ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:57/508)

Przepis na ptysie z bezą włoską 111

starym sprawdzonym przepisem na ptysie, z kremem, po którym przez tydzień nie ruszycie słodkości — zapewniam. Zaczynajmy więc. Course Desery Cuisine Beza włoska, ptysie Keyword beza cytrynowa, beza włoska, ciasto karpatkowe, deser, karpatka, najlepsze ptysie, przepis na ptysie, ptysie, szybki przepis na ptysie, ulep, ulep do nitki, zaparzane białka, zaparzane ciasto Prep Time 30 min. Cook Time 30 min. Czas pieczenia

Zufi.pl
Ciasto pina colada 130

dużej miski, następnie za pomocą rózgi wymieszaj tylko do połączenia się składników z masą bananowo-ananasową. Do ciasta dodaj resztę pokrojonego ananasa, połowę wiórków kokosowych i skórkę cytrynową. Wymieszaj. Przełóż ciasto do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Piecz w temp. 170-180 C na środkowej półce piekarnika przez 40-45 minut. Po wyjęciu z piekarnika ciasto może lekko opaść

greenscarf
Sernik na ciemnym spodzie 172

białka ubić) 2 szkl. cukru 1 łyżka maki ziemniaczanej (lub 1 budyń śmietankowy) 1 kostka margaryny 1 łyżeczka proszku do pieczenia skórka otarta ze sparzonej cytryny lub aromat cytrynowy Wszystkie składniki ciasta zagnieść, podzielić na dwie części i włożyć na 30 minut do zamrażarki.Margarynę (wyjętą wcześniej z lodówki) utrzeć z cukrem i żółtkami, dodawać stopniowo zmielony twaróg, mąkę wymieszaną(...)proszkiem do pieczenia, skórkę cytrynową, aż do wyczerpania składników. Białka ubić na sztywną pianę i delikatnie wymieszać z masą serową.Jedną część ciemnego ciasta zetrzeć na blaszkę wyłożoną papierem, wylać masę serową i na wierzch zetrzeć drugą część ciasta.Piec około 1 godziny  w temperaturze 185 stopni.Po wystudzeniu oprószyć cukrem pudrem

Moje domowe kucharzenie
sernik cytrynowy bez pieczenia 189

Żelatynę rozpuszczamy w wodzie, przestygniętą wlewamy do masy serowej i chwilkę miksujemy. Całość przelewamy na schłodzony spód herbatnikowy i wstawiamy do lodówki do stężenia masy. składniki na wierzch ciasta: 1 galaretka cytrynowa 350 ml gorącej wody wykonanie: Galaretkę rozpuszczamy w wodzie i odstawiamy wystudzenia. Gdy galaretka zacznie lekko tężeć wylewamy ją na wierzch sernika i wstawiamy do lodówki do całkowitego

Domowy Smak Jedzenia
Tarta cytrynowa z bezą 132

specjalnie na Dzień Babci. Posłużyła troszkę za mini torcik ;) Tarta ma bardzo zrównoważony smak- słodkość bezy przełamuje krem cytrynowy. Całość znajduje się na kruchutkim spodzie. Zainspiruj się!   Składniki: (na formę o średnicy 23-25 cm)   Ciasto kruche: 100 g masła 200 g mąki pszennej 80 g cukru pudru 1 żółtko (białko zachować do bezy(...)wodzie rozpuścić mąkę i żółtka. Mieszankę wlać do soku z dodatkami i energicznie mieszając gotować do zgęstnienia kremu.       Na jeszcze ciepły spód ciasta wylać gorący krem cytrynowy. Na krem wyłożyć bezę.   Beza: Białka dobrze ubić na sztywną pianę, stopniowo dodawać cukier, cały czas miksując. Wsypać przesianą mąkę i delikatnie wmieszać do piany.   Całość

Nastoletnie Wypiekanie
Cytrynowiec 96

więcej? Już od dawna wiadomo, że lubię kremowe, wilgotne ciasta a nie przepadam za tzw “suchymi” ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może i jest trochę pracochłonne za sprawą kilku warstw ale smak wynagrodzi cały trud. Smacznego!. Cytrynowiec Biszkopt(...)lodówki. Cytrynowa pianka : galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i dolać zimną galaretkę. Ubić krótko i wylać na krem cytrynowy. Na wierzchu poukładać herbatniki i schłodzić ciasto w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku i odstawić do schłodzenia. Gdy zacznie tężeć wylać na herbatniki. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Cytrynowiec 170

