ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:730/2705)

chleb z serwatką na pokrzywie 160

przekładamy ze stolnicy do piekarnika, najlepiej to zrobić  za pomocą specjalnej blachy do pizzy, albo dwiema szerokimi łopatkami do ciast.  W piekarniku nagrzanym do 200 stopni pieczemy bochenek przez 40-45 minut, przy pieczeniu chleba bez foremki dobrze jest na blachę piekarnika ułożyć płaską kamienną płytę i na niej umieścić bochenek, dzięki temu mamy pewność

Miód i pieprz
Mini pizze z pesto i pomidorami 154

mały rand dookoła pizzy i kładziemy je na papierze do pieczenia. Smarujemy pizze pesto. Pomidorki kroimy w plasterki i układamy na pesto. Posypujemy startym serem i pieczemy. Piekarnik nagrzewamy do 200’C i pieczemy z termoobiegiem 15-20 minut, aż ciasto będzie miało złoto-brązowy kolor, bez termoobiegu zwiększamy temperaturę do 225’C. Gotowe. ….Smacznego

KasiaiKrzysiu.pl
Focaccia z suszonymi pomidorami 197

pomidory.  Odstawić do ponownego wyrośnięcia na kolejną godzinę.   Nagrzać piekarnik do temperatury 220 stopni, program góra/dół, bez termoobiegu.  Ciasto posypać solą morską lub himalajską, kolejno wstawić do nagrzanego piekarnika i piec przez 15-20 minut na złoty kolor.  Uwaga! Aby pomidory się nie przypaliły, należy ciasto przykryć folią, w przypadku gdy dodajemy

Garniec Magalie
Kuchnia Lidla: Puszysty placek borówkowy 1073

tych części owijamy w spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 1,5-2 godziny. Po 1,5-2 godzinach wykładamy blaszkę papierem do pieczenia i ścieramy na nią, na tarce o dużych oczkach, zamrożone 3/4 ciasta. Delikatnie ubijamy wszystko na dnie formy. Następnie przygotowujemy piankę: ubijamy na sztywno białka dosypując do nich w trakcie ubijania po trochu cukru. Dalej(...)limonki.Przestajemy miksować i dodajemy masło, mieszając je delikatnie z masą za pomocą trzepaczki. Masę wylewamy na ciasto, dodajemy borówki i na wierzch ścieramy pozostałą 1/4 część zamrożonego ciasta. Pieczemy ok 50-60 minut w temperaturze 180 stopni (z termoobiegiem) lub 190 (bez termoobiegu). Podajemy posypane cukrem pudrem. Smacznego

Ewa Kuchennie - Kuchnia to serce domu!
Focaccia z suszonymi pomidorami 250

pieczenia i układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. Smarujemy oliwą i odstawiamy do wyrośnięcia w ciepłym miejscu na 40 minut. Po tym czasie kciukiem robimy w cieście dziurki, posypujemy grubą solą morska i rozmarynem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do 200, bez termoobiegu stopni przez około 20 minut, aż się ładnie przyrumieni

Kulinarne przygody Gatity
Czy to jeszcze sezon na jabłka...? 192

które uwielbiam. Z budyniem cynamonowym, a takiego jeszcze nie jadłam. Wszystko zamknięte w dwukolorowym cieście, z którym nawet ja dałam sobie radę bez problemu. C. stwierdził, że to ciasto jest zupełnie inne od tych, które zazwyczaj piekę. Na ciepło pochłonął dwa spore kawałki, i to tylko dlatego, że więcej nie pozwoliłam. Spróbujcie, u Was też zniknie błyskawicznie. Jabłecznik(...)budyniem cynamonowym Składniki: (na formę 24x24 cm) 4 jajka 270 g mąki pszennej 180 g masła 150 g cukru 2 łyżeczki cukru waniliowego 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki kakao 2 łyżki mleka nadzienie: 3 jabłka sok z 1/2 cytryny budyń: 2 opakowania budyniu waniliowego (każdy na 500 ml mleka) 700 ml mleka 25 g cukru 1 łyżeczka

Pożeraczka, czyli raz adobrze
21 przepisów na kolację, na ciepło! 23428

pomidorami  Pełnoziarnisty ryż z cukinią, czosnkiem i cebulą w natce pietruszki Pieczona kiełbasa z warzywami w oliwie z rozmarynem Pieczona dynia z cukinią w ziołach z kaszą jęczmienną Rozgrzewającą zapiekanka bez mięsa Tarta z ciasta francuskiego z cukinią  Tarta z ciasta francuskiego z cukinią i czerwoną cebulą  Tarta z cukinią, brokułami i sezamem Warzywa śródziemnomorskie

Moja smaczna kuchnia
Spóźniony tort urodzinowy i post, który zaginął 178

Mąki i kakao przesiać, partiami dodawać do ciasta, miksując na najniższych obrotach miksera. Dno formy wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać do niej ciasto, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 40-45 minut. Ostudzić w uchylonym piekarniku. Przygotować bezę: Białka ubić, pod koniec partiami dodając cukier. Gdy masa będzie sztywna i lśniąca, dodać ocet, ekstrakt i mąkę. Połączyć(...)tortownicy wyłożyć papierem do pieczenia, brzegi posmarować masłem. Wyłożyć bezę do formy, wyrównać wierzch. Piec w 160 st. C. przez 10 minut. Następnie zmniejszyć temperaturę do 110 st. C. i piec jeszcze 30-40 minut. Ostudzić w piekarniku. Przygotować krem kawowy: Żelatynę namoczyć w zimnej wodzie. Kawę podgrzać, dodać odciśniętą żelatynę, wymieszać do jej rozpuszczenia. Przestudzić. Mascarpone zmiksować

