Już dawno nie było u mnie ciasta pieczonego. Ostatnie "wypieki" to ciasta na zimno, więc czas trochę nadrobić zaległości. Tym razem postanowiłam zrobić trochę takie ciasto tortowe, bo przekładane, na czekoladowym cieście w stylu biszkoptu. Ciasto lekko nasączyłam kawą i przełożyłam pysznym czekoladowym kremem nesqik. Przepis na to ciasto znalazłam na stronie: https://smaker.pl/przepisy-desery/przepis-ciasto-nesquik-pyszne-i-mega-kakaowe,174913,smaki-katriny.html . Ciasto jest przepyszne. Mięciutkie
Waniliowe ImprowizacjeJeszcze pojawi się ich sporo w najbliższym czasie :) Ciasto marchewkowe z kremem Chlebek dyniowy z czekoladą Ciasto drożdżowe na miodzie z gruszkami Ciasto czekoladowe z gruszkami i whisky Cytrynowe ciasto ze śliwkami (bez miksera) - Wrześniowe Wyzwanie Blogerek Kruche ciasto ze śliwkami i budyniem oraz 2 urodziny bloga(...)jesienną chandrę Ciasto dyniowe ze skorupką Najprostsza tarta z jabłkami Szybki jabłecznik Klasyczna szarlotka. Najlepsza Ciasto z gruszkami i kremem czekoladowym Torcik winogronowy z masą serowo - budyniową Ciasto ze śliwkami i bezą na serowym spodzie Ciasto z pigwą a'la szarlotka
My simple kitchenwiem czy mi się to uda, ale spróbować warto. Nie wiem jak Wy, ale ja zawsze jak dostaję kwiatka, częstuję panów czymś słodkim. Dziś będę serwować Brownies - mocno czekoladowe ciasto z małą ilością mąki. Najlepiej smakuje na ciepło, z cudownie kruchym wierzchem. Kto się skusi?"Składniki:100 g mlecznej czekolady100 g gorzkiej czekolady3 żółtka160 g cukru3 łyżki kakao100 g masła60
Słodkie Przyjemnościpiernik i pierniczki, był makowiec ( a nawet dwa) , były ciasteczka, był eggnog to może ktoś ma ochotę przygotować takie szybkie ciasto? Ostatnio znalazłem świetny przepis na spód do ciasta: chrupiący, czekoladowy, delikatnie słodki. Do tego kolejna warstwa z malin. Możecie użyć dowolnych owoców, ale ja wybrałem czerwony – tak w klimacie świąt i Mikołaja Całość polana czekoladą – zresztą(...)przez około 10 minut. Wyciągamy i odstawiamy do wystudzenia. Nadzienie : Wszystko razem blendujemy i wylewamy na wystudzony spód ciasta. Odstawiamy do lodówki lub zamrażalnika żeby stwardniało. Wesołych Świąt! Artykuł Ciasto czekoladowe z malinami (bez glutenu) pochodzi z serwisu paleolife
PaleoLifePLACEK CZEKOLADOWY ZE ŚLIWKAMI (BEZ UŻYCIA MIKSERA) Dziecinie proste, błyskawiczne ciasto z serii "Niezapowiedziani goście w drodze" :) Wystarczy, że wszystkie składniki pomieszacie ze sobą za pomocą łyżki, przełożycie masę do formy, ułożycie na niej owoce i na tym Wasza praca się kończy! Teraz ciasto szybciutko ląduje na 45 minut w piekarniku, a Wy w tym czasie biegiem ogarniacie ostatni bałagan(...)się na kanapie, nim zaparzy się kawa lub herbata, Wy będziecie mieli na stole obłędnie pachnący, mocno czekoladowy, mięciutki i wilgotny od jogurtu greckiego placek ze śliwkami :) Prościej się nie da, prawda? No dobra, można zamiast tego skoczyć po kawałek chemicznego ciasta do cukierni, ale to już nie będzie to samo :D Spróbujcie koniecznie, a jeśli chcecie, zawsze możecie
Słodko-Słony Świat Ilonyprzygotowania masy wstawiamy foremkę do lodówki. Masa czekoladowa: 150 ml śmietanki kremówki 30% 250 g gorzkiej czekolady min 65% kakao Kremówkę mocno podgrzewamy ale nie gotujemy. Wrzucamy do niej połamaną czekoladę i zostawiamy na 2 minuty. Po tym czasie mieszamy do momenty rozpuszczenia czekolady, połączenia składników i powstania kremu czekoladowego. Przelewamy go na spod ciasteczkowy i chłodzimy(...)ogóle z nich zrezygnować. Tarta czekoladowa bez pieczenia z jagodami w galaretce Pyszne ciasto bez pieczenia z czekoladą Połączenie słodkich ciasteczek z czekoladą i jagodami Tarta czekoladowa bez pieczenia Idealne ciasto do kawy Smacznego!!! Justyna Artykuł Tarta czekoladowa bez pieczenia z jagodami pochodzi z serwisu Relaxtime czas na wypieki
