ciasto bez pieczenia - 40061 przepisów (strona:1958/2671)

Świąteczne ciasteczka z masą makową 69

Ciastka bez zbędnie upiększających dodatków. Można je tak podać lub udekorować w/g własnego pomysłu, albo po prostu oblać gorzką czekoladą czy posypać cukrem pudrem. Ja pozostawiłam je w wersji „roboczej”. Do ciasta dodałam minimalną ilość cukru, ponieważ po upieczeniu smarowałam ciastka miodem, który delikatnie w nie wsiąka i nadaje im miodowego smaku. Miód pozwala również na lepsze trzymanie masy(...)masło z mąką, dodajemy pozostałe składniki i zagniatamy ciasto nie wyrabiając go zbyt długo. Owijamy w folię i wkładamy do lodówki na około godzinę. Ciasto wałkujemy porcjami na placki grubości 3-4milimetry i wycinamy okrągłe ciasteczka o średnicy około 7cm. Z tej ilości ciasta wychodzi około 45-50 ciasteczek. Pieczemy w temperaturze 170-185st do ładnego zrumienienia. Kiedy

Leśny Zakątek
Jabłecznik cytrynowy 74

roku sezon na ciasta typowo jesienne Miałam na to ciasto sporą chęć, chociaż przyznaję, że nie obyło się bez błędów. Na pewno jest to jeden z lepszych przepisów na blaty miodowe jakie do tej pory robiłam. Wychodzą puszyste i nie są zbyt twarde. Zbyt krótko gotowałam jabłka dlatego wcale nie było ławo ciasto pokroić. Całe szczęście nie zaważyło(...)masło, miód, mleko i sodę. Nie doprowadzamy do wrzenia. Odstawiamy do ostudzenia. Mąkę łączymy z cukrem i wlewamy do niej rozpuszczone składniki. Zagniatamy jednolite ciasto. Będzie elastyczne. Dzielimy na 2 części. Wykładamy foremkę papierem do pieczenia. Ciastem wylepiamy dno foremki i najpierw jedną a potem drugą część pieczemy 10 minut w 180 stopniach. Nadzienie jabłkowe: około 8 sztuk średnich

Relaxtime
Szafran – najlepsze przepisy 70

przebarwienia. Jakie są najlepsze przepisy z szafranem? OWSIANKA Z BORÓWKAMI I PŁATKAMI MIGDAŁÓW Składniki: szklanka płatków owsianych górskich szczypta szafranu pół łyżeczki cukru z prawdziwą wanilią lub esencji waniliowej (bez alkoholowej) garstka borówek lub jagód do dekoracji garstka płatków migdałów podprażonych na patelni Przepis na owsiankę z borówkami i płatkami migdałów Płatki owsiane, szafran, wanilię zalać wodą, żeby zakryły(...)oczyszczonych pół pęczka posiekanej natki pietruszki do dekoracji świeżo zmielony pieprz do dekoracji opakowanie makaronu – u mnie wstążki długie Pełny przepis tutaj. CIASTO Z MĄKĄ ZIEMNIACZANĄ, SZAFRANEM I ADVOKATEM Składniki: 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 szklanki mąki pszennej pół szklanki mąki ziemniaczanej pół szklanki cukru pudru szklanka białego wina 3 jajka 3 łyżki likieru advokat 5 łyżek majonezu

Ugotowane pozamiatane
Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 66

jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata. Nie ma dnia, żeby u mnie w lodówce nie było(...)borówek – 1 banan – 1 jajko – 1 łyżka mąki kokosowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na „śmietanę” : – 200g ricotty – 1 banan Dodatkowo: ulubione owoce, wiórki kokosowe Płatki owsiane rozdrabniamy na mąkę. Wszystkie składniki (oprócz borówek) dokładnie łączymy ze sobą. Borówki dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy więcej napoju. Gofrownicę rozgrzewamy i ewentualnie natłuszczamy

Be Fit Be Strong
Blaty bezowe 73

Dziś proponuję wam prosty i sprawdzony przepis na spody bezowe. Mięciutkie w środeczku i chrupiące na zewnątrz. Idealne do różnych ciast z kremami jak również do tortów bezowych. Jeśli lubicie bezy to koniecznie wypróbujcie ten przepis, a przekonacie się, że są najlepsze. (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Blaty bezowe – składniki 6 białek 30 dkg. cukru do wypieków ( drobnego ) szczypta soli(...)masy. Następnie dodajemy sok z cytryny i przesianą mączkę ziemniaczaną. Miksujemy tylko chwilę do połączenia się składników. Blaszkę z piekarnika na każdym rogu natłuszczamy. Przyklejamy na blaszkę papier do pieczenia, tak aby gładko przylegał. Talerzem lub cyrklem odrysowujemy 2 kółka o średnicy 20 cm. Przygotowaną masę nakładamy szpatułką po równo na odrysowane okręgi. Nagrzewamy piekarnik do 120st

Olcia gotuje!
Gofry owsiano-kokosowe z borówkami i śmietaną z ricotty FIT 112

jeśli mieszka się nad morzem? To zawsze lepiej zrobić domowe gofry niż jeść te na mieście. Dzisiejsza wersja rozkochała w sobie wszystkich, nie tylko dlatego, że jest bezglutenowa i bez dodatku tłuszczu oraz cukru. To dodatek „śmietany” z ricotty zrobił robotę i sprawił, że to chyba najlepsze gofry świata. Nie ma dnia, żeby u mnie w lodówce(...)jajko – 1 łyżka mąki kokosowej – 1 łyżeczka proszku do pieczenia – szczypta soli Składniki na „śmietanę” : – 200g ricotty – 1 banan Dodatkowo: ulubione owoce, wiórki kokosowe Płatki owsiane rozdrabniamy na mąkę. Wszystkie składniki (oprócz borówek) dokładnie łączymy ze sobą. Borówki dodajemy do ciasta i delikatnie mieszamy, w razie potrzeby dodajemy więcej napoju. Gofrownicę rozgrzewamy

Be Fit Be Strong
Sernik z brzoskwiniami i bezą kokosową 133

Ciasto słodkie, ale nie przesłodzone, więc sięga się po nie z przyjemnością... Składniki: Biszkopt: 3 jajka 3 łyżki cukru 2 łyżki mąki pszennej 2 łyżki mąki kukurydzianej szczypta soli Masa serowa: 500 g twarogu półtłustego mielonego (może być z wiaderka) 3 duże jajka 1/3 szklanki cukru  1 łyżeczka cukru z wanilią niecałe 3/4 szklanki mleka 1 budyń śmietankowy bez(...)cukru Beza kokosowa: 4 białka 1/2 szklanki drobnego cukru 1 łyżeczka mąki ziemniaczanej 1 szklanka wiórków kokosowych szczypta soli Dodatkowo: 1/2 puszki brzoskwiń (dużej) Wykonanie: Biszkopt: Mąkę pszenna mieszamy z mąką kukurydzianą. Żółtka oddzielamy od białek. Białka ze szczyptą soli ubijamy mikserem na sztywną pianę. Dodajemy stopniowo cukier, a następnie rozbełtane żółtka, nie przerywając miksowania.  Na końcu dodajemy przesiane

Kuchnia MagdaLeny
Idealne mleczne bułeczki śniadaniowe 162

lodówki.  Po czym, ciasto lekko zagniatamy i dzielimy na 12 równych części. Jeