ciasto budyniowe - 5169 przepisów (strona:166/345)

Wiosna / Lato 2017: Placek truskawkowo-borówkowy 128

Białka wraz ze szczyptą soli ubij na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania dodaj cukier i cukier waniliowy. Na końcu dodaj proszek budyniowy oraz olej i całość delikatnie połącz. Po 20 minutach pieczenia blachę wyjmij z piekarnika. Na ciasto wyłóż przygotowaną pianę. Na niej rozłóż pozostałe owoce. Pozostałe ciasto kruche pokrusz w palcach i rozłóż na wierzchu ciasta. Blachę ponownie wstaw

blog.moje-pasje.info
Sernik królewski 436

masła  1 szklanka cukru 1 opakowanie cukru wanilinowego 1 łyżka proszku budyniowego waniliowego bez cukru szczypta soli *można także użyć z wiaderka, jednak najlepiej dobrej jakości, o zawartości tłuszczu min 10%,  wtedy można zmniejszyć ilość masła nawet do 100 g. Przygotowanie: Kruche ciasto: Zimne masło posiekać nożem z przesianą mąką, dodać resztę składników i szybko zagnieść ciasto. Ciasto(...)łyżce twarogu. Na koniec ucierania dodać proszek budyniowy. Białka ubić ze szczypta soli na sztywną pianę. Białka przełożyć do masy serowej i delikatnie połączyć. Okrągłą formę o średnicy  24 cm wysmarować masłem, dno wyłożyć papierem do pieczenia.  Na spód zetrzeć na tarce o dużych oczkach pierwszą połowę zamrożonego ciasta. Spód podpiec około 15 min. w temp

My sweet a life
FALE DUNAJU. BEZGLUTENOWE - OWSIANE. 170

Polewa: Połamaną czekoladę podgrzewamy z mlekiem do uzyskania jednolitej masy. Lekko studzimy i miksujemy z masłem i mascarpone. Polewamy budyniowy krem. Fale Dunaju to pewnego rodzaju powrót do przeszłości. Lata temu starsza kucharka zachwycała domowników aromatem i smakiem tego ciasta. Następnie nastała chwila "odpoczynku". Domowy przepis nam się zagubił i jakoś nie wpadał nam w ręce. Teraz wizyta w spiżarni

Wypisz Wymaluj
Ciasto "Pleśniak" na jogurcie greckim 446

wygniatamy spód formy. Odstawiamy na bok. 2. W misie miksera umieszczamy białka i cukier, miksujemy, a następnie dodajemy stopniowo jogurt grecki, proszek budyniowy i mąkę ziemniaczaną. Miksujemy do połączenia składników. 3. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni Celsjusza. Ciasto w formie smarujemy dżemem, na to wylewamy masę jogurtową. Całość posypujemy pokruszonym ciastem odłożonym wcześniej do zamrażarki. Pieczemy 45-50 minut, wyciągamy

My Culinary Art
3 Bit 540

Ciasto bez pieczenia, które najlepiej jest zrobić dzień wcześniej i schłodzić w lodówce przed podaniem. Składniki: 2 duże opakowania herbatników petit beurre (500 gram) 1 puszka masy kajmakowej (ja użyłam masę kukułka) 500 ml śmietany kremówki 30% 2 śmietan fixy 3 łyżki cukru pudru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki ziemniaczanej 2 szklanki mleka 3/4 szklanki cukru 1 cukier(...)herbatników, na to wykładamy masę kajmakową, na masie kajmakowej układamy drugą warstwę herbatników. Na herbatniki wykładamy masę budyniową i równo rozprowadzamy. Na masie budyniowej układamy kolejną warstwę herbatników,na herbatniki wykładamy bitą śmietanę. Na wierzch ciasta ścieramy czekoladę. Ciasto podajemy dobrze schłodzone. Smacznego

Kuchnia u Bietki
Ciasto Lodowiec 853

Ciasto bez pieczenia. Z pysznymi truskawkami w galaretce, masą śmietanową z mascarpone przełożoną warstwami biszkoptów. Oryginalny przepis zawiera masę budyniową, ja zrobiłam bitą śmietanę usztywnianą serkiem mascarpone, dodatkowo dałam żelatynę, aby masa była sztywniejsza. Ale żelatynę można pominąć.Dodałam też dużo, bardzo dużo truskawek, dzięki czemu ciasto było bardzo rześkie, owocowe i orzeźwiające. 2 paczki biszkoptów 0,5 l. śmietany

Wilczkowy Świat - nasze codzienne gotowanie
Ciasto jamajka 228

Ciasto JAMAJKA to połączenie ciemnego biszkoptu z galaretką i bananami przełożonymi kremem śmietanowym na bazie kremówki i serka mascarpone. Ciasto łatwe do przygotowania. Świetnie się kroi i ładnie prezentuje.  Składniki na blachę o wymiarach 20 x 30/35 cm: biszkopt 5 dużych jajek 1/3 szklanki cukru pudru (60 g) 4/5 szklanki mąki pszennej (100 g)  1 budyń czekoladowy(...)piana. Następnie dodawać po jednym żółtku. Miksować na mniejszych obrotach miksera. Na sam koniec dodać przesianą mąkę, proszek do pieczenia, kakao i proszek budyniowy. Całość delikatnie ze sobą połączyć. Formę do pieczenia wyłożyć papierem. Wylać ciasto. Piec w 180 ºC przez około 30 minut. Upieczone ciasto ostudzić.  Następnie przekroić na pół, aby uzyskać dwie części . Jedną część posmarować

Ugotować
Ciasto z kokosem i jabłkami 95

drugą włożyć do zamrażalnika na około 1/2 godziny. Białka ubić, stopniowo dodając cukier i ubijać, aż się rozpuści  (fot.2) . Wsypać proszek budyniowy i jeszcze chwilę ubijać. Dodać śmietanę, aromat waniliowy i wiórki kokosowe, dokładnie wymieszać. Na ciasto w blaszce wyłożyć masę jabłkową, następnie rozprowadzić równomiernie masę kokosową  (fot.3) , Całość posypać startym ciastem kakaowym (z zamrażalnika)  (fot.4) . Piec

Świat Ciasta
Snickers-niesnickers 112

koloru lub 2-3 łyżki żelatyny Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu 3/4 szklanki cukru 1 kostka masła Masa orzechowa: 20 dag orzechów włoskich 2 łyżki miodu 10 dag masła 2 łyżki cukru kryształu Wykonanie: Sypkie składniki mieszam w misce, dodaję jajka, miód i wiórki masła i zagniatam ciasto. Zawijam w folię i wstawiam do zamrażalnika(...)pierwszy upieczony placek. Drugim przykrywam i zaczynam szykować masę budyniową. Na mleku gotuję budyń, przykrywam wierzch folią i odstawiam aż całkowicie wystygnie. Masło ucieram z cukrem dodając porcjami zimny budyń. Gotową  masę wykładam na drugi placek i przykrywam trzecim plackiem z orzechami. Całe ciasto odstawiam na noc do lodówki

Ciasteczkowy Potwór
Kruche ciasto z masą budyniową rabarbarem i tuskawkami 162

słodkie i po prostu rozpływa się w ustach, zwłaszcza następnego 3 dnia, jak sie go doczeka :) Składniki na ciasto: 4 żółtka 300 g maki 150 g masła 3 łyżki kwaśnej gęstej śmietany 150 g cukru 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 2 budynie śmietankowe z cukrem  500 ml słodkiego mleka 3,2 % 2 łyżki masła Kruszonka(...)kruszonkę połączyć ze sobą, rozetrzeć dłońmi i równomiernie wysypać na ciasto. Wstawić do piekarnika z termoobiegiem nastawionego na 170 stopni i piec 50-55 minut. Pozostawić w piekarniku do ostygnięcia. Wyjąć z piekarnika i wstawić do lodówki pod przykryciem foli na minimum 12 godzin, aby masa budyniowa stężała

Gosia gotuje
Ciasto budyniowo – brzoskwiniowe 156

się mleka i gotować mieszając ok 3 minuty. Połowę budyniu wlać na herbatniki, następnie ułożyć odsączone brzoskwinie i zalać je reszta masy budyniowej. Na wierzchu przykryć herbatnikami. Wstawić do piekarnika i piec ok 35 minut. Wystudzone ciasto pokroić na kawałki i polać polewą czekoladową.  Można posypac dowolną posypką

