ciasto czekoladowe z bitą śmietaną - 1000 przepisów (strona:8/67)

Kajmakowo-czekoladowy przekładaniec 160

Przekładaniec z chrupiącymi herbatnikami, kremem budyniowym o smaku czekoladowym, kajmakiem, bitą śmietaną i orzeźwiającym dżemem porzeczkowym. Takie połączenie smaków sprawia, że ciasto świetnie smakuje, szybko znika ze stołu i idealnie sprawdzi się przy filiżance kawki. Składniki: 200g herbatników jasnych  Petit Beurre 200g ciemnych herbatników Petit Beurre 280g dżemu porzeczkowego 280g masy kajmakowej 50g mlecznej czekolady złota posypka Krem

Szalona Kuchnia Eweliny
Ciasto z brzoskwiniami i bitą śmietaną 1945

bita śmietana i wiórki czekoladowe - a jakże efektowny rezultat. Ciasto jest pyszne, lekkie i orzeźwiające. Po prostu palce lizać! Składniki: 6 jajek 3/4 szklanki cukru 1 torebka cukru waniliowego 1 szklanka mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia brzoskwinie w puszce 2 torebki budyniu śmietankowego (każdy na dwie szklanki mleka) 2 szklanki soku pomarańczowego z kartonu 3 szklanki śmietany kremówki(...)brzoskwiniowego z puszki. Sok pomarańczowy podgrzewamy z pozostałym syropem. Mieszając wlewamy rozpuszczony budyń i gotujemy.  Kremem budyniowym przykrywamy brzoskwinie i wyrównujemy. Ciasto wstawiamy na godzinę do lodówki. Schłodzoną kremówkę ubijamy z cukrem pudrem i śmietan-fix. Bitą śmietanę rozsmarowujemy na kremie budyniowym. Na tarce ścieramy czekoladę i posypujemy wierzch ciasta. Smacznego

Salonik smaków
Ciasto ajerkoniakowe 101

mleka 300 g masła w temperaturze pokojowej 6 żółtek 2 szklanki cukru pudru 100 ml wódki 250 g mleka w proszku 3 łyżki żelatyny Bita śmietana: 500 ml śmietany kremówki 1 utrwalacz do śmietany 2 łyżki cukru pudru Dodatkowo: wiórki kokosowe Wymiary formy 30 cm x 25 cm Rozpoczynamy od upieczenia biszkoptów. Na początku rozdzielamy żółtka od białek. Białka ubijamy(...)koniec dodając utrwalacz do śmietany i cukier puder. Kiedy już wszystko mamy przygotowane rozpoczynamy składanie ciasta. Jasny biszkopt pokrywamy połową tężejącej masy, następnie układamy biszkopt czekoladowy z dziurami, który przykrywamy resztą masy. Następnie na masie układamy kółeczka z czekoladowego biszkoptu, które przykładamy bitą śmietaną. Na koniec całość dekorujemy wiórkami kokosowymi. Ciasto odkładamy w zimne miejsce do stężenia. Smacznego Artykuł

PatiGotuje
Tort z pomarańczami i bitą śmietaną- Kuppeltorte i witaj przygodo :-) 139

Witajcie. Dzisiaj proponuję lekki czekoladowy biszkopcik z masą z bitej śmietany i pomarańczami. I tym ciastem chciałabym się z Wami na krótki moment pożegnać, ponieważ gdy będziecie czytać ten przepis, będę już na urlopie. Wyjeżdżam do Finlandii i obiecuję Wam skrzętnie notować nowe przepisy i próbować wszystkiego...no może oprócz kiełbasy z renifera :-) Wracając do ciasta: Składniki: Biszkopt

dolcevitainmykitchen
CIASTO CZEKOLADOWE ZE ŚLIWKAMI i CZEKOLADOWO-KAWOWĄ POLEWĄ 176

