ciasto bez pieczenia - 40561 przepisów (strona:365/2705)

ŚMIETANOWIEC Z GALARETKAMI I OWOCAMI 115

WYKONANIE: ŁATWE PRZYBLIŻONY CZAS PRZYGOTOWANIA: 60 MINUT ( + 12 GODZIN CHŁODZENIE) ORIENTACYJNA CENA POTRAWY: 19 ZŁ. ILOŚĆ PORCJI: 10-14 ŚREDNICA TORTOWNICY: 24 CM. Składniki na ciasto

JejKuchnia
Sernik na zimno z czereśniami 166

  Znam ludzi, którzy kochają serniki na zimno pod każdą postacią. Ja akurat do nich nie należę, ale rzeczywiście w lecie, gdy jest upał chętnie wcinam

Mania Wypiekania
Jogurtowo śmietankowy truskawkowiec 228

Truskawki mogłabym jeść cały rok, ale pod jednym warunkiem, że byłyby właśnie takie jak teraz – aromatyczne i słodkie. Najwspanialsze do jedzenia na surowo, idealne do

mojewypiekiinietylko
MALINOWA PIANKA 162

Dziś święto wszystkich Tatusiów. Jak wiadomo mężczyźni lubią słodycze.Jako słodki podarunek przygotowałam więc malinowy torcik.Wszystkie ozdoby które użyłam do dekoracji znajdziecie w SŁODKI ŚWIAT . Ciasto

Z Majeczką w kuchni
Banoffee Pie 2204

Gdy dorwałam w sklepie ciastka Digestive od razu zapasła decyzja, że zrobię banoffee. Pyszny deser bananowy z karmelem i bitą śmietaną. Ogromną zaletą tego ciasta jest

Ditecz
Sernik z budyniem biszkoptowym 709

masła ( 1,5 kostki) – 1,5 szklanki drobnego cukru do wypieków ( w tym 3 łyżki cukru z wanilią) – 500 ml śmietanki kremówki 30% – 3 budynie biszkoptowe bez cukru (3 x po 40g) - 10 jaj (rozm. L) - esencja waniliowa - szczypta soli - cukier puder do oprószenia Masło rozpuszczamy (można w mikrofali). Ser dokładnie miksujemy ze śmietaną kremówką(...)Masę przekładamy do formy wyłożonej papierem do pieczenia. Formę wstawiamy do większej szczelnej blaszki, do której wlewamy wrzątek do połowy wysokości formy. Wstawiamy do piekarnika nagrzanego do 180 ° C na 15 minut, następnie zmniejszamy temperaturę do 160 ° C i pieczemy kolejne 75 minut (jeżeli wierzch zacznie się przypiekać przykrywamy papierem do pieczenia). Gotowy sernik pozostawiamy, przy uchylonych drzwiczkach

mojewypiekiinietylko
Wegańskie brownie 140

Jamiego Oliviera. Wegańskie brownie Danie Ciasto Kuchnia Bez glutenu , Słodkości , Wege Porcje 12 Składniki 200 g gorzka czekolada bezmleczna 230 ml mleko migdałowe 130 g erytrol 60 g pistacje obrane 40 g orzechy pekan 5 łyżka olej kokosowy 1 szt laska wanilii 170 g mąka kukurydziana 0,5 łyżeczka proszek do pieczenia Sposób przygotowania Mąkę mieszamy z proszkiem

Kucharzyca
Malinowy sernik bez pieczenia na czekoladowym spodzie jaglanym 178

zmielony. Biszkopt przygotowałam na mące jaglanej, ale sprawdzi się także ryżowa lub każda inna pełnoziarnista. Struktura ciasta będzie inna w każdym przypadku :)  Spód: 4 jajka 2 łyżki miodu 80 g mąki jaglanej lub ryżowej 15 g kakao 1 łyżeczka proszku do pieczenia Piekarnik rozgrzać do 180*C. Białka oddzielić od żółtek. Ubić na sztywną pianę, dodać płynny miód(...)długo, jedynie do połączenia składników. Tortownicę o średnicy 18 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Wylać masę i wyrównać. Piec 20-30 minut do suchego patyczka. Wyjąć, wystudzić w tortownicy. Masa: 500 g serka ricotta 2 łyżki miodu 2 łyżki jogurtu naturalnego 1 galaretka truskawkowa bez cukru* 1 łyżka żelatyny 1 łyżka rozpuszczonego oleju kokosowego 1 szklanka malin, mogą

