ciasto cappuccino - 778 przepisów (strona:23/52)

Błyskawiczne piątki - podsumowanie 10.02.2017r. 146

Diana  Owsianka nocna toffi z krówkami     Magdalena  Indyk w pięciu smakach   Dorota  Prosty, szybki obiad   Aga Cynamonowe ciasto z jabłkami   Magdalena Lodowy deser cappuccino     Marzena  Koktajl z krewetek     Marta Dwukolorowa rolada z bitą śmietaną     A już dzisiaj zapraszam Was na kolejny błyskawiczny piątek

Magiczne Życie Marty
Propozycja świątecznych ciast. 196

Pawi ogon Królewicz Sernik z kulkami czekoladowymi Herbatnikowiec Snikers inaczej Snikers Sernik na pierniczkowym spodzie Szachownica inaczej Piernik z powidłami Bajka Oczy Carycy Pani Walewska Ciasto czekoladowe z kulkami serowymi Bananowiec Cappuccino z kokosem Strucla z marcepanem Metrowiec szachownica

Sama słodycz i szczypta chili
5 powodów, dla których kocham to miasto! 133

ławce, po prostu gapić się na wodę. Kawa, sernik i lody Jako mieszkanka Barcelony, bez zastanowienia, zaczynałabym dzień od odwiedzenia kawiarni Cup&Cake. Najlepsze cappuccino i do tego serniczek na cieście red velvet – no niebo! To nie jest tylko kawiarnia. Poza fantastyczną kawą i babeczkami o tysiącu smakach, znalazłam tosty, pancakes czy sałatkę. Mają 6 takich kawiarni/restauracji rozsianych

Pink Envelope
Ciasto czekoladowo-waniliowe 150

roku na naszym stole wielkanocnym oprócz sernika z białą czekoladą , tortu cappuccino, babek i mazurków znalazło się ciasto czekoladowo-waniliowe. Do jego wykonania zainspirował mnie przepis znaleziony na tej stronie . Ja nieco go zmodyfikowałam, szczególnie jeśli idzie o zawartość żółtek w kremie. W oryginale do wykonania tego ciasta potrzeba 12 jajek. Białka wykorzystujemy do ciasta, żółtka do kremu

Wiem co jem
Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym 193

Post Tort cappuccino z białą czekoladą i likierem kawowym pojawił się poraz pierwszy w KulinarnePrzeboje.pl .

Kulinarne Przeboje
Murzynek z ryżem preparowanym 347

Murzynek, to ciasto bardzo łatwe i dosyć szybkie w wykonaniu. Od dłuższego czasu intrygował mnie spoglądający ciekawie gościu, na torebce z ryżem preparowanym. Za każdym razem, gdy otwierałam szafkę pojawiało się pytanie – do czego, i jak go zużyć. Różne pomysły kłębiły mi się w głowie, aż jeden z nich postanowiłam wprowadzić w kulinarny wir moich przepisów.   Składniki: - 250g margaryny(...)pieczenia - esencja rumowa - ekstrakt pomarańczowy - 50g ryżu preparowanego Dodatkowo: - uprażone wiórki kokosowe do posypania ciasta   Do większego garnka (zrobimy w nim potem ciasto) dodajemy wszystkie składniki na polewę – margarynę, wodę, cukier, kakao, cappuccino. Podgrzewamy do chwili, aż się rozpuszczą i połączą w jedną gładką masę. Odstawiamy do wystudzenia (szybciej możemy wystudzić wstawiając do zlewu z zimną wodą

mojewypiekiinietylko
Torcik bananowo - truskawkowy z kremem cappuccino i nutellą. Cholera jakie to dobre! 367

łyżki Nutelli Krem: 100 g masła 3 łyżki cappuccino 200 g serka mascarpone, 2 łyżki cukru pudru  polewa: 1 tabliczka gorzkiej czekolady dobrej jakości 2 łyżki śmietanki kremówki albo zwykłego mleka 1 łyżka masła Dodatkowo: 3 banany kilka truskawek sok z połowy cytryny Ciasto: Mokre składniki łączymy ze sobą w misce, możemy to zrobić przy pomocy(...)Mikserem ucieramy miękkie masło z serkiem, po chwili dodajemy cukier puder oraz cappuccino. Krem przed posmarowaniem schłodzić na 20 minut do lodówki. Polewa: Czekoladę rozpuszczamy w kąpieli wodnej z dodatkiem śmietanki oraz masła, dokładnie mieszamy. (Pamiętajmy, że salaterka nie może dotykać wrzątku). Torcik: Na cieście układamy banany przekrojone wzdłuż, skrapiamy je cytryną, następnie smarujemy krem. Na krem polewamy polewę