Camilla w kuchni
Tort urodzinowy 137

mąki pszennej 1 łyżeczka proszku do pieczenia Spód biszkoptowy czekoladowy: 3 jajka 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej 2 łyżeczki mąki pszennej 1 łyżeczka kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 1 masło 1/2 litra mleka 1 opakowanie budyniu śmietankowego 3/4 szklanki cukru 1 galaretka pomarańczowa Masa śmietankowa: 1 śmietana 30% 1 opakowanie cukru waniliowego 2 łyżki cukru pudru 1 galaretka(...)pianę i dodaję porcjami zimny budyń. Galaretkę rozpuszcza w szklance gorącej wody i tężejącą dodaję do masy budyniowej. Połowę masy wykładam na jeden blat biszkoptowy, przykrywam drugim i wykładam resztę masy na wierzch i boki ciasta. Śmietanę kremówkę ubijam z cukrem waniliowym i cukrem pudrem na sztywno. Galaretkę rozpuszczam w szklance gorącej wody

Ciasteczkowy Potwór
Kremówki à la papieskie 446

czas mieszając, dolewać do mleka mąki wymieszane z żółtkami, cukrem pudrem i mlekiem. Podgrzewać do zgęstnienia masy. Powierzchnię masy budyniowej przykryć folią spożywczą, by na wierzchu nie zrobił się kożuch. Odstawić do ostygnięcia. Nagrzać piekarnik do 200 stopni C. Ciasto przekroić na dwie równe części. Każdą rozwałkować cienko na blacie posypanym mąką na prostokąty nieco większe niż dno formy(...)blatów, bo ciasto po upieczeniu nieco się skurczy. Ciasto nawinąć na wałek i przenieść do formy wyłożonej papierem. Podziurkować widelcem. Piec ok. 13 minut w piekarniku nagrzanym do 200 stopni C. Po upieczeniu odstawić oba blaty do ostygnięcia. Gdy budyń ostygnie, zmiksować masło. Miksować dalej, dodając na 3 porcje masę budyniową. Masę wyjąć na jeden z blatów, równo rozprowadzić. Przykryć

Weekendy w domu i ogrodzie
Cytrynowiec z ananasem 135

jeśli nie lubicie kokosa możecie zastąpić go np. płatkami migdałowymi). Przepis na to ciasto mam od mojej mamy. Cała nasza rodzina wprost za nim przepada :) Składniki: Biszkopt: 5 jajek (w temperaturze pokojowej) 1 szklanka cukru 2 szklanki mąki 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Masa budyniowa: 3 puszki ananasów (najlepiej już pokrojonych) 3 budynie waniliowe lub śmietankowe (bez cukru(...)wylewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia (można wyłożyć tylko samo dno). Ja piekłam ciasto w kwadratowej formie o wymiarach 26x26 cm. Biszkopt pieczemy przez ok. 30 minut (do suchego patyczka) w 180 stopniach. Po u pieczeniu i wystudzeniu biszkopt kroimy na pół (wzdłuż). Masa budyniowa: Ananasy odsączamy z syropu. Uzyskany syrop dopełniamy wodą, aby uzyskać w sumie

MyCookBook.pl
Familijna pychotka 153

ciasto to mój osobisty faworyt wśród warstwowych, przekładanych ciast. Polecane na ważne uroczystości rodzinne. Bardzo pyszne. Wilgotny czekoladowy biszkopt nasączony dodatkowo ponczem z nalewki z kremem budyniowym o smaku nutelli, cienka warstwa kwaśnego dżemu dla przełamania smaku   i warstwa puszystej bitej śmietanki posypana tartą gorzką czekoladą.  Wbrew pozorom mało skomplikowany wypiek, polecany także osobom które pieką ciasta tylko

Wanilia i Kardamon
sezamowiec 159

dodać miód, sezam i cukier. Mieszając gotować kilka minut. Ciepłą masę sezamową rozłożyć na dwóch blatach ciasta. Wszystkie trzy części ciasta upiec w 200*C przez około 10 minut aż się zarumienią. Wystudzić.  Z mleka, cukru i proszku budyniowego ugotować budyń i całkowicie wystudzić. Miękkie masło rozetrzeć a następnie ucierając dodawać po trochę budyniu. Gotową masę podzielić na połowę

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia

Proponowane wyszukiwania