ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:465/734)

Świąteczne kruche ciasteczka 280

ciasta, makowce itp, najlepiej robić wspólnie z rodziną :) To zawsze jest niepowtarzalne.Ale wracając do przepisu to zdecydowanie i z całą odpowiedzialnością polecam. Są pyszne :)Do zrobienia tych ciasteczek potrzebna jest specjalna maszynka (do wyciskania ciasteczek).SKŁADNIKI:1 kg mąki pszennej2 kostki margarynycukier8 żółtek4 cukry wanilinowe+ dekoracja (u mnie znalazły się: rodzynki, migdały, skórka pomarańczowa, mieszanka keksowa, płatki czekoladowe, płatki kokosu(...)cukier wanilinowy.Łączymy mąkę z margaryna i cukrem - rozdrobnienie składników - i dodajemy żółtka z cukrem. I wszystkie składniki łączymy na jednolite i delikatne ciasto.Piekarnik nastawiamy na 190 stopni.Dzielimy ciasto na kilka części i wkładamy do maszynki (formujemy ciasteczka na formie do pieczenia (wcześniej należy posmarować ją masłem).Wkładamy ciasteczka do nagrzanego piekarnika na 20 minut.Po wyciągnięciu ciasteczek z piekarnika, zaraz

Serce zamknięte w formie pyszności
Ciasto słodki Lion 346

podpatrzyłam na stronie Słodkich Fantazji ( tutaj) . Ciasto przygotowałam z troszkę innych proporcji.  7 paczek herbatników maślanych 460 g masy kajmakowej  I masa śmietanowa: 250 g serka mascarpone 500 ml śmietany 36% 1 łyżka masy kajmakowej 1 śmietan fix 2 łyżki cukru pudru 2 białe batony Lion (po 50 g) 2 czekoladowe batony Lion (po 50 g) II masa(...)formy, wygładzamy. Układamy ostatnią warstwę herbatników. Śmietanę ubijamy na sztywno z śmietan – fixami i cukrem pudrem. Drugą masę śmietanową dokładnie rozprowadzamy na herbatnikach, obsypujemy sypkim kakao. Ważne aby ciasto schłodzić w lodówce przez co najmniej 12 godzin

VioletoweKucharzenie
CHAŁKA PSZENNA – POSTNA 250

kremem czekoladowym. Spróbujcie! SKŁADNIKI: * woda – 200 ml * drożdże świeże – 20 g * cukier – 30 g * duże jajko – 2 szt * mąka pszenna – 500 g * masło – 20 g * sezam – 1 łyżka SPOSÓB PRZYRZĄDZENIA: W ciepłej wodzie rozpuszczamy pokruszone drożdże i cukier. Dodajemy jedno jajko i wszystko razem mieszamy. Wsypujemy przesianą mąkę i wyrabiamy ciasto ( ma się

Ostra na Słodko
Ciasto Arbuz 159

Ciasto z bitą śmietaną wykonane w bardzo oryginalny sposób. Każdy z nas chciałby osłodzić się takim arbuzem. Składniki: Biszkopt: 8 jajek 1 i 1/2 szklanki cukru 1 i 1/2 szklanki mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki oleju barwnik czerwony 20g płatków czekoladowych do pieczenia Masa śmietanowa czerwona: 0,75 litra śmietany(...)blaty biszkoptu oraz 1 ostatni w kształcie kapelusza (łącznie 5 blatów biszkoptu). 2.  Masa śmietanowa czerwona Śmietanę z dodatkiem cukru ubić na sztywno, dodać czerwony barwnik, czekoladowe płatki i rozrobioną w mleku żelatynę. Wszystko dokładnie wymieszać za pomocą szpatułki i podzielić na cztery części. 3.  Masa budyniowa Zagotować 2 szklanki mleka z cukrem, a w 3 szklance mleka

