ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:78/734)

Drożdżowy warkocz z kremem czekoladowym 146

Drożdżowy warkocz z kremem czekoladowym to ciasto, które świetnie się prezentuję i jest bardzo smaczne. Uwielbiam wszelkiego rodzaju kremy czekoladowe, więc poniższy wypiek bardzo przypadł mi do gustu :) Drożdżowy warkocz najlepiej smakuje w dniu pieczenia. Jeżeli chcecie, aby dłużej zachowało świeżość to ciasto drożdżowe należy kroić na bieżąco.  Składniki na 1 duży warkocz: 2 i ½ szklanki mąki pszennej tortowej(...)ciasto przełożyć do miski, przykryć czystą ściereczką i odstawić do wyrośnięcia (co najmniej 1 godzinę). Wyrośnięte ciasto rozwałkować na prostokąt. Następnie posmarować go z jednej strony kremem czekoladowym. Na sam koniec ciasto zawinąć (od najdłuższego boku), przeciąć na pół (ale 1 koniec nie może być przecięty!) i uformować warkocz. Przygotowane ciasto odstawić na 20-30 minut do lekkiego podrośnięcia. Przed

Ugotować
Ciasto Mleczna kanapka z kokosem. 256

Pyszne, miękkie ciasto czekoladowe z wilgotnym, mleczno-kokosowym nadzieniem.  Nie tylko dla dzieci  ;) Składniki na ciasto Mleczna kanapka z kokosem na blaszkę o wymiarach 25x35 cm CIASTO: 2 jajka 200 ml mleka 100 ml. oleju 100 g cukru 200 g mąki 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki gorzkiego kakao NADZIENIE: 1 l. mleka 1 szklanka cukru(...)wyrównujemy i na wierzch wylewamy resztę ciasta. Blachę wkładamy do piekarnika i pieczemy  ciasto około 15-20 minut. Po tym czasie wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy w blaszce. Po wystudzeniu można polać polewą czekoladową

Rozpustne gotowanie
Czekoladowy tortcik z owocami 161

sama,  przepis z bloga Vegenerat Biegowy podesłała mi koleżanka, a ja z natury ciekawska musiałam wypróbować. Miałam trochę obaw czy przypadkiem nie powstanie jakaś czekoladowa paćka o posmaku kokosa - ale wyszło genialnie. Ciasto smakuje nieziemsko, jest gęste, kremowe i obłędnie czekoladowe. Kusi samym wyglądem dlatego otwierając lodówkę nie sposób mu się oprzeć. Poza smakiem i wyglądem jest zdrowe(...)mieszając aż czekolada się rozpuści. Ważne, by masy nie zagotować, wtedy może nam się nie zgęstnieć. Gdy czekoladowy sos trochę ostygnie wykładamy go do tortownicy, a na wierzchu układamy owoce. Ja użyłam jagód i wiśni, ale świetnie będą pasowały tutaj także maliny. Ciasto odstawiamy do lodówki na kilka godzin by zastygło. Smacznego

Cynamonowe szczęście
Sernik waniliowo - czekoladowy 194

jajka,  120g brązowego cukru,  1/2 łyżeczki przyprawy do piernika,  budyń czekoladowy,  100ml śmietany 18%.  Jajka utrzeć z cukrem na puszystą masę - około 5 minut. Dodać przyprawę do piernika, budyń, ser oraz śmietanę. Zmiksować na gładką masę. Wyłożyć róznomiernie na ciasto. II Masa:  500g twarożku kanapkowo - sernikowego (użyłam Wieluń "Mój ulubiony"),  2 jajka(...)śmietany 18%,  50 g wiórków czekoladowych. Jajka ucierać z cukrami około 5 minut. Dodać budyń, kawę rozpuszczalną oraz śmietanę i serek. Zmiksować na gładką masę. Dodać wiórki czekoladowe, wymieszać. Ciasto wylać na pierwszą masę. Piec około 50 minut w temp. 160-175st. Pozostawić na 5 minut w wyłączonym piekarniku po czym wyjąc i pozostawić do ostygnięcia.Polewa

Z miłości do słodkości
Sernik chałwowy z porzeczkami 174

dziś to numer jeden wśród serników. Sernik o zniewalającym słodkim smaku chałwy, gdzie przełamaniem są czerwone porzeczki. Całość otulona kruchym   czekoladowym ciastem i udekorowana kajmakiem. Po prostu rewelacyjne i obłędne ciasto. Kruche ciasto: 150 g maki pszennej 100 g masła 82% 50 g cukru pudru 1,5 łyżeczki kakao 1 duże jajko 0,5 łyżeczki proszku do pieczenia Masa(...)cukru 2 łyżki mąki ziemniaczanej 100 g chałwy waniliowej 50 g chałwy waniliowo – kakowej 1 szklanka czerwonych porzeczek Dekoracja: 200 g kajmaku  HELIO Czekoladowe kuleczki do dekoracji 50 g chałwy do posypania Kruche ciasto: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto. Owijamy je folią spożywczą i odkładamy do lodówki na 40 minut. Po tym czasie wylepiamy spód i boki tortownicy

VioletoweKucharzenie
DELIKATNY SERNIK NA KRUCHYM CZEKOLADOWYM SPODZIE 2316

Delikatny serniczek na kruchym czekoladowym spodzie- pyszności... Przepis reaktywowany z mojego starego kajeciku, wprowadziłam małe zmiany i wyszło troszkę zdrowiej niż kiedyś, m.in. zmniejszyłam ilość cukru i pominęłam proszek do pieczenia. Powstało bardzo delikatne i smaczne ciasto. Ja piekłam na mące orkiszowej z dodatkiem ksylitolu ale można oczywiście użyć mąki pszennej i cukru (kiedyś też tak piekłam). W oryginale ciasto(...)połączenia składników.Gotową masę serową wylewamy na schłodzony spód, wyrównujemy całość i posypujemy startą na grubej tarce mocno schłodzoną drugą częścią kruchego, czekoladowego ciasta.Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 180*C, program góra-dół ok.60 minut.Przed podaniem posypałam ciasto mielonym ksylitolem.Smacznego

Smaczne Zdrowe
Babka czekoladowo-orzechowa 123

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki kakao 160 g zmielonych orzechów włoskich (lub drobno posiekanych)   Polewa czekoladowa: 50 g mlecznej czekolady 30 g masła 1-2 łyżki mleka   Dodatkowo: posiekane orzechy włoskie do dekoracji     Przygotowanie:   Ciasto: Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej- w szczególności jajka! Masło stopić w garnuszku. Następnie dodać połamaną(...)czekoladową mieszankę i wsypać mąkę, proszek do pieczenia, kakao oraz zmielone orzechy włoskie. Całość krótko zmiksować. Białka ubić na sztywną, lśniącą pianę, a następnie bardzo delikatnie wmieszać je do czekoladowego ciasta.   Ciasto przelać do wysmarowanej masłem i posypanej bułką tartą formy na babkę z kominkiem o górnej średnicy 23 cm. Piec w piekarniku nagrzanym do 170 st.C przez

Nastoletnie Wypiekanie
Myszka Minnie - czekoladowy tort z wiśniową galaretką i bitą śmietaną 200

trzecie urodziny Karolinki upiekłam taki właśnie tort. Ciężki, mocno czekoladowy, z kwaskowym wiśniowym nadzieniem i kremową, puszystą śmietanką. Nietypowy, bo nie na bazie biszkopta, a mojego ulubionego  ciasta czekoladowego Patrycji . Oczywiście dla małej księżniczki najważniejsza była dekoracja - tu mogłam spełnić się artystycznie:) Kosztowało mnie to sporo pracy, ale było warto. Tort zrobił furorę, a ja miałam OGROMNĄ(...)ogniu i lekko przestudzić. Jajka utrzeć z cukrem i cukrem waniliowym, dodać masę czekoladową i dalej miksować aż składniki się połączą. Dodać mąkę z proszkiem do pieczenia i dobrze wymieszać. Piec 60-75 minut w temperaturze 180 stopni. Warto sprawdzać patyczkiem, czy ciasto już się upiekło, patyczek wbity w środek ciasta po wyjęciu nie powinien być mokry

Kulinarne Inspiracje
Czekoladowe brownie z burakami 92

Bardzo wilgotne, lekko zakalcowate ciasto czekoladowe z dodatkiem buraczków ćwikłowych. Było już  ciasto marchewkowe  wiec pora na ciasto buraczane. Dzięki swojej konsystencji nie czuć wcale, że jest z dodatkiem jakiegokolwiek warzywa. Z żółtkami (bez białek), bez mleka, starszemu dziecku średnio przypadło do gustu, za to młodszy bardzo chętnie zjadł wszystkie porcje.  6 dużych łyżek mąki pszennej(...)masy buraczanej dodać składniki suche. Wymieszać, najlepiej szpatułką, tylko do połączenia składników. Piec ok. 1-1,5 godziny w 180 stopniach, najlepiej w keksówce. Po wierzchu polać polewą czekoladową lub posypać cukrem pudrem. przepis do wydruku (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Tort czekoladowo — czekoladowy 94

