ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:121/1520)

Kokosowiec 108

ciasto przełożone masą z wiórkami kokosowymi i polane czekoladową polewą. Przygotowanie ciasta jest proste i każdy powinien sobie z tym poradzić. To ciasto kokosowe to nie tylko propozycja na święta, to również super deser na spotkanie ze znajomymi, rodzinną uroczystość, czy do popołudniowej, niedzielnej kawki. Składniki na ciasto 4 jajka 1 szklanka cukru ½ masła lub margaryny Kasia 1 szklanka wiórek(...)przygotować Wszystkie składniki wkładamy do rondelka i podgrzewamy. Ale bardzo ważne jest aby ich nie zagotować. Kokosowiec – wykończenie ciasta Upieczone ciasto kroimy na pół. Na jednej części układamy masę kokosową i przykrywamy drugą. Na wierzch ciasta polewamy polewę czekoladową. Ciasto z wierzchu można przyozdobić na przykład wiórkami kokosowymi, albo kolorowym lukrem. Smacznego

Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!
Wielkanocny Mazurek z Chałwą i Czekoladą 163

śmietana do deserów) 70g zmielonych orzechów włoskich Polewa czekoladowa: 110g gorzkiej czekolady (użyłam o zawartości masy kakaowej 64%) 120ml śmietanki kremówki 30% lub 36% Dodatkowo: do ozdoby bakalie, czekoladowe jajeczka Ciasto: 1. Do miski wsypać mąkę, dodać zmielone migdały, przesiać cukier puder, dodać proszek do pieczenia, pokrojone masło i mieszać mikserem, aż powstaną okruchy. Dodać jajko, można krótko wymieszać(...)czekoladę przełożyć do miski i zalać ją gorącą śmietanką, odczekać 30 sekund i po tym czasie, mieszać, aż czekolada się roztopi, powstanie gładki, czekoladowy krem ( patrz FILM ). Czekoladowy krem wylać na ciasto w blaszce i wyrównać. Wierzch mazurka dowolnie udekorować bakaliami lub słodkimi jajeczkami. Ciasto odstawić na całą noc. Udanych wypieków

Mała Cukierenka
Ciasto z gruszkami 188

Dziś na deser ciasto z gruszkami – lekko zbite, aromatyczne i mocno czekoladowe. Do przygotowania ciasta polecam Wam czekoladę z dużą zawartością kakao – im więcej tym lepiej. Warto też przyłożyć się do ubijania jajek, do masy nie dodaje się żadnego proszku do pieczenia, dlatego ciasto rośnie tylko dzięki pęcherzykom powietrza z piany z jajek. Dziś użyłam tortownicy o średnicy(...)równie dobrze spisze się niewielka kwadratowa foremka. Jeśli czekoladowe wypieki to Wasze ulubione zapraszam Was do zajrzenia do wpisów z przepisami na babeczki czekoladowo bananowe (pyszne i wilgotne), ciasto czekoladowe – idealne także jako baza do tortów, robiłam z niego np. Tort Elsę , chrupiące, delikatne czekoladowe ciasteczka , ciasteczka brownie lub rogale czekoladowe . Składniki: 100 g gorzkiej czekolady 100 g masła

Ciastkozercy
ciasto czekoladowe z nutą piernika 191

sody dodatkowo do dekoracji: polewa czekoladowa posiekane orzechy wykonanie: Czekoladę siekamy. Mąkę mieszamy z cukrem pudrem, sodą, kakao oraz przyprawą do piernika. W osobnym naczyniu miksujemy olej z maślanką oraz jajkami. Do zmiksowanych składników przesiewamy suche składniki i mieszamy np. szpatułką tylko do połączenia się składników. Na koniec dodajemy posiekaną czekoladę i mieszamy. Ciasto przelewamy do wysmarowanej masłem i oprószonej

Domowy Smak Jedzenia
Brownie 11694

Brownie czekoladowe to kultowe ciasto, uwielbiane przez wszystkich miłośników czekolady i nie tylko. Idealnie sprawdzi się jako dodatek do filiżanki ulubionej kawy i nie tylko. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Konsystencja brownie jest dosyć zwarta a samo ciasto mocno czekoladowe. Moim zdaniem najlepiej smakuje na ciepło, dlatego przed podaniem zazwyczaj podgrzewam je w mikrofali. Jak przygotować domowe brownie(...)delikatnie mieszamy za pomocą drewnianej łyżki. Do przygotowanej masy powoli wlewamy jeszcze ciepłą masę czekoladową, podczas wlewania masę delikatnie mieszamy trzepaczką. Przygotowaną masę wykładamy do tortownicy 18 cm wyścielonej papierem do pieczenia. Pieczemy w 160 stopniach przez 50 minut, grzanie góra-dół. Po upieczeniu ciasto odstawiamy do przestygnięcia. Polewa: w kąpieli wodnej rozpuszczamy czekoladę wraz ze śmietanką. Mieszamy do połączenia