Relaxtimemikserem) *** *** Na koniec dolewamy olej i ponownie bardzo dokładnie mieszamy go z ciastem *** *** Gotowe ciasto przelewamy do tortownicy (moja blaszka ma średnicę 22 centymetry ) *** *** Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 165’C i pieczemy przez 45-50 minut – do suchego patyczka *** *** Po całkowitym wystudzeniu ciasto przecinamy na 3 blaty *** *** Przygotowujemy krem. Schłodzony serek mascarpone i śmietankę umieszczamy razem(...)rant i wstawiamy ciasto ponownie do lodówki *** *** W tym czasie przygotowujemy ganache z czekolady. Śmietankę wlewamy do garnuszka i zagotowujemy. Zdejmujemy z ognia i od razu dodajemy połamaną na kawałki czekoladę, zostawiamy na chwilę *** *** Po chwili całość dokładnie mieszamy, aż czekolada całkowicie się rozpuści. Pozostawiamy w temperaturze pokojowej na około pół godziny *** *** Schłodzone ciasto obkładamy masą czekoladową i wyrównujemy *** *** Torcik
Blog z Apetytemkremem mascarpone. Na blogu znajdziecie też inne przepisy na to pyszne ciacho: Ciasto marchewkowe z białą polewą i orzechami pekan Ciasto marchewkowe z polewą Ciasto marchewkowo-piernikowe z polewą czekoladową Ciasto marchewkowe z polewą czekoladową Tort marchewkowo-piernikowy z kremem Babeczki marchewkowe z kremem Ciasto marchewkowe z kremem Czas przygotowania: 50 minut Proporcje na tortownicę o średnicy
Kulinarne przygody Gatitypiekarniku takie samo ciasto wyjdzie inaczej. Jeszcze lepiej: to samo ciasto, pieczone tyle samo, za każdym razem wyjdzie odrobinę inne. Jeżeli podpieczecie ciasto za długo wyjdzie wam po prostu ciasto czekoladowe i też nie będzie katastrofy. Gdyby wyszło za suche, zaserwujcie je z lodami lub bitą śmietaną i nie przyznawajcie się, że to miało być brownie żartuje oczywiście. Muszę jeszcze(...)mieszając i odstawiamy do lekkiego ostudzenia. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Dodajemy sól i delikatnie wlewamy do masy czekoladę (można lać po ściance miski w której mamy ciasto). Delikatnie miksujemy na najniższych obrotach. Na końcu dodajemy kakao i mąkę i mieszamy wszystko najlepiej szpatułką, tak aby składniki się połączyły. Foremkę wykładamy papierem do pieczenia. Piekarnik nastawiamy
RelaxtimeCoś pysznego ;) Ciasto czekoladowe, obłędny krem kokosowy no i polewa... Niebo w buzi :) Dla wielbicieli popularnego, kokosowego batonika i nie tlko ;) Myślę, że większości z Was zasmakuje :) Bardzo polecam, u mnie zniknęło szybko, bardzo szybko ;) PS Wiosna w pełni, czas zadbać o siebie :) abacosun.pl - salony kosmetyczne dla każdego, obecne w różnych częściach Polski, bogata oferta na wiosenne metamorfozy ;) Składniki(...)puszystej masy. Dodawać przestudzoną masę kokosową, ucierając o każdym dodaniu. Dodać likier kokosowy i zmiksować. Kremową masę kokosową przełożyć na wystudzone ciasto, wyrównać i schłodzić w lodówce. Wystudzone ciasto udekorować czekoladową. Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 50 g gorzkiej czekolady 75 ml kremówki W rondelku podgrzać śmietanę kremówkę, prawie do wrzenia, natychmiast zdjąć z ognia. Dodać posiekaną
