ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:670/2705)

Łaciate ciasto z krówką i cynamonem 135

Łaciate ciasto z krówką i cynamonem Lubicie szybkie ciasta? Dziś polewam Wam jedno z nich. Pyszne łaciate ciasto z krówką i cynamonem. Proste w przygotowaniu, idealne na każdą okazję. Takie ciasto sprawdzi się do popołudniowej kawy lub herbaty, jak również na świąteczny stół. A do ciasta polecam też pyszne produkty ze sklepu  Polski Spichlerz Znajdziecie tam nie tylko doskonałe(...)teraz czas na wspomniane ciasto. Jeśli lubicie szybkie, słodkie wypieki to łaciate ciasto z krówką i cynamonem będzie dla was idealne Spróbujcie. Składniki: (forma 18×28 lub 23×23 i podobne, ciasto na małą blaszkę) 1,5 szklanki mąki pszennej 4 wiejskie jajka niepełna szklanka cukru pół szklanki oleju 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 płaska łyżka naturalnego kakao

Słodkie okruszki
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 86

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek(...)zblendować na gładką masę, dodać suche składniki. Wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-45 min w 175 st. grzałka góra dół, lub w 160 st z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia (ostatnie 15-20 min) ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja – n iewegańska, z cukrem i glutenem: Raffaello

moj przepis na
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 84

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek(...)zblendować na gładką masę, dodać suche składniki. Wymieszać. Przelać do formy, wyrównać. Piec 30-45 min w 175 st. grzałka góra dół, lub w 160 st z termoobiegiem. Pod koniec pieczenia (ostatnie 15-20 min) ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja – n iewegańska, z cukrem i glutenem: Raffaello

moj przepis na
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 130

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek(...)termoobiegiem. Pod koniec pieczenia (ostatnie 15-20 min) ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja – n iewegańska, z cukrem i glutenem: Raffaello – korpus 100 g białej czekolady – prześcieradło 10 g gorzkiej czekolady – oczy Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć Raffaello. Białą czekoladę roztopić

moj przepis na
Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) 195

mojprzepisna.pl | Brownie z fasoli (wegańskie, bez cukru, bez glutenu) Ciasto przygotowałam z okazji konkursu cukierniczego organizowanego przez grupę na Facebook „Proste i pyszne ciasta na codzień i od święta”. Rozstrzygnięcie konkursu 3 listopada, więc trzymajcie kciuki. Pomysł na ciasto znalazłam na blogu ervegan. Ciasto, mimo że wegańskie, do złudzenia przypomina zwykłe brownie. Bardzo mi smakuje, dodatek(...)termoobiegiem. Pod koniec pieczenia (ostatnie 15-20 min) ciasto od góry przykryć folią, aby się nie przypiekło. Gotowe ciasto wyjąć z piekarnika, ostudzić. Dekoracja – n iewegańska, z cukrem i glutenem: Raffaello – korpus 100 g białej czekolady – prześcieradło 10 g gorzkiej czekolady – oczy Ostudzone ciasto pokroić na kwadraty. Na każdy kwadrat położyć Raffaello. Białą czekoladę roztopić

moj przepis na
Gofry z masła orzechowego 62

jajka, 30g ksylitolu, łyżka jogurtu greckiego, 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia (wersja bez glutenu dla osób z celiakią), olej rzepakowy do posmarowania gofrownicy, ulubione dodatki. 1. Wszystkie składniki na ciasto wymieszaj. 2. Gofrownicę posmaruj olejem. 3. Wykładaj łyżką porcje ciasta na gofrownicę i piecz chwilę dłużej niż klasyczne gofry (dokładny czas musisz sama "wyczuć"). 4. Gotowe gofry podawaj

Z notatnika dietetyka
Cynamonowe bułeczki 187

lekko spłaszczaj i przekładaj do foremek na muffinki wysmarowanych masłem (w ten sposób łatwiej zachowasz ich formę, ale te pieczone bez foremek również ładnie zachowują formę). Piecz około 20–25 minut w temperaturze 190°C. Jeśli lubisz, gdy ciasto się błyszczy, tuż przed włożeniem do piekarnika posmaruj bułeczki rozbełtanym jajkiem. Ja dodatkowo posypałam cukrem.   function load(url, callback

dom-agi.pl
Brownie bananowe 62

Intensywnie czekoladowe, ciężkie, nieco gliniaste ciasto, które jest trochę zdrowszym odpowiednikiem tradycyjnego czekoladowego brownie. Sprawdza się w tej roli świetnie, smakuje nieco inaczej ale na pewno

Słodki Blog
Francuskie bułeczki z makiem 153

opakowanie ciasta francuskiego 330g ok. 250-300g gotowej masy makowej garść suszonych żurawin 1-2 łyżki mleka (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Lukier: sok z ok. 1/4 cytryny cukier puder Sposób przygotowania: Schłodzone ciasto francuskie rozwinęłam i pozostawiłam na pergaminie, w który było zawinięte. Ciasto równomiernie posmarowałam masą makową i posypałam suszoną żurawiną. Następnie pomagając sobie pergaminem, zwinęłam ciasto w roladę(...)lekko docisnęłam przez środek tępą stroną noża jak typowe drożdżówki i przełożyłam na blachę z wyposażenia piekarnika wyłożoną papierem do pieczenia. Wierzch ciastek posmarowałam mlekiem. Bułeczki piekłam ok. 20 minut w temp. 200 stopni bez termoobiegu i bez wcześniejszego rozgrzewania piekarnika. Po upieczeniu bułeczki od razu wyjęłam z piekarnika i ostrożnie przełożyłam na metalową kratkę, żeby wystygły

Waniliowe Improwizacje
Stollen 111

Ciasta drożdżowe na nim nie urosną. przyprawy - można je zastąpić po prostu przyprawą do piernika ciasto drożdżowe, strucla, keks, ciasto z bakaliami boże narodzenie niemiecka Ilość: 2 Autor: Kasia Jastrzębska | pełny talerz Drukuj ze zdjęciem bez zdjęcia Stollen - niemieckie drożdżowe ciasto bożonarodzeniowe Pyszne ciasto, które można upiec 2 tygodnie wcześniej i odłożyć, aby dojrzało. przygotowanie: 10 min pieczenie(...)przyprawy. Całość wymieszać, a następnie wyrobić gładkie ciasto. Pod koniec dodać mieszankę owocowo-rumową. Ciasto odstawić pod przykryciem na ok. godzinę. Wyrośnięte ciasto ponownie krótko zagnieść, podzielić na 2 części. Z każej porcji uformować bochenek. Wzdłuż dłuzszej krawędzi wałkiem robić wgłebienie w kierunku środka. Spłaszczoną połowę zarzucić na grubszą. Ciasta ułożyc na blasze, przykryć ściereczką i ponownie odstawić do wyrośnięcia

Pełny talerz
Kruche z malinami i bezą 138

puszki – 2 jajka – 500 g świeżych malin ( jedno kartonowe pudełko) Beza – 3 białka – ½ szklanki cukru Przygotowanie: Mąkę wymieszać z cukrem i solą , dodać masło, 3 łyżki wody i połączyć ciasto. Następnie uformować z ciasta kulę i jeśli ciasto jest bardzo miękkie włożyć na 30 minut do lodówki. Schłodzone ciasto rozwałkować na kształt krążka o średnicy ok. 30 cm. Przenieść(...)Białka ubijamy na prawie sztywną pianę. Dodajemy systematycznie po 1 łyżce cukru. Piana musi być sztywna i błyszcząca. Wyciągamy podpieczone ciasto i wylewamy delikatnie na spód krem a następnie układamy maliny i bezę. Zmniejszamy temperaturę do 170 stopni. Piec ok. 30 minut aż beza się zarumieni. ( po tym czasie zmniejszyć temperaturę do 100 stopni i suszyć jeszcze przez

I LOVE LIFE
Ciasto majonezowe z jabłkami 779

Niezwykle pulchne, wilgotne i delikatne ciasto a to wszystko za sprawą majonezu, który wcale nie jest wyczuwalny w smaku.  Ciasto można upiec w formie babki z dodatkiem innych miękkich owoców. Będzie pyszne również bez dodatków. Nam tak bardzo posmakowało, że po świętach piekłam je jeszcze dwa razy. A koleżanki z pracy od razu prosiły o przepis.   Ciasto

Smakołyki Asi
Szybkie, chrupiące ciasteczka z czekoladą i orzechami Pieguski+FILM 124

miksujemy. Powstanie nam gęste ciasto. Następnie dodajemy posiekane orzechy  i czekoladę-mieszamy do połączenia z ciastem.  Następnie urywamy kawałek ciasta, formujemy kulkę, spłaszczamy. Układamy na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia. *jeśli ciasto klei się do rąk, można ręce posmarować olejem.  Ciastka wstawiamy do nagrzanego do 180 stopni piekarnika grzanie góra-dół bez termoobiegu. Pieczemy

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
Deser malinowa chmurka w pucharkach 69

pucharkach to prosta i szybka wersja popularnego ciasta. Jest niezwykle lekki, delikatny i orzeźwiający w sam raz na letnie upały. Efektownie wygląda i jeszcze lepiej smakuje. Koniecznie spróbujcie. Malinowa chmurka to w moim domu ulubione ciasto. Robię kilka razy w roku, bo wszyscy za nią przepadają. Ostatnio robiłam malinową chmurkę bez pieczenia i postanowiłam przy okazji zrobić również(...)wykorzystać maliny mrożone lub inne, ulubione owoce. Taki deser to świetny pomysł na imprezę dla dzieci lub spotkanie przy popołudniowej kawie. Na zdjęciu deser w pucharkach, a w tle ciasto. Deser malinowa chmurka – składniki: Szklanka u mnie ma zawsze pojemność 250 ml. Podane proporcje są na 4 – 6 pucharków Spód deseru kilka połamanych biszkoptów lub pokruszonych herbatników maślanych

Ania gotuje