ciasto cytrynowe - 7620 przepisów (strona:126/508)

Sernik bez sera 147

masła 1/2 szklanki cukru 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Masa: 3 duże śmietany 18% 2 op. budyniu waniliowego Łyżeczka cukru waniliowego 1 szklanka cukru olejek cytrynowy 4 białka Sposób wykonania Składniki na ciasto zagnieść. Podzielić na dwie części. Umieścić w lodówce na około 1 h. Śmietany wymieszać z budyniami, oraz aromatem. Białka ubić na sztywno z cukrami. Powoli dodawać

Smaki Natalii
Jaglane kulki rafaello 162

wszystkie składniki, gdy kasza jest jeszcze ciepła; na stanowisku formowania kulek zróbcie miejsce na miskę z wodą do płukania rąk lub formujcie praliny obok zlewu. ----- Podobne: Ciasto rafaello bez pieczenia Nerkownik żurawinowo-cytrynowy Chałwa z żurawiną

Weekendy w domu i ogrodzie
Deser na lato. Tartaletki z galaretką i owocami (bez pieczenia). 211

Jednak nieodparta chęć zjedzenia czegoś słodkiego zostaje. Dlatego sięgam wówczas po pyszne, proste i sprawdzone desery idealne na lato. Domowe lody (np. ciasteczkowe lub cytrynowo-śmietankowe ), liczne desery w pucharkach i… ciasta, ciasteczka bez pieczenia. Dziś zapraszam Was na przepis na pyszne i proste w wykonaniu tartaletki z galaretką i owocami. Idealny deser na lato, bez pieczenia, do tego

Słodkie okruszki
Ciasto pomarańczowo-imbirowe 143

blachę o wymiarach 30x35 cm wyłożoną papierem do pieczenia. Na cieście rozłóż plasterki pomarańczy. Wstaw do nagrzanego do 200 stopni piekarnika i piecz 25-30 minut. Ciasto wyjmij z pieca, skrop pozostałym sokiem cytrynowym i posyp cukrem pudrem. Najlepsze jest jeszcze ciepłe.  Życzę smacznego

Kulinarne życie
Torcik z zieloną herbatą 215

Bardzo smaczny i aromatyczny torcik na niejedną okazję. Dodatek owoców nadaje mu soczystości a trawa cytrynowa zawarta w herbacie ciekawego smaku. Składniki Ciasto ( tortownica 21 cm ) 1 opakowanie … Czytaj dalej Torcik z zieloną herbatą

Fiołkowa Kuchnia Małgorzaty
Cytrynowiec z serem ricotta 74

Coś dla wielbicieli cytrynowych smaków, które występują tu zarówno w cieście jak i w nadzieniu. Dodatek serka ricotta wspaniale je przełamuje, a ciasteczka Amaretti nadają migdałowego aromatu. Jest to zmodyfikowany przeze mnie przepis Anny Olson z programu kulinarnego "Na słodko

Milion Smaków
BABKA MAJONEZOWA 130

dokładnie połączyć z ubitymi białkami. Do masy jajecznej dodawać stopniowo przesiane mąki i proszek do pieczenia. Delikatnie wymieszać drewnianą łyżką. Wlać sok z cytryny, oraz aromat cytrynowy, dołożyć majonez i całość dokładnie wymieszać. Ciasto przełożyć do wysmarowanej formy i piec 40 minut w piekarniku nagrzanym do 170 stopni. Po przestudzeniu, babkę oprószyć cukrem pudrem

Kuchnia w opałach
Ciasto cytrynowe + film 155

Prosty przepis na przepyszne, bardzo aromatyczne, mega cytrynowe, polane czekoladą i posypane suszonymi morelami ciasto, które przygotowuje się bardzo szybko i które równie szybko znika z talerza . składniki na tortownicę 23 cm                            ciasto 2 szklanki mąki pszennej szklanka cukru kryształu 200 g margaryny 4 cytryny

Smakowite Dania
Półkruche rozmaitości 324

łyżeczki proszku do pieczenia 3 łyżki śmietany 1 łyżeczka skórki otartej z cytryny Wykonanie. Mąkę przesiać z proszkiem. Dodać masło i posiekać. Wsypać cukier, otartą skórkę cytrynową, dodać jajko, żółtko, śmietanę i zagnieść ciasto. Ciasto cienko rozwałkować i za pomocą formy wykrawać ciasteczka.Za jednym zamachem mamy sporo różnych kształtów. Ale możemy wykrawać takim sprzętem jaki posiadamy. Piec w temp.180 stop.6-7

