ciasto czekoladowe najlepsze - 11000 przepisów (strona:262/734)

Tort czekoladowo - malinowy 377

pochodzi z bloga moje wypieki . Tort bardzo smaczny, nie przesłodzony. Nie miałam świeżych malin więc wierzch u mnie to polewa czekoladowa :-). Tort jest czasochłonny, ale efekt smakowy super. Polecam Wam go wypróbować, bo warto :-). Miłego dnia :-) Składniki na ciasto: 4 jajka L 200 ml mleka 170 ml oleju rzepakowego 1,5 szklanki miałkiego brązowego cukru 200 g maki pszennej(...)masy malinowej - drugi blat tortu - połowa kremu który nam pozostał - przykrywamy ostatnim blatem, boki tortu smarujemy pozostałym kremem - ciasto które ścięliśmy z góry ciasta kruszymy i oprószamy nim boki posmarowane masą - wierzch polewa czekoladowa - można ozdobić świeżymi malinami

kruche babeczki
Jabłecznik pod pierzynką serową 142

każdy weekend nie może zabraknąć u mnie w domu ciasta. Moje maluchy najbardziej lubią ciasta z kremem i to najlepiej czekoladowym. Jednak tym razem upiekłam z jabłecznik tylko odrobinę zmodyfikowany :) Idealny do popołudniowej kawki lub herbaty. Składniki:        200g margaryny        300g cukru(...)jajkami na puszysto. Dodać skórkę startą z cytryny, sól i wymieszać. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodawać do masy maślano -jajecznej.  Jabłka obrać, pokroić w ósemki. Ciasto wyłożyć do tortownicy (na tą ilość składników potrzebujemy tortownice o średnicy 28cm ). Na cieście układamy jabłka jedno obok drugiego. Masa serowa: serek mieszamy z 2 jajkami, 6 łyżkami mleka

Amatorka kuchenna
FRANCUSKIE PALUCHY Z NUTELLĄ 166

godziny.  Zazwyczaj łączę ciasto francuskie z owocami, ewentualnie budyniem.  Tym razem pokusiłam się o połączenie go z orzechową nutellą.  Pyszne paluchy z czekoladowym nadzieniem  baaardzo nam smakowały :))) Składniki: 1 opakowanie ciasta francuskiego  nutella cukier puder Wykonanie:  Ciasto lekko rozwałkowujemy. Smarujemy nutellą. Składamy na pół i wycinamy długie paski o szerokości 1 cm. Każdy pasek

Walijskie Pichcenie
TORCIK ŚMIETANOWY Z TRUSKAWKAMI 1202

szkl pokruszonych herbatników cukier puder do smaku 2 duże kubki śmietany 30% 3 łyżeczki żelatyny 1/2 szkl wody biało czarna czekoladowa posypka ze sklepu Słodki Świat serca czekoladowe ze sklepu Słodki Świat 1 kg truskawek deserowych Wykonanie: Rozpuszczamy masło, studzimy. Dodajemy pokruszone herbatniki, mieszamy. Do smaku dosypujemy cukru pudru, dokładnie ponownie mieszamy. Wykładamy dno tortownicy. dociskamy. Odstawiamy do lodówki(...)Truskawki przekrawamy na połowę, odcięta stroną przyciskamy do boków tortownicy, układamy tak naokoło. Wylewamy masę śmietanową, wygładzamy. Odstawiamy do lodówki do stężenia. Na wierzch  stężałego ciasta wykładamy pokrojone resztę truskawek, ozdabiamy płatkami czekoladowymi i układamy serca

Z Majeczką w kuchni
Sernik czekoladowy z owocami lata 218

pieczemy 50 minut w 160 stopniach. Sernik powinien być ścięty na brzegach i galaretowaty w środku. Studzimy w lekko uchylonym piekarniku , a ostudzony sernik wstawiamy do lodówki. Polewa czekoladowa : – 3 łyżki gorącej wody – 4 łyżki cukru pudru – 2 łyżki kakao – 1 łyżeczka miodu o delikatnym smaku (można pominąć) – 50 g masła Do rondelka wsypujemy cukier wraz z miodem. Zalewamy(...)mieszając. Kakao najlepiej wcześniej przesiać, żeby nie było w nim grudek. Masę mieszamy do momentu, aż będzie gładka i przelewamy na sernik. Ponownie wstawiamy ciasto do lodówki. Dekorujemy dowolnymi owocami. Prosty i piękny sernik czekoladowy Sernik idealny na różne okazje Sernik: idealne tło do wykorzystania owoców lata Pyszne wykorzystanie czekolady Smacznego!!! Źródło przepisu: ciastkożercy.pl Zapisz Zapisz Zapisz Zapisz

Relaxtime
SNIKERS LENY 275

Wszystkie składniki na masę wrzucamy do garnka i smażymy na wolnym ogniu ok. 15 min. stale mieszając. Następnie wylewamy jeszcze gorącą masę orzechową na drugą część surowego ciasta i wkładamy to do piekarnika na również 20 min. Pieczemy w tem. 170-180 stopni C.  Upieczone placki pozostawić do wystudzenia ( z  ciepłych , lekko ostudzonych placków ściągamy papier(...)ręcznie ucieramy.    Krem wykładamy na część upieczonego zimnego placka z orzechami .  Przykrywamy to drugim plackiem i całość polewamy polewą czekoladową lub roztopioną czekoladą.   DOBRA rada: Ciasto najlepiej przygotować na ok . 1-2 dni przed planowanym spożyciem, wtedy jest najsmaczniejsze i zdąży zmięknąć , gdyż w tym samym dniu po upieczeniu spód z ciasta piernikowego

Moje Słodkie Piekiełko
Sernik czekoladowy ze śliwkami 2597

bardzo smaczny, aromatyczny i lekko mazisty. Dla mnie rewelacja :)! Zapraszam na świąteczny sernik czekoladowy ze śliwkami, możecie też podejrzeć inne przepisy na serniki dostępne na naszym blogu Świąteczny sernik czekoladowy ze śliwkamiSkładniki:Spód400 g ciasteczek digestive (czyli ciasteczek pełnoziarnistych)150 g rozpuszczonego masłaMasa: (wszystkie składniki w temperaturze pokojowej)1000 g serka kremowego (serek Philadelphia lub serek Ulubiony z Wielunia(...)połączenia. Przełożyć masę do tortownicy i wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec około godziny. Uchylić piekarnik i zostawić ciasto do przestudzenia a następnie wstawić do lodówki na kilka godzin/lub na całą noc. Można polać polewą czekoladową… Smacznego Post Sernik czekoladowy ze śliwkami pojawił się poraz pierwszy w UgotujmyTo.pl

UgotujmyTo.pl
Mazurek różano-kawowy / Easter shortbread with coffee and rose petal jam 192

wstaw na 20 minut do lodówki. Po tym czasie rozwałkuj ciasto na grubość ok. 0,5 cm i wyłóż do przygotowanej blaszki. Ponakłuwaj je widelcem i wstaw do nagrzanego piekarnika na 15-20 minut, do ładnego zarumienienia. Wyjmij i odstaw do ostudzenia. W międzyczasie przygotuj nadzienie czekoladowe(...)Rozgrzej śmietankę prawie do wrzenia, wsyp posiekaną białą czekoladę i kawę i mieszaj do uzyskania jednolitej masy. W razie konieczności lekko podgrzej. Wyłóż na ostudzone ciasto konfiturę z róży i na to przygotowaną masę czekoladową. Posyp migdałami i wstaw na całą noc do lodówki aby masa stężała. Smacznego! English version Easter shortbread with coffee and rose petals (12 servings,40x25cm

karmelowy
Gruszkowy Królewicz 309

odstawić w chłodne miejsce. Najlepiej zostawić je do następnego dnia, żeby kruche placki mogły w odpowiedni sposób nasiąknąć kremem i gruszkami. Podawać polane polewą czekoladową lub dowolną inną :)Widoczne na zdjęciach ciasto piekłam w kwadratowej formie 25 cm X 25 cm. Jeśli upieczecie je na większej, wtedy otrzymacie cieńszy, ale równie fajny placek :)Smacznego

Codzienna kuchnia niecodzienna
Sernik czekoladowy 120

ulicy, na której niedawno otworzyli wegańską knajpę. Cuda na kiju tam są i smakują wyśmienicie. Zachodzę czasami, kiedy wracam po pracy i kupuję kawałek tarty z botwinką na cieście bez laktozy i bez glutenu. Cieszę się ogromnie, ze powstają takie miejsca i że są ludzie wierni swoim ideałom. Że jajko to dla wegan produkt pochodzący z eksploatacji kury(...)Jeśli macie podobnie to zapiszcie ten przepis bo wart jest grzechu :) Upiekłam go na 10 rocznicę naszego ślubu. Publikuję dopiero teraz. Jest czekoladowy spód, czekoladowy ser, czekoladowa polewa i dwa miliony kalorii ;) Ciasto: na tortownicę o średnicy 25 cm spód można też zrobić z ciasteczek Digestive i masła 300 g mąki 80 g cukru 100 g miękkiego masła 1 łyżka

bistro mama
Sernik dyniowy z polewa kajmakowa 216

proszek budyniowy, ekstrakt waniliowy i skórkę z cytryny. Dobrze wymieszać. Ubić białka na sztywna piane i połączyć z masą serowo-dyniową. Wylewamy masę na schłodzony spod czekoladowy. Pieczemy ok.50-60 minut. Jeśli wierzch ciasta, za bardzo będzie się rumienić przykryć papierem do pieczenia. Pozostawić do wystygnięcia w piekarniku. Po upieczeniu polewamy kajmakiem. Smacznego

Słodkości i nie tylko
Torcik straciatella z białą czekoladą, truskawkami i galaretką 220

Latem uwielbiam zajadać się orzeźwiającymi ciastami z owocami i galaretką. Tym razem przygotowałam pyszny torcik z masą śmietanowo- czekoladową, truskawkami i galaretką. Połączenie to było strzałem w dziesiątkę. Ciasto zniknęło z talerza w mgnieniu oka.  SKŁADNIKI: Biszkopt: 4 białka, szczypta soli, 3/4 szklanki cukru, 1 łyżeczka octu, 1 łyżka mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej, 3 łyżki suchego maku

Tradycyjna kuchnia Kasi
Drożdżówka z czekoladą i kakao 204

drożdżówka, to doskonała propozycja na śniadanie, ponieważ pokrojona na kromki, które później posmarujemy masłem, smakuje naprawdę wspaniale. Ciasto po wyrośnięciu, rozwałkowaniu i nałożeniu czekoladowego nadzienia, zwija się w rulon, a następnie układa w tortownicy na kształt ślimaka (jak na zdjęciu). Po upieczeniu wygląda bardzo efektownie. Polecam upiec ją na śniadanie i zjeść posmarowaną masłem, miodem, a może nawet nutellą ... Drożdżówka(...)łyżeczki świeżo startej skórki z pomarańczy 70 g rozpuszczonego masła 100 g deserowej lub gorzkiej czekolady 2 łyżki kakao w proszku 1/3 szkl. cukru 1 jajko do posmarowania ciasta Drożdże rozpuścić w letnim mleku z wodą. Dodać cukier, mąkę, dokładnie wymieszać i zostawić w ciepłym miejscu do czasu, aż płyn się wzburzy. Pozostałą mąkę wsypać do miski, posolić i wymieszać

Posadzone i zjedzone
Naleśniki z serem i truskawkami 153

Pyszne naleśniki z waniliowym serkiem i truskawkami, polane pysznym sosem czekoladowym od firmy Fanex. Idealne danie na letni podwieczorek lub kolację. Składniki: Ciasto naleśnikowe: 2 szklanki mąki pszennej 2,5 szklanki mleka 0,5 szklanki oleju 2 jajka Szczypta soli Masa serowa: 0,5 kilogram białego sera 0,5 szklanki śmietany 18 % 2 łyżki cukru 1 cukier waniliowy Dodatkowo(...)kilograma truskawek Sos czekoladowy Fanex Listki mięty Sposób przygotowania: Do miski wsypujemy mąkę, dodajemy jajka, wlewamy mleko i wodę, lekko solimy i miksujemy, ciasto odstawiamy na pół godziny żeby napęczniało. Na rozgrzanej i posmarowanej patelni smażymy cienkie naleśniki. Do miski przekładamy biały ser, dodajemy śmietanę, cukier oraz cukier waniliowy, wszystko razem mieszamy. Truskawki kroimy na mniejsze kawałki. Na naleśniki nakładamy

Bajeczna Kuchnia
Tarta ananasowa 131

mascarpone,100 ml kremówki,1 żółtko,2 łyżki cukru pudru,dekoracja:1 ananas w puszce,posypka czekoladowa,1/2 kaki,płatki migdałów,wafelki czekoladowe. PRZYGOTOWANIE:  Z mąki, cukru, jajka i miękkiej margaryny zagniatamy ciasto. Takie ciasto wkładamy w woreczek foliowy i wkładamy na 30 minut do lodówki. W tym czasie smarujemy formę do tarty margaryną. Następnie wałkujemy ciasto i rozkładamy(...)Ubijamy kremówkę z cukrem pudrem na sztywną pianę. Dodajemy serek mascarpone i żółtko- delikatnie mieszamy. Takim kremem smarujemy ciasto, układamy plasterki kaki, a na nie ananasa (tak by kaki były środkiem ananasa). Następnie posypujemy wkoło płatkami migdałowymi, po całości posypką czekoladową. Dekorujemy wafelkami

Aga w kuchni