ciasto czekoladowe z kremem - 5760 przepisów (strona:284/384)

Toffinek 138

Toffinek od samego początku wzbudził moje zainteresowanie. Znalazłam go w gazetce z przepisami i czytając składniki stwierdziłam, że musi być pyszny. Po kilku drobnych przeróbkach tak

PatiGotuje
Kruche babeczki z nadzieniem truskawkowym i bitą śmietaną 103

mały, uroczy deser do kawy lub herbaty. Nie wiem jak Wy, ale ja uwielbiam kruche babeczki. Przygotowuje je na najróżniejsze spotkania i uroczystości. Takie kruche spody można nadziać dowolnym kremem lub porcją świeżych owoców. Małe, proste kruche babeczki u nas zawsze cieszą się powodzeniem. Dziś szybka i prosta wersja – kruche babeczki z nadzieniem truskawkowym i bitą śmietaną. Pysznie, łatwo(...)śmietany glazura o smaku truskawkowym Kandy Lauretta listki świeżej mięty czekoladowa posypka Przygotowanie: Najpierw przygotowujemy kruche babeczki: Piekarnik rozgrzewamy do 200 stopni. Mąkę przesiewamy do miski, dodajemy szczyptę soli i pokrojone na kawałki schłodzone masło. Masło dokładnie siekamy. Dodajemy cukier puder i dwa żółtka. Szybko zagniatamy ciasto. Można całość sobie ułatwić używając do tego robota kuchennego. Z ciasta formujemy kulę

Słodkie okruszki
Domowe kokosanki, czyli jak wykorzystać resztki ciasta 150

Myślę, że w każdym domu pozostają czasami resztki ciasta, którego nikt już nie chce jeść. Babki, murzynki czy inne "suche" ciasta bez kremów, można wykorzystać od przygotowania kokosanek. Kiedyś były bardzo popularne, teraz znowu wracają do łask. Pewnie z dwóch powodów: są pyszne i proste do zrobienia oraz dlatego, że coraz więcej osób stara się żyć zgodnie z ideą zero(...)szybko i prosto znaleźć sposób jak te resztki wykorzystać do zupełnie innego dania. Przygotowując kokosanki z różnych ciast, uzyskujemy za każdym razem troszkę inny efekt. A przecież w kuchni dobrze jest, żeby bawić się smakami, prawda? Poniżej znajdziecie kilka sposobów na czekoladowe kokosanki. Jak zrobić czekoladowe kokosanki? Do przygotowania kokosanek można wykorzystać jeden z poniższych przepisów. Upieczone ciasto należy wystudzić

Codzienna kuchnia niecodzienna
Jogurt z galaretką 189

takie upały ciężko jest wystać przy piekarniku czy też piec ciasta z kremami i nie tylko, ciasta pracochłonne dlatego chciałam zrobić coś na szybko i coś co mogłoby choć trochę pomóc w ochłodzeniu i orzeźwieniu. Przeglądając szafki i lodówkę znalazłam jogurt naturalny i galaretkę i postanowiłam połączyć je i nie skromnie muszę przyznać, że mi się udało :-) Zasmakowało całej mojej(...)szklance wody, gdy wystygnie przelać do jogurtu i wymieszać do połączenia składników. Przelać do pucharków i włożyć do lodówki żeby stężało. Przed podaniem udekorować bitą śmietaną i posypką czekoladową (bądź według upodobań.) Smacznego

Motylkowa Kuchnia
Ciasto słodki Lion 346

Słodkie, oj bardzo słodkie i banalnie proste ciasto bez pieczenia z batonikami Lion. Wystarczy je odpowiednio wcześniej przygotować by cieszyć się jego rewelacyjnym smakiem. Przepis podpatrzyłam

VioletoweKucharzenie
Tort chałwowy 217

Dziś przychodzę do Was z pomysłem na przepyszny tort chałwowy. Zrobiłam go na imieniny teścia, i powiem Wam, że smakował ekstra. Nie wyszedł za słodki, jak niektóre ciasta i torty, po prostu idealny. Jako dekoracji użyłam roztopionej czekolady do przygotowania boków tortu, a na wierzch posypka z pokruszonej chałwy, posiekanych drobno orzeszków ziemnych oraz wiórek kokosowych. A dodatkiem na wierzchu(...)równe blaty. Pierwszy blat biszkoptu nasączmy ponczem, rozsmarowujemy kremem, następnie kładziemy kolejny blat biszkoptu, ponownie nasączamy, smarujemy kremem i kładziemy ostatnią cześć biszkoptu, również delikatnie nasączamy. Smarujemy równo kremem górę ale również boki i wstawiamy na 20-30 minut do lodówki by troszkę związała się masa z biszkoptem. BOKI CZEKOLADOWE: Przygotowujemy sobie papier do pieczenia na długość obwodu tortu

