przepisom na ciasta z warzyw. Sama mam już na blogu całkiem sporo takich: z marchewką, z dynią, z ziemniakami czy nawet burakami. Pomysłów na cukinię widziałam sporo, szczególnie na ciasta czekoladowe z jej dodatkiem. Kiedy więc padło hasło: danie z cukinią, od razu miałam przed oczami cudowne, wilgotne (żeby nie rzecz: browniowate), obłędnie czekoladowe ciasto. Moje plany jednak zrewidowało życie
Pożeraczka, czyli raz adobrzeorzechami i karmelem. Ciasto jest mocno czekoladowe , mięciutkie, wilgotne, udekorowane orzechami laskowymi i polane złocistym karmelem . Przepis jest łatwy i szybki w przygotowaniu. Jak zrobić takie ciasto czekoladowe pokazane jest w filmiku . Zapraszam do oglądania. Subskrybuj kanał RITA creative a nie ominą Cię nowe przepisy. MURZYNEK Z ORZECHAMI I KARMELEM SKŁADNIKI: Ciasto: mąka pszenna
RITA food channelBorówkowy raj to sposób na wykorzystanie nieudanego ciasta, zakalca , który przypadkiem może trafić nam się w kuchni ? Pyszne owocowo-czekoladowe ciasto. Nikt nawet nie będzie podejrzewał, że to była sytuacja awaryjna ? Do przygotowania borówkowego raju będziemy potrzebować 2 tortownic, lub tortownicy i rantu cukierniczego. Jedna tortownica o wymiarach 26 cm, a druga o 28 cm. Zaczynamy od przygotowania spodu(...)pokruszonego ciasta, ciasteczek. Masło rozpuszczam i dodaję do niego pokruszone ciasto, całość mieszam. Na dno większej tortownicy kładę papier do pieczenia, tortownicę zamykam (tak, żeby reszta papieru, która wystaje poza dno, była na zewnątrz, nie na bokach tortownicy). Do tortownicy wykładam masło z ciastem i ugniatam na całej powierzchni. Tortownicę wstawiam do lodówki. W tym czasie przygotowuję mus czekoladowy. Składniki
Słodki sentymentBorówkowy raj to sposób na wykorzystanie nieudanego ciasta, zakalca , który przypadkiem może trafić nam się w kuchni Pyszne owocowo-czekoladowe ciasto. Nikt nawet nie będzie podejrzewał, że to była sytuacja awaryjna Do przygotowania borówkowego raju będziemy potrzebować 2 tortownic, lub tortownicy i rantu cukierniczego. Jedna tortownica o wymiarach 26 cm, a druga o 28 cm. Zaczynamy od przygotowania spodu(...)pokruszonego ciasta, ciasteczek. Masło rozpuszczam i dodaję do niego pokruszone ciasto, całość mieszam. Na dno większej tortownicy kładę papier do pieczenia, tortownicę zamykam (tak, żeby reszta papieru, która wystaje poza dno, była na zewnątrz, nie na bokach tortownicy). Do tortownicy wykładam masło z ciastem i ugniatam na całej powierzchni. Tortownicę wstawiam do lodówki. W tym czasie przygotowuję mus czekoladowy. Składniki
Słodki sentymentKażda gospodyni ma przepis na takie podstawowe ciasto czekoladowe, które zawsze się udaje, szybko się robi i nada się na każdą okazję. Ten przepis taki właśnie jest, tutaj podany z polewą czekoladową, ale świetnie sprawdza się też jako ciasto do przełożenia masą czekoladową, taką jak tutaj . SKŁADNIKI (na tortownicę 20-24 cm) 200 g mąki (1 i 1/4 szklanki(...)ciężkie i twarde. W cieście mogą być widoczne grudki. Przelej ciasto do tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia i wstaw do piekarnika nagrzanego do 180°C (grzałka góra-dół). Piecz do suchego patyczka przez ok. 45 min. Polewa: Czekoladę rozpuść ze śmietanką w kąpieli wodnej lub w mikrofali. Polej wystudzone ciasto. MOJE UWAGI I SPOSTRZEŻENIA Ciasto upiekłam w tortownicy
