ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:434/734)

Sernik nowojorski na spodzie Brownies 205

Pyszny lekko słodki sernik, kremowy, lekki, puszysty, rozpływający się w ustach, delikatny i mocno czekoladowy spód, dość ciężki, dość słodki. To połączenie to dla nas strzał w dziesiątkę. Wbrew pozorom, sernik robi się dość szybko. Spód można przygotować wcześniej i podpiec. Sernik najlepiej przygotować dzień wcześniej, bo po paru godzinach w lodówce, smakuje wybornie, smaki fajnie się przegryzają. Sernik robiłam(...)misie miksera ubić całe jajka z cukrem na jasną, puszystą masę (końcówką do ubijania bitej śmietany). Do obitych jaj powoli wlewać czekoladę z masłem, miksować, następnie dodać mąkę, zmiksować. Ciasto wylać na tortownicę wyłożoną papierem do pieczenia (sam spód). Dokładnie wyrównać. Piec 25 min w 180 st. Przygotować masę serową podczas gdy spód się piecze. Składniki na masę serową

moj przepis na
Mus czekoladowy 242

mojprzepisna.pl | Mus czekoladowy Przepis był obecny z nami jak byliśmy na diecie South Beach, często go robiliśmy, potem nam się troszkę znudził, a teraz z wielką

moj przepis na
Ciasta 168

Babka adwokatowa Babka białkowa Babka cytrusowa Babka drożdżowa Babka korzenna   Babka marmurkowa Babka orzechowa Babka z gwiazdką Babka z kawałkami czekolady 3 bit na herbatnikach

Aga w kuchni
Muffiny Czekoladowo – Kokosowe 237

samą myśl ślinka cieknie. I tak też było po pierwszym kęsie. Babeczki są mięciutkie, delikatne kokosowe, idealnie czekoladowe, wprost rozpływające się w ustach. Zdecydowanie polecam. Warto zrobić. Smaki czekoladowo-kokosowe wspaniale ze sobą współgrają i powinny posmakować niejednemu.                 Składniki na 12 sztuk:   175 g masła 150 g cukru szczypta soli 4 jajka 300 g mąki pszennej 2 łyżeczki proszku(...)muffiny wykładamy papilotkami a następnie napełniamy je ciastem do 3/4 wysokości lub odrobinę wyżej. Pieczemy w 170 stopniach około 20 minut, sprawdzając patyczkiem czy babeczki są gotowe. Po upieczeniu zostawiamy do ostygnięcia w formie. Następnie wyciągamy na kratkę, polewamy rozpuszczoną w kąpieli wodnej czekoladą i posypujemy wiórkami.       The post Muffiny Czekoladowo – Kokosowe appeared first on Made

Made By Mom And Son
Babka gotowana w polewie czekoladowej 244

Pożyczyłam od rodziców foremkę do gotowania babki i od razu wzięłam się za jej zrobienie. Przepis wzięłam z  tej strony. Wspaniała, wilgotna, aromatyczna babka z dodatkiem polewy czekoladowej, to jest dokładnie tego czego mi było trzeba :-) Składniki na babkę: 1 szklanka mąki pszennej 1 szklanka mąki ziemniaczanej 8 g cukru waniliowego 2/3 szklanki cukru 6 jajek 1 czubata łyżeczka(...)proszkiem do pieczenia a następnie dodać do utartego masła, dodać również rum i rodzynki i wszystko dokładnie zmiksować. Formę na babkę dobrze wysmarować masłem lub margarynę i napełnić ciastem. Zamknąć formę przykrywką. Przygotować garnek z wrzącą wodą. Foremkę z babką wstawić do garnka z wrzątkiem. Woda musi sięgać do 2/3 wysokości garnka.   Babkę gotować na małym ogniu

Na słodko lub wytrawnie
Rolada cappuccino lekka i pyszna :-) 258

ostatnie ciasto jakie wydał mój piekarnik...ostatnio wyzionął ducha i trzeba rozglądnąć się za nową kuchenką :-)  mowa o roladzie,konkretnie roladzie cappuccino z kremem :-) Pyszne,lekkie,szybkie i łatwe czegoż chcieć więcej :-)  SKŁADNIKI BISZKOPT 5 jajek 5 łyżek mąki 4 łyżki cukru pół łyżeczki proszku do pieczenia 1,5 łyżki kawy cappuccino (ja dałam czekoladową) KREM -1 kubeczek(...)miksera i dodajmy cukier,chwilę miksujemy,dodajemy żółtka-miksujemy.  Następnie dodajemy przesianą mąkę,proszek do pieczenia i kawę cappuccino. Mieszamy na najniższych obrotach do połączenia się składników. Wylewamy ciasto na blachę,wyrównujemy i pieczemy około 8 minut w temperaturze 180 stopni.  Wyciągamy ciasto na ściereczkę,ściągamy papier i zawijamy w rulon razem ze ściereczką. Odkładamy do wystygnięcia. Zimną

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Czekoladowe ciasto z kaszy gryczanej 205