Gotuj z Mąką
Ciasto bez pieczenia – efektowny deser bez udziału piekarnika! 157

Ciasta bez pieczenia są wyjątkowo szybkie i łatwe w przygotowaniu. Co więcej, przepisów na ciasta bez piekarnika jest mnóstwo. Poznaj wyjątkowe pomysły na pyszny deser dla zapracowanych! Ciasto bez pieczenia ma wiele zalet. Przede wszystkim w niczym nie ustępuje ciastom pieczonym w piekarniku! Ciasta bez pieczenia są pyszne, aromatyczne i idealne na wiosnę lub lato. Często mają orzeźwiający smak(...)pracochłonnych ciast z piekarnika! Wreszcie, ciasta bez pieczenia są idealnym pomysłem dla osób, które „nie mają ręki do ciast” lub dopiero zaczynają stawiać pierwsze kroki w przygotowywaniu deserów. Ale nie tylko. To też świetny pomysł dla wszystkich tych, którzy nie posiadają piekarnika! Ciasta bez pieczenia można przygotowywać na wiele sposobów. Z tego względu każdy znajdzie coś dla siebie. Ciasto

FoodMagazine.pl - Przepisy kulinarne
Tort tiramisu 397

koniec ubijania dodawać po trochu cukier ciągle ubijając. Następnie dodawać po kolei żółtka nadal ubijając. Mąkę pszenna i ziemniaczaną przesiać i dodać do ciasta delikatnie mieszając łyżką.  Ciasto wylać do tortownicy (u mnie średnica 22 cm) wyłożonej papierem do wypieków i piec ok 40 minut w temperaturze 170*C. Gdy biszkopt wystygnie przekroić go na 3 części. Składniki(...)zmiksować na jednolity krem ( nie wolno ubijać za długo, ponieważ krem się zwarzy!) Dodatkowo: czekolada starta do posypania  smakołyki, które chcemy użyć do udekorowania Wykonanie tortu: Jeden blat ułożyć na paterze, nasączyć 1/3 mieszanki kawy i likieru, posmarować 1/3 kremu,  posypujemy częścią wiórków z czekolady, następnie kładziemy kolejny blat, nasączamy, kładziemy krem, wiórki czekoladowe, blat, nasączamy, krem, wiórki

The Sweet Damsel
Tort makowy z pomarańczą 132

studzić w formie. Po wystudzeniu ciasto wyjąć z formy, zdjąć papier, przekroić na 3 blaty. krem: 300ml śmietanki 30% 200g mascarpone 100g białej czekolady Czekoladę połamać, zalać szklanką śmietanki, podgrzewać, ciągle mieszając, aż czekolada się rozpuści. Schłodzić w lodówce. Pozostałą śmietankę również mocno schłodzić. Obie śmietanki i mascarpone połączyć, ubić mikserem na puszysty krem. Dżem pomarańczowy: 2 pomarańcze 3 łyżki(...)skórkę. Gotować na małym ogniu od czasu do czasu mieszając, aż mus zgęstnieje (ok godziny). Polewa: 2 łyżki kakao 2 łyżki cukru 3 łyżki mleka 1 łyżeczka żelatyny Dekoracja: czekoladowe kulki wiórki czekolady kandyzowana skórka lub plastry pomarańczy Żelatynę zalać 1 łyżką mleka, odstawić do napęcznienia. W tym czasie wymieszać cukier i kakao, dodać pozostałe mleko, gotować ciągle mieszając kilka

Obiad gotowy
Kopiec kreta 171

Przepis, który już był na blogu, ale ma nowe, moim zdaniem lepsze zdjęcia, dlatego postanowiłam całkiem Wam o nim przypomnieć ;) Znane i lubiane ciasto. Pyszne, wyjątkowe - śmietana, banany, czekoladowe wiórki... Mmm pyszności :) Doskonale się prezentuje, jeszcze lepiej smakuje. W smaku niczym nie różni się od gotowej wersji kopca kreta, jest nawet lepszy, a pracy z nim nie za dużo. Polecam(...)adres konsek_ewa@o2.pl lub zostaw w komentarzu na facebooku. Fotografię opublikuję na facebookowym profilu Domowej cukierni Ewy :) Składniki: Ciasto: 2 szklanki mąki 100 g margaryny 1/2 szklanki cukru 1 łyżeczka sody 1 łyżeczka proszku do pieczenia 4 łyżki kakao szklanka maślanki Krem: 500 g śmietany kremówki 2-3 łyżki cukru pudru 2 łyżeczki żelatyny 50 g gorzkiej czekolady 3-4 banany