Słodki BlogTort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi to chyba jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jaki możemy przygotować. Mimo, że nie jestem fanem ciast czekoladowych, tak to ciasto jest pyszne i je się je ze smakiem. Ten tort nie jest za słodki, słodycz czekolady idealnie przełamują powidła śliwkowe. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Dlaczego warto przygotować tort czekoladowy(...)ubitych jajek, dolewamy olej i Wszystko mieszamy przy pomocy silikonowej szpatułki. Tortownicę o średnicy 21-22 cm smarujemy masłem, dno wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej masę. Ciasto biszkoptowe pieczemy przez 35-40 minut (góra – dół) w piekarniku w temperaturze 170 st. C. Po upieczeniu studzimy i kroimy na 3 równe blaty. Krem śmietankowy – jak szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!Tort czekoladowy z kremem śmietankowy i powidłami śliwkowymi to chyba jeden z najsmaczniejszych czekoladowych tortów jaki możemy przygotować. Mimo, że nie jestem fanem ciast czekoladowych, tak to ciasto jest pyszne i je się je ze smakiem. Ten tort nie jest za słodki, słodycz czekolady idealnie przełamują powidła śliwkowe. Przepis oraz listę składników znajdziecie poniżej. Dlaczego warto przygotować tort czekoladowy(...)ubitych jajek, dolewamy olej i Wszystko mieszamy przy pomocy silikonowej szpatułki. Tortownicę o średnicy 21-22 cm smarujemy masłem, dno wykładamy papierem do pieczenia i przelewamy do niej masę. Ciasto biszkoptowe pieczemy przez 35-40 minut (góra – dół) w piekarniku w temperaturze 170 st. C. Po upieczeniu studzimy i kroimy na 3 równe blaty. Krem śmietankowy – jak szybko
Kulinarnyblog.pl - wiesz jak gotować!regeneracji sił. A siły mi się przydadzą, ponieważ rozpoczynam na studiach nowy semestr. Poza tym, dodatkowych sił nigdy za wiele, tak mi się przynajmniej wydaje. Zapraszam na podwójnie czekoladową tartę!"Składniki: 150 masła200 g mąki100 g cukru 30 g owsianych płatów 1 jajko Krem : 180 ml śmietany 280 g czekolady 2 łyżeczki(...)nagrzanego do 180`C piekarnika na około 15-20 minut - do zarumienienia.Na ostudzone kruche ciasto wylewamy krem czekoladowy - wyrównujemy. Tą samą czynność powtarzamy podczas wylewania bitej śmietany. Wierzch ciasta posypujemy czekoladowymi wiórkami. Odstawiamy w chłodne miejsce na godzinę.Smacznego
Słodkie PrzyjemnościDzień Kobiet zaserwowałam sobie czekoladowe ciasto z malinami, które zostało oficjalnie moim (zaraz po serniku) ulubionym deserem. Przepis znalazłam na blogu Eksperymentalnej kuchni i popieram słowa autorki – ciasto robi się bardzo szybko, a jeszcze szybciej znika z talerza. Mocno czekoladowe plus maliny, dla mnie lepszego połączenia nie mogło być – po prostu jest pyszne! Składniki 120g maki pszennej 100g(...)składników w jednolitą masę. Odstawić do ostudzenia. Do ostudzonej masy dodać jajko i zmiksować. W misce wymieszać mąkę z proszkiem do pieczenia i solą. Dodać masę czekoladową i miksować do uzyskania jednolitej masy. Ciasto przelać do foremki (użyłam okrągłej o średnicy 20 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Posypać górę ciasta malinami i dać do piekarnika nagrzanego do 170 stopni. Piec
