ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:862/2671)

Delikatnie cytrynowy sernik 114

Delikatnie cytrynowy sernik Dziś zapraszam Was na pyszny delikatnie cytrynowy sernik. Nie wiem jak Wy, ale ja po prostu uwielbiam serniki. Moja rodzina również. Bez tego ciasta nie tylko nie wyobrażam sobie świąt wielkanocnych czy też Bożego Narodzenia, ale wielu spotkań, przyjęć i weekendów przy kawie czy herbacie. Pyszny rozpływający się sernik z cytrynowym akcentem możecie przygotować dosłownie(...)masy serowej dodajemy ubite białka i ostrożnie mieszamy składniki łyżką. Masę wykładamy do wyłożonej papierem do pieczenia tortownicy (starczy wyłożyć tylko spód). Blaszkę z sernikiem wkładamy do nagrzanego piekarnika na środkowy poziom. Pieczemy około 60 minut. Wierzch będzie zarumieniony, a ciasto będzie odchodzić lekko od boków tortownicy. Po upieczeniu najlepiej zostawić nasz sernik w uchylonym piekarniku do wystudzenia przez

Słodkie okruszki
Tarta z morelami z kremem budyniowym na mleku nerkowcowym, puder różany i płatkami nagietków 177

Czas przygotowania: 100 minut Składniki: Ciasto kruche: 250 g mąki pszennej, 120 g zimnego masła, 4 łyżki cukru pudru, 1 jajko, 1 łyżeczka proszku do pieczenia, 2 łyżka zimnej maślanki lub wody, szczypta soli. Krem budyniowym: 200 ml mleka z nerkowców , 100 g masła, 2 zółtka 2 budynie śmietankowe bez cukru, 5 łyżek brązowego cukru(...)mrożonych), 100 ml casissa , 3 łyżki owoców czarnej porzeczki, które pozostały po przygotowaniu cassisa (opcjonalnie), cukier do smaku.  Ceramika Żaneta Jędral  Pracownia autorska Przygotowanie: Ciasto Mąkę przesiać z proszkiem do pieczenia, cukrem i solą, dodać zmrożone masło starte na tarce, rozetrzeć palcami, dodać jajko i maślankę, szybko zagnieść ciasto. Ciasto rozwałkować (na stolnicy podsypanej mąką

SzczyptaSmaQ
Ciasto na pizzę 83

rękoma wyrób elastyczne ciasto odchodzące od dłoni. Wyrobione ciasto odstaw w ciepłe miejsce na godzinę, niech wyrośnie. Najczęściej robię tak, że podgrzewam piekarnik (grzanie góra plus dół bez termoobiegu) do temp. max 30 st. C. Piekarnik wyłączam i wstawiam miskę z ciastem. Przykrywam ją bawełnianą ściereczką lub ręcznikiem papierowym. Porady. Jeśli chcesz, by Twoje ciasto na pizzę było ziołowe(...)uaktywnią się podczas pieczenia pizzy. Do ciasta na pizzę możesz dodać trochę zblendowanego świeżego szpinaku, a ciasto będzie w ciekawym zielonym kolorze. Po tym czasie ciasto lekko podsyp mąką, krótko wyrób, podziel na dwie równe części. Posmaruj sosem, nałóż ulubione dodatki i piecz 20 minut w temp. 200 st. C grzaniem góra plus dół (bez termoobiegu). Pizzę piękę

Zasmakuj Kuchni
Muffinki kokosowe z rodzynkami 157

temp. pokojowej. Piekarnik nagrzewam do temp. 180 C, grzanie góra plus dół, bez termoobiegu. Wszystkie składniki mieszam rózgą w misce do połączenia, na końcu dodaję wiórki i rodzynki, mieszam łyżką. Formę na muffilny wykładam papierowymi papilotkami, napełniam ciastem do 2/3 wysokości. Piekę ok. 20 minut na środkowej półce piekarnika. SMACZNEGO

Zasmakuj Kuchni
Pleśniak z powidłami i śliwkami wędzonymi z korzenną nutą 318

przy kolacji wigilijnej. Pleśniak z powidłami i śliwkami wędzonymi z korzenną nutą Składniki: Ciasto: 3 szklanki mąki krupczatki 200 g masła 3/4 szklanki drobnego cukru 1 cukier waniliowy 1 łyżeczka ekstraktu z wanilii lub ½ laski wanilii 2   łyżeczki proszku do pieczenia 6 żółtek Beza: 6 białek szczypta soli ½ szklanki cukru pudru Do przełożenia: słoik powideł śliwkowych około

Mania Gotowania
Ciabatta czyli biały włoski chleb 207

góry nogami" na papier do pieczenia. Zsuwamy razem z papierem na rozgrzany kamień. Obniżamy temperaturę do 230 stopni i pieczemy z parą 8 minut, a następnie bez pary jeszcze 20 minut. Pozostawiamy w wyłączonym piekarniku na 10-15 minut. Smacznego! Uwagi: Miałam sporo kłopotu z wrobieniem reszty wody do ciasta. Tak naprawdę nie jestem pewna czy udało się

Stare Gary
Kruche rogaliki na cieście z piwem. 56

wyrabiamy do uzyskania jednolitej konsystencji. Ja wyrabiałem ręcznie, ale można też użyć robota. Ciasto dzielimy na dwie części, zawijamy w folię i wkładamy do lodówki na godzinę . Następnie wyjmujemy jeden kawałek ciasta rozwałkowujemy na stolnicy podsypując w razie potrzeby mąką na grubość około 3 mm. Ciasto kroimy na trójkąty. Na każdy trójkąt nakładamy nadzienie, może to być twarda marmolada, powidło(...)papierem do pieczenia. Możemy układać dość ciasno, bo rogaliki nie wyrastają podczas pieczenia wiele. Przed pieczeniem możemy je pomalować roztrzepanym jajkiem, ale nie jest to konieczne. Pieczemy w 180 C przez około 25 minut. Wystudzone rogaliki możemy oprószyć cukrem pudrem, ale i bez niego są smaczne. Rogaliki te są kruche, przypominają rogaliki z ciasta półfrancuskiego

Przepisy i porady kulinarne
Inspiracje pięknym porankiem, czyli sernik z rosą 123

ostatniej chwili na to, co dla nich najlepsze. Bez względu na Wasz styl działania i gotowania mamy dla Was ciasto, które spełni Wasze oczekiwania. To sernik z rosą, którego każdy kęs to pyszność sama w sobie. Takie bardzo wytworne ciasto Sernik z rosą to jedno z tych ciast, które przywołuje klasykę wyrobów cukierniczych w wytwornym stylu. Jego przygotowanie(...)dodajemy pozostałe składniki, ponownie siekamy nożem, po czym zagniatamy ciasto rękoma. Otrzymane ciasto owijamy folią spożywczą i chłodzimy w lodówce przez 30 minut (jeśli nam się spieszy, etap chłodzenia ciasta pomijamy). Formę o wymiarach 23 cm x 33 cm (lub nieco mniejszą – wówczas ciasto wyjdzie wyższe), wykładamy papierem do pieczenia. Schłodzone ciasto rozwałkowujemy na prostokąt odpowiadający wymiarom naszej formy

KulinarneImpresje.pl
Menu na tydzień: The best of Niedzielny Kucharz 105

trzeba dodawać drożdży i martwić się, czy ciasto wyrośnie. Nie musisz umieć gotować. I tak wyjdzie! Kaczka nadziewana jabłkami Jak dobrze upiec kaczkę, tak żeby mięso było kruche, aromatyczne, mocno wypieczone i z chrupiącą skórką, ale jednocześnie soczyste (za to bez zbędnego tłuszczu) i przesycone aromatem pieczonych jabłek? Mamy patent na pieczenie kaczki, dzięki któremu będziecie mieli święto(...)chlebkach też własnego wyrobu. To super danie na lunch do pracy. Calzone Calzone to nic innego jak zawijana pizza i tak jak w przypadku pizzy kluczem do sukcesu jest ciasto. Nadzienie to już kwestia gustu, a w naszym przypadku również tego, co zostało w lodówce. Artykuł Menu na tydzień: The best of Niedzielny Kucharz pochodzi z serwisu Niedzielny kucharz

Niedzielny kucharz
jabłecznik ucierany 715

Ciasto olejowe przełożone musem jabłkowym i razem z jabłkami pieczone. Pyszne i proste w przygotowaniu. Nie wymaga wielkich zdolności ani czasu, każdy bez problemu sobie z nim poradzi. U nas zniknęło błyskawicznie. składniki: 5 dużych jajek   3/4 szklanki cukru   cukier waniliowy 1/2 szklanki oleju 5 łyżek mleka 250 g mąki pszennej tortowej 1 łyżeczka proszku do pieczenia(...)jajka ucieram z cukrem i cukrem waniliowym na białą, puszystą masę. Dodaję olej, mleko i jeszcze chwilę ucieram. Stopniowo dodaję mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i mieszam delikatnie do połączenia składników. Połowę ciasta wylewam na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia (21 x 26 cm). Wstawiam do gorącego piekarnika. Piekę 15 minut w 180 stopniach. Na podpieczone ciasto

babka w formie
Bahamy - Rolada z guawą w sosie rumowym (Guava Duff) 139

Bardzo prosty przepis na ciasto z karaibską nutą. Składniki: Ciasto: - 4 szklanki mąki - 3 łyżeczki proszku do pieczenia - 1 jajko - 3/4 szklanki mleka - 50g masła + 10 g do wysmarowania naczynia - odrobina oleju - puszka guawy (najlepiej bez pestek) - szklanka cukru - pół szklanki wody - 3 łyżki cynamonu Sos: - 5 łyżek masła - 5 łyżek cukru - 2 łyżki rumu Przygotowanie(...)około 10-15 minutach możemy zdjąć i odstawić na bok. 2) Do miski przesiewamy mąkę. Masło rozpuszczamy w małym naczynku. Dodajemy proszek do pieczenia, jajko, mleko i mąkę. Mieszamy. Gdy masło ostygnie, wlewamy je do ciasta. Mieszamy wszystko razem i chwilę ugniatamy. Następnie rozwałkowujemy ciasto. Chcemy uzyskać (mniej więcej) prostokąt, który będziemy w stanie zwinąć, aby powstała rolada

Roślinożerni urlopowicze
Truskawkowa pianka z kokosem 174

szklanki cukru 100 g masła 1 jajo Z podanych składników zagniatamy kruche ciasto i chłodzimy w lodówce przez co najmniej godzinę. Po tym czasie wyjmujemy rozwałkowujemy na wielkość blaszki do pieczenia (23x33 cm) i zapiekamy w 180 st. C na złoty kolor (ok 10-15 minut) Beza kokosowa: 4 białka 1 szkl. cukru 20 dkg wiórek kokosowych(...)łyżki masy mieszamy z żelatyną, a następnie tą mieszankę przelewamy do reszty masy i mieszamy. Złożenie ciasta - w blaszce układamy ostudzony kruchy spód, cienką warstwę masy truskawkowej (taka dosłownie 2-3 mm żeby tylko połączyła spód z kolejną warstwą), na masę kokosową bezę, a na nią resztę masy truskawkowej, wyrównujemy i przykrywamy warstwą herbatników. Gotowe ciasto odstawiamy do lodówki

Cynamonowe szczęście
Warkocz drożdżowy z Nutellą 218

laskowymi- puszyste, mięciutkie, pięknie pachnące czekoladą. Samo wykonanie warkocza jest bardzo proste: posmarowane Nutellą ciasto (z dodatkiem orzechów lub bez) należy zwinąć w rulon, przeciąć na pół i powstałe dwa kawałki przepleść ze sobą na zmianę, najlepiej cięciem do góry, wtedy podczas pieczenia utworzą się ładne warstwy, a w przekroju bardzo ciekawe wzorki. Na poprawę humoru jak również(...)poskubania pod kocem i z kubkiem ciepłego mleka- znakomity wypiek! :) I ten zapach rozchodzący się po całym domu... mmm, obłęd! :) Receptura zaczerpnięta z bloga  I Love Bake . Ciasto: * mąka pszenna- 400 g * drożdże świeże- 25 g* * olej- 130 ml * masło- 20 g * jajko- 1 szt. * cukier trzcinowy- 3 łyżki * cukier waniliowy- 1 łyżka * sól- szczypta Dodatkowo: * Nutella- 3 czubate

Kraina Miodem Płynąca
Orkiszowa tarta śliwkowo-bananowa 46

łyżeczki szczypty proszku do pieczenia Nadzienie 150 g śliwek bez pestek 100 g banana bez skórki 20 g erytrytolu odrobina wody Sposób przygotowania: Tarta Do miski wsypać mąkę, proszek do pieczenia, dodać olej kokosowy oraz jajo. Całość dokładnie zagnieść odstawić do lodówki na 15-20 minut. Po upływie czasu ciasto wyłożyć do formy. Nadzienie Do garnka

Truskawkowa Fiesta

Proponowane wyszukiwania