Domowa cukiernia Ewy
Tort Czarny Las 230

pozmieniałam tylko proporcje jeśli chodzi o ciasto i nie robiłam syropu z soku z wiśni. Nie dawałam też tyle cukru ile w oryginale. Miłego dnia :-) Tortownica 23cm. Składniki ciasto: 8 jajek L 60 g kakao 190 g maki pszennej 200 g drobnego cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli 1. Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni. Spód tortownicy wykładamy(...)Delikatnie mieszamy, przelewamy do tortownicy i pieczemy około 40 - 50 minut. Mój piekł się te 50. Sprawdzamy czy upieczony patyczkiem. Po wyjęciu studzimy i kroimy na 3 blaty. Składniki krem czekoladowy: 200 ml śmietanki 36 % 80 g gorzkiej czekolady 1 łyżka cukru pudru (niekoniecznie, ja nie dałam) 1. Do rondelka przelewamy śmietankę i podgrzewamy ją na małym ogniu (nie możemy

kruche babeczki
Tort czekoladowo- malinowy 153

rozrabiamy w ciepłej wodzie lub rozpuszczamy w mikrofali. Całość łączymy i wylewamy na schłodzony spód.  3. W ten sam sposób przygotowujemy masę malinową. Wylewamy ją na tężejącą masę czekoladową i ponownie wstawiamy do lodówki. Chłodzimy. Następnie wykładamy drugą połowę masy ciasteczkowej wyrównujemy i umieszczamy w lodówce.  4. Galaretkę o smaku agrestowym rozpuszczamy w 250 ml gorącej wody(...)Wierzch masy jogurtowo -agrestowej  delikatnie posypujemy intensywnie niebieskim cukrem, a następnie zalewamy tężejącą rubinową galaretką.  6. Mascarpone ucieramy i przekładamy do rękawa cukierniczego. Kokosem ozdabiamy brzegi ciasta.  Z kremu wyciskamy zgrabne rozetki na wierzch kładziemy kawałki brzoskwini. Rozetki posypujemy kolorowym cukrem.  Gotowe

vaniliowoczekoladowa
Czekoladowy deser z malinami 140

Jeśli jesteście miłośnikami czekolady to zapraszam. Nie miałam czasu na upieczenie ciasta, ale zrobiłam bardzo czekoladowy deser z malinami. Oczywiście można wykorzystać dowolne owoce np. truskawki, kiwi, pomarańcze .... No cóż, takie smakołyki zawsze szybko znikają i jutro pewnie upiekę jakieś ciacho. A może czekoladowe :) Hi hi Składniki 2 płaskie łyżki  mąki pszennej 3 płaskie łyżki kakao 80 g cukru(...)połączą zagotować stale mieszając, aż powstanie nam gęsty budyń. Odstawić z ognia i dodać pokruszoną czekoladę i wymieszać aż się rozpuści. Wlać śmietanę i podgrzać mieszając aż powstanie jednolity krem. Wlać do pucharków i podawać z malinami lub dowolnymi owocami. czekoladowy deser z malinami

O kuchni z uczuciem
Pocałunek murzyna 669

dodajemy śmietanę i dokładnie mieszamy. Wsypujemy mąkę, sodę i wlewamy ocet. Ciasto dzielimy na 3 równe części, jedną pozostawiamy bez dodatków, do drugiej dodajemy kakao, a do trzeciej bakalie. Pieczemy każdą część oddzielnie w blaszce wyłożonej papierem do pieczenia w 170 st. C przez ok 15-20 minut. Krem: 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 masło 2 łyżki mąki(...)miękkie masło, a następnie dodajemy po łyżce budyniu i miksujemy do całkowitego połączenia składników. Pierwszy z naszych placków smarujemy połową kremu, przykrywamy drugim, a następnie smarujemy pozostały krem i kładziemy trzeci placek. Całość można polać po wierzchu polewą czekoladową . Smacznego

Cynamonowe szczęście
Stefanka 173

wersji czekoladowej posypana wiórkami kokosowymi. Składniki na ciasto: - 50 dag mąki pszennej - 3/4 szklanki cukru - 20 dag masła - 3 łyżki miodu - łyżeczka sody Składniki na masę: - 1 litr mleka - 3/4 szklanki cukru - 20 dag masła - cukier waniliowy - 1.5 szklanki kaszy manny - 2 łyżki kakao Polewa: -100 g  czekolady - 50 g masła Wykonanie: Składniki ciasta zagnieść. Podzielić(...)cukrem i cukrem waniliowym, dodać kakao oraz masło. Odstawić i wsypać kaszę ciągle mieszając. Chwilę całość pogotować, aż zrobi się konsystencja budyniu. Odstawić i poczekać ,aż lekko przestygnie. Krem podzielić na dwie części. Upieczone placki przełożyć masą z kaszy manny. Czekoladę rozpuścić w kąpieli wodnej i wymieszać z masłem. Tak  przygotowaną polewą polać ciasto

magiczna kuchnia Kasi