarowanych masłem i oprószonych mąką. Piec ok 30 minut w 160 stopniach. Ostudzić. Placki przełożyć masą kajmakową. W rondelku bardzo mocno podgrzać śmietankę, dodać połamane czekolady i mieszać do rozpuszczenia. Ostudzić i polać mazurek. Dowolnie udekorować. Schłodzić. Boki mazurka warto przed wylaniem polewy czekoladowej zabezpieczyć folią aluminiową

Smakołyki Asi
Rurki z ciasta francuskiego z kremem czekoladowym. 154

śmietance. Zapraszam do wypróbowania :)  Składniki : 2 opakowania ciasta francuskiego lub domowego  cukier trzcinowy 1/2 szklanki mleka 500 ml śmietanki słodkiej 30 %  1 krem czekoladowy Dr. Oetkera Wykonanie : Z ciasta francuskiego wycinamy około 1 cm paski i nawijamy delikatnie na foremki do rurek. Następnie smarujemy mlekiem i posypujemy cukrem trzcinowym. Pieczemy w temperaturze 190/200 stopni na złoty kolor

Sama słodycz i szczypta chili
Sernik z bananami i kokosem 202

pieczenia Dodatkowo: 5 białek 3/4 szklanki cukru 4 łyżki wiórków kokosowych rodzynki 100 g czekolady mlecznej lub deserowej(wg upodobań), lub polewa czekoladowa             Z podanych składników zagnieść kruche ciasto. Podzielić na 2 części. Połowę ciasta rozwałkować, wykleić blaszkę (25x36) wyłożoną papierem do pieczenia. Drugą część ciasta umieścić w lodówce. Masło z cukrem zmiksować(...)Szybko rozprowadzić na powierzchni podpieczonej masy serowej. Na wierzch zetrzeć na grubej tarce pozostałą część ciasta, Piec jeszcze 35 minut. Po wyjęciu z piekarnika gorące ciasto posypać startą czekoladą lub wystudzić i oblać polewą czekoladową

Praktyczna pl
Churros – hiszpańskie pączki z sosem czekoladowym 77

Przepis na niezwykłe pączki z ciasta parzonego podawane koniecznie z sosem czekoladowym. Wyglądem ani smakiem w ogóle nie przypominają naszych tradycyjnych pączków, ale warto je zrobić bo są równie wyśmienite! Czas przygotowania: 30 min Czas smażenia: ok. 30 (cała porcja)   Składniki: (na dwa duże talerze churrosów) Ciasto parzone: 240 ml wody (ok. 1 szklanka) 170 g mąki(...)Ciasto ma być gęste i gładkie, bez grudek. Gotowe ciasto przełóż do worka cukierniczego z końcówką w kształcie gwiazdki * Worek musi być bardzo mocny ponieważ ciasto parzone jest gęste i trzeba użyć nieco siły do jego wyciskania. Możesz też użyć szprycy lub ewentualnie wykładać ciasto łyżką. Na rozgrzany tłuszcz wyciskaj podłużne kształty o dowolnej długości * Możesz też uformować ciasto

Słodki Blog
Piernik dla zabieganych 93

świąt zdarza się że brakuje nam czasu. Więc ten przepis będzie idealny Szybki i prosty do zrobienia,pyszny piernik z powidłami śliwkowymi.Można polać lukrem lub polewą czekoladową i mamy pyszne ciasto na święta. Upieczony w keksówce czy tortownicy,zawsze wychodzi :) 2 jajka  pół szklanki cukru pół szklanki miodu pół szklanki oleju 5 łyżek powideł śliwkowych 1 i pół(...)stopni. Ciasto przekładamy do tortownicy lub keksówki wyłożonej papierem do pieczenia .(tortownica średnica 23cm,keksówka 26/12 cm. Pieczemy ok. 40/50 minut do suchego patyczka. Po upieczeniu zostawiamy jeszcze w piekarniku na 15/20 minut. Wystudzony piernik kroimy na 2 lub 3 części według uznania, każdą część oprócz górnej smarujemy powidłami, polewamy lukrem lub polewą czekoladową

Andzia Pichci
Ciasto Spartak-kakaowy przekładaniec z kremem 226

pyszne ciasto. Składa się ono z 6 spodów (u mnie niestety z 5, bo jeden mi upadł i się połamał )oraz z kremu.  Całość jest polana czekoladową polewą. Zapraszam gorąco ciasto rozpływa się w ustach, jest efektowne i bardzo pyszne.  SKŁADNIKI  blaszka około 20x30 cm  *mozna wyciąć sobie szablon o tych wymiarach, nie jest konieczne używanie

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Ciasto krówka 359

lodówki na co najmniej dwie godziny, aby ciasto lepiej się kroiło. Przepis inspirowany ciastem od Pieczarka Mysia Zobacz także: Włoska pokusa Wszystko co dobre w jednym cieście - migdały, czekolada, mak... Czekoladowy tort Pavlovej Tort Pavlovej to beza udekorowana bitą śmietaną i owocami, k... Czekoladowa chmura Gdy podarowałam kiedyś mamie książkę "Nigella gryzie&qu... Sernik z sosem malinowym Sernik

Poezja smaku