ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:292/508)

Jogurtowiec z galaretkami 118

kostkę kolorowymi galaretkami. Spód to okrągłe biszkopty. To proste ciasto bez pieczenia, które sprawdzi się na każdą okazję. Wierzch można udekorować galaretkami lub świeżymi, ulubionymi owocami Składniki: okrągłe biszkopty 800 g jogurtu greckiego 300 g śmietany kremówki 30% 1/2 szklanki mleka 1 szklanka cukru pudru 7 łyżeczek żelatyny 1 galaretka cytrynowa 1 galaretka malinowa lub truskawkowa 1 galaretka agrestowa Przygotowanie(...)żelatyną, mieszamy i dodajemy do pozostałej masy. Wrzucamy pokrojone kolorowe galaretki i delikatnie mieszamy. Przekładamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami i wyrównujemy. Wstawiamy do lodówki, aż masa stężeje. Gotowe ciasto dekorujemy odłożonymi galaretkami i ewentualnie owocami. Smacznego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); To też może Cię zainteresować: → Sernik na zimno z borówkami → Mini serniczki na zimno z musem z mango i lustrzaną polewą

Oryginalny smak
Tarta z musem jabłkowym i bitą śmietaną. 69

Tarta z musem jabłkowym i bitą śmietaną. Dla wielu z nas jesień to przede wszystkim sezon na jabłka . Oznacza to, że ciasta z jabłkami to hit jesieni! Tak jak ta tarta z musem jabłkowym , z dodatkiem bitej śmietany. Nie dość, że ta tarta wygląda dość imponująco to jeszcze smakuje wyśmienicie. Kruchy spód, jabłka obtoczone galaretką i ta bita śmietana(...)jabłkowa: – 750 g jabłek – 1 galaretka cytrynowa – ½ szklanki ciepłej wody – 6 łyżeczek żelatyny Bita śmietana: – 500 ml śmietany kremówki 36% – 3 łyżki erytrytolu – kakao do posypania Do miski wsyp mąkę, proszek do pieczenia, erytrytol i masło. Całość posiekaj siekaczką. Wbij jajko i wyrób ciasto. Gotowe ciasto owiń folią spożywczą i umieść w lodówce

Zdrowy Styl Joanny
3 bit na biszkopcie z herbatnikami 239

większe uroczystości. Szczerze polecam, ciasto mało pracochłonne a pyszne. Pychotka Składniki: biszkopt jasny z 3 jaj + 2 duże paczki herbatników 1 puszka mleka skondensowanego słodzonego ugotowanego 0,5-0,6l śmietany kremówki 2 łyżeczki żelatyny 4 łyżki cukru pudru 2 budynie waniliowe 1/2 litra mleka 5 łyżek cukru pudru 1 torebka galaretki cytrynowej 1 kostka masła kawałek czekolady Sposób wykonania(...)rozpuść budynie. Resztę mleka zagotuj i do gotującego się mleka wlej wcześniej przygotowany rozmieszany budyń. Cały czas mieszając doprowadź budyń do wrzenia. Odstaw.  Do gorącego budyniu wsyp galaretkę cytrynową. Dokładnie wszystko razem wymieszaj i odstaw do ostygnięcia.  Masło włóż do miski i rozmiksuj z 4 łyżkami cukru pudru na puszystą masę. Następnie dodawaj po łyżce chłodny budyń

Cukiernia Pychotki
BANANOWY JOGURTOWIEC 168

się strzałem w 10-tkę! :)  Ciasto bez pieczenia, piękne dla oka i smaczne dla podniebienia.  Cóż chcieć więcej? Niiic ... po prostu musicie wypróbować :)) Składniki: (foremka 24cm x 31cm) 2 op. herbatników (u mnie 100g każde) masa bananowa I: 400 gramów  jo gurtu bananowego  2 średnie banany 2 galaretki cytrynowe 200 ml gorącej wody środkowa warstwa zielona(...)jogurtu bananowego 2 średnie banany 2 galaretki cytrynowe 200 ml gorącej wody na wierzch: 600 - 700 gramów zielonych winogron 2 galaretki agrestowe 800ml wody Wykonanie: Foremkę wykładamy herbatnikami. Galaretki cytrynowe rozprowadzamy w 200 ml gorącej wody, schładzamy do temperatury pokojowej. Następnie miksujemy ją z jogurtem, dorzucamy banany pokrojone w kosteczkę i  delikatnie mieszamy. Masę wkładamy do lodówki, a kiedy