Bon Appetit Małgorzaty
Jabłecznik cappuccino 150

masa jabłkowa * 3 w dowolnym smaku galaretki * 1 kg jabłek masa cappuccino * 500 ml śmietany kremówki 36% * 3-4 łyżki cukru pudru * 1 opakowanie kawy cappuccino śmietankowego * 5 łyżek żelatyny * tarta czekolada Sposób przygotowania ciasto Oddzielić żółtka od białek. Białka ubić na sztywno, wsypać cukier i dalej ubijać, aż piana będzie lśniąca, a cukier się rozpuści. Do żółtek dodać proszek(...)pieczenia i ocet, wymieszać. Powinny się spienić jak gdyby były utarte. Dodać żółtka do białek i wymieszać. Na koniec dodać przesianą mąkę wymieszaną z budyniem i delikatnie połączyć. Ciasto wlać do tortownicy (24 cm) z dnem wyłożonym papierem do pieczenia. Piec w temp 180°C, ok 20 min. masa jabłkowa Jabłka obrać i zetrzeć na grubej tarce do jarzyn, odcedzić

Mix smaku
Sernik Cappuccino 143

bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego  Masa serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu(...)jasną masę z cukrem pudrem i likierem. Delikatnie połączyć z masą serową. Dodać łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć minut przed

vaniliowoczekoladowa
Sernik Cappuccino 246

bezową to kwintesencja smaku i aromatu. Zapraszam wszystkich do tej włoskiej podróży. Składniki :  spód (ciasto kruche): 1,5 szklanki mąki pszennej 75 g masła 1 jajko 6 łyżek cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżka ekstraktu waniliowego  Masa serowa z cappuccino: 750 g sera przynajmniej dwukrotnie zmielonego  4 żółtka 1 szklanka cukru pudru 2 opakowania budyniu(...)jasną masę z cukrem pudrem i likierem. Delikatnie połączyć z masą serową. Dodać łyżka po łyżce budyń na przemian z cappuccino. Całość miksować do połączenia się wszystkich składników. Pod koniec do masy delikatnie wmieszać garść czekoladowych łezek.  3. Ciasto wyjąć z lodówki, następnie wylać masę serową. Piec w 180 st C przez 50 minut,  Na pięć minut przed

vaniliowoczekoladowa
Ciasto cappuccino. 26

mleka 1 łyżka masła 50 g cappuccino sypkiego ( proszek ) Sposób wykonania :    J ajka ucieramy z cukrem na puszystą masę . Następnie wlewamy olej, mieszamy chwilę , dodajemy mleko i letnią kawę , mieszamy. Na końcu wsypujemy mąkę wymieszaną z proszkiem i przesianą przez sitko, mieszamy najlepiej rózgą cukierniczą . Masa powinna być jednolita, bez grudek. Ciasto wylewamy na blaszkę wyścieloną papierem(...)wymiarach 26x22x7 cm. Pieczemy w 180 C przez około 60 minut. Patyczkiem sprawdzamy czy ciasto jest już upieczone. Upieczone ciasto odstawiamy do wystudzenia.   P olewę przygotowujemy w następujący sposób : W małym rondelku ( w kąpieli wodnej ) roztapiamy masło, dodajemy mleko, cappuccino, mieszamy. Dodajemy połamaną na mniejsze kawałki czekoladę , rozpuszczamy cały czas mieszając. Ciepłą polewą oblewamy zimne ciasto. Odstawiamy

Przepisy i porady kulinarne
Torcik Cappucino 297

kawy. Włosi jako pierwsi zaczęli doprawiać espresso mlekiem, a na wzrost popularności takiego napoju nie trzeba było długo czekać. Smakosze cappuccino docenią finezję dzisiejszego deseru. Delikatny biszkopt, pyszny krem śmietankowy i lekka jak piórko masa o pełnym, kawowym smaku. Ciasto z pewnością posmakuje nie tylko smakoszom małej czarnej! Napisz recenzje Zapisz przepis Drukuj Czas przygotowania 30 min Czas gotowania(...)mleka dodajemy kawę cappuccino i odstawiamy na około 15 minut, aby kawa się rozpuściła. Następnie dodajemy śmietanę śnieżkę i ubijamy na najwyższych obrotach. Żelatynę rozpuszczamy w gorącej wodzie. Lekko przestudzoną dodajemy powoli do ubitej masy kawowej. Tak przygotowaną masę wykładamy równomiernie na krem budyniowy. Masa dość szybko tężeje, dlatego nie należy zwlekać z jej wyłożeniem. Ciasto wstawiamy do lodówki