Przepiski.pl
Czekoladowa rolada 126

Delikatny, mięciutki, rozpływający się w ustach biszkopt czekoladowy z prawdziwej czekolady, upieczony z dodatkiem mocnej kawy , zrolowany z ubitą śmietaną aromatyzowaną likierem amaretto i ekstraktem z wanilii, polany czekoladowym ganaszem i podany w towarzystwie domowej frużeliny wiśniowej… Czekoladowa rolada pełna czekoladowego smaku, który równoważy dodatek wiśni. Oczywiście możecie pominąć ganasz i frużelinę. Przyznam szczerze, że to moja pierwsza rolada(...)ganasz czekoladowy: Rozpuścić tabliczkę gorzkiej czekolady (ja dodatkowo dodaję rządek mlecznej) w kąpieli wodnej. Wlać śmietankę i mieszać do uzyskania gładkiej i lśniącej konsystencji. Jeśli czekolada zgęstnieje, wlać odrobinę mleka i wymieszać (dolać znów odrobinę jeśli czekolada wciąż jest gęsta) . Następnie wlać tyle mleka, aby uzyskać polewę lekko lejącą się, którą z łatwością rozsmarujemy po czekoladowej roladzie. Ciasto wyciągnąć

Moja Delicja
Co zrobić z mascarpone? Zobacz 15 przepisów! 60

jest niezwykle kremowy, puszysty i… ZOBACZ PRZEPIS Ciasto Oreo bez pieczenia – prosty przepis Proste ciasto na kakaowym spodzie. Ciasto składa się z kruchego spodu bez pieczenia, mlecznego kremu z mascarpone i pokruszonych ciasteczek.… ZOBACZ PRZEPIS CIASTO GIOTTO – ciasto z orzechami laskowymi Ciasto inspirowane kuleczkami Giotto! To proste ciasto z orzechami laskowymi bez pieczenia, które składa się(...)wiśniami to przepis, który pozwoli Ci stworzyć wyjątkowe i smaczne ciasto, które z pewnością… ZOBACZ PRZEPIS Kakaowo śmietankowe ciasto z wafelkami BEZ PIECZENIA Ciasto z wafelkami to przepis na ciekawy deser bez pieczenia. Ciasto składa się z chrupkiego spodu, kakaowego kremu i delikatnej… ZOBACZ PRZEPIS Czekoladowe ciasto z mascarpone i malinami – rolada z mascarpone Przepis na ciasto

Via Gusto
Tort czekoladowy z powidłami. 86

Tort czekoladowy z powidłami. Ten tort jest cudownie bogaty, jednocześnie delikatny i wilgotny, z warstwą pysznych powideł, masy krówkowej, dodatkowo pyszna warstwa kremu czekoladowego . Jest to wspaniały tort, który możesz wykonać na wiele różnych okazji. Czekoladowy tort jest moim ulubionym deserem i zawsze się nim zachwycam ( idealny tort na Dzień Kobiet czy Dzień Matki ). Ciasto jest bardzo bogate i jednocześnie(...)odstaw by krem ostygł. W misce ubij pozostałą kremówkę na sztywną pianę. Następnie dodaj schłodzony krem czekoladowy i kontynuuj miksowanie. Na powidła połóż połowę kremu czekoladowego, następnie warstwa herbatników, masa korówkowa, warstwa herbatników i na koniec pozostały krem czekoladowy. Całość posyp kakao. Ciasto przechowuj w lodówce. Pyszny tort bardzo łatwy do zrobienia i super aromatyczny, to pyszne ciasto czekoladowe zawiera

Zdrowy Styl Joanny
Pyszny wilgotny keks bananowo czekoladowy 139

Pyszne, wilgotne, bananowo-czekoladowe ciasto... 😊 Przepis pochodzi ze strony  link , dodałam drobne modyfikacje i wyszło bardzo pysznie. I co najważniejsze, wszystko trzeba tylko wymieszać, bez miksera, mała ilość brudnych naczyń. Same plusy 😁. Poza jednym!...ciasto szybko znika 😜🙉   Składniki: (keksówka 30x11) 3 szklanki mąki - 375 g  ½ łyżeczki sody  2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 płaska łyżeczka

