Składniki: 1. Płat ciasta francuskiego 2. Salami 75 g 3. Ser żółty w plastrach 150 g 4. Papryka 1/3 5. kukurydza konserwowa 100 g 6. Musztarda Kielecka delikatesowa łyżeczka 7. Ketchup Kielecki pikantny łyżka 8. Zioła prowansalskie Przygotowanie: Płat ciasta francuskiego rozwinąć, posmarować łyżką Ketchupu Kieleckiego pikantnego oraz łyżeczką Musztardy Kieleckiej delikatesowej. Na cieście układamy plasterki sera i salami zostawiając(...)ziołami. Całość zwijamy w rulon zaczynając od krótszego boku. Ciasto kroimy nożem na roladki grubości ok 1,5 cm. Z podanej porcji wychodzi ok. 10-12 ślimaczków. Roladki układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia i pieczemy 20-25 minut do ładnego zarumienia w temperaturze 180 stopni. (pieczemy bez termoobiegu.) Smacznego! Zapraszam do oglądania filmu z przygotowań oraz
Kulinarne przygodyBez tej babki nie ma w naszym domu świąt Wielkiej Nocy. Z piętnaście lat z okładem ją piekę, a przepis dostałam od mojej teściowej. Babka nie wysycha i jest taka, no nie wiem jak określić...chyba zwarta i mięsista. Zdecydowanie dzisiaj nie powinnam nic pisać...ale Asia "Z kuchni w czekoladzie"jakieś parę dni pochwaliła się cytrynową babeczką(...)pieczenia, 1 cytryna, 1 kieliszek spirytusu (50 ml), Sposób przygotowania: W makutrze lub w robocie kuchennym utrzeć masło z cukrem na puch. Następnie, stale ucierając do masy dodawać po jednym żółtku. Dodać wiórki kokosowe, sok z cytryny i otartą skórkę. Stale ucierając wlać olej oraz spirytus. Do osobnego naczynia przesiać mąkę z proszkiem do pieczenia. Partiami dodawać
Nie tylko w kuchnipieczenie? A może uważacie, że nie macie umiejętności? To przepis dla Was. Ciasto robi się szybciutko. Jest puszyste, pachnące, wilgotne. Rewelacyjne w smaku. Mimo, że to piernik marchewkowy, marchewki w ogóle w środku nie czuć. Co tam, musiałam specjalnie wyszukiwać ją w cieście i pokazywać mojemu panu mężowi, bo nie był w stanie uwierzyć, jak pyszne ciasto może wyjść(...)środka. Możecie też zrobić polewę z mlecznej czekolady a nie gorzkiej. Kolejny plus, że ciasto naprawdę szybko się robi. W czasie kiedy mój mikser ubijał jajka z cukrem a potem mieszał pozostałe składniki, ja obrałam i starłam marchew. Cała produkcja piernika, bez pieczenia zajęła coś koło 7 minut. Jeśli najdzie Was na piernik tuż przed Świętami, to bardzo
Mieszam w Garnkudobra rada. Bezy do ciasta muszą być kruche, a nie ciągnące się w środku. Dżem powinien być lekko kwaśny, aby przełamał słodycz masy. Ciasto smakuje najbardziej na drugi dzień. Jeśli macie ochotę na inne moje ciasta to zapraszam tutaj Biszkopt 6 jajek 3/4 szklanki cukru 3/4 szklanki mąki pszennej 3 łyzki kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Białka oddzielić(...)ubić na sztywną pianę dodając pod koniec ubijania stopniowo cukier, a następnie żółtka. Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia i kakao. Delikatnie połączyć z pianą , mieszając łyżką. Foremkę o wymiarach 23x38 cm wyłożyć papierem, tylko dół blaszki. Wlać ciasto i piec w piekarniku nagrzanym do 180 stopni C około 25 minut do tzw suchego patyczka. Masa kajmakowa
O kuchni z uczuciemvotes) Babcine ciasto z rabarbarem Ciasto z rabarbarem w naszym domu to już niemal tradycyjne otwarcie wakacji. Nikt nie wyobraża sobie początku lata bez tego smakołyku, zapijanego szklanką zimnego kompotu z rabarbaru. Słodko kwaskowe, wilgotne, pachnące latem i wspomnieniami.. mniam Ciasto dodatkowo jest bardzo proste i szybkie w wykonaniu, zawsze się udaje i zawsze smakuje Czego chcieć więcej(...)blaszki wyłożonej papierem do pieczenia przełóż ciasto rozkładając je równą warstwą po całości. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Na wierzchu ułóż rabarbar i posyp całość cukrem. Powstanie słodka pyszna skorupka . Piecz w piekarniku nagrzanym do temp. około 180°C przez ok. 50-60 min (do suchego patyczka ) Po upieczeniu otwórz piekarnik i pozwól ciastu nieco ostygnąć bez wyciągania
Ogrodnik w podróżyszklanki, bo to prawdziwa rozpusta by była, a ciasto i tak jest słodkie. Trochę babkowate, keksowate, mokre i pachnące śmietaną. Idealnie smakuje bez żadnych dodatków do popołudniowej kawusi. Składniki: ? 4 jajka ? 1 szklanka cukru ? 1 cukier waniliowy ? 2 szklanki kwaśnej śmietany ? 4 szklanki mąki ? 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: ? Jajka, oba cukry i śmietanę zmiksować
To co kochamsię, że to się uda bez piekarnika. I tu miłe zaskoczenie bo wyszło. Autorka przepisu podała inną średnicę patelni. Ja miałam troszkę większą więc użyłam 25 cm. I czas pieczenia był dłuższy, może przez moc ognia, bałam się że będzie za mocny więc piekłam na bardzo maleńkim. Suma sumarum jak widać ciasto wyszło, więc trzeba kontrolować swoje ciasto
Ewa w kuchnirozpusta by była, a ciasto i tak jest słodkie. Trochę babkowate, keksowate, mokre i pachnące śmietaną. Idealnie smakuje bez żadnych dodatków do popołudniowej kawusi. Składniki: • 4 jajka • 1 szklanka cukru • 1 cukier waniliowy • 2 szklanki kwaśnej śmietany • 4 szklanki mąki • 4 płaskie łyżeczki proszku do pieczenia Wykonanie: • Jajka, oba cukry
To co kochaminków”) oraz kakao lub karobu. Batoników się nie piecze. Są słodkie, czekoladowo-orzechowe, po prostu pyszne i zdrowe. Na dodatek są bez glutenu więc świetne dla dzieci uczulonych na gluten. Polecam jako przekąskę dla naszych pociech, jak również dla nas samych. Składniki: (ok. 20 batoników) 300 g miękkich daktyli bez pestek 100 g orzechów laskowych 2-3 łyżki(...)Wyrobić. Gdyby ciasto było zbyt gęste można podlać wodą z moczenia daktyli. Na blacie ułożyć arkusz papieru do pieczenia. Wyłożyć ciasto. Uformować placek. Przykryć drugim arkuszem papieru do pieczenia i rozwałkować na grubość ok. 5 milimetrów. Powycinać prostokątne batoniki, owinąć w papier i wstawić do lodówki, aby lekko stwardniały. Czytaj więcej: Zdrowe batoniki czekoladowe bez cukru, bez
Moja Delicjababka, która pozwala wykorzystać białka, jakie czasem zostają nam po pieczeniu innych ciast :-) Moja dzisiejsza wersja jest z wykorzystaniem ostatnich śliwek, ale możecie śmiało użyć innych owoców, nawet takich z przetworów, albo nie używać ich wcale :-) Możecie też podzielić ciasto na dwie części i do jednej dodać 2 łyżki kakao - wtedy będziecie mieć fantastyczną babkę dwukolorową :-) Możecie je też(...)miksując. Na koniec dolewamy powoli olej i wodę; miksujemy. Przekładamy masę do foremki wyłożónej papierm do pieczenia, na wierzchu układamu śliwki lub inne owoce. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni i pieczemy ok. 1 godziny. Przed wyjęciem sprawdzamy patyczkiem czy ciasto na pewno się upiekło (czasem środek babki wymaga trochę więcej czasu na "dopieczenie" niż boki). Upieczoną babkę
Czary - gary w kuchniu017conych malin nie musisz ich wcze\u015bniej rozmra\u017ca\u0107","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2020\/06\/sernik-z-malinami-bez-cukru-bez-bialej-maki\/#wpzoom-rcb-direction-step-15897256046892138","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Piecz 45-50 minut w temperaturze 170 stopni","text":"Piecz 45-50 minut w temperaturze 170 stopni","url":"https:\/\/healthycreations.pl\/2020\/06\/sernik-z-malinami-bez-cukru-bez-bialej-maki\/#wpzoom-rcb-direction-step-15897256299912579","image":""},{"@type":"HowToStep","name":"Po upieczeniu zostaw(...)sera twarogowego bez cukru Jajko Pół banana 70 g jogurtu naturalnego Maliny (świeże lub mrożone) Wykonanie CIASTO Banana zblenduj z jajkami Dodaj obie mąki, sodę, szczyptę soli i sok z cytryny i wymieszaj MASA SEROWA Banana, ser, jogurt i jajko zblenduj i połącz na gładką masę Dno foremki wyłóż papierem do pieczenia Do formy wylej pierwszą masę
Healthycreations.plDzisiaj zapraszam na żytnie mini galette z frużeliną jabłkowo – gruszkową . To nic innego jak mini rustykalne tarty pieczone bez użycia formy. Proste, idealnie kruche, pyszne… I zawsze się udają! Niezależnie od pory roku to niezawodny deser. Latem warto podać je z gałką lodów waniliowych. Pycha! Do przygotowania tych słodkości użyłam gotowej frużeliny, czyli Apple & Pear(...)Jelly od Allnutrition. To pokrojone w kosteczkę jabłka i gruszki zanurzone w delikatnym żelu (konsystencja przypomina kisiel). Frużelina świetnie się trzyma i nic nie wypływa w trakcie pieczenia. Nie zawiera ani grama cukru, słodzona jest erytrytolem. Jest niskokaloryczna, a zawartość owoców to aż 80 % ! Sklep SFD oferuje szeroką gamę frużelin, warto zerknąć. Muszę przyznać, że Apple & Pear
Oryginalny smakznajdują się tutaj fani bananów? Zapewne, tak! Mam doskonałą propozycję na przygotowanie ciasta z bananami, ale również z mąką ciecierzycową, rodzynkami i płatkami migdałów. Składniki: 2 jaja 50 g erytrytolu 150 g bananów bez skóry 50 g mąki z ciecierzycy 1/4 łyżeczki proszku do pieczenia 20 g rodzynek + 10 g mąki z ciecierzycy 10 g płatków migdałów
Truskawkowa FiestaPierwszy w tym roku przepis ze świeżymi truskawkami, które jak wiecie są moimi ulubionymi owocami!!! Postanowiłam, że udoskonalę swoje umiejętności w pieczeniu serników i stąd
Ania i Marcin gotująpysznie smakuje, jednym słowem - warto się skusić! Składniki: Ciasto: 6 jaj 1 szklanka mąki tortowej 3 łyżki mąki ziemniaczanej 1 szklanka cukru 1/4 szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia pół szklanki suchego maku pół szklanki wiórek kokosowych 2 łyżki kakao Masa: 3/4 l mleka 2 torebki budyniu śmietankowego bez cukru lub waniliowego po 1 łyżce mąki zwykłej(...)dodając przesianą mąkę połączoną z proszkiem, ostrożnie przemieszać, dolać olej, wymieszać. Ciasto podzielić na 3 równe części - do jednej dodać kakao, do drugiej dodać wiórki , do trzeciej mak. Ciasto nakładać na wyścieloną papierem blachę, łyżką na przemian, by powstały łaty, do wyczerpania ciasta, można dokładać na już ułożone. Piec w 180 st. C około 30 minut. Ugotować masę budyniową, którą
kgwjanczewo