ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:285/734)

Ciasto japońskie 1156

Niedawno miałam okazję spróbować nieznanego mi wcześniej ciasta japońskiego (zachęcona wyglądem skusiłam się na zakup kawałeczka na spróbowanie). Co to za ciasto, zapytacie? Otóż jest to rodzaj sernika na zimno na czekoladowym spodzie z dodatkiem wiśniowej frużeliny. Zainspirowana jego pysznym smakiem postanowiłam zrobić swoją własną wersję. Spód wykonałam z najlepszego znanego mi przepisu na ciasto kakaowe, do masy serowej dodałam

MyCookBook.pl
Batoniki orzechowe z czekoladą 138

posiekaną czekoladę oraz mleko. Całość podgrzewać w kąpieli wodnej lub mikrofalówce, aż czekolada się rozpuści i powstanie gęsta, błyszcząca polewa. Odstawić do lekkiego przestudzenia. Schłodzone ciasto orzechowego wyjąć z lodówki i polać letnią polewą czekoladową. Całość ponownie schłodzić w lodówce przez około godzinkę. Przed podaniem pokroić w kwadraty lub prostokąty. Smacznego! Inspiracja/ źródło: klik

Nastoletnie Wypiekanie
Babka z czekoladą i wiśniami 155

Jakoś dziwnym trafem okazuje się, że zającowi uszy kończą się gdzieś w okolicy pasa ;) Ale na wszystko jest rada! Ostatnio czekoladowe zające u nas w domu zaczęły znikać ze spiżarni, by pojawić się w całkiem nowej postaci - jako składnik ciasta. Sprawdzają się doskonale. Z takim właśnie zającem upiekłam małą babkę, do której dodałam też garść mrożonych wiśni. Mleczna czekolada(...)tortownica 21 cm 10 dkg cukru pudru 10 dkg miękkiego masła 3 jajka (osobno żółtka i ubite białka) 10 dkg mąki krupczatki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 zając czekoladowy 80 g (lub 80 g mlecznej czekolady w tabliczce) 100 g wiśni bez pestek (mrożonych lub świeżych) Piekarnik nagrzać do 175°C . Formę wysmarować masłem i wysypać bułką tartą

Posadzone i zjedzone
Babeczki z budyniem 126

Babeczki z budyniem można dowolnie modyfikować. Można użyć ciasta półkruchego albo francuskiego, zamiast waniliowego budyniu użyć czekoladowego, śmietankowego czy też dżemu truskawkowego, wszystko zależy od Waszego pomysłu i aktualnego smaku. Choć przyznam Wam szczerze, że jednak klasyk o klasyk, w wersji waniliowej te babeczki jak dla mnie smakują najlepiej. Nic więc dziwnego, ze pojawiaja się w moim domu co najmniej

Słodkie Przyjemności
Pomarańczowiec z brzoskwiniami 153

masę, następnie stopniowo dodajemy po łyżce ostygniętego budyniu.  Brzoskwinie odsączamy z soku, kroimy na mniejsze kawałki i dodajemy do masy. Ostudzone biszkopty przekładamy masą. Wierzch ciasta posypujemy cukrem pudrem lub polewamy polewą czekoladową

kulinarne odsłony pati
Przepis #165 Czekoladowy chlebek bananowy - bez mąki, jajek i mleka 120

Witajcie, dzisiaj mam dla Was kolejny bardzo prosty przepis na ciasto a raczej chlebek bananowy o smaku czekoladowym. Uwielbiam tego typu słodkości bo są na prawdę szybkie i proste do zrobienia ze składników, które praktycznie zawsze znajdą się w naszej kuchni. Kilka przepisów na chlebki bananowe możecie już znaleźć: tradycyjny oraz z malinami.   Do chlebków dołącza teraz czekoladowa wersja

Health-Fit-Life
Sernikobrownie (Cheesecake Brownie) 376

ciasta w jednym, czyli połączenie sernika i czekoladowego brownie to efektowne ciacho, które  zachwyca swoimi smakami. Do serowej warstwy użyłam pysznego włoskiego sera ricotta, ale śmiało możecie zamiast niego użyć nasz tradycyjny twaróg. Zapewniam, że będzie równie apetycznie.  Składniki na formę 20x20 cm: na brownie: 100 g gorzkiej czekolady 120 g masła 1/2 szkl. cukru 2 jaja

wyzwania kuchenne
CIASTO TARTE Z JABŁKAMI PLEŚNIAK 139

bezę i przykrywamy je jasnym ciastem również ścierając je na tarce o grubych oczkach ciasto pieczemy około 50 minut w piekarniku nagrzanym do 180°C gotowe ciasto studzimy i zimne polewamy przygotowaną polewą czekoladową tworząc z niej esy floresy. Źródło: Zapiski Babci Gerdy

Słodkie zapomnienie
Piernikowe brownie Thermomix 177

łyżce odmierzony wcześniej cukier. Następnie ustawiamy czas 3 min/obr.3 i dodajemy łyżka po łyżce mąki wymieszanej z przyprawą do piernika. Na sam koniec dodajemy przestudzoną masę czekoladową i mieszamy czas 30s/obr.3. Wyciągamy motylek, ciasto wylewamy na blaszkę o wymiarach 24×30 . Ciasto rozprowadzamy równomiernie po blaszce. Pieczemy w nagrzanym piekarniku 180 stopni przez 20 min . Piernikowe brownie jest niskie

Themo przepisy
Przepisy na zdrowsze słodycze 169

masłem orzechowym, chia i płatkami owsianymi Mus czekoladowy z awokado Mus czekoladowy z aquafaby Czekoladowy budyń z kaszy manny Czekoladowy budyń z kaszy manny z bakaliami Czekoladowa owsianka z orzechami i nasionami chia Ciasto owsiane Pieczona owsianka z czekoladą Pieczona owsianka pomarańczowa Pieczona owsianka z gruszką Pieczona owsianka z kokosem i orzechami włoskimi Pieczona owsianka z suszonymi śliwkami i masłem

Moja smaczna kuchnia
Czekoladowe ciasto z fasoli 144

cieście zostało wspomnienie. I przepis :) Ciasto z fasoli, absolutnie nie brownie! Ale czekoladowe, aż do czekoladowego nieba :) 1,5 szklanki ugotowanej fasoli (ostatecznie konserwowa też może być) 1/2 szklanki mleka (u mnie migdałowe) 10 daktyli wcześniej namoczonych (zalać wrzątkiem, odstawić na 15 minut, odcedzić) 2 płaskie łyżki mąki lnianej 1 porcja odżywki białkowej (lub 2 płaskie łyżki mąki

Kucharzyca
Puszysty piernik z malinową konfiturą 217

gazowej, piekąc w piekarniku elektrycznym w grzaniu góra-dół ciasto będzie gotowe po około 30-35 minutach. Zachowujemy zasadę tzw. suchego patyczka.  Po upieczeniu wystudzone ciasto obsypujemy cukrem pudrem lub oblewamy polewą czekoladową. Smacznego

Słodkie okruszki
Proste ciasto z konfiturą jagodową 273

użyjecie okrągłej formy o powierzchni mniejszej niż moja forma prostokątna, ciasto może wymagać dłuższego czasu pieczenia). Ostudzone ciasto przekroić wzdłuż na pół, posmarować konfiturą, ponownie złożyć. Ciasto można posypać cukrem pudrem lub polewą czekoladową, udekorować orzechami, owocami lub wiórkami kokosowymi

Zasmakuj Kuchni