ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:254/345)

Grzybki 152

ciasta robię wałek i formuję nóżki do "grzybków", których jeden koniec maczam w rozmąconym jajku i obtaczam w suchym maku.  Kapelusze  i spody piekę 10 min w 180' C zaś nóżki 15 min w 180'C. Gorące i upieczone zdejmuję z foremek i odstawiam do wystygnięcia. Z mleka odlewam pół szklanki i rozprowadzam proszek budyniowy. Resztę

Ciasteczkowy Potwór
Karpatka po królewsku 230

jajku, dodać proszek do pieczenia, zmiksować krótko, tylko do połączenia składników. Ciasto podzielić na pół. Do każdej z form przełożyć ciasto, rozsmarowując łyżką maczaną w zimnej wodzie. Warto rozsmarować ciasto w ten sposób, aby brzegi były lekko wyższe. Formy wstawić do nagrzanego do 180 st. piekarnika z włączonym termoobiegiem, grzałka góra-dół, nie wolno otwierać piekarnika, podczas pieczenia!. Piec około(...)gęsty jak budyń. Krem przykryć folią spożywczą, tak aby dotykała powierzchni (dzięki temu nie będzie kożucha), odstawić do ostudzenia, następnie schować do lodówki. Śmietanę ubić na sztywno. Do masy budyniowej dodać połowę ubitej śmietany, wymieszać, następnie dodać resztę śmietany. Wymieszać przy użyciu miksera, bardzo krótko, tylko do połączenia składników. Krem odstawić do lodówki na czas przygotowywania bitej śmietany. Bita śmietana

moj przepis na
Najlepszy sernik gotowany z rodzynkami w czekoladzie i polewą z nutą kawy 128

chyba najszybsza wersja jednego z najpyszniejszych serników. Składniki należy wymieszać, zagotować, przelać do formy, schłodzić i już! I po co piekarnik? Ciasto wprost rozpływa się w ustach i przyznam, że je bardzo, ale to baaardzo lubię! Jest takie kremowe w smaku, a jednocześnie zwarte i idealne do krojenia. Swój sernik wzbogaciłam o rodzynki w czekoladzie i nutę aromatycznej kawy. Takie(...)wyłożenie spodu i wierzchu Opcjonalnie: wiórki kokosowe do posypania Masło/margarynę należy rozpuścić i pozostawić do lekkiego ostudzenia. Jajka utrzeć z cukrami, a następnie połączyć z proszkiem budyniowym i partiami z twarogiem. Jednolitą masę przełożyć do dużego garnka i nie przerywając mieszania - stopniowo dodać masło/margarynę. Całość podgrzewać (nadal mieszając) na małym płomieniu przez około 10 minut

Di gotuje
Sernik + film 112

posypania ciasta przepis W formie wyłożonej papierem do pieczenia układamy herbatniki, jeden obok drugiego. Twaróg trzykrotnie mielimy lub przeciskamy przez praskę. Do miski przekładamy oddzielone od białek żółtka, wsypujemy cukier kryształ i wszystko ucieramy na puszystą masę. Do masy partiami dodajemy zmielony twaróg i całość dokładnie miksujemy aż składniki się połączą. Następnie wlewamy olej, wsypujemy proszek budyniowy i wszystko łączymy

Smakowite Dania
Tarta z owocami 172

owocami z budyniową masę najbardziej smakowała mojemu mężowi Kompozycja owoców zależy jedynie od Was, ja użyłam kilku poziomek i truskawek, banana oraz brzoskwinię. Tarta z owocami jest idealnym deserem na letnie, upalne dnia, ponieważ nie jest bardzo słodka, ani masiasta Czas wykonania: 3 h (+ 1 h oczekiwania) Ilość porcji: 12 kawałków (forma o średnicy 27 cm) Składniki: Ciasto

KuchniaWeDwoje.pl
Delicja 164

ciasto jadły również dzieciaki) Wykonanie: Na mleku ugotować budynie wymieszane z mąka i cukrem waniliowym i wystudzić. Masło utrzeć z cukrem kryształem, dodając porcjami zimny budyń. Galaretki zrobić wg przepisu na opakowaniu, wystudzić i odstawić w chłodne miejsce do stężenia Kawę wymieszać z alkoholem. Na spód blachy ułożyć połowę biszkoptu czekoladowego, na to połowę masy budyniowej

Ciasteczkowy Potwór
Tort urodzinowy z czekoladkami. 169

Biszkopt x 3: 2 jajka 2 łyżki cukru 2 łyżki mąki tortowej 1 płaska łyżka mąki ziemniaczanej 1 płaska łyżka kakao 1 mała płaska łyżeczka proszku do pieczenia Krem budyniowy: 2 szklanki mleka 2 budynie waniliowe ( bez cukru i na pół litra mleka każdy ) pół szklanki cukru pudru 20 dag masła 82 % 2 łyżki mleka w proszku 2 łyżki kakao(...)wsypujemy cukier i ubijamy do całkowitego rozpuszczenia się cukru, następnie dodajemy żółtka i chwilę ubijamy. Na koniec wsypujemy obie mąki z proszkiem do pieczenia i kakao i delikatnie mieszamy. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy około 18 cm, wyłożonej papierem do pieczenia. Następnie biszkopt pieczemy około 15 - 20 minut w temperaturze 170 stopni. Upieczony studzimy. W ten sam sposób pieczemy