Pink Envelopetarta jest wspaniała, nawet ja byłam zachwycona. Nie jestem fanem ciast czekoladowych. Przepis mam od Arlette, byłam zachwycona tym ciastem, niezbyt słodkie a maliny pięknie pasują z masą czekoladową. Spód ciasta – ciasta wrzucić do malaksera i lekko je zmielić, tak żeby powstała lekko grudkowata masa. Wlać roztopione masło i lekko wymieszać. Wyłożyć masę z ciastek na formę do tary(...)zagotowała. Dodać pokruszoną czekoladę i delikatnie podgrzewać i mieszać, aż czekolada się rozpuści. Odstawić na chwilkę do przestudzenia, następnie wylać masę czekoladową na masę z ciastek. Obsypać świeżymi malinami, lekko je przydusić. Odstawić na kilka godzin do lodówki. Ciasto było pyszne, dziękuję Arlette
Kuchnia PokoleńPuszyste i wilgotne ciasto czekoladowe przełożone warstwą pysznego i delikatnego kremu chałwowego. Całość wykończona polewą czekoladową i pokruszonymi pistacjami. Jak każde ciasto typu kostka jest efektowne i bardzo podzielne. Idealne na wszelkiego rodzaju przyjęcia. Czekoladowy biszkopt pieczemy bez dodatku proszku do pieczenia. Rośnie dzięki dobrze ubitym i napowietrzonym białkom. Po upieczeniu nasączamy go słodką herbatą, dzięki czemu jest wilgotny(...)spód wyłożonej papierem formy, nasączamy połową herbaty, rozprowadzamy powidła lub dżem, wykładamy krem chałwowy i przykrywamy drugim blatem biszkoptu. Nasączamy pozostałą herbatą i polewamy polewą czekoladową. Dekorujemy pokruszonymi pistacjami lub chałwą. Blaszkę z ciastem luźno przykrywamy folią aluminiową i wstawiamy na minimum 1 godzinę do lodówki. Przed podaniem kroimy na porcje i opcjonalnie dekorujemy kleksem bitej śmietany
cool and mintyDzisiaj podam przepis na ciasto mocno czekoladowe, z wkładka kokosową i kremem budyniowym. Smakuje prawie jak bounty a w dodatku jest bardzo efektowne, idealne na przyjęcia, święta(...)Pierwszy blat ciasta nasączamy słodką herbatą, na to rozkładamy porcje masy, na to ciasto kokosowe, reszta masy budyniowej, następnie biszkopt czekoladowy i nasączamy go herbatą. Na schłodzone ciasto wylewamy polewę czekoladową, posypujemy płatkami migdałów i chłodzimy do całkowitego zastygnięcia. Uwagi ; ciasto jest bardzo smaczne jednak kokos w środku jest troszkę suchy. ogólnie polecam
Kulinarne Fantazje Marioliprzygotowaniu torcik z polewą karmelową, który wygląda obłędnie. Cukierki świetnie nadają się na polewę karmelową i są bardzo smaczne. Polewa z torciku będzie spływała delikatnie przez dłuższy czas. Ciasto jest mocno czekoladowe, trochę kawowe i waniliowe. Na wierzchu możemy poukładać inne owoce jagodowe jak maliny, truskawki. Polecam… (przepis autorki) Zapraszam na FILM . Subskrybuj kanał Małej Cukierenki: http://www.youtube.com/malacukierenka(...)malacukierenka.pl/tort-orzechowy-z-kawa-i-whisky.html (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Torcik czekoladowy z karmelową polewą z cukierków Składniki: Ciasto: 150g masła 150g gorzkiej czekolady 60% połamanej na kawałki 1 łyżka kawy rozpuszczalnej 100ml gorącej wody 180g mąki pszennej (użyłam tortowej) 1/2 łyżeczki sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 40g dobrego, ciemnego kakao bez cukru 180-200g jasnego brązowego cukru 2 duże jajka 2 łyżki
Mała Cukierenka