ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:967/2705)

,,Ciasto marchewkowe z winogronem i borówką’’ 128

wilgotne ciasto marchewkowe. Orzeźwiające z delikatnym kremem, pyszne połączenie winogrona oraz borówki zanurzone w galaretce. Dzięki uprzejmości oraz zaufaniu zespołu Helio oraz Stovit otrzymałam przesyłkę pełną znakomitych produktów z których powstało pyszne ciasto z soczystymi owocami. Biszkopt: 2 szklanki mąki pszennej 1 szklanka cukru 3 duże marchewki 1 szklanka oleju 5 jajka 1 łyżeczka proszku do pieczenia starta skórka(...)płatków migdałowych Helio 30 dag winogronu 30 dag borówek 3 galaretki przezroczyste 3 szklanki wrzącej wody konfitura z moreli Stovit Polewa: 1 budyń waniliowy bez cukru 1 galaretka pomarańczowa 500ml soku marchewkowego Wykonanie: Ciasto marchewkowe: 2 marchewki należy zetrzeć na średnich oczkach, a 1 na dużych. Białka ubijamy z odrobiną soli na sztywno. Pod koniec ubijania dodajemy porcjami cukier

Podróż w kulinaria
Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym 223

Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym – Zapraszam na nowe, pyszne ciasto z marchewką i majonezem. Ciasto jest wilgotne, aromatyczne, kremowe, wszystkie smaki wspaniale się ze sobą łączą. Do tego ciasto wygląda apetycznie i jest proste w przygotowaniu. W przepisie wykorzystałam wysokiej jakości Majonez Kielecki, z naszej współpracy powstał ten wspaniały przepis. Przy kremie należy pamiętać, aby dać śmietanę(...)musimy używać żelatyny. Polecam! Zapraszam na FILM . Ciasto marchewkowe z majonezem i kremem krówkowym Składniki: Ciasto – składniki na ciasto powinny być w temperaturze pokojowej: 4 duże jajka – osobno żółtka i białka 220g cukru 200g Majonezu Kieleckiego 270g mąki pszennej (użyłam tortowej) 30g kakao bez cukru 1 i 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/3 łyżeczki sody 1 łyżeczka cynamonu

Mała Cukierenka
TORT RED VELVET 209

około 2 płaskich łyżeczek.  Tak przygotowane ciasto wylewam do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Wygładzam wierzch i wstawiam do rozgrzanego piekarnika. Piekę 50 minut do tzw. suchego patyczka (kiedy drewniany patyczek wbity w środek ciasta po wyjęciu pozostaje suchy, nie oblepiony surowym ciastem). Po upieczeniu studzę w uchylonym piekarniku, następnie dzielę na trzy biszkopty.  Schłodzoną śmietankę ubijam(...)łączę w gładki, jednolity krem. Schładzam go w lodówce przez około 1-2 godziny. Kiedy krem nieco stężeje w lodówce, przekładam nim ciasto. Dekoruję boki oraz wierzch, na którym układam gotowe, pokruszone lub w całości bezy, najlepiej w różnych kolorach.  SMACZNEGO

W kuchni Karmel-itki
Bułeczki z patelni nadziewane twarogiem kozim 198

placuszków, tworząc małe kule. Smażymy na rozgrzanej patelni bez dodatku tłuszczu, pod przykryciem około 3-4 minuty z każdej strony. Jeżeli nie masz za dobrej patelni możesz smażyć na papierze do pieczenia położonym na patelni. W ten sposób bułeczki nie będą do niej przywierały. Bułeczki są gotowe gdy tylko ciasto przestanie być surowe. Usmażone bułeczki przekładamy na talerz

Moja Micha
Ciasta na Boże Narodzenie 217

wypiek bez którego święta się nie obejdą! Wilgotny, pełen maku i bakali, otoczony puszystym ciastem drożdżowym z dużą ilością masła. Makowiec z bezą na kruchym spodzie to wspaniały wypiek, który nie tylko smakuje wyśmienicie, ale też wygląda doskonale na świątecznym stole. Piernik Piernik błyskawiczny to przepis, który robię tuż przed świętami, jest szybki i nie wymaga leżakowania. Ciasta przekładane(...)przepis który sprawdza się idealnie na każdą okazję, także świąteczną. Karpatka – w moim domu to był zawsze przepis niezbędny na każde święta i uwielbiany przez każdego. Bez pieczenia Tiramisu – może nie tradycyjne ale bardzo eleganckie i łatwe do zrobienia Kremówka na herbatnikach – to kolejna odsłona deseru, który znika ze stołu w mgnieniu oka. Herbatniki

Słodki Blog
Chleb na maślance – prosty przepis 145

Wykładamy ciasto do formy. Wierzch ciasta zwilżamy wodą, wyrównujemy ręka. Robimy kilka ukośnych nacięć nożem i posypujemy całość sezamem. Formę z ciastem przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 10-15 minut, aby ciasto jeszcze lekko podrosło. Na dno piekarnika wstawiamy foremkę z wodą (około 1,5 szklanki). Piekarnik nagrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Chleb pieczemy około

Słodkie okruszki
Kruche ciasto ze śliwkami pod bezą 122

  Składniki: 400 g mąki pszennej 200 g masła  4 jajka 240 g cukru pudru 2 łyżeczki proszku do pieczenia 1/2 opakowania cukru waniliowego