Szalona Kuchnia Eweliny
Murzynek 127

miałam okazji, żeby go zjeść.  Dlatego też stwierdziłam, że czas odkurzyć maminy zeszyt i go przygotować. Było warto, jego smak, mimo swej prostoty, jest cudowny - szczególnie dla wielbicieli czekoladowych smakołyków. Składniki: 250 g margaryny 8 łyżek wody 1 cukier wanilinowy 4 łyżki kakao 1 szkl. cukru  4 jajka (białka i żółtka osobno) szczypta soli 1,5 szkl. mąki(...)masy i delikatnie wmieszać. Ciasto przelać do formy wysmarowanej tłuszczem i wysypanej bułką tartą.  Włożyć do nagrzanego piekarnika do 180 st. i piec 40 - 60 min do tzw. suchego patyczka", w zależności od wielkości formy. (Przy formach o małych wymiarach czas pieczenia jest dłuższy). Wedle uznania można posypać cukrem pudrem lub oblać polewą czekoladową. Smacznego

My sweet a life
Mój urodzinowy tort czekoladowy 181

torcik powstał na szybko, bo miałam kupić gotowe ciasto do pracy, później wpadłam na pomysł że zrobię babeczki, ale jak urodziny to urodziny i tort zrobiłam. Mnie smakował, bo ja uwielbiam dużą ilość czekolady!  Składniki : * biszkopt jasny - 3 jajka, szklanka mą ki pszennej, pół szklanki cukru , łyżeczka proszku do pieczenia * biszkopt ciemny - 3 jajka, 3/4 szklanki mą ki pszennej(...)czekoladowe ozdoby do dekoracji * ganache : 100ml śmietany kremówki, 2 00g gorzkiej czekolad y Przygotowanie : Jajka ubijać  przez 2-3minuty po czym dodać cukier i cały czas ubijać aż masa zgęstnieje - u mnie całość ubijania trwa 5 minut. Przesiać mąkę razem z proszkiem do pieczenia do masy jajecznej i wymieszać mikserem. Blachę wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto

Magiczne Życie Marty
Tort z Masą Budyniową, Pomarańczami i Czekoladą 201

wykańczanie tortu i tu wielkie podziękowania należą się firmie ETERNO, ich produkty nie tylko są bardzo estetyczne i efektowne, jak to widać na zdjęciach, ale i pyszne! Łyżeczki czekoladowe.. fajnie wyszły, następnym razem bardziej je wyeksponuję - obiecuję! Dwa różne smaki budyniu? Miałam czarną środę,nie miałam już czasu wyskoczyć do sklepu, a w szafce znalazłam właśnie takie dwie torebki(...)poście na odpowiedni przepis.BISZKOPT:6 jajek150 g cukru drobnego do wypieków115 g mąki pszennej25 g kakao40 g masła roztopionegoBISZKOPT:Wszystkie składniki w temperaturze pokojowej, choć ja w przypadku tego ciasta osobiście nie trzymam się tej zasady :)Białka ubijamy na sztywno, dodajemy połowę cukru i miksujemy do momentu aż cukier przestanie być wyczuwalny pomiędzy palcami.Żółtka miksujemy z drygą połową cukru.Do białek

Blondynka Gotuje
Tort orzechowo-kokosowy 134

Przepis na biszkopt pochodzi z książki  "Wielka księga ciast" przełożonej z niemieckiego dla czytelników KDC Klub Dla Ciebie . Robiłam go już trzeci raz, ale zawsze na koniec zapada mi się środek. Przy składaniu tortu nie stanowi to problemu, ale fakt pozostaje. Sam biszkopt jest pyszny w smaku, ale bardzo kruchy. SKŁADNIKI Na biszkopt 10 jajek szczypta soli(...)kokosu 3 małe kieliszki wódki lub likieru kokosowego 1 opakowanie budyniu waniliowego z cukrem 400 ml mleka 200 g masła 60 g cukru pudru marmolada wieloowocowa Na polewę czekoladową 100 g czekolady gorzkiej 100 g czekolady mlecznej 50 g masła 150 g śmietanki 30% WYKONANIE Biszkopt:   Wszystkie składniki powinny być w temperaturze pokojowej. Orzechy zmielić. Piekarnik nagrzać do temperatury