Izabelawkuchni
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 98

Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z

Kulinarne Przeboje
Biszkoptownik kolorowy 167

Piękne kolorowe i bardzo smaczne ciacho, sprawdzi się nie tylko od święta ;) U mnie posłużyło za torcik na moje urodzinki ;) Biszkopt rzucany: 5 jajek 3/4 szkl

Gotowanie...to proste !
Pani Walewska bez pieczenia. Pychotka bez pieczenia. 5919

Ekspresowa i prosta Pani Walewska (Pychotka) bez pieczenia. Składniki Herbatniki maślane ok. 250g Powidła śliwkowe ok. 280g Migdały w płatkach, 2 garście Bezy kilka sztuk z

Kulinarne Przeboje
CIASTO CYTRYNOWE - CYTRYNOWIEC NA MĄCE ORKISZOWEJ 287

skusiłam się na takie ciasto. I sama się sobie dziwię, gdyż nigdy nie przepadałam za ciastami z dodatkiem cytryny... I całe szczęście, że tak się stało ,bo to ciasto jest po prostu bajeczne. Delikatne, puszyste, orzeźwiające z delikatną nutką słodyczy. Bardzo warte polecenia, nie tylko wielbicielom cytryny ;-) Znalezione tutaj . Składniki na biszkopt: -6 dużych jajek (ja dałam(...)obydwu cytryn i ksylitolem. Można dać także skórkę startą z 1 cytryny-ja pominęłam. W gorącej wodzie cytrynowej rozpuścić, dokładnie mieszając galaretkę. Do drugiej szklanki wody dodać proszek budyniowy i dokładnie rozmieszać. Następnie rozpuszczony proszek budyniowy wlać do naczynia z galaretką i ugotować budyń(z wyglądu przypomina kisiel). Ostudzić. Do miękkiego masła stopniowo dodawać przestudzony budyń z galaretką i zmiksować

Smaczne Zdrowe
Sernik czekoladowy z malinami 176

Ostatnie cieplejsze chwile i ostatnia okazja, żeby dostać świeże maliny... Do tego urodziny dobrego znajomego, więc trzeba się było postarać :) Ciasto 750g zmielonego twarogu 2 jajka słoiczek Nutelli 230g szklanka cukru budyń czekoladowy (1 opakowanie) 180-200g ciasteczek Digestive w czekoladzie 2 łyżki masła kakao Na górę tabliczka gorzkiej czekolady opakowanie śmietanki 18% 100 g masła pół koszyczka malin(...)Teraz element strategiczny i budzący najwięcej możliwości zrujnowania porządku w kuchni, co ja oczywiście zrobiłam :D Należy zmiksować składniki sernikowe: twaróg, jajka, Nutella, cukier i proszek budyniowy powinny stworzyć gładką, jednolitą masę. Wylewamy na dobrze ugnieciony spód i wrzucamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni na 45 minut (czas orientacyjny, polecam sprawdzanie patyczkiem - przestajemy piec w momencie, gdy patyczek

sama złodycz
Seromakowiec z piernikami na kruchym spodzie 222

Pyszne i świąteczne ciasto z lekko przyrumienioną skórką i niespodzianką w serze- z piernikami! Ciasta tego typu najlepsze są z reguły dzień po. Składniki na masę serową 1 kg twarogu pełnotłustego (mielimy go 3 razy w maszynce do mięsa) 4 duże jaja (oddzielamy żółtko od białka) 120 g cukru pudru skórka otarta z dużej cytryny 4 krople aromatu waniliowego(...)grysiku (kaszy manny) 1 budyń śmietankowy 1 łyżka nierafinowanego  cukru trzcinowego Żółtka utrzeć na puch z cukrem i szczyptą soli, ciągle miksując dodać ser i połączyć. Dodać proszek budyniowy i miksując dodać kaszę manną i skórkę z cytryny.Wymieszać, odstawić. Z białek ubić pianę ,kiedy zacznie sztywnieć dodawać cukier i ciągle miksując ubijać aż będzie sztywna i lśniąca. Odłożyć

Z Kuchni Do Kuchni
Ciasto na zimno z jogurtów greckich, masą budyniową i galaretką z truskawkami 179

też kolację 😍 W związku z tym, że już w warzywniakach pojawiły się polskie truskawki (słodko-kwaśne) postanowiłam przygotować ciasto na zimno - trójkolorowe, nie za słodkie i nieco "odchudzone". Poniższe ciasto składa się z trzech warstw: czekoladowej - przygotowanej na bazie budyniu śmietankowego oraz gorzkiego kakao, białej - z jogurtów greckich i czerwonej - galaretki malinowej z połówkami świeżych truskawek.  Składniki na tortownicę(...)rozpuścić w 3 szklankach wrzącej wody. Pozostawić do schłodzenia. Następnie przygotować budyń: 2 szklanki mleka wlać do rondelka, dodać posiekane masło i zagotować. W pozostałej szklance mleka rozrobić proszki budyniowe, mąkę ziemniaczaną oraz gorzkie kakao. Do gotującego się mleka wlać rozrobione budynie i całość chwile gotować (cały czas mieszając!) . Masę zdjąć z ognia i pozostawić do lekkiego ostudzenia. Tortownicę wyłożyć

Ugotować