Cukiernia Lidla” od razu wpadł mi w oko przepis na ciasto z kaszy gryczanej. Lubię kaszę na słodko i wypieki z mąki gryczanej więc stwierdziłam, że to coś dla mnie. Zdjęcie tym bardziej zachęciło mnie do wypróbowania więc przystąpiłam do działania :) Wypiek miło mnie zaskoczył. Wilgotny, intensywnie czekoladowy i intrygujący ponieważ czuć było smak kaszy gryczanej. Na następny dzień(...)składniki się połączą. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Stopniowo dodajemy czekoladę oraz zmiksowaną kaszę. Dodajemy mąkę z proszkiem i dokładnie mieszamy a na koniec dodajemy żurawinę. Ciasto przekładamy do natłuszczonej keksówki i pieczemy w 180 stopniach przez 40 minut ( do suchego patyczka). Odstawiamy do wystudzenia po czym przygotowujemy polewę. Śmietankę zagotowujemy, wrzucamy do niej posiekaną czekoladę i mieszamy

Mienta blog
Drożdżówki z Nutellą 285

Bułeczki z czekoladową bombą w środku W obecnej edycji weekendowego Wypiekania na śniadanie mierzyliśmy się wszyscy z przepisem na Drożdżówki z Nutellą zaczerpniętym z bloga Kuchnia włoska i nie tylko! Przyznam szczerze, że byłam lekko zaniepokojona brakiem jajek w przepisie, ale skoro innym wyszło, dlaczego i ja mam nie spróbować. Było to słuszne i właściwe podejście, bo drożdżówki okazały się(...)przepyszne a samo ciasto mięciutkie i smaczne.  Bułeczki z równym zapałem pałaszowałam następnego dnia, po ich uprzednim kilkuminutowym "odświeżeniu" w gorącym piekarniku czy mikrofali. Trochę bólu w krzyżu przysporzyło mi bułeczek formowanie w charakterystyczne ruloniki z grzebykiem na górze . Zeszło mi się przy tym najdłużej, bo pierwszy raz mierzyłam się z takim formatem drożdżówek. Nic to, dojdę do wprawy

Grunt to przepis!
Ciasto kawowe 1315

delikatnie wymieszać łyżka. Blaszkę o wymiarach 24x25 cm wyłożyć papierem do pieczenia, wylać ciasto. Piec w temperaturze 170 stopni przez 20 minut, po upieczeniu placek ostudzić. Składniki na masy: Śmietanka kremówka 30% 2 szt. po 500 ml Żelatyna 4 łyżki Kawa cappuccino o smaku czekoladowym Czekolada mleczna gorzka 1 szt. Czekolada mleczna do dekoracji 1 szt. Wykonanie: Śmietanę kremówkę (500ml

Tradycyjna Kuchnia
piernik staropolski 213

stopni C termoobieg, przez około 20 minut .Sprawdzić patyczkiem, czy są upieczone. Ciasta wyłożyć na kratkę do pieczenia, aby wystygły. Wystudzone pierniki posmarować dżemem śliwkowym  przepis tutaj ,przykryć papierem do pieczenia i ściereczka ,obciążyć .Pozostawić tak na około 4-5 dni.Polać polewą czekoladowa,przeciąć na dowolne kawałki. .:))   przepis z ksiażki   W staropolskiej kuchni i przy polskim

w mojej kuchni
Naleśniki ryżowe – bezglutenowe 320

minuty z każdej strony). Przed smażeniem każdego naleśnika, pamiętajmy o zamieszaniu ciasta – mąka ryżowa lubi osadzać się na dnie. Gotowe podajemy np. z dżemem, jabłkami z cynamonem lub świeżymi owocami z twarożkiem. Gdy mamy ochotę na coś bardziej słodkiego – z kremem czekoladowo-orzechowym, masłem orzechowym lub z syropem klonowym. Możemy używać takich dodatków, jak do tradycyjnych naleśników

Poezja smaku
Mazurek jogurtowy z białą czekoladą i kajmakiem 227

ekstraktu z wanilii 1 łyżka zimnej wody  Wykonanie: Ze wszystkich składników zagnieść ciasto i schłodzić je w lodówce. Ja narysowałam pisankę na papierze do pieczenia i wylepiłam na wzorze pisankę. Piec w temperaturze 180ºC przez ok. 30 minut do zarumienienia. Wystudzić. Masa jogurtowo - czekoladowa: masa kajmakowa do udekorowania 160 g białej czekolady 125 g jogurtu greckiego - dzień wcześniej

The Sweet Damsel
Babka zebra 840

wyłożyć papierem do pieczenia. Wzdłuż keksówki na środku, wylewać na przemian równy pasek ciasta (po 3-4 łyżki), białego i ciemnego. Piec w piekarniku nagrzanym do 170°C przez około 50 minut, do tzw. suchego patyczka. Po upieczeniu posypać cukrem pudrem lub polać polewą czekoladową. Smacznego