Walijskie Pichcenie
Dietetyczny sernik o smaku czekoladowo cytrynowym z rumowymi cytrynkami Eterno 151

typu greckiego 1 opakowanie budyniu czekoladowego bez cukru 1 miarka odzywki białkowej o smaku czekoladowym 1 łyżeczka płaska cynamonu 5 żółtek 1 łyżeczka proszku do pieczenia 5 kropli aromatu cytrynowego 2 łyżki wiórków kokosowych 5 białek jajek szczypta soli PRZYGOTOWANIE Białka z solą ubić na sztywną pianę.  Pozostałe składniki zmiksować na gładką masę. Jeżeli okaże się zbyt gęsta dodać(...)inne zaś takie suche. Masę serową przelać do misy multicookera, dodać pianę i wymieszać. Zamknąć pokrywę multicookera i nastawić pogram CAKE i czas 1 godzina i 30 minut.  Ciasto udekorować wiórkami kokosowymi i marynowanymi cytrynkami Eterno.  INFORMACJA O LOKOWANYM PRODUKCIE Cytrynki z rumem Liczba sztuk w opakowaniu zbiorczym: 8 Skład: cytryny (do produkcji użyto do 52% owoców), cukier

ClauditteMissCooking
Rafaello 189

mamy lato. Niech trwa jak najdłużej.   Niech będzie ciepło i słonecznie. Na przywitanie lata zrobiłam torcik „Rafaello”. Dlaczego właśnie takie ciasto? Ponieważ bardzo lubię desery z wiórkami kokosowymi. Ciasta i ciasteczka z kokosem zawsze znikają u nas jak przysłowiowe „ciepłe bułeczki”, dlatego też ten torcik zniknął w oka mgnieniu. Robiłam już różne wersje „Rafaello”. Z masą budyniową, przekładałam dwiema(...)zamieszczałam na blogu. Dzisiaj mam dla Was przepis w wersji   tortowej. Przepis właściwie powstawał w trakcie robienia mojego „Rafaello” (tortownica średn. 26 cm) Składniki: 2 galaretki cytrynowe 200 g białej czekolady połamanej na cząstki 300 g wiórków kokosowych 600 ml śmietany kremówki (30%) biszkopty podłużne Wykonanie: Do   rondelka wlałam 500 ml wrzącej wody, wsypałam galaretkę i dokładnie wymieszałam

Kuchnia u Krysi
Rustykalna tarta morelowa 201

rozwałkować kruche ciasto, położyć nadzienie, a potem zawinąć brzegi. Tak samo można upiec tartę z malinami czy brzoskwiniami. Tartę pieczemy w wysokiej temperaturze, ja w 200°C, dzięki temu ciasto będzie wybornie kruche i chrupkie nawet na drugi dzień, a morele ładnie się skarmelizują. Podczas pieczenia morele puszczą sok, który nasączy migdałowe nadzienie nadając mu ciekawego morelowego posmaku.  Polecam(...)kruchy spód: 150 g mąki pszennej 100 g krupczatki 60 g cukru pudru 150 g zimnej kasi/masła 1 żółtko 30 ml lodowatej wody 1 łyżka świeżych listków tymianku cytrynowego Składniki na nadzienie: 100 g mączki migdałowej 50 g brązowego cukru 600 g słodkich moreli 30 g cukru pudru Łyżka posiekanych migdałów, tymianek do dekoracji. Wszystkie składniki na kruchy spód

Mia Cucina Sofieta
Torcik rybny z łososiem 164

stołu. Niedawno przypomniałam sobie o nim przy okazji kolacji, na której gościłam smakoszy ryb. I znowu torcik był strzałem w dziesiątkę, bo bardzo wszystkim posmakował. Ciasto jest miękkie, łatwo się kroi i ma wyczuwalny smak łososia i dorsza, ale następnym razem oddzielę te dwie warstwy posiekanym koperkiem, bo trochę się ze sobą(...)wtedy niższy. Składniki: Warstwa z łososiem • 250 g łososia surowego • 500 g sera białego na sernik • 4 żółtka • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • 1/2 łyżeczki soli • 1/2 łyżeczki pieprzu cytrynowego Warstwa z dorszem • 500 g filetów z dorsza • 250 g sera żółtego startego • 4 białka • 1 łyżka mąki ziemniaczanej • sól do smaku, ok. 1/2 łyżeczki Dekoracja

To co kocham
Lemon Curd-cytrynowy budyń 147

Lemon curd-przepisów na niego jest wiele...zazwyczaj robiony jest na maśle przez co jest bardzo kaloryczny.  Mega cytrynowy - idealnie spisze się jako dodatek do

Wanilia i Kardamon
Serowy świąteczny półksiężyc 275

Cheesecake Christmas Składniki. 50 dag twarogu 4 jajka 3/4 szklanki cukru pudru 1 laska wanilii 1 łyżeczka skórki cytrynowej 1/2 szklanki rodzynek 1/3 kostki masła 1/2

Kulinarny karnet Christophera
Cytrynowiec na zimno 111

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy. Składniki: Na wysoką* blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm  7 herbatników typu petitki masa cytrynowa: budyń waniliowy bez cukru 40 ml soku z cytryny 205 ml soku z pomarańczy(...)pokruszyłam, dodałam roztopione masło wymieszałam i przyciskając rozłożyłam na dno blaszki). Świeżo wyciśnięty sok z cytryny mieszamy z sokiem pomarańczowym (ewentualnie wodą). Dodajemy cukier i mieszamy. Wlewamy sok pomarańczowo-cytrynowy do garnka zostawiając 1/3 szklanki. Do soku w garnku dodajemy masło i zagotowujemy mieszając by masło się roztopiło. Do 1/3 szklanki soku wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy. Wlewamy całość

Na moim talerzu
Cytrynowiec na zimno 212

Wyjątkowe ciasto. Orzeźwiające, delikatne, lekkie i rozpływające się w ustach.  Idealne na ciepłe dni czy po obfitym obiedzie na deser.  Polecam! Przepis Pani Ewy. Składniki: Na wysoką* blaszkę 18,5 cm x 18,5 cm  7 herbatników typu petitki masa cytrynowa: budyń waniliowy bez cukru 40 ml soku z cytryny 205 ml soku z pomarańczy(...)pokruszyłam, dodałam roztopione masło wymieszałam i przyciskając rozłożyłam na dno blaszki). Świeżo wyciśnięty sok z cytryny mieszamy z sokiem pomarańczowym (ewentualnie wodą). Dodajemy cukier i mieszamy. Wlewamy sok pomarańczowo-cytrynowy do garnka zostawiając 1/3 szklanki. Do soku w garnku dodajemy masło i zagotowujemy mieszając by masło się roztopiło. Do 1/3 szklanki soku wsypujemy budyń i dokładnie mieszamy. Wlewamy całość

NA MOIM TALERZU
Tort z dżemem truskawkowym Łowicz 200

wyszło bajecznie i zajęło bardzo mało czasu na jego przygotowanie, ponieważ użyłam do niego gotowych blatów biszkoptowych. Oczywiście można samemu pokusić się o przygotowanie biszkoptów ale wtedy dłużej zejdzie.Polecam. Ciasto wyszło naprawdę super. I choć pierwszy raz próbowałam z gotowymi blatami biszkoptowymi, to wiem, że zagoszczą u mnie w kuchni chyba częściej. Dlaczego się bałam? Bo zawsze były twarde(...)galaretkę cytrynową w proszku. Dzięki galaretce, masa nabierze super orzeźwiającego smaku.  Każdy blat z osobna nasączyć spirytusem. Na dolny 1/2 słoiczka dżemu Łowicz i przykryć 1/3 masy śmietanowej. Nałożyć drugi nasączony dżem i przykryć 1/2 słoiczka dżemu. Przykryć kolejny raz 1/3 masy, zostawiając na bok i górę placka. Pozostałością masy obrobić boki i wierzch ciasta. Udekorować górę wg uznania

Gotuję Testuję
Tarta z rabarbarem 127

lodówki na 30 minut. Po tym czasie ciasto rozwałkowujemy, przekładamy do formy, nakłuwamy widelcem w kilku miejscach i obciążone kulkami do pieczenia albo fasolą podpiekamy przez 15 minut w 180 stopniach. wypełnienie: Mąkę migdałową lub posiekane migdały mieszamy z posiekanymi nerkowcami, cukrem. Rozpuszczone masło mieszamy z żółtkami oraz otartą skórką cytrynową. Przelewamy do orzechów, dodajemy rum i mieszamy. Białka ubijamy(...)pasek zaginamy do góry, na nich układamy dłuższy plaster i opuszczamy zagięte paski krótsze. Tak na przemian układamy plastry aby powstała kratka z rabarbaru. Ułożoną kratkę przekładamy na przestudzone ciasto odwracając całość papierem do góry, rabarbarem do ciasta (można sobie pomóc podkładając pod papier np. deskę do krojenia, usztywni papier z rabarbarową plecionką) Kawałki plecionki wystające poza ciasto obcinamy ostrym

Bon appetit mon amie
Szarlotka królewska 239

ciasto. Napisz opinię Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas całkowity 1 hr 40 min Czas przygotowania 1 hr Czas gotowania 40 min Czas całkowity 1 hr 40 min Biszkopt 5 jajek 160 g cukru 100 g mąki tortowej 35 g mąki ziemniaczanej szczypta soli Masa jabłkowa 1,5 litra prażonych jabłek * 2 galaretki cytrynowe(...)sól i ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania stopniowo dodajemy cukier, nie przerywając ubijania. Następnie dodajemy po kolei żółtka, nadal ubijając.Mąki mieszamy razem, przesiewamy i dodajemy do ciasta. Delikatnie mieszamy najlepiej na małych obrotach miksera lub delikatnie szpatułką. Dno tortownicy wykładamy papierem do pieczenia i wykładamy ciasto. Pieczemy w temperaturze 170-180’C przez około 35-40 minut

Wędrówki po kuchni

Proponowane wyszukiwania