Chocolate Muffin Blog
Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem 155

przełamać słodycz całego ciasta i dodać odrobinę kwaskowatości. Kokosowy jagielnik z daktylowym solonym karmelem foremka 20 x 25 cm Masa jaglana: 200 g suchej kaszy jaglanej 1 szklanka dowolnego mleka (roślinnego lub zwykłego) 1 szklanka wody 1 puszka dobrze schłodzonego mleczka kokosowego 5 łyżek niesiarkowanych wiórków kokosowych 5-6 łyżek ksylitolu Karmel daktylowy: 1 szklanka daktyli bez pestek(...)odstawić. Po przestudzeniu dodać stałą część mleczka kokosowego z puszki, wiórki kokosowe oraz ksylitol i zblendować całość na bardzo gładką masę. W razie potrzeby dosłodzić. Foremkę wyłożyć papierem do pieczenia i wylać masę, wygładzić. Daktyle umieścić w niewielkim garnuszku, zalać wrzątkiem do ich całkowitego przykrycia i podgotować do lekkiego odparowania wody około 5 minut (wtedy daktyle szybciej zmiękną

Fitkot
Chleb ze śliwką tylko na zakwasie 208

wyłożyć papierem do pieczenia. Przełożyć do niej ciasto, powinno zająć 1/2 do 2/3 formy. Na wierzch wysypać ziarna słonecznika. Lekko docisnąć dłonią. Naczynie z ciastem owinąć przezroczystą folią spożywczą, owinąć ściereczką i odstawić na noc. Następnego dnia rano nagrzać piekarnik do 250 stopni. Wstawić naczynie z wodą i formę z ciastem (bez folii i ściereczki, oczywiście).  Piec

W kuchni wieczorem
Choco slice 144

Super prosty przepis* na przepyszny czekoladowy smakołyk, w dodatku bez pieczenia! Ma tylko cztery składniki, a smakuje jakby miał nieskończenie wiele czekoladowych wymiarów Deser czekoladowy z płatków owsianych, banana i daktyli z dodatkiem kakako Mega zdrowy i naturalny, bo daktyle i banany są źródłem słodyczy, a nie cukier. Choco slice jest podstawowym deserem/ciastkiem/smakołykiem w naszym domu, absolutnym(...)banana pokrojonego w plasterki i miksujemy. Jeśli całość jest sucha i się nie klei, dodajemy więcej plasterków banana. Gdy tworzy nam się kula ciasta w blenderze, to znak, że można je wyciągnąć na papier do pieczenia i przy pomocy szpatułki uformować blok dokładnie dociskając ciasto, aby było gęsto upakowane (lepiej się wtedy kroi i nie kruszy). Można udekorować pokrojonymi

Lamarida.pl
Biszkopt kakaowy 121

delikatnie miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką, tę czynność należy wykonywać naprawdę delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę. Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 35-40 minut,  po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek patyczek(...)delikatnie miksując na najniższych obrotach, choć lepiej jest wymieszać delikatnie szpatułką, tę czynność należy wykonywać naprawdę delikatnie, aby piana jak najmniej opadła. Ciasto przelać do przygotowanej formy, wstawić do nagrzanego piekarnia na środkową półkę. Biszkopt pieczemy bez termoobiegu przez 35-40 minut,  po około 30 minutach można sprawdzić czy biszkopt jest już gotowy, wbijając w środek patyczek

SprawdzonaKuchnia.pl
Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia 87

Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator

zdrowo i aktywnie
Orzechowo kokosowa kostka jaglana bez pieczenia 101

Inaczej brownie jaglane bez pieczenia o zachwycającym smaku! Ostatnio pokochałam wszelkie desery i ciasta z wykorzystaniem kaszy jaglanej. Tym razem padło na moje ulubione połączenie bananów z masłem orzechowym, a do tego jeszcze mnóstwo mojego kolejnego składnika, czyli kokos! Ciasto wyszło MEGA SMACZNE i żeby nie jego kaloryczność w większym kawałku, zjadłabym całe naraz sama! Każdy mój degustator

Zdrowie i pysznie na talerzu
Sernik bananowo-cytrynowy z borówkami. Sernik na zimno. 93

Mówię Wam! Niebo w gębie! Sernik cytrynowo-bananowy z borówkami – normalnie się w nim zakochałam. Najlepszy efekt uzyska się używająć bardzo dojrzałych bananów, które nadają

Kulinarne Przeboje
Torcik borówkowy bez pieczenia 203

Wreszcie nadszedł upragniony piątek i przed nami dwa dni wolnego. A więc pora na deser :) Moją propozycją tym razem będzie torcik borówkowy z serków homogenizowanych . Ciasto

Różne smaki w kuchni
MAŚLANY JABŁECZNIK Z BEZĄ 605

25/30 wykładamy papierem do pieczenia, na to rozkładamy, mokrymi rękoma ciasto ( nie trzeba je chłodzić ). Jabłka obieramy, pozbawiamy gniazd nasiennych i kroimy w kawałki. Masło rozpuszczamy w garnku, wsypujemy cukry i dodajemy jabłka. Prużymy około 10 minut cały czas mieszając. Zakręcamy gaz, wsypujemy mąkę ziemniaczaną i energicznie mieszamy. Na spód ciasta rozkładamy jabłka, ciasto pieczemy około 25 minut(...)Następnie dodajemy cukry i dalej ubijamy aż piana będzie gładka, na koniec wsypujemy mąkę i mieszamy.  Ciasto wyciągamy z piekarnika i szybko rozkładamy bezę, ponownie wkładamy do piekarnika i pieczemy następne 10 minut. Ciasto studzimy przy uchylonych drzwiczkach. Po ostudzeniu posypujemy je cukrem pudrem i podajemy.  Ciasto najlepiej smakuje na drugi dzień, wtedy jabłecznik jest bardziej zwarty

Kulinarne Fantazje Marioli
Ciasto Malinowa Krówka 189

Ciasto Malinowa Krówka to prosty deser bez pieczenia, dzięki czemu mogą go zrobić osoby nie posiadające w swojej kuchni piekarnika. Jest to ciasto warstwowe składające się z kilku warstw herbatników, kremu budyniowego, masy kajmakowej, kremu malinowego i kremu śmietanowego. U mnie ciasto Malinowa Krówka to deser do zrobienia którego wykorzystałam dżem malinowy, ale w okresie letnim kiedy

Danka Pichci
Porzeczkowy jogurtowiec 227

Składniki: 2 duże kubeczki jogurtu 0% 400 g czarnych porzeczek 100 g erytrytolu 200 g płatków owsianych 2 banany 3 łyżki żelatyny + 200 ml mleka 1

czarrna od kuchni
Galette ze śliwkami i płatkami migdałowymi 136

Galette ze śliwkami to pyszne kruche ciasto, w formie rustykalnej tarty pieczonej bez formy. Bardzo proste w wykonaniu. Pochodzi z Francji i pieczone jest z różnego rodzaju ciasta w zależności od regionu, na uroczystość Objawienia Pańskiego czyli Święto Trzech króli. Zwyczaj konsumpcji specjalnie na tę okazję przygotowanego ciasta sięga XIV wieku.Tradycyjnie w każdym cieście znajdowało się ziarno bobu

gotuj ze mną
Placek z pianą i agrestem 222

Wszędzie dobrze, ale w domu najlepiej...A jeszcze lepiej, kiedy na stole czeka na nas świeżo upieczony placek z pianą i agrestem. Sprawdzonych przepisów na ciasto

dolcevitainmykitchen
Cytrynowa Babka Piaskowa Patki 172

białko .Całość mieszamy łyżką.  • Formę (jeśli nie jest silikonowa ) smarujemy pędzelkiem lekko namoczonym w oleju a następnie wylewamy równo ciasto.  • Do rozgrzanego piekarnika 160°C wkładamy formę i pieczemy ok. 55-60 minut ( ja piekę bez nawiewu góra –dół).  • Po upieczeniu ciasto zostawiamy w formie aż wystygnie.  • Na koniec możemy posypać cukrem pudrem. W sklepach

Gotowanie Patki