Oryginalny smak
Placek "Łaciaty". 132

Białka ubić na sztywno ze szczyptą soli i delikatnie połączyć z masą serową. Ciemne ciasto wykładamy na blaszkę posmarowaną masłem i posypaną bułką tartą. Masę serową wykładamy łyżką na ciemną w postaci kleksów. Piec ok. 60 minut w temperaturze 180 stopni. Na wierzch polewamy polewą czekoladową lub posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Magia jedzenia.
Krucha śliwka 218

Chłodzenie jest konieczne, bo inaczej ciasto podczas pieczenia skurczy się. Po tym czasie ciasto włożyć do nagrzanego do 180 st. piekarnika, piec 25 min. Spód ma być dobrze wypieczony, ale nie przesuszony. Upieczony spód ostudzić, następnie schłodzić do temp. 20 st. lub niższej. Warstwa czekoladowa: 100 gr czekolady mlecznej Warstwa śliwkowa: 800 gr śliwek 80 gr cukru (można dodać więcej

moj przepis na
Ciasto grysikowiec bez pieczenia wg Ewy Wachowicz 1609

Dawno nie pojawiały się na blogu ciasta więc dziś łapcie to, pyszne bez pieczenia, bardzo szybkie. Składniki: 1 l mleka 1 szklanka cukru 3 łyżki kakao 200 g masła 1 szklanka kaszy manny 3 paczki herbatników polewa czekoladowa Wykonanie: Mleko, cukier, masło, kakao dodać do garnka zalać mlekiem i podgrzewać. Gdy mleko się zagotuje dodać kaszę mannę i gotować parę

Pychotkaaa
Sernik amerykański 167

Sernik amerykański Jeśli macie ochotę na ciasto, które rozpłynie Wam się w ustach, to nie pozostaje Wam nic innego jak zerknąć na ten przepis i wygospodarować sobie chwilkę na przygotowanie pysznego, puszystego sernika. Będzie on dość mocno czekoladowy, i na pewno szybko zniknie z blaszki:) Składniki: spód: opakowanie okrągłych biszkoptów (125 g) 2 łyżki stopionego masła łyżka wody łyżeczka zapachu

na moim stole...
Churros 141

każdej ruchliwej ulicy. Jest to przysmak śniadaniowy podawany zwykle z cukrem pudrem i sosem czekoladowym. Postanowiłam przygotować go z dodatkiem wanilii i podać z sosem karmelowym. Świetna opcja dla fanów Tłustego Czwartku, bo może służyć jako szybka alternatywa dla pączków, faworków itd. Zapraszam. Składniki: na ciasto: 200 g masła 500 ml wody szczypta soli 1 łyżka ekstraktu waniliowego (przepis

Wielki apetyt
Murzynkowe muffinki z niespodzianką Rafaello 202

rzepakowego 2 jajka pigwy w spirytusie kropla aromatu migdałowego i waniliowego wiórki kokosowe, polewa czekoladowa W misce wymieszać mąkę, proszek do pieczenia, sodę, kakao, cukier. Oddzielnie połączyć roztrzepane jajka z mlekiem i olejem. Wlać je do suchych składników, mieszając dodając pokrojoną w drobno pigwę. Nałożyć ciasto do papierowych foremek wypełniając je do 1/2 wysokości. Umieścić po środku Rafaello, docisnąć. Niespodziankę

MarciochaKucharzy
Wielkanocna Babka - sękacz 159

każdą polewaną warstwą tworzą się sęki, stąd nazwa 'sękacz'. Samo pieczenie jest pracochłonne, dlatego też pracę sobie uprościłam i zrobiłam trochę grubsze warstwy- niż w tradycyjnym sękaczu. Ciasto jest miękkie, wilgotne, maślane i tak pięknie pachnie rumem, a upieczone w formie babki, w kolorach żółto - zielonych (czyli na wesoło i wiosennie) idealnie wpasuje się na Wielkanocny stół :) Sękacz: * masło(...)jajka- 6 szt. (oddzielnie białka i żółtka) * cukier puder- 150 g * mąka pszenna- 70 g * mąka ziemniaczana- 70 g * zmielone migdały- 70 g * aromat rumowy- 1 łyżeczka Polewa czekoladowa: * czekolada mleczna- 100 g * czekolada gorzka- 50 g * mleko- 3 łyżki * olej- 1 łyżka Sękacz: Piekarnik nagrzać na 200 stopni. Miękkie masło utrzeć z cukrem pudrem na puszystą masę, miksując dodawać

Kraina Miodem Płynąca
POPĘKANE CIASTECZKA CZEKOLADOWE Z NUTĄ POMARAŃCZY I CYNAMONU 135

sztywno. Gdy będą dobrze ubite, stopniowo dodawać cukier, a następnie żółtka. Wlać masę czekoladową (przestudzoną), ciągle miksując. Na końcu dodać mąkę, z proszkiem i cynamonem, oraz aromat pomarańczowy,miksować, aż powstanie gładka masa. Odstawić do lodówki na około 1 godzinę. Po tym czasie, z ciasta formować kulki mniej więcej wielkości orzecha włoskiego, obtaczać je dokładnie w cukrze pudrze i układać

Kuchnia w opałach