Wędrówki po kuchni
KOSTKA CAPPUCCINO-KOKOSOWA 196

oraz proszkiem dopieczenia i miksować do czasu połączenia się składników. Na końcu dodać sztywną piane z białek i delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto przełożyć do blaszki wyłożonej papierem do pieczenie piec w nagrzanym piekarniku ok. 15 min. Masa Cappuccino : Żelatynę zalać niewielką ilością gorącej wody, dokładnie wymieszać i odstawić do przestygnięcia. Do Śnieżki dodać cappuccino oraz mleko a następnie ubijać mikserem(...)przez parę minut. Do ubitej śmietany dodać wiórki kokosowe i zimną żelatynę i zmiksować aż składniki połączą się ze śmietaną. Na schłodzonej masie cappuccino układam ciemny biszkopt, i wylewam masę kokosową oraz posypuje całości wiórkami kokosowymi. Ciasto wstawić do lodówki na minimum 3 godziny-schłodzone smakuje najlepiej. rrarossa@gmail.com

RAROSSA
Ciasto Cappuccino 43

Najbardziej ulubione ciasto w naszej rodzinie. Przygotowuję je już od kilkunastu lat i nadal wszyscy proszą o cappuccino. Krem bardzo aksamitny i kawowe biszkopty pachnące amaretto to kwintesencja tego ciasta. Składniki: Biszkopt – 3 jajka – 3 czubate łyżki cukru – 3 czubate łyżki mąki pszennej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia – biszkopty podłużne ok. 20 sztuk

To co kocham
Ciasto Cappuccino 1203

Najbardziej ulubione ciasto w naszej rodzinie. Przygotowuję je już od kilkunastu lat i nadal wszyscy proszą o cappuccino. Krem bardzo aksamitny i kawowe biszkopty pachnące amaretto to kwintesencja tego ciasta. Składniki: Biszkopt – 3 jajka – 3 czubate łyżki cukru – 3 czubate łyżki mąki pszennej – 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia

To co kocham
Pianka cappuccino na zimno 402

coś na ochłodę. Idealnie sprawdzi się ciasto na zimno. Polecam puszystą piankę o delikatnej kawowej nutce, wspaniale orzeźwia! Kawa jest "w sam raz" wyczuwalna. Koniecznie wypróbujecie...  foremka 25x36cm Masa: 700ml śmietanki 30%,  50g posiekanej gorzkiej czekolady,  3 łyżki żelatyny (czubate),  4 czubate łyżki cukru pudru,  1/2 szklanki sypkiego cappuccino,  150g herbatników,  150g podłużnych(...)ubić na sztywno z dodatkiem cukru pudru. Żelatynę zahartować kilkoma łyżkami żelatyny, następnie, stale miksując do masy śmietanowej powoli wlewać żelatynę. Krótko ubić. Dodać sproszkowane cappuccino, miksować kilka sekund. Masę wyłożyć na wierzchu ciasta. Wstawić na całą noc do lodówki. Źródło:  Z cukrem pudrem

Z miłości do słodkości
Tort kawowo-orzechowy pokryty lukrem plastycznym 235

kakao. Delikatnie i dokładnie wymieszać szpatułką. Ciasto przelać do przygotowanej tortownicy o śr. 24cm. Piec ok. 35-40min w temp. 180st, do tzw. suchego patyczka. Ostudzić i przekroić na trzy części.       Krem: 200g masła, 175g margaryny, 2 żółtka, budyń waniliowy, szklanka mleka, 1/2 szklanki cukru, 2 łyżki orzechowego cappuccino, 2 łyżki zmielonych orzechów laskowych (użyłam BackMit(...)Miękkie masło i margarynę utrzeć do białości, stopniowo dosypywać cukier. Dodać kolejno żółtka. Następnie stale ucierając, dodawać po łyżce zimnego budyniu. Na koniec dodać cappuccino i orzechy laskowe. Dokładnie utrzeć. Pierwszy blat ciasta mocno nasączyć likierem zmieszanym z wodą, posmarować cienką warstwą dżemu oraz grubą warstwą kremu. Przykryć drugim blatem. Ponownie nasączyć ponczem, posmarować dżemem oraz kremem. Przykryć

Z miłości do słodkości