Kulinarny karnet Christophera
Ciasto drożdżowe z dyniowo-cynamonowym ślimaczkiem i orzechami 265

pudrem jak ktoś lubi bardziej słodkie ciasta :) Lukier: cukier puder , sok z cytryny , garść orzechów . Cukier puder połączyć z sokiem cytrynowym w takich proporcjach, aby uzyskać gęsty, a jednocześnie lejący, lukier. Polać nim środek ciasta i posypać posiekanymi niezbyt drobno orzechami. ...a czym pachną Wasze domy

Codzienna kuchnia niecodzienna
Cytryniaczki 197

razy, nigdy nie wyszedł idealnie taki jak jej. Postanowiłam więc nie gonić niedoścignionego wzoru i zrobić go po swojemu. Z połowy składników potrzebnych na dużą blachę ciasta zrobiłam babeczki, a na górę zamiast cytrynowego lukru przygotowałam cytrynową wersję kremu budyniowego. Składniki na babeczki: 0,5 szklanki mąki 0,5 szklanki cukru 0,5 kostki margaryny 1 duża cytryna

Ciastkozercy
Krem typu "lemon curd" z pomarańczą 158

Gęsty krem cytrynowo-pomarańczowy idealny do naleśników, gofrów, tart, ciast itd.  Można by wymieniać bardzo długo.Wariacji na temat lemon curd jest dużo w internecie czy książkach. Moja nieco odbiega od oryginału, ale jest równie wyśmienita. Składniki : 5 dużych żółtek 150 g cukru 50 g miękkiego masła 50 ml soku z cytryny 50 ml soku z pomarańczy skórka otarta

Zabawa smakiem
Ciasteczka z marmoladą 180

skórki startej z cytryny - 3/4 kostki masła - 2 żółtka - 3 łyżki śmietany - szczypta soli - słoiczek konfitury wiśniowej Przygotowanie: Mąkę, cukier puder, cukier waniliowy, skórkę cytrynową, masło oraz żółtka zagniatamy na gładkie ciasto, które owijamy w folię i wkładamy do lodówki na 30 minut. Po wyjęciu z lodówki ciasto rozwałkowujemy i kroimy z niego prostokąty. Resztki ciasta łączymy

Zainspirowana w kuchni
Drożdżówka policyjna;) Czyli ciasto drożdżowe truskawkowo-porzeczkowe, na oleju 137

gustu, w dodatku okazał się być tak elastyczny, że na jego bazie stworzyłam już kilka różnych wypieków drożdżowych. Jednym z nich jest babka kokosowo-cytrynowa. Teraz przedstawiam Wam kolejną […] Artykuł Drożdżówka policyjna;) Czyli ciasto drożdżowe truskawkowo-porzeczkowe, na oleju pochodzi z serwisu Wiszniówka

Wiszniówka
Kruche ciasto z wiśniami i czerwonymi porzeczkami. 143

może być pół na pół z krupczatką) 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 łyżeczka  kandyzowanej skórki cytrynowej lub skórka otarta z 0,5 cytryny 150 g cukru pudru 200 g masła 2 żółtka 1-2 łyżki kwaśnej śmietany- opcjonalnie, gdy ciasto wyjdzie za suche NADZIENIE: 350 g oczyszczonych, umytych czerwonych porzeczek 350 g umytych, wydrylowanych wiśni 4 łyżki bułki(...)łyżek cukru      Mąkę przesiewamy z proszkiem do pieczenia, cukrem pudrem na stolnicę, dodajemy skórkę cytrynową i pokrojone w kosteczkę masło i za pomocą dużego noża siekamy wszystko, aż uzyskamy drobniutką kruszonkę, dodajemy żółtka, dalej siekamy i szybko zagniatamy ciasto rękoma, gdyby nie chciało się zlepić dodajemy łyżkę kwaśnej śmietany. 1/3 ciasta wkładamy do lodówki, natomiast resztą

Rozpustne gotowanie
drożdżówka z suszonych drożdży z pigwą... 145

szklanka, sól - szczypta, masło lub margaryna 10 dag/stopione, konfitura z pigwy 1 słoik jajka, cukier, cukier wanilinowy, w misie robota ubić do białości, ciasto będzie lepsze do masy przesiać mąkę, dodać drożdże suche, wsypać skórkę cytrynową, sól i na wolnych obrotach hakiem mieszać, margarynę stopić, wlać zimne mleko i pomału dolewać do ciasta w trakcie wyrabiania, wyrabiać

W Mojej Kuchni Lubię

Proponowane wyszukiwania