Passions hobbies life
Babeczki "Kapelusze Wiedźmy" 134

masy cukrowej50 g pomarańczowej masy cukrowejposypka białe perełkiZbliża się czas Halloween... czas duchów, zjaw i upiorów oraz wesołej zabawy z ich udziałem. Aby nawiązać do tego święta przygotowałam dziś czekoladowe muffinki z wiedźminowym nakryciem głowy :)W małym rondelku rozpuścić masło. Wystudzić. Czekoladę drobno posiekać, albo starkować na tarce z grubymi oczkami. W misce wymieszać wszystkie suche składniki. Następnie do zimnego(...)wlewać mleko, wbić jajka i dokładnie wymieszać. Następnie połączyć wszystkie suche składniki z mokrymi, mieszając tylko do połączenia. Przygotować formę do muffinek. Wyłożyć ją papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do ¾ wysokości (fot.1). Piec w temperaturze 190ºC przez około 25-30 minut.Teraz przygotowujemy krem. Przesianą mąkę wymieszać z mlekiem i podgrzać na małym ogniu. Mieszać do momentu, aż mikstura zgęstnieje

Świat Ciasta
37. Trochę ciepłych promieni na mroźny dzień, czyli serniczki w wersji mini z dodatkiem szafranu! 185

cukru trzcinowego *lub zwykłego 1 opakowanie szafranu (0,12g) Polewa czekoladowa:  3-4 paski tabliczki gorzkiej czekolady 1 lub 1,5 łyżki octu balsamicznego 1 łyżka oleju  szczypta płatków chili lub chili w proszku jedna łyżka dowolnego likieru owocowego (można pominąć) Przygotowanie: Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto: mąkę i kakao przesiewamy na stolnicę dodajemy kawałeczki zimnego masła

Symfonia Smaków
piernik a la staropolski 156

polewa czekoladowa orzechy do dekoracji wykonanie: W garnku z grubym dnem umieszczamy masło, miód oraz cukier. Mieszamy i podgrzewamy (nie doprowadzamy do zagotowania), aż cukier się rozpuści. Zestawiamy z ognia i odstawiamy do przestudzenia. Następnie dodajemy przyprawę do piernika, kakao, kawę Inkę oraz jajka i mieszamy do połączenia się składników. Sodę dodajemy do maślanki, mieszamy i wlewamy do ciasta. Dodajemy

Domowy Smak Jedzenia
Semifreddo z malinami i orzechami nerkowca 208

Przepyszne semifreddo z malinami i uprażonymi orzechami nerkowca. Delikatne, kremowe i kwaskowe dzięki malinom. Idealne na upalne dni. Jeśli przygotowywaliście moje semifredo czekoladowo-kawowe , to zapewne

Oryginalny smak
Sałatka z burakiem i orzechami 168

Sałatka z czerwonych buraków. Edyta Guhl. Czerwony burak jest moim kulinarnym faworytem wśród warzyw zimowych. Smakuje mi w każdej postaci. Jako zupa, smarowidło na chleb, w

dolcevitainmykitchen
Sernik waniliowo – czekoladowy „Zebra” 140

  Pewnego popołudnia naszła mnie ochota na sernik. Nie chciałam jednak przeznaczać na ten kaprys cukierniczy kilku godzin cennego czasu. Sięgnęłam więc po przepis mojej mamy

Szybko Tanio Smacznie
czekoladowe serniczki w szklance 137

składniki na spód: 100g herbatników kakaowych 30 g masła wykonanie: Masło roztapiamy. Herbatniki rozdrabniamy, dodajemy masło i mieszamy. Następnie rozkładamy do 6 szklaneczek. składniki na masę

Domowy Smak Jedzenia