więcej? Już od dawna wiadomo, że lubię kremowe, wilgotne ciasta a nie przepadam za tzw “suchymi” ciastami, bez kremu czy też owoców. To ciasto jest zarówno kremowe jak i delikatne za sprawą cytrynowej pianki. Polecam szczególnie o tej porze roku. Może i jest trochę pracochłonne za sprawą kilku warstw ale smak wynagrodzi cały trud. Smacznego!. Cytrynowiec Biszkopt(...)lodówki. Cytrynowa pianka : galaretkę rozpuścić w szklance wody i ostudzić. Schłodzoną śmietankę ubić na sztywno i dolać zimną galaretkę. Ubić krótko i wylać na krem cytrynowy. Na wierzchu poukładać herbatniki i schłodzić ciasto w lodówce. Galaretkę rozpuścić w 1,5 szkl wrzątku i odstawić do schłodzenia. Gdy zacznie tężeć wylać na herbatniki. Odstawić ciasto do lodówki do całkowitego stężenia, najlepiej

Pieguskowa Kuchnia
Ciasto kopiec kreta bez pieczenia – PRZEPIS 48

kremem, a wierzch ciasta posypujemy kruszonką z herbatników lub ciasteczek. Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów Przepis na ciasto kopiec kreta bez pieczenia pochodzi z eBooka „ Ciasta bez pieczenia – 15 przepisów „. To zbiór pysznych receptur, nad którymi pracowałam kilka miesięcy. W eBooku znajdziesz przepisy na następujące ciasta bez pieczenia: Orzechowy serniczek z Nutellą Cytrynowy(...)sernik z bitą śmietaną Kakaowo śmietanowe ciasto z wafelkami Orzechowy łom z czekoladą Czekoladowe ciasto a’la tiramisu Mleczne Oreo na kakaowym spodzie Malinowe ciasto z kwaśną śmietaną Tarta z truskawkową pianką Śmietankowo kawowe – czyli ciasto caffe latte Kokosowe ciasto z białą czekoladą Miętowy wafel z cukierkami Brzoskwiniowy sernik gotowany Giotto – czyli ciasto z orzechami laskowymi Kremówka bez pieczenia

Via Gusto
Ciasto mega cytrynowe 384

Orzeźwiające, piaskowe, mega cytrynowe , puszyste, jedno z moich ulubionych ciast pieczonych bez okazji, pasuje zarówno na wielką imprezę jak i do kawy z przyjaciółmi. Jednym słowem łatwa klasyka która zawsze wychodzi i nie potrzebuje wielkich umiejętności. Mój ideał  ciasta bez kremu.Polecam! Keksówka  35 cm 3 duże jajka  20 dag masła ¾ szklanki cukru 1 duża cytryna 1 łyżka(...)cały czas miksując wbijamy po jednym jajku, dodajemy śmietanę, wlewamy sok z całej cytryny i startą  skórkę cytrynową.  Mąkę tortową mieszamy z mąką ziemniaczaną oraz proszkiem do pieczenia i sodą, wsypujemy do masy jajecznej, miksujemy krótko tylko do połączenia-ciasto będzie gęste. Szpatułką wybieramy ciasto z miski i wkładamy do wyłożonej papierem keksówki, wygładzamy.  Pieczemy 50 minut

Wanilia i Kardamon
Mini tarty cytrynowe 167

Ciasto kruche na tartaletki 100 g masła o temperaturze pokojowej 2 żółtka 200 g mąki 3 łyżki cukru lub wg uznania szczypta soli Krem cytrynowy 2 jajka 2 cytryny (sok i skórka) 2 łyżki drobnego cukru 70 g masła Do dekoracji: Bita śmietana, listki mięty lub melisy W misce lub na stolnicy zarobić kruche ciasto na mini tarty. Do miski

Korniszonki
Muffinki cytrynowe z kremem limonkowym i bitą śmietaną robione z sercem ..... 140

mleka  skórka z 1 cytryny  bita śmietana Decorada karmel - posypka dekoracyjna Delecta Sposób przygotowania: Najpierw przygotowujemy ciasto. Mieszamy ze sobą suche składniki (mąka, proszek do pieczenia), a mokre ze sobą (jajka, oliwa, mleko, cukier wanilinowy, cukier cytrynowy, aromat waniliowy, aromat cytrynowy i skórkę z cytryny). Dodajemy suche składniki do mokrych i mieszamy aż do uzyskania(...)jednolitej masy. Wlewamy trochę ciasta do foremek na muffiny (jeśli nie używamy gumowych form, to formę trzeba wysmarować oliwą lub masłem), a potem dodajemy po łyżeczce kremu cytrynowego. Następnie wylewamy resztę ciasta do foremek, tak aby przykryć krem. Muffiny wkładamy do rozgrzanego piekarnika (180 stopni) na około 30 minut. Tuż przed podaniem dekorujemy babeczki bitą śmietaną i karmelową posypką. Smacznego