Wilgotne ciasto, delikatny krem i malinowa niespodzianka. Po prostu niebo w gębie. Tort czekoladowoczekoladowy nie jest trudny, ale trzeba mu poświęcić chwilę. Obiecuję, że warto :). Smak jest obłędny. Ciasto czekoladowe jest wilgotne i nie wymaga dodatkowego nasączenia. Nowy post Tort czekoladowoczekoladowy pojawił się w Wypieki i Rumieńce

Wypieki i Rumieńce
Wegańskie czekoladowo-kokosowo-pomarańczowe w skrócie „Czekopo” 114

gorzka czekolada, karob, daktyle, mleko roślinne, wiórki kokosowe i pomarańcza, to przecież to brzmi jak super zdrowe śniadania, co nie? Składniki (w tej ilości na formę max 20 cm) czekoladowe ciasto: 160 g mąki pszennej 100 g daktyli 70 g masła kokosowego lub 100 ml innego oleju roślinnego 50 g gorzkiej czekolady (u mnie była to 80%) 2 łyżeczki karobu(...)miski przesiej mąkę z proszkiem do pieczenia. Daktyle razem z wodą w której się moczyły dokładnie zblenduj, dodaj je do mąki i stopniowo dodawaj masę czekoladową. Masę możesz wymieszać dużą trzepaczką lub łopatką. Powstałe ciasto jest gliniaste. Przełóż je do formy, której dno wyłóż papierem do pieczenia a boki wysmaruj masłem kokosowym lub olejem roślinnym. Piecz w temp

greenscarf
Ciasto dyniowe z kajmakiem i whisky 125

jeść ze skórką. Żadnego obierania – wystarczy upiec w piekarniku i zmiksować, żeby uzyskać puree doskonałe do ciast czy zup. Ponieważ uwielbiam ciasta warzywne, musiała przyjść pora na dyniowe. Czekoladowe ciasta warzywne smakują każdemu. Korzenne to kolejny krok – zobacz czy ci posmakują i czy staniesz się prawdziwym fanem ciast warzywnych. Ciasto dyniowe z tego przepisu jest jeszcze z whisky

Ugotowane pozamiatane
ciasto jabłkowe z kamyczkami czekoladowymi łatwe i smaczne... 130

być, wsypać mąkę z proszkiem i zmiksowac na gęste ciasto forma 25x20 cm wyłożona papierem do pieczenia - ciasto rozsmarować w blaszce na cieście rozłożyć jabłka i posypać posypką kamyczki czekoladowe ciasto piec 50-55 minut w 200 C, pod koniec można nakryć folią aluminową aby za mocno jabłka się nie spiekły, wystudzone ciasto posypać pudrem cukrem......................SMACZNEGO

W Mojej Kuchni Lubię
Ciasto z malinami 376

spożywczą). Na maliny w galaretce wykładamy masę śmietanową (trochę należy zostawić na wierzch ciasta), wyrównujemy powierzchnię i przykrywamy drugim blatem biszkopta. Wierzch ciasta posmarować pozostawioną masą śmietanową, polać polewą czekoladową. Ciasto odstawić do lodówki do stężenia

In my kitchen
Szybkie ciasto - krajanka kawowo-orzechowa ze skórką pomarańczową 188

połączyć. Masę przełożyć na skórkę pomarańczową i wstawić do piekarnika nagrzanego do temperatury 180 stopni. Piec 25-30 minut.  Wystudzone ciasto pokroić na paski i oblać polewą czekoladową. Ciasto wygląda niepozornie, ale w smaku jest rewelacyjne :) Co powiecie na to ciasto z patelni

Codzienna kuchnia niecodzienna
A la szarlotka z rodzynkami i szafranem 226

Już jakiś czas temu piekłam ciasto czekoladowe z całymi gruszkami. Miałam ochotę na ciasto z jabłkami ale nie bardzo chciało mi się trzeć lub kroić jabłek. Leń wygrał ze mną ale nie żałuję, bo ciasto wyszło smaczne choć mało pracochłonne. Często to co najprostsze okazuje się strzałem w dziesiątkę. Rozwiń i czytaj przepis

Ewa w kuchni
ŁATWE I PYSZNE CIASTO- POWIDŁOWIEC 657

lądują po prostu w misie, mieszamy je i gotowe. Efekt jest zdumiewający. Ciasto z dodatkiem powideł może uchodzić za czekoladowca. Przy tym smakuje (w moim odczuciu) dużo lepiej niż ciasto czekoladowe. Ta cudowna wilgotność i puszystość tego ciasta w połączeniu z łatwością wykonania, stawia je u mnie na pierwszym miejscu, przynajmniej wśród ostatnich wypieków. Zachęcam do wypróbowania (zdjęcia nie oddają

Smaczne Zdrowe