Pożeraczka, czyli raz adobrze
Bananowy sernik z bezą 219

łyżeczka startej skórki cytrynowej 3 duże banany (dojrzałe) Beza: 2 białka 1/2 szklanki cukru 2 łyżki soku z cytryny 1 szczypta soli   Przygotować ciasto na spód. Wszystkie składniki zagnieść, owinąć w folię spożywczą i włożyć do zamrażalnika na 15 minut.   Schłodzonym ciastem wyłożyć dno tortownicy (wysłanej papierem do pieczenia). Spód ponakłuwać widelcem i podpiec 10 minut(...)podpieczony spód i piec 60-70 minut w 150 stopniach. Po 20 minutach pieczenia na serniku rozsmarować bezę. Białka ubić na sztywno (z szczyptą soli). Miksując stopniowo dodawać cukier a na końcu sok z cytryny. (Piana powinna być sztywna, lśniąca i nieco miękka.) Upieczone ciasto potrzymać około 15 minut w 110 stopniach i wyjąć z piekarnika dopiero po ostudzeniu

Di gotuje
Zebra budyniowo - krówkowa 201

Zebra budyniowo - krówkowa Składniki : Ciasto jajka - 5 szt olej - 1 szkl woda gazowana - 1 szkl kakao - 2 łyżki mąka 2,5 szkl proszek do pieczenia - 1,5 łyżeczki Masa budyniowa : 4- szkl mleka  1 budyń waniliowy bez cukru 1 jajko całe 1/2 szklanki cukru 1 cukier wanilinowy 1 szklanka mąki pszennej 1 łyżka mąki ziemniaczanej(...)masła Dodatkowo : masa krówkowa - 1 puszka polewa czekoladowa Przygotowanie : Ciasto : Wybić jajka do miski, dodać cukier, utrzeć do białości. Następnie dodawać stopniowo mąkie, olej i wodę, wymieszać łyżką. Na samym końcu dodać proszek do pieczenia, dokładnie wymieszać. Podzielić ciasto na połowę, do jednej części dodać kakao, ostrożnie wymieszać łyżką. Formę o boku 23 cm, wysmarować tłuszczem, wysypać bułką tartą

Kuchnia Danusi
Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 467

ciasta wyjąć z zamrażalnika. Drugi kawałek ciasta pozostawić dalej w zamrażalniku. Blachę posmarować delikatnie olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowaną blachę wylepić wyjętą  z zamrażalnika większą częścią ciasta. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste. Upieczone ciasto wystudzić(...)wystudzone ciasto. Pokrojony rabarbar odsączyć z nadmiaru soku. Wyłożyć na piankę. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażalnika. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (twz. grube wiórki).  Wiórkami ciasta posypać rabarbar. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do  180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 45 minut.  Ciasto kroić po całkowitym wystudzeniu. Upieczone, wystudzone ciasto można oprószyć

Gospodyni Miejska
Ciasto Trzy Smaki 67

upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej. Zmniejszyłam też ilość cukru, chociaż i tak wyszło słodkie. Jest trochę pracochłonne, bo to trzy różne ciasta, ale efekt smakowy wynagradza poniesiony trud. Składniki: Ciasto makowe ? 1/2 puszki masy makowej – 450 g ? 5 jajek ? 1/2 szklanki cukru pudru ? 2 łyżki mąki ziemniaczanej ? 1 łyżeczka proszku do pieczenia

To co kocham
Ciasto Trzy Smaki 175

orzechowe w jednym. Mama zawsze piekła je na każde święta czy imprezy rodzinne. Ciasto trzy w jednym, które długo nie miało nazwy, więc nazywaliśmy je trójkolorowym mazurkiem, chociaż z klasycznym mazurkiem nie miało nic współnego. Odgrzebałam stary przepis i upiekłam ciasto, które jest bezglutenowe, bez dodatku mąki pszennej. Zmniejszyłam też ilość cukru, chociaż(...)wyszło słodkie. Jest trochę pracochłonne, bo to trzy różne ciasta, ale efekt smakowy wynagradza poniesiony trud. Składniki: Ciasto makowe • 1/2 puszki masy makowej – 450 g • 5 jajek • 1/2 szklanki cukru pudru • 2 łyżki mąki ziemniaczanej • 1 łyżeczka proszku do pieczenia • 1 łyżka kakao Ciasto serowe • 500 g białego sera mielonego • 5 jajek • 125 g masła

To co kocham
Tort czekoladowo-makowy 195

Mąkę przesiać razem z proszkiem do pieczenia, .Do przestudzonej polewy dodawać żółtka i przesiana mąkę wraz z proszkiem .Wszystko dokładnie połączyć -wymieszać łyżką.ja to robię na wolnych obrotach mikserem. Ciasto przelewamy do formy wysmarowanej masłem i pieczemy około 45-50 minut w temp. 170-180 C .           Ciasto makowe(...)kokosowe.Wszystko delikatnie mieszamy ł y ż k ą . Blach ę z piekarnika wy ś cielamy papierem do pieczenia i wylewamy na nią powsta łą masę na ciasto. Wstawiamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy   w temp. 170 C oko ł o 16-20 minut - do suchego patyczka. Upieczone ciasto studzimy

w mojej kuchni

Proponowane wyszukiwania