Projekty ze smakiem
Cytrynowiec 167

Wspaniałe ciasto z pysznym kremem cytrynowo-budyniowym i pianką. Zdecydowanie do powtórzenia! Składniki (blaszka 20x36cm): Biszkopt: 5 jajek 3/4 szklanki cukru 1 szklanka mąki 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka oleju Masa cytrynowa: sok z 2-3 cytryn + woda (w sumie soku i wody powinno być 1,5 szklanki / 375ml) 2 budynie śmietankowe 200 g cukru 1 kostka masła(...)pokojowej. 3. Zrobić piankę. galaretkę rozpuścić w 3/4 szklanki wrzątku, odstawić do lekkiego stężenia. Schłodzoną śmietanę ubić z cukrem, a następnie dodać tężącą galaretkę. Zmiksować. 4. Przełożyć ciasto: biszkopt nasączyć herbatą, masa cytrynowo-budyniowa, pianka. Na wierzch ułożyć herbatniki. Pędzelek maczać w wodzie z dodatkiem soku z cytryny, posmarować herbatniki. 5. Ciasto odstawić na całą noc do lodówki. Smacznego

Kuchnia domowa Ani
Tort cytrynowy 228

się przepis na ten prosty, ale bardzo smaczny tort cytrynowy. Biszkopt upiekłam dzień wcześniej i dzięki temu rozłożyłam sobie pracę i czas poświęcony na przygotowanie. Tort jest bardzo smaczny, lekko kwaskowy i wilgotny. Nie jestem mistrzem dekoracji i tutaj pozostawiam Wam własne pomysły. Czekam na Wasze opinie i komentarze. Ciasto 5 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki tortowej(...)Wlać ciasto i piec w 180 stopniach C około 35 minut do tzw suchego patyczka. Wyjąć i wystudzić. Podzielić ciasto dwa blaty. Z górnej części blatu skroić delikatnie górę. Pokruszyć ją palcami na drobno. Posłuży do dekoracji boków  tortu. cytrynowy krem sok wyciśnięty z 3 cytryn 2 żółtka 2 jajka 3/4 szklanki cukru 1 łyżka czubata mąki ziemniaczanej Wyciśnięty

O kuchni z uczuciem
Cytrynowiec z delikatną pianką 681

Delikatne ciasto z domowej cukierenki Apetycznej Babeczki, idealnie swoją świeżością wpisuje się w pierwszy dzień wiosny. Biszkopt: - 4 jajka - 4 łyżki cukru kryształu - 4 łyżki mąki pszennej - 1 i 1/2 łyżki budyniu waniliowego - 1/2 łyżeczki mielonej wanilii - skórka otarta z całej cytryny - szczypta soli - 1 łyżeczka proszku do pieczenia Cytrynowa pianka: - 2 opakowania śnieżki - 1/2 litra mleka(...)wystudzony biszkopt. Odstawiamy ciasto do lodówki. Wykonanie galaretki: 1. Galaretki rozpuszczamy w 700 ml wrzątku, mieszamy i studzimy. Gdy galaretka zacznie tężeć wylewamy ją na warstwę pianki cytrynowej, a następnie ciasto wstawiamy z powrotem do lodówki. Wykonanie wierzchniej warstwy śmietankowej: 1. Żelatynę rozpuszczamy we wrzątku a następnie studzimy. Śmietankę ubijamy z cukrem pudrem na sztywno, następnie łączymy z wystudzoną żelatyną

Apetyczna babeczka
CIASTO ZE SZPINAKIEM I KREMEM CYTRYNOWYM 116

soku z cytryny 3 łyżki cukru z wanilią 2 łyżeczki proszku do pieczenia SKŁADNIKI NA KREM CYTRYNOWY: 125 g serka kremowego Philadelphia 3 łyżki masła 2/3 szklanki cukru pudru skórka otarta z 1 cytryny (wyszorowanej i sparzonej wrzątkiem) ponadto do dekoracji: pokruszone ciasto, pestki granatu i skórka otarta z 1/2 cytryny lub pomarańczy (wyszorowanej i sparzonej wrzątkiem) Uwagi do przepisu(...)borówki, jagody, maliny, truskawki, kawałki figi lub śliwek. Ciasto można przekroić wzdłuż na pół i przełożyć kremem. Ciasto można oprószyć cukrem pudrem lub polać lukrem np. cytrynowym zamiast kremu. PRZYGOTOWANIE CIASTA: Blenderem miksuję dokładnie i na gładką masę szpinak wraz z olejem. Pod koniec dodaję sok z cytryny. W misce ucieram mikserem jajka z cukrem i cukrem z wanilią

Zasmakuj Kuchni