ciasto czekoladowe - 22798 przepisów (strona:106/1520)

Ciasto z cukinią 203

Propozycja na ciasto kakaowe z cukinią, lekko wilgotne idealnie nadaje się do codziennej kawy.  Znacznie różni się smakiem od  czekoladowego ciasta z cukinią , które piekłam wcześniej.  Składniki:  (blacha 25x35) 6 jaj  2 szklanki cukru 1 szklanka oleju 3 i 1/2 szklanki mąki (użyłam Mąki Szymanowskiej) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka

talerz przyjemności
Ciasto Czekoladowe z kulkami serowo kokosowymi 225

łyżki kakao 3 łyżki mleka Masło ucieramy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy po 1 jaju, mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i śmietanę, ciągle ucierając.   Ciasto dzielimy na dwie równe części. Do jednej dodajemy kakao i mleko, mieszamy. Drugą pozostawiamy bez dodatków. Składniki na kule serowe: 400 g sera białego dwukrotnie zmielonego 5 łyżek cukru 1 łyżka(...)gorącej wody Kremówkę miksujemy na sztywno z cukrem i fixem. Do sztywnej śmietany dodajemy po łyżce mascarpone i delikatnie mieszamy. Łączymy z żelatyną.    Dodatkowo:   sos czekoladowy lub polewa Normal 0 21 false false false PL X-NONE X-NONE /* Style Definitions */ table.MsoNormalTable {mso-style-name:Standardowy; mso-tstyle-rowband-size:0; mso-tstyle-colband-size

Domowe ciasta
Tort Oreo 1200

ciastka Oreo a ja kocham mojego brata. Dlatego postanowiłam specjalnie z okazji jego urodzin upiec dla niego tort, który od początku do końca będzie smakował jak wspomniane wcześniej ciastka. Ciasto czekoladowe użyte w tym torcie jest ciężkie, gęste i mięsiste, mocno czekoladowe- prawie jak brownie. Krem lekki o konsystencji dość zbitej. Dekoracja powstała ze zmiksowanych ciastek. Polecam wypróbować. Składniki(...)tortownicę o średnicy 22- 24 cm): Ciasto czekoladowe (wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej): 2/3 szklanki mąki 90 gram masła 1/2 szklanki cukru 2 duże jajka 2/3 szklanki maślanki 1/2 szklanki kakao 1 łyżeczki sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki soli Krem: 250 gram mascarpone 500 ml śmietanki 36% 4 łyżki cukru

Mango Papaja
Brownie z serkiem 239

Czekoladowe ciasta zawsze cieszą się ogromną popularnością;)) Ja zaś ostatnio mogłabym na okrągło jeść serniki:) Dlatego połączyłam brownie z sernikiem i powstało pyszne czekoladowo - serowe ciasto. I każdy z domowników był zadowolony:) Brownie:  3 jajka,  200g gorzkiej czekolady,  100g mlecznej czekolady,  100g masła,  150g cukru pudru,  szczypta soli,  200g mąki pszennej(...)białego sera,  2 jajka,  5 łyżek cukru pudru,  łyżka cukru waniliowego.  Ser zmielić. Zmiksować z jajkami oraz cukrami na gładką masę. 3/4 masy czekoladowej wyłożyć na natłuszczoną i wysypaną bułką tartą blaszkę o wym. 24x27cm. Następnie wylać całą masę serową. Kłaść kleksy z reszty masy czekoladowej. Piec około 50 minut w temp. 180st. Źródło: Przyślij Przepis

Z miłości do słodkości
Łatwe czekoladowe ciasto z porzeczkami, wegańskie wiadomo! 258

gorzko, wyplułam, i mym oczom ukazało się pół robaka ruszającego jeszcze nóżkami… Skoro Maniek przytargał te porzeczki to musiałam jej jakoś ogarnąć. Wpadłam na pomysł zanurzenia ich w cieście czekoladowym, które przeważnie robi się z wiśniami, ale wiśnie są równie kwaskowate, więc to połączenie nie mogło się nie udać! Ciasto jest naprawdę łatwe do wykonania, nie da się(...)czekoladę. Połącz. Przełóż na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Piecz na środkowej półce piekarnika w temp. 180 C przez 50-60 minut. Prościzna, prawda? Smacznego!   Artykuł Łatwe czekoladowe ciasto z porzeczkami, wegańskie wiadomo! pochodzi z serwisu %%http://www.greenscarf.pl/%%.

greenscarf
Kopiec kreta 110

Domowy kopiec kreta to piękne i super pyszne ciasto, które warto upiec na specjalne okazje i na Święta. Zapraszam po mój sprawdzony przepis na wilgotne ciasto czekoladowe i prosty krem.  - dokładny opis wykonania ze zdjęciami krok po kroku - krem śmietanowy bez użycia żelatyny - wilgotne ciasto czekoladowe

AniaGotuje.pl
Ciasto czekoladowo – pomarańczowe 109

kawałki pomarańczy. Masę przelać do tortownicy, wstawić do piekarnika, piec ciasto przez 50 do 65 minut, sprawdzając ciasto po 45 minutach pieczenia - najlepiej sprawdzić ciasto patyczkiem drewnianym czyli : należy uchylić piekarnik, a w środek ciasta wbić drewniany patyczek szaszłykowy jeśli po wyjęciu będzie oblepiony wilgotnym ciastem to znak, że ciasto powinno spędzić jeszcze chwilkę w piekarniku. Skórkę z jednej wyszorowanej(...)powinien mieć konsystencję gęstego płynnego miodu. Po upieczeniu wyjąć ciasto z piekarnika, wystudzić. Ja wyjęłam ciasto na paterę "do góry nogami", a wierzch ciasta pomalowałam przygotowanym syropem ze skórką pomarańczową, syrop przed naniesieniem na ciasto delikatnie podgrzać - będzie lepiej rozprowadzał się na powierzchni ciasta. Smacznego!   Artykuł Ciasto czekoladowo – pomarańczowe pochodzi z serwisu Sprawdzona Kuchnia

SprawdzonaKuchnia.pl
Ciasto czekoladowo-różane 139

Ciasto czekoladowe znane jest w wielu wariantach. Ten przepis to połączenie mocnego smaku czekolady z nutą róży. To prawda, ciasto jest dość ciężkie i wilgotne, ale pasuje idealnie do popołudniowej kawy lub jako deser po lekkim obiedzie

Gotujemy i jemy
Ciasto czekoladowo-różane 180

Ciasto czekoladowe znane jest w wielu wariantach. Ten przepis to połączenie mocnego smaku czekolady z nutą róży. To prawda, ciasto jest dość ciężkie i wilgotne, ale pasuje idealnie do popołudniowej kawy lub jako deser po lekkim obiedzie

Korniszonki
114. Słodkie walentynki czyli: ciasto czekoladowe na ciasteczkowym spodzie. 229

Witajcie kochani! W ten piękny, walentynkowy dzień chciałybyśmy "poczęstować Was" obłędnie czekoladowym ciastem.. ;)  Sporządzenie jest bardzo proste i szybkie, nie potrzeba dużej ilości składników, a najdłuższa niezbędna czynność to schładzanie, dlatego polecamy je zrobić dzień przed planowanym serwowaniem :) Nie będziemy się dziś rozpisywać i napiszemy tylko po krótce, że wszystkie nasze studenckie stresy są już za nami

Symfonia Smaków
SERNIKOBROWNIE Z JEŻYNAMI 143

znów królowa serników wkracza do akcji! Co tym razem dla Was przygotowała?! Sernikobrownie z jeżynami! Połączenie czekoladowego ciasta ze słodką masą serową i kwaśnymi jeżynami idealnie się komponuje i tworzy fantastyczną całość, która z całą pewnością podbije serca wszystkich łasuchów! Ciasto smakuje fenomenalnie! Jeżyny śmiało możemy zastąpić np. mrożonymi borówkami albo malinami – będzie równie pysznie! Polecam! SKŁADNIKI: ( forma ok.22

Ostra na Słodko
Ciasto mocno czekoladowe 59

przepyszne ciasto mocno czekoladowe przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości! Ciężkie, solidne i bardzo smakowite!     Oryginalny przepis pochodzi ze strony domowe-wypieki.pl. Artykuł Ciasto mocno czekoladowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Ciasto mocno czekoladowe 185

przepyszne ciasto mocno czekoladowe przypadnie do gustu wszystkim wielbicielom słodkości! Ciężkie, solidne i bardzo smakowite! Oryginalny przepis pochodzi ze strony domowe-wypieki.pl. Artykuł Ciasto mocno czekoladowe pochodzi z serwisu Pogotujmy.pl

Pogotujmy.pl
Proszek do pieczenia, soda oczyszczona czy amoniak? 177

odpowiedzieć na te pytania nie tylko Wam, ale i sobie, ponieważ czytając na ten temat w wielu źródłach natknęłam się na sprzeczne teorie. Czas zatem uporządkować wiedzę :) Morze Czarne - ciasto czekoladowe pod bezą Przyszli cukiernicy i piekarza w szkołach gastronomicznych uczą się, że środki spulchniające umożliwiają prawidłowy przebieg procesów technologicznych. Ich zadaniem jest nadanie wyrobom prawidłowej i trwałej konsystencji. Oznacza(...)się na kilka ciekawych informacji dotyczących innych kulinarnych zastosowania sody oczyszczonej, choć sama jeszcze ich nie testowałam. Przytaczam więc poniższe za www.poradnikzdrowie.pl Soda oczyszczona:  może nadać ciemniejszą barwę czekoladowemu ciastu - dodaj 1 łyżeczkę sody oczyszczonej do innych sypkich składników; możesz także utrzymać wilgotność polewy i zapobiec jej pękaniu, dodając do niej szczyptę sody oczyszczonej przed rozsmarowaniem po cieście; pomaga

Trzeci talerz
Truskawkowy tort z niespodzianką i Lemon Curd 247

umyć i ułożyć w salaterce wyłożonej folią spożywczą (średnica ok. 10-15cm, mniejsza niż tortownica w której pieczemy biszkopt). Truskawki zalać zimną, tężejącą galaretką. Odstawić do całkowitego zastygnięcia. Ciasto czekoladowe (tortownica 28 cm): 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 2 łyżki ciemnego kakao 2 łyżeczki sody oczyszczonej 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół łyżeczki soli(...)truskawkowy i miksuj do połączenia składników. Dodatkowo: Lemon Curd (przygotowany z 3 cytryn) 200 g masła 1 puszka frużeliny wiśniowej owocowa posypka Wykonanie: Przygotuj galaretkę z truskawkami i upiecz ciasto czekoladowe, ostudzić. Gdy galaretka całkowicie nam zastygnie wyciąg ją na talerz i delikatnie ściągnij folię spożywczą. Następnie przygotuj masę truskawkową. Z ciasta należy ściąć górę i ułożyć je w tortownicy

Kulinarna (nie)codzienność