Domowa cukiernia Ewylodów. Układać na blaszce w małych odstępach. Ciastka niewiele urosną i nie rozpływają się na boki. Piec w 180*C przez 15-20min. Smacznego :) Kategoria: A-Z SŁODKO , Ciasta czekoladowe , Ciasteczka , DLA DZIECI Tagged: czekolada , masło orzechowe , mąka owsiana
https:KKuchniaMniampowtarzać się jak bardzo uwielbiam sernik, dorzucam do listy "najlepsze ciasta" i ten - czekoladowy z malinami. Na przywołanie jeszcze ciepłych dni, by chociaż lato zostało z nami do końca tego miesiąca. Składniki na spód 250g herbatników czekoladowych 100g masła masa serowa 750g twarogu tłustego dwukrotnie zmielonego 4 jajka 1 opakowanie budyniu czekoladowego 3/4 szklanki cukru 120 ml śmietanki(...)przelać na spód. Nastawić piekarnik na 180 stopni i piec przez 20 min, zmniejszyć temperaturę do 120 stopni i piec przez 70 min. Studzić ciasto w piekarniku przy lekko uchylonych drzwiczkach. Polewa czekoladowa - do rondelka wlać śmietankę, dodać połamaną czekoladę i cały czas mieszając podgrzewać na małym ogniu. Mieszać do momentu aż czekolada się rozpuści. Polewę przelać
pink envelopeJeśli szukacie przepisu na ciasto z czekoladą w roli głównej - proszę uprzejmie. Wszystkiego będzie w nadmiarze. Przerost i formy i treści. Elementy sezonowe również obecne - w czekoladzie zatopiłam borówki. A potem podtopiłam je w gęstej polewie. Wybrałam ciasto intensywnie czekoladowe o bardzo miękkiej strukturze. Owoce utrzymują się na jego wierzchu, dzięki odpowiedniej gęstości. Równie gęsta polewa dopełnia całości. Smak wypieku(...)krem i posmarujecie nim całą powierzchnię wystudzonego ciasta. Ja dodatkowo starłam na wierzch kilka kostek pozostałej czekolady. Palce lizać i przygotować zapas chusteczek. Do wycierania śladów czekolady, która w trakcie degustacji znaleźć się może również tam, gdzie nie powinna. Jest wszędzie w nadmiarze, ale przewidzianym nadmiarze. Nadmienię, że przepis na ciasto czekoladowe dość dawno temu znalazłam w internecie, zastrzelcie mnie
Kronika PiekarnikaZakręcona, czekoladowa kasza jaglana przypominająca kolorowe lizaki na patyku. Z tradycyjnymi lizakami, oprócz wyglądu nie mają nic wspólnego, bo to znacznie zdrowsza wersja smakołyków dla dzieci. Chociaż amatorów na tego typu słodkości można znaleźć też wśród dorosłych i przekonać niedowiarków do kaszy :) SKŁADNIKI: 1 szklanka kaszy jaglanej Kupiec 2 szklanki mleka 1 łyżka cukru 100g czekolady białej 100g czekolady(...)ostrym nożem pomiędzy patyczkami. Przechowywać chłodnym miejscu. Smacznego :) RADA: Kaszę jaglaną można po ugotowaniu zmielić blenderem na gładką masę, wtedy nie będzie widać grudek kaszy. Kategoria: Bez pieczenia , Ciasta czekoladowe , Ciasteczka , Desery , DLA DZIECI , SŁODKO Tagged: czekolada , kasza jaglana , mleko
https:KKuchniaMniamCiasta czekoladowe są już na blogu, a jedno lepsze od drugiego :) Wszystkie pyszne. To które dziś prezentuje jest delikatne, wilgotne, mięciutkie, dosłownie rozpływa się w ustach. Zrobiłam je na mleku zagęszczonym, tak w ramach eksperymentu. Wyszło wspaniale. Ciasto polałam polewą czekoladową również z dodatkiem mleka zagęszczonego :) Całość smakuje obłędnie. Piekłam w blaszce 32 x 20. Składniki: 1 tabliczka czekolady gorzkiej(...)masy. Masę czekoladową zostawić do wystudzenia. Jajka ubić z cukrem i cukrem waniliowym. Dodać mąkę, proszek i wlać mleko zagęszczone. Wymieszać. Na koniec wlać przestudzona masę czekoladową. Wymieszać do połączenia składników. Tak przygotowane ciasto wylać na blaszkę wysmarowana margaryną i posypaną bułką tartą. Piec w temperaturze 175 stopni 35 minut. Przygotować polewę. Czekoladę połamać do miseczki, dodać margarynę i mleko
Agusiowe smakołyki