ciasto czekoladowe bez pieczenia - 4995 przepisów (strona:194/333)

Zdrowy tort czekoladowo-malinowy, bez mąki pszennej, masła 224

niebo lepsza! Blaty czekoladowe są niesamowicie wilgotne, przypominają miękkie brownie. Do ich wypieku używamy mąki żytniej. A krem? Bardzo prosty w wykonaniu, na bazie twarożku i domowej frużeliny truskawkowej. Całość dobrze wytrzymuje temperaturę pokojową, jednak należy przechowywać deser w lodówce. Taki tort możecie przygotować na urodziny i zachwycić gości :)   Ciasto: 50g gorzkiej czekolady bez cukru 1,5 szklanki(...)jednym jajka i zmiksowac. Wmieszać czekoladę i aromat wymieszać łyżką. Na przemian dodawać sypką mieszankę i jogurt - każdorazowo miksować do połączenia składników. Na koniec wlać wodę i wymieszać łyżką. Piec w tortownicy 18-20 cm w 180°C przez 30-40 minut do suchego patyczka.   Krem: 500 g truskawek (mogą być mrożone)   2 łyżki miodu   2 łyżeczki

Chocolate Muffin Blog
Torcik Cappuccino (łatwy) 6102

torcie istotna jest dekoracja, która sprawia, że ciasto wygląda okazale i nowocześnie. Mój pomysł na czekoladową ozdobę tortu jest bardzo prosty, ale warto przygotować ją wcześniej.     Składniki (na mały torcik o średnicy 15 cm) 2 jajka pół szklanki mąki łyżka mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru płaska łyżeczka proszku do pieczenia   Do nasączenia: pół szklanki wody(...)cały czas miksując dodawać po jednym żółtku. Mąkę wymieszać z mąką ziemniaczaną i proszkiem do pieczenia. Delikatnie drewnianą lub silikonową łopatką wymieszać z pianą. Wyłożyć do foremki 15 cm średnicy (wyłożonej papierem do pieczenia). Wstawić do piekarnika nagrzanego do 170 stopni (bez termoobiegu) i piec ok 30-35 minut na lekko złoty kolor.   Przygotować poncz

Kulinarne Inspiracje
Brownie z cukinią 175

Brownie chyba najlepsze jakie do tej pory próbowałam, do tego bez grama tłuszczu i z dodatkiem cukinii. Ciasto jest mocno czekoladowe, wilgotne i z dużymi kawałkami czekolady w środku. W takie wietrzne poniedziałki potrzeba coś dobrego na poprawę humoru. A wiecie co najlepiej wpływa na jego zmianę ;) Bazowałam na przepisie z blogu  Cake Time . Składniki 200 g mąki(...)cukrem i startym jabłkiem. Przelać powoli do suchych składników i wymieszać do momentu połączenia się wszystkich składników. Dodać cukinię i posiekaną czekoladę, wymieszać. Formę na ciasto (robiłam w 20x20 cm) wyłożyć papierem do pieczenia, przelać ciasto. Nagrzać piekarnik do 175 stopni i piec ok. 30 - 40 min. Wystudzić i kroić. Można dodatkowo polać z góry czekoladą i posypać orzechami

pink envelope
MUFFINKI CZEKOLADOWE 165

sztuk 160 g gorzkiej czekolady 125 g masła 200 g cukru 3 jajka 200 g mąki  1 łyżeczka proszku do pieczenia WYKONANIE Piekarnik rozgrzewamy do 180℃ z włączoną funkcją grzanie góra/dół bez termoobiegu. Formę na muffiny wykładamy papilotkami. Masło rozpuszczamy w rondelku. Dodajemy połamaną na kostki czekoladę. Mieszamy do rozpuszczenia i połączenia składników w jednolitą(...)ognia, lekko studzimy. Do jeszcze ciepłej masy dodajemy cukier i jajka. Miksujemy lub mieszamy rózgą. Do miski przesiewamy mąkę z proszkiem do pieczenia i dodajemy mokre składniki. Powoli, delikatnie mieszamy szpatułką. Tylko do połączenia składników. Przygotowanym ciastem, w równych porcjach, napełniamy papilotki.  Wstawiamy do piekarnika. Pieczemy 20-25 minut, do suchego patyczka

cool and minty
Placuszki z budyniem 201

słodko to mam dla Was świetny przepis na placuszki z budyniem. Ja, gdy ich spróbowałam po prostu przepadłam. Delikatne, puchate, aż chce się ich więcej i więcej i to bez żadnych dodatków, bo same w sobie są tak pyszne. Fajne jest w nich również to, że na zimno są tak samo dobre jak na ciepło, więc spokojnie można(...)pieczenia 1/2 łyżeczki sody   Wszystkie składniki dokładnie wymieszać, żeby nie było grudek. Patelnię, najlepiej teflonową mocno rozgrzać i nakładać łyżką porcje ciasta, formując placki. Smażyć, aż na powierzchni ciasta zaczną się robić bąbelki, wtedy przełożyć na drugą stronę i smażyć jeszcze chwilę. Podawać z ulubionymi dodatkami, u mnie domowej roboty dżem z brzoskwini i płatki czekoladowe

Simply Food
Pełnoziarniste muffiny czekoladowe z malinami 176

niej  beza. Ponieważ bezę połączoną z obecnymi ciągle w naszym ogródku malinami już przedstawiałam, proponuję dziś połączenie malin z mocno czekoladową, zdrowszą, bo pełnoziarnistą, wersją muffinek. Przepis ze zmianami pochodzi ze strony mojewypieki.com Przygotujcie sobie wcześniej: - 220g mąki pszennej pełnoziarnistej - 60g otrębów jęczmiennych - 50g kakao - 1 łyżeczka sody oczyszczonej - łyżeczka proszku do pieczenia - szczypta soli - 1 szklanka(...)rozgrzewać piekarnik do 170 - 180 stopni. i cukrem. Następnie dodaję wymieszane suche składniki. Mieszam do uzyskania jednolitej konsystencji. Na koniec dodaję posiekaną czekoladę. Mieszam, żeby równomiernie rozprowadzić ją w cieście. Za pomocą małej chochli, jakiej używam do odmierzania ciasta na jeden naleśnik, odmierzam ciasto do foremek, silikonowych i papilotek papierowych. Porcja daje 18 sporych muffinek. Na koniec na każdej umieszczam

I tu będę miała takie te
TORT WYTRAWNY Z CZOSNKIEM (Bezglutenowy). 210

bardzo wyrazisty. Biszkopt jest zielony. Masa wcale nie jest ucierana. Zamiast czekoladowej wkładki występuje rybka, a typowa "wisienka na torcie" zerwała się z drzewa oliwnego. A, no i jeszcze jedno - na przekór wszystkim i wszystkiemu - jemy go na obiad, bez wyrzutów sumienia, bez liczenia kalorii i jeszcze, jakby tego było mało - karmimy nim innych. Jak dodamy(...)pieczenia i na mniejszych obrotach ubijamy. 5. Dorzucamy szpinak i mieszamy łyżką.PIECZENIE:1. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia, smarujemy masłem, posypujemy bułką tartą (w przypadku diety - bezglutenową). 2. Wylewamy masę do tortownicy.3. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego na 180 stopni.4. Pieczemy - termoobieg, góra - dół.5. Po 30 minutach zmniejszamy temperaturę do 160 stopni.6. Pieczemy kolejne 20 minut.7

Wypisz Wymaluj
Owsiane brownie z orzechami włoskimi FIT 152

Coś ostatnio wzięło mnie na czekoladowe ciasta… Chwile temu wstawiłam przepis na ciasto czekoladowe a’ la Lava Cake , a dziś stawiam na zdrowe brownie. Jeżeli

Be Fit Be Strong
Ciasto Urodzinowe 253

właśnie nadają mu wilgotności i smaku czekoladowo- orzechowo brownie. A resztę białek wykorzystujemy do ciasta kokosowego, więc nic się nie marnuje;) Masę do ciasta zmodyfikowałam po swojemu( w oryginale jest krem budyniowy). Jeśli lubicie fuzję słodkich smaków i nie straszne Wam robienie złożonych ciast- bierzcie się za pieczenie;)  Składniki na ciasto orzechowe: 12 żółtek 1 szklanka cukru pudru(...)łyżeczka proszku do pieczenia 4 białka Żółtka ucieramy z pudrem na bardzo puszystą masę.  Dodajemy orzechy wymieszane z kakao i proszkiem do pieczenia. Mieszamy. Białka ubijamy na sztywno i delikatnie łączymy z ciastem. Przekładamy do blachy wyłożonej papierem do pieczeniaPieczemy 35-40 minut w temp. 175 stopni. Studzimy. Składniki na ciasto kokosowe: 8 białek

Domowe ciasta
TORCIK CZEKOLADOWY Z TRUSKAWKAMI I DELIKATNĄ MASĄ 163

bezikami. Pomysł własny. Biszkopt czekoladowy : 9 jajek 1 1/4 szklanki cukru 1 1/2 szklanki mąki pszennej  2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao Białka ubić na sztywno,dodać cukier,następnie żółtka. Pod koniec dodać przesianą mąkę z proszkiem do pieczenia oraz kakao i delikatnie wymieszać. Biszkopt wylać do tortownicy i piec(...)gotowej masy dodać ok 400 g pokrojonych truskawek i delikatnie wymieszać.Masę podzielić na dwie części. Czekolady rozpuścić na parze z niewielką ilością mleka,polać wierzch ciasta. Udekorować truskawkami, bezami pokruszonymi i w całości wg uznania. Przełożenie ciasta: Biszkopt - 1/2 kremu z truskawkami - bezy - 1/2 kremu z truskawkami - ciasto - polewa

Niespełnione zdolności kulinarne
Przepis #128 Ciasteczka "Markizy" z kremem czekoladowym (FIT) 210

zrobimy je sami (lub znajdziemy w sklepie z dobrym składem). Moja dzisiejsza propozycja to domowe Markizy z kremem czekoladowym. Są wegańskie (jeśli nie dodamy miodu a zamiast zwykłego mleka damy roślinne), bez glutenu (jeśli użyjemy mąki z bezglutenowych płatków owsianych), bez laktozy oraz jajek. Ich przygotowanie nie zajmuje wiele czasu a smakują wyśmienicie. Musicie ich koniecznie spróbować! Wartości(...)mąką owsianą i kokosową. Wlewamy słodzidło oraz mleko. Całość dokładnie mieszamy tak by powstała zbita masa (jeśli będzie zbyt lepka można podsypać mąką). Następnie rozwałkowujemy ciasto - najlepiej zrobić to przez papier do pieczenia - oraz wykrawamy kształt ciastek. Układamy na blasze do pieczenia i wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na około 7-8 minut. Po upieczeniu pozostawiamy

Health-Fit-Life
Babeczki z truskawkami i ziarnami kakao 153

każdym razem kiedy widzi truskawki, chciałby je wszystkie pożreć ;) zrobiłam mu tą przyjemność na urodziny.  Zapraszam dzisiaj na muffinki mocno czekoladowe z truskawkami.  Składniki na 12 dużych babeczek: 200 g mąki pszennej łyżeczka proszku do pieczenia 160 g cukru 60 g kakao 135 ml oleju kokosowego BIO z pierwszego tłoczenia - dostępny w Lidlu 2 jajka(...)wyłożyć papilotkami. Nałożyć ciasto, powinno wyjść 12 dużych babeczek.  Do każdej babeczki wcisnąć pokrojone na mniejsze kawałki truskawki, a następnie wszystkie posypać ziarnami kakao. Pieczemy w temperaturze 175 º C, góra-dół bez termoobiegu przez 25 minut. Studzimy na kratce

Życie zaczyna się w kuchni
CIASTO CHAŁWOWO - CZEKOLADOWE 161

płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubić z cukrem na sztywno,dodać żółtka wymieszane z octem. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia oraz kakao,delikatnie wmieszać do masy jajecznej. Ciasto przelać do przygotowanej blaszki i piec ok 30 min w 180 st.C. Masa chałwowa:   3 żółtka 1/2 szklanki mleka 1 łyżka maki ziemniaczanej 300 g chałwy(...)posiekaną czekoladę - dokładnie wymieszać,aż rozpuści się czekolada i zgęstnieje - można to robić dalej na parze. Masło utrzeć na puch,dodać przestudzoną,chłodną już masę czekoladową oraz spirytus. Dodatkowo:   ok 300 g bez ( najlepiej kolorowych)  Wystudzony biszkopt dobrze nasączyć ponczem najlepiej z jakimś alkoholem. Na biszkopcie rozsmarować masę  chałwową,ułożyć na niej bezy. Następnie na bezach

Niespełnione zdolności kulinarne
Muffiny cassis z różanym pudrem 229

wanilii. Takie wspaniałe owoce zostają po przygotowaniu domowego cassisa :).Poza ciastami można je dodawać do mięs, sosów, sałatek, deserów oraz napoi zimnych i gorących. Rewelacyjnie smakują w połączeniu z czekoladą i dziczyzną np. Jeleń w sosie czekoladowy cassis (przepis). W podobny sposób można wykorzystać inne owoce (bez pestek), które zostają po domowej produkcji nalewek i likierów(...)czarnej porzeczki macerowanych w alkoholu, 120 ml oliwy,100 ml mleka,1 jajo,1 łyżeczka ekstraktu wanilii,sok i skórka otarta z jednej cytryny,2 łyżeczki proszku do pieczenia,szczypta soli,różany cukier puder (przepis) lub cukier z wanilią do posypania muffin.      Przygotowanie:Porzeczki odsączyć na sicie.Piekarnik rozgrzać do 200 stopni.Wymieszać mokre składniki

SzczyptaSmaQ
Pączki pieczone 387

masę na gładkie ciasto. Jest gotowe, gdy zacznie odstawać od ręki. Jeśli wygniatamy ciasto robotem, powinno to zając nie dłużej niż 10 minut. Ciasto przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę, aby podwoiło objętość. Po tym czasie ponownie krótko wygniatamy ciasto i dzielimy na jednakowe niewielkie porcje. (Pamiętajmy, że pączki jeszcze sporo urosną.) Każdy kawałek ciasta rozgniatamy w dłoniach(...)papilotek, co spowoduje, że będziemy mogli kontrolować ich wielkość. Bułeczki odstawiamy na 15 - 20 minut, aby podrosły. W tym czasie nastawiamy piekarni na 180 stopni, bez termoobiegu, funkcja góra - dół.  Pączki pieczemy ok. 15 minut. Wcześniej dobrze jest je posmarować żółtkiem lub białkiem wymieszanym z 2 łyżkami mleka. Zapewni im to ładny kolor po upieczeniu. Gotowe, ostudzone bułeczki

Kuchnia od dwojga