Qchnia po prostu
Najłatwiejsze ciasteczka 151

oprószyć mąką. Z ciasta formujemy kulę, wkładamy ją do miski i całość schładzamy przez 1 godzinę w lodówce. Piekarnik rozgrzewamy do 180 stopni (grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na grubość 3-5 mm na podsypanym mąką blacie lub na silikonowej macie. Wycinamy dowolne kształty. Ciasteczka układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i wkładamy

Słodkie okruszki
Drożdżowe paluchy pizzowe 119

odstawiamy na jakieś 10 minut. 2. Do misy robota dajemy resztę składników plus rozczyn. Wyrabiamy do powstania gładkiego, elastycznego ciasta. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 1 godzinę.  3. Po tym czasie blat lekko posypujemy mąką. Przekładamy ciasto, zagniatamy i dzielimy na dwie równe części. 4. Każdą musimy rozwałkować na duży prostokąt. Na jednej połowie musimy rozsmarować sos pomidorowy, posypać(...)plasterki oliwki i wszystko posypujemy startą mozzarellą.  5. Teraz część z nadzieniem przykrywamy częścią bez nadzienia. Lekko dociskamy i ostrym nożem kroimy paski (szerokość zależy od tego jakie chcemy). Tak samo robimy z drugą połową ciasta. 6. Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia. Paski zwijamy i układamy na blaszce w odstępach, bo trochę nam urosną. 7. Pieczemy

kruche babeczki
SERNIK KRÓWKOWY 113

mąki pszennej * 2 żółtka jaj * 100 g masła * 1 łyżka cukru pudru * 1 płaska łyżeczka proszku do pieczenia Wykonanie: Wszystkie składniki na kruche ciasto umieścić w misce. Dłonią zagnieść ciasto, powinno być gładkie i elastyczne. Formę wyłożyć papierem do pieczenia, ciasto wyłożyć równomiernie na spodzie blachy, w kilku miejscach nakłuć widelcem. Piekarnik nagrzać do 170'C, podpiec spód(...)ciasta) * 5 całych jaj * 100 g masła (masło rozpuścić, by było płynne) * 1 opakowanie (40 g) budyniu śmietankowego (najlepiej bez cukru) * pół szklanki cukru pudru Wykonanie: Wszystkie składniki na masę serową przełożyć do miski, wymieszać przy pomocy miksera, aby składniki się dobrze połączyły.  Na podpieczony kruchy spód wylać masę serową. Formę z ciastem wstawić do piekarnika i piec

Zrób to smacznie
Tarta z kremem i truskawkami 150

tego się zepsuć nie da, ale jednak można. Testuję ciasta kruche i tym razem spód wyszedł mi taki, że można nim okna rozbijać Dlatego w przepisie podaję wam składniki na spód wielokrotnie sprawdzony już wcześniej, żebyście nie musieli zębów łamać PS. tartę można zrobić również w wersji bez pieczenia. Wówczas zamiast kruchego spodu wystarczy zblendować herbatniki i połączyć(...)cukru pudru 1 żółtko Mąkę łączymy dokładnie z cukrem i dokładamy pokrojone zimne masło. Zagniatamy pomiędzy palcami, aż składniki się ze sobą połączą. Wówczas dodajemy żółtko i zagniatamy jednolite ciasto. Owijamy je w folię spożywczą i wkładamy na godzinę do lodówki. Po tym czasie wałkujemy ciasto, tak by średnica była większa od foremki. Tortownicę wykładamy papierem do pieczenia

Relaxtime
Ciasto Łaciatek czyli piernik z serem 186

budyniu waniliowego (proszek) Przygotowanie: Przygotowujemy ciasto: Spód formy na ciasto (u mnie kwadratowa 24×24, może być też duża tortownica) wykładamy papierem do pieczenia, boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy kaszą manną. Jajka ubijamy z cukrem na puszystą masę. Do masy jajecznej dodajemy mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i sodą. Lekko mieszamy. Następnie dodajemy dżem, olej, kakao(...)łyżki budyniu (proszek), powoli miksujemy do połączenia. Warstwę serową nakładamy na piernikową – łyżka po łyżce, tworząc łaty. Ciasto Łaciatek, czyli nasz piernik z serem wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy do tzw. suchego patyczka wbitego w ciasto. Czas pieczenia może być różny, u mnie 60-70 minut. Smacznego

Słodkie okruszki
CIASTO BUDYNIOWE ZE ŚLIWKAMI 332

koloru. Ciasto jest na tyle uniwersalne, że pasuje zarówno na co dzień, jak i od święta. Można wykonać go również w wersji bez owoców. Tak pyszne, że nigdy się nie nudzi! Składniki: 4 jajka 1/2 szklanki cukru 150 g miękkiego masła 1 szklanka mąki 1 op. budyniu śmietankowego (bez cukru) 1 łyżeczka proszku do pieczenia szczypta soli

Kuchnia MagdaLeny
Naleśnik bananowy bez mąki z kremem kokosowym 217

Znane i lubiane ciasto bananowe bez mąki w innej odsłonie :) Tym razem jako naleśnik zawinięty w rulonik z pysznym nadzieniem kokosowo-waniliowym. Całkowity czas przygotowania takiego śniadania to 10 minut, więc sprawdzi się również wtedy, gdy nie mamy za wiele czasu :)   Naleśnik: 1 banan 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia 1 jajko Wszystkie składniki dokładnie zmiksować. Ciasto wylać

Chocolate Muffin Blog

Proponowane wyszukiwania