Gotuj z Agnes
Czekoladowe ciasto z kaszą manną 108

wypieków, jednak zdarzają mi się takie wpadki, po których ciasto ląduje w kuble. Czasem mam zbyt wiele dobrych chęci. Ale sytuacja się odwraca kiedy przychodzi prosta ochota […] Artykuł Czekoladowe ciasto z kaszą manną pochodzi z serwisu Pink Envelope

Pink Envelope
Szarlotka z kremem czekoladowym - pyszna 213

Dzień dobry :-) Dzisiaj mam dla Was przepis na naprawdę pyszną szarlotkę z kremem czekoladowym. Ciasto miało być zupełnie inne, ale czasem jak wiemy biszkopt lubi płatać nam figle. Jak zależy mi na tym, żeby wyrósł, to zazwyczaj wychodzi niski, jak znowu chcę żeby był niski to czasem jest odwrotnie, ale to dobrze, bo wtedy mogę wyczarować ciasto jakie sobie wymyślę(...)miał być zwykły krem, ale biszkopt tak wyrósł, że szkoda mi było go nie wykorzystać. Więc dodała ciasta typu petitki i krem zrobiłam z dodatkiem kremu czekoladowo - orzechowego. Może być nutella lub inny. Ciasto wyszło rewelacyjne, nawet nie spodziewałam się, że aż tak będzie smaczne. Polecam, bo proste w wykonaniu, a zachwyci każdego :-) Miłego dnia Wam życzę :-) Blaszka

kruche babeczki
Ciasto czekoladowe z truskawkami 183

Witajcie dziś mam dla Was ciasto czekoladowe. Biszkopt czekoladowy jest mokry a połączone z nim truskawki idealnie się łączą. Ja zrobiłam to ciasto na grilla więc bardzo szybko zeszło. Składniki: Ciasto: pół szklanki mleka 70 g gorzkiej czekolady 1 jajko 2/3 szklanki cukru 1/4 szklanki oleju pół szklanki jogurtu greckiego 1 szklanka mąki pół szklanki kakao pół łyżeczki proszku(...)Odstawić do ostygnięcia. W misce utrzeć jajo na gładko, dodać po woli cukier. Dodać olej i jogurt ciągle miksując. Dodać masę czekoladową, miksujemy. Na końcu dodać przesianą mąkę, kakao, proszek i sodę. Miksujemy aż do połączenia. Wylewamy ciasto do formy 21x26 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 25-35 min w 170 stopniach. Po upływie czasu wyjmujemy ciasto i studzimy

Panda i jej świat
Ciasto “Wiśnia z makiem” 375

makiem” to idealne ciasto na zbliżające się Święta Bożego Narodzenia. Wilgotny spód makowy, śmietankowy krem z wiśniami oraz krem czekoladowy na biszkoptach nasączonych likierem Amaretto. Połączenie doskonałe!! Ciasto smakuje wyśmienicie. Jestem pewna, że i Wam przypadnie do gustu! Na blogu znajdziecie również inne ciasta z dodatkiem maku: np.: Babka makowa(...)równomiernie rozprowadzamy. Wiśnie odsączamy dobrze z kompotu i wciskamy w masę. Wierzch masy ponownie wygładzamy. Biszkopty krótko moczymy w kawie z dodatkiem Amaretto i układać na cieście. Na biszkopty wykładamy masę czekoladową i delikatnie rozsmarowujemy. Na wierz ciasta ścieramy gorzką czekoladę. --> Ciasto wstawiamy do lodówki na kilka godzin, najlepiej na całą noc. --> Smacznego Post Ciasto “Wiśnia z makiem

Marta Gotuje
Ciasto marchewkowe z kremem czekoladowym 97

patyczka, jeśli ciasto nie przykleja się do patyczka można je wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz i chwytając za papier wyjąć na kratkę, aby wystygło. Jeśli jednak ciasto będzie lekko oklejało patyczek, to należy dopiec je jeszcze przez 10 minut. Ciasto po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa blaty, dolną część ciasta posmarować kremem około 3/4, przykryć drugą częścią ciasta, a jego(...)patyczka, jeśli ciasto nie przykleja się do patyczka można je wyjąć z piekarnika, odpiąć obręcz i chwytając za papier wyjąć na kratkę, aby wystygło. Jeśli jednak ciasto będzie lekko oklejało patyczek, to należy dopiec je jeszcze przez 10 minut. Ciasto po całkowitym wystudzeniu przekroić na dwa blaty, dolną część ciasta posmarować kremem około 3/4, przykryć drugą częścią ciasta, a jego

SprawdzonaKuchnia.pl