Propozycja dla osób lubiących czekoladę. Ja jej słodycz przełamałam śliwkami. Można wykorzystać inne ulubione owoce np. maliny  lub podawać ciasto z kleksem bitej śmietany, konfiturą morelową lub śliwkową. Ciasto czekoladowe jest moją wariacją tortu Sachera.  Składniki na ciasto:  175 g gorzkiej czekolady 150 g masła 150 g cukru 6 żółtek 6 białek 150 g mąki pszennej szczypta

potrawyregionalne
Tarta ze Snickersami 818

Lubicie Snickersy...? :) Ja - bardzo! Dzisiaj zaproponuje bardzo proste w wykonaniu ciasto, na bazie skruszonych markiz czekoladowych z bitą śmietaną, masą kajmakową - dopełnione drobno pokrojonymi batonikami Snickers. Poezja smaku :) Składniki na spód: 300 g markiz czekoladowych z nadzieniem czekoladowym 50 g gorzkiej czekolady (połamanej) 50-60 g masła (w temperaturze pokojowej) Składniki na nadzienie: 250 g serka mascarpone 1 puszka

Świat Ciasta
PORZECZKOWIEC 1157

budyń czekoladowy, ½ szkl. cukru, 1 łyżka kakao, 2 czubate łyżki mąki tortowej , 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem serowy: 150 g masła, 300 g serka philadelfia, 1 opakowanie cukru waniliowego, 2 łyżki cukru pudru Bita śmietana: 200 ml śmietany kremówki, 2 łyżki cukru pudru, 1 łyżeczka żelatyny Dodatkowo: dżem z czarnej porzeczki , gorzka czekolada WYKONANIE   Ciasto: Żółtka oddzielamy(...)następnie po łyżce serka, aż uzyskamy jednolitą masę. Bita śmietana: Żelatynę rozrabiamy w niewielkiej ilości wrzącej wody. Śmietanę ubijamy na sztywno, dodajemy cukier a następnie przestudzoną żelatynę. Ciasto smarujemy kremem serowym, układamy drugi blat uprzednio posmarowany dżemem (kładziemy dżemem do kremu serowego), smarujemy z drugiej strony dżemem, wykładamy bitą śmietanę, wyrównujemy, posypujemy posiekaną czekoladą. Chłodzimy kilka godzin w lodówce

słodki bratek
PODWÓJNIE WAFELKOWY FREAKSHAKE 91

kawy DEKORACJA: polewa czekoladowa 2 wafelki lusette mleczne wiórki kokosowe 1 op śmietany 36% kawa rozpuszczalna ciasto czekoladowe Przepis na ciasto czekoladowe 120 g masła 100 g cukru 2 jajka 150 g mąki pszennej 50 g kakao 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 wafelek lusette mleczny Pieczemy ciasto: Masło z cukrem ucieramy aż masa będzie puszysta. Dodajemy jajka. i miksujemy(...)wszystko miksujemy na gładką masę. Brzegi szklanek otaczamy polewą czekoladową. Zewnętrze boki posypujemy pokrojonym wafelkiem mlecznym lusette i wiórkami kokosowymi . Ze śmietanki przygotowujemy bitą śmietanę. Do szklanki wlewamy nasz deser. Następnie dodajemy na to bitą śmietanę. Dekorujemy bitą śmietanę rozpuszczalną kawą, wafelkiem lusette i kawałkiem ciasta czekoladowego. Przepis jest przygotowany na konkurs Odkryj swoją słodką przyjemność

Kuchnia w oparach
Ciasto Kopiec Kreta 1084

Bardzo znane ciasto o wyrafinowanym, niebanalnym smaku. Składa się z wilgotnego czekoladowego ciasta nasączonego herbatą, słodkich bananów i puszystej bitej śmietany ze startą czekoladą. To wszystko ułożone jest na wzór kopca kreta. Wiem, że w sklepach dostępne są gotowce, ale nie polecam im Wam. Lepiej przygotować ciasto od A do Z we własnym domu, może z dziećmi?? :) Na pewno(...)będą mieć radochę! Ciasto najlepiej smakuje po kilku godzinach spędzonych w lodówce. Serdecznie polecam!     Składniki: (na tortownice 20-22 cm)   Ciasto czekoladowe: 90 g masła 8 łyżek mleka 3/4 szkl cukru 2 kopiaste łyżki naturalnego kakao 1 łyżeczka sody oczyszczonej 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 160 g mąki pszennej (ok. 1 szkl) 2 jajka

Nastoletnie Wypiekanie
CIASTO BRZDĄC + FILMIK 843

Ciasto brzdąc to nic innego jak delikatny biszkopt przełożony czekoladową bitą śmietaną z dodatkiem konfitury z wiśni.  BISZKOPT :  6 dużych jajek  150 g maki ziemniaczanej 130 g mąki pszennej 120 g cukru 2 łyżeczki proszku do pieczenia  1 łyżka octu(...)BITA ŚMIETANA :   600 ml śmietany 30 %  4 łyżki cukru 2 cukry waniliowe 4 łyżki żelatyny  4 łyżki ciemnego kakao + 1/4 szklanka mleka                                                                    DODATKOWO

Kulinarne Fantazje Marioli
Kopiec kreta 160

możecie przygotować samodzielnie od podstaw? Będzie jeszcze lepsze niż to ze sklepu, a Was po skończonej pracy będzie rozpierała duma;) Podstawę stanowi pyszne, wilgotne czekoladowe ciasto, zaś środek skrywa kawałki bananów przykryte bitą śmietaną z dodatkiem musu bananowego i tartej czekolady. Pycha! Ciasto: 2 szkl. mąki pszennej 1 szkl. cukru 1 szkl. mleka (w temp. pokojowej) 1 szkl. oleju

Smaki Na Talerzu
Ciasto snickers 190

ciasto snickers od dłuższego czasu namawiał mnie mój mąż – i w sumie racja, czego tu nie lubić? Puszyste biszkopty czekoladowe, bita śmietana, masło orzechowe i masa krówkowa :) Jestem pewna, że Wam też zasmakuje! Ciasto piekłam w dużej wysokiej formie o wymiarach 40×25 cm Składniki na 1 spód biszkoptowy (będą potrzebne 2) 4 jajka 12 łyżek cukru(...)już potem problemu z przekrawaniem. Kawę rozpuszczalną rozpuszczamy w około 3/4 szklanki wody. Mocno schłodzoną śmietanę kremówkę ubijamy na sztywno z cukrem pudrem i Śmietan Fixem. Przykrywamy i odstawiamy do lodówki. Masło orzechowe mieszamy z mlekiem lub śmietaną kremówką (mnie zostało nieco z poprzedniego ciasta) do uzyskania gładkiej konsystencji. Powinno dać je się łatwo rozsmarować na biszkopcie. Pierwszy spód biszkoptowy

Ciastkozercy
Kopiec kreta 155

Mój mąż jest miłośnikiem tego ciasta ;-), zresztą nie tylko on. Ciasto zachwyca delikatną bitą śmietaną z kawałkami czekolady ułożoną na świeżych bananach i pysznym czekoladowym cieście. To ciasto na pewno przypadnie do gustu dorosłym jak również dzieciom. Myślę, że z powodzeniem mogłoby również zastąpić tort. Ciasto: 2 szklanki mąki pszennej, 1 szklanka cukru, 1 szklana mleka

Passion of Cooking
Ciasto "Orzechowa trufla" 123

nazwałam "orzechowa trufla" :) Ciasto jest ekstremalnie orzechowe i czekoladowe. Jest bardzo proste w przygotowaniu a składa się z ciasta z dużą ilością orzechów, masy czekoladowej z jakiej robi się trufle i kleksików z bitej śmietany :) Ciasto rozpływa się w ustach i jest bardzo pyszne. Zapraszam :) SKŁADNIKI *przepis na blaszkę 25x25cm CIASTO -4 jajka -1 szkl mąki (szklanka 250ml(...)Następnie dodajemy wodę oraz olej i miksujemy. Na koniec dodajemy orzechy-wszystko dokładnie miksujemy.  Ciasto dajemy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia,  pieczemy około 20-25 min w temp 180 stopni-do suchego patyczka. Studzimy. Ostudzone ciasto możemy nasączyć mocną herbatą. MASA CZEKOLADOWA TRUFLA Śmietankę 250ml dajemy do garnka i stawiamy na małym ogniu i podgrzewamy. Gdy jest

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku