ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:505/2705)

TORT MALINOWY 77

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na trzy blaty.   Bita śmietana Śmietanę

RAROSSA
TORT WIELKANOCNY 93

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
TORT WIELKANOCNY 104

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
Babka drożdżowa z bakaliami i cytrynowym lukrem 81

Pieczenie ciast na świąteczny stół sprawia mi wiele radości. Szczególnie uwielbiam zapach świeżo upieczonego ciasta drożdżowego. Coś niesamowitego. Kto lubi ten wie, o czym piszę. Mam dla Was słodką propozycję na bardzo puszystą babkę drożdżową z bakaliami i cytrynowym lukrem. Jest przepyszna. Polecam Wam wypróbować mój przepis. Obserwuj mój profil na INSTARAMIE SKŁADNIKI na keksówkę o wymiarach: 27x8(...)skórkę z pomarańczy. Zagnieść ciasto od zewnątrz do środka, aby całe owoce weszły w ciasto. Z ciasta uformować wałek na długość formy i ułożyć go w keksówce wyłożonej papierem do pieczenia. Przykryć ściereczką i odstawić do wyrośnięcia na godzinę. Piekarnik rozgrzać do 200*C. Wyrośnięte ciasto posmarować roztrzepanym żółtkiem i piec na środkowej półce bez termoobiegu z grzaniem

kulinarnyJa
FAULT LINE CAKE 142

Fault Line Cake czyli ciasto z falami lub jak to woli ciasto wyrwane/przełamane ponieważ odsłania środek tortu. Przygotowałam wersje tego tortu w wersji zimowej, bardzo smacznej.  SKŁADNIKI: (tortownica 20 cm) Biszkopt 5 jajek ¾  szklanka cukru 1/4 szklanka mąki pszennej 3 łyżki mąki ziemniaczanej Bita śmietana Tężejąca niebieska galaretka rozpuszczona w ½ szklanki goracej wody 500 ml bitej(...)dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na cztery blaty.   Bita śmietana Śmietanę

RAROSSA
ZIMOWY TORT ŻURAWINOWY 135

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto pozostawić do wystudzenia, i dopiero wówczas można przekroić na trzy blaty.   Bita śmietana Śmietanę

RAROSSA
TORT RÓŻANY OMBRE 181

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
TORT KOMUNIJNY DLA DZIEWCZYNKI 204

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
TORT KOMUNIJNY 219

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
WIELKANOCNY TORT 218

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero(...)umieścić go np. w filiżance i wylewamy powoli na balon czekoladę, i odstawiamy na 15 minut aby delikatnie stężała. Następnie delikatnie chwytając balon, układamy na talerzyku wyłożonym papierem do pieczenia. Wkładamy na dwie godziny do lodówki. Gdy czekolada zastygnie nacinamy lekko balon, i ostrożnie wyjmujemy go z czekolady. Koszyczek umieścić na środku ładnie będzie prezentował się z małymi jajeczkami

RAROSSA
TORT STRACCIATELLA 177

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160-170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
CIASTO PIJANA ZAKONNICA 197

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. W biszkopcie

RAROSSA
SHREK 186

przesiać, dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie upuścić z wysokości około 50 cm  pozostawić do wystudzenia. Zielona masa budyniowa

RAROSSA
FROZEN 642

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia. Błękitna pianka

RAROSSA
BISZKOPT IDEALNY 247

dodać do piany, delikatnie wymieszać najlepiej łyżką. Ciasto wylać do formy wyłożonej papierem do pieczenia, boki zostawić bez papieru i nie smarować żadnym tłuszczem. Piec w temperaturze 160 -170 C  około 35-40 minut (do tzw. suchego patyczka). Bezpośrednio po upieczeniu ciasto w formie spuścić z wysokości około 50 cm na podłogę, pozostawić do wystudzenia, i dopiero

RAROSSA
Sernik piernikowy 205

sito, a następnie łączymy z ubitymi jajami i przestudzoną masą czekoladową. Całość wlewamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy w temperaturze 160 stopni C (termoobieg) lub 170-180 stopni C (bez termoobiegu) przez 18-20 minut. Upieczone ciasto studzimy, po czym za pomoca noża skrawamy górną warstwę, która posłuży nam jako posypka do masy serowej. MASA SEROWA(...)posypujemy wierzch sernika. Ostatnią część startego czekoladowego ciasta łączymy ze startymi okruchami spodu piernikowego, mieszamy i również posypujemy nimi wierzch ciasta. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180 stopni C (bez termoobiegu) i pieczemy około 50 minut. Sernik studzimy przy uchylonych drzwiczkach piekarnika około 20-25 minut. Przestudzony sernik posypujemy cukrem pudrem. Smacznego

Z Kuchni Do Kuchni
Grzesiek 20946

proszkiem do pieczenia i wmieszać delikatnie łyżką do ciasta. Na końcu dodać kakao i również delikatnie wymieszać łyżką. Ciasto wylać na blaszkę wyłożoną papierem do pieczenia i piec ok 25-30 minut w 180*C. Beza z bakaliami i wafelkami: Wafelki pokruszyć. Orzechy włożyć do woreczka i rozkruszyć wałkiem do ciasta. Bakalie posiekać nożem. Białka ubić na sztywno(...)szczyptą soli. Ciągle miksując dodawać stopniowo cukier. Dodać pokruszone wafelki, orzechy, wiórka kokosowe i bakalie. Wylać do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia i piec ok 30 min w 180*C. Masa czekoladowa: Odlać 1/2 szkl mleka, a resztę zagotować z cukrem. W odlanym mleku rozprowadzić budyń i obie mąki, a następnie dodać żółtka. Dokładnie wymieszać, a później wylać

Kto ugości moich gości?
Ciasto ucierane z jabłkami 70

przestając ucierać dodajemy kolejno żółtka. Gdy żółtka się połączą z ciastem wsypujemy partiami mąkę wymieszaną z proszkiem do pieczenia i wlewamy mleko. Ja robiłam to na 4 razy (trochę mąki, trochę mleka i gdy się połączy znów). Ciasto przekładamy do blaszki (25x35 cm) wyłożonej papierem do pieczenia. Wierzch: ok 500 g jabłek pokrojonych w plasterki 6 białek(...)rozpuści. Do gęstej piany dodajemy mąkę ziemniaczaną i mieszamy. Na wierzch ciasta wykładamy jabłka, a na nie bezę, wyrównujemy. Posypujemy płatkami migdałów. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 180 st. C i pieczemy około 60 minut. Gdy beza zacznie ciemnieć proponuję przykryć wierzch ciasta folią aluminiową. Po upieczeniu wyjmujemy z piekarnika, studzimy i zajadamy ze smakiem

Cynamonowe szczęście
Ciasto Puchatek 182

bazie żółtek z chrupkimi bezami migdałowymi, zespolonego dwoma rodzajami śmietanki: czekoladowej i tradycyjnej-białej.  Oryginalna wersja zawiera jeszcze owoce agrestu z kompotu, który pominęłam bo  za nim nie przepadamy;)Wydaje mi się, że był to dobry ruch, bo ciasto samo w swoim całokształcie nie jest nazbyt słodkie( najsłodsze są bezowe blaty z ciastem) a agrest nadał(...)wykładamy do 2 blach 25x36 cm. wyłożonych papierem do pieczenia .  Składniki na bezy z migdałami: 8 białek 200 g cukru 100 g płatków migdałowych Białka miksujemy na sztywno, stopniowo dodając cukier. Ubijamy na sztywną bezę.   Dzielimy na 2 równe części i wykładamy do blach z ciastem żółtym: Wierzch obu posypujemy płatkami migdałowymi: Pieczemy po 35-40 minut

Domowe ciasta
Ciasto czekoladowe z musem malinowo – jeżynowym 185

już mam bazę do ciast i deserów. Ciasto czekoladowe jest miękkie i delikatne a mus sztywny i intensywnie owocowy. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto czekoladowe z musem malinowo – jeżynowym – Składniki Składniki na ciasto czekoladowe 130 g mąki pszennej 180 g cukru 40 g ciemnego kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1/2 łyżeczki sody oczyszczonej(...)składników przesiej mąkę pszenną, kakao, sodę oczyszczoną, proszek do pieczenia, sól. Ponownie wymieszaj całość rózgą kuchenną tylko do połączenia się składników. Blaszkę o wymiarach 21cmx28cm wysmaruj masłem , wyłóż papierem do pieczenia. Przelej ciasto do blaszki, będzie dosyć rzadkie. Piekarnik nagrzej do temperatury 170 stopni, grzanie góra -dół, bez termoobiegu. Włóż blachę do nagrzanego piekarnika. Piecz przez około

To Musisz Wiedzieć
Sernik na zimno z owocami i galaretką 97

odstawić je na noc do lodówki. To jest ten jedyny minus, ale zapewniam, że w przypadku tego przepisu (zresztą, jak i wszystkich moich bez pieczenia), nie pożałujcie tego czasu oczekiwania. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Ciasto wykonałam w formie 18 cm, dzięki czemu wyszło wysokie. Chodź przyznam, że przez to nie wylałam całej galaretki na owoce. Wolałam nie ryzykować(...)kiwi, bo zawiera w sobie enzymy, które uniemożliwiają ścięcie galaretki). A wtedy smak i kolor wierzchniej galaretki możecie dobrać wedle uznania. Kreatywność w ciastach jak najbardziej wskazana😊 Ja do przepisu wykorzystałam galaretki bez cukru, dlatego dodałam słodzik do masy twarogowej. Alternatywą oczywiście jest dać galaretkę normalną i nie dosładzać masy, lecz tę kwestie pozostawiam już Wam. Oczywiście takie serniki

zdrowo i aktywnie
Wielka beza, czyli wstęp do Pavlowej. 137

limetki. Chwilkę, ale to dosłownie chwilkę jeszcze miksować i beza gotowa. Teraz tylko trzeba ją upiec. Tak więc na papierze do pieczenia rysujemy okrąg, na który następnie wykładamy ciasto bezowe. Hońka proponuje formować bezę tak, aby uzyskać jak najwyższe boki, a środek w miarę niski - coś na wzór ptasiego gniazda. Tutaj trudno podać metodę na to. Trzeba samemu dojść

Karczma Honorietty
Śliwki pod bezową kołderką 57

Składniki: Ciasto ? 125 g masła ? 4 żółtka ? 1,5 szklanki mąki pszennej ? 1 cukier z prawdziwą wanilią ? 2 łyżki cukru Śliwki ? 1 kg śliwek ? 300 ml soku wiśniowego ? 2 budynie waniliowe ? 3 łyżki cukru ? 10 dkg orzechów włoskich Beza ? 4 białka ? 3/4 szklanki cukru ? 1 łyżka soku z cytryny Wykonanie: ? Z podanych składników zagnieść szybko elastyczne ciasto, wstawić do lodówki(...)Dodać orzechy, wymieszać. ? Ciastem wyłozyć boki i dno średniej tortownicy, wyłożonej wcześniej papierem do pieczenia. ? Ciasto podziurkować widelcem i wstawić na 15 minut do piekarnika nagrzanego do 170 st.C. ? Po tym czasie wyłożyć śliwki i piec jeszcze 30 minut w tej samej temperaturze. ? Białka ubić na sztywno, dodać cukier i sok z cytryny ciągle ubijając. ? Bezę wyłożyć na śliwki

To co kocham
Ciasto marchewkowe z jabłkami – prosty przepis 108

prosty przepis na wilgotne ciasto marchewkowe z jabłkami. Lubicie ciasto marchewkowe? Ja uwielbiam. To idealny deser do kawy czy herbaty. Ciasto marchewkowe smakuje nam najlepiej właśnie w okresie zimowym. Dodaję zawsze do niego niewielką ilość przyprawy do piernika. Ten zapach podczas pieczenia… Coś cudownego. Spróbujcie. Jak przygotować ciasto marchewkowe? Przepisów na ciasto marchewkowe jest wiele. Sama korzystam(...)syrniczki. Smażyłam je właśnie na małej patelni Kohersen, dzięki temu ilość tłuszczu była minimalna. A wracając do przepisu na ciasto marchewkowe… Przepis na ciasto marchewkowe z jabłkami Przepis na ciasto marchewkowe z jabłkami jest bardzo prosty. Tak przygotowane ciasto marchewkowe można podać z polewą czekoladową lub z kremem na bazie mascarpone. Obie wersje smakują równie pysznie. Ja dziś wybrałam

Słodkie okruszki
Ciasto z delicjami na biszkopcie 62

mój przepis na ciasto z delicjami na biszkopcie. To ciasto na każdą okazję, święta, a zwłaszcza ciasto na urodziny do pracy. Dlaczego? Ponieważ ciasto wytrzyma podróż, ciasto z delicjami i kremem budyniowym jest stabilne. Ciasto z delicjami pyszotka Ciasto tortowe bez owoców z pysznym kremem kawowym i ciastkami. To tylko jeden z wielu przepisów na ciasto z delicjami. Możesz(...)przygotować na biszkopcie jak i na ciastkach bez pieczenia, z galaretką lub bez. Możliwości jest wiele i każdy na pewno znajdzie przepis na ciasto z delicjami w roli głównej, albo jak kto woli jako zwieńczenie całości. Jak zrobić tanie, efektowne ciasto na każdą okazję? Zapraszam na przepis 🙂       Ciasto z delicjami na biszkopcie przepis Biszkopt

Dieta moja pasja
Szybkie ciasto z owocami 82

zajrzycie tutaj:  https://www.pokochajolejrzepakowy.eu/dlaczego-warto-zastapic-maslo-przepisach-ciasto-olejem-rzepakowym/ Jak przygotować szybkie ciasto z owocami? Przepis na ciasto z owocami na bazie oleju rzepakowego jest naprawdę prosty. Pamiętajcie tylko, by nie dodawać za dużo owoców. Jeśli chcecie upiec ciasto w większej blaszce wystarczy podwoić składniki. To kto się skusi na takie pyszne ciasto z owocami? Składniki: 1,5 szklanki mąki pszennej niepełna szklanka(...)proszkiem do pieczenia i mieszamy do połączenia. Rada: Składniki można też zmiksować mikserem na małych obrotach. Spód tortownicy (22 cm) wykładamy papierem do pieczenia, a boki smarujemy tłuszczem i obsypujemy mąką. Masę wylewamy do foremki. Na wierzch wykładamy borówki i pokrojone morele. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 st piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu

Słodkie okruszki
Jabłecznik zaparzany 129

Zaczęła się kalendarzowa jesień, a jak jesień, to obowiązkowo u mnie musi zagościć ciasto z jabłkami. Tym razem nie jest to jednak tradycyjna szarlotka, a szarlotka/jabłecznik zaparzany. Ciasto jest bardzo łatwe do zrobienia, a przy tym smaczne i fajnie wygląda. Do tej pory tego typu ciasta robiłam przeważnie z mąki tortowej, a nie z typowej mąki pszennej, ponieważ mąka(...)koniec do ciasta dodałam aromat cytrynowy i ponownie wymieszałam. Blaszkę o wymiarach ok. 25x30cm Wyłożyłam papierem do pieczenia. Do blachy wyłożyłam ok. 1/3 ciasta i rozsmarowałam równomiernie. Na ciasto wyłożyłam pokrojone jabłka. Na wierzch wyłożyłam resztę ciasta i trochę je wyrównałam. Ciasto wstawiłam do piekarnika i piekłam je ok. godziny w 170 stopniach bez termoobiegu na środkowej półce

Waniliowe Improwizacje
Ciasto a la milky way – prosty przepis 209

mniejszych obrotach do połączenia składników. Ciasto wylewamy do wysmarowanej tłuszczem i obsypanej kaszą manną foremki (foremkę można też wyłożyć papierem do pieczenia). Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, stosujemy zasadę suchego patyczka wbitego w ciasto (u mnie ciasto piecze się około

Słodkie okruszki
Piernikowe ciasto z bakaliami bez jajek. 181

mieszamy. Wsypujemy mąkę tortową, kakao, sodę oczyszczoną i przyprawę do piernika, mieszamy do dokładnego połączenia się składników. Ciasto powinno być gładkie i bez grudek. Na koniec wsypujemy rodzynki i orzechy, mieszamy. 2. Pieczenie: Tak wykonane ciasto przekładamy do blaszki wyłożonej papierem do pieczenia o wymiarach około 21 cm x 25 cm. Pieczemy w temperaturze 180 minut przez

Izabelawkuchni
Szybkie ciasto z owocami – ekstrakt waniliowy, kakao i brzoskwinie 309

połączenia składników. Kolejno dodajemy mąkę z proszkiem do pieczenia, miksujemy na mniejszych obrotach do połączenia składników. Ciasto dzielimy na dwie części. Do jednej dodajemy łyżkę kakao, krótko miksujemy. 2 połówki brzoskwiń z puszki kroimy w większą kostkę. Połowę owoców dodajemy do jasnego ciasta, połowę do ciemnego. Mieszamy łyżką z ciastem. Ciasto wylewamy na wysmarowaną tłuszczem i obsypaną kaszą manną(...)małą blaszkę (u mnie prostokątna). Najpierw wylewamy jasną część, a potem dowolnie ciemną. Ciasto pieczemy w nagrzanym do 180 stopni piekarniku (środkowy poziom, grzanie góra-dół, bez termoobiegu). Czas pieczenia zależny od piekarnika, stosujemy zasadę suchego patyczka wbitego w ciasto (u mnie ciasto piecze się około 30-35 minut). Po przestudzeniu ciasto oprószamy cukrem pudrem i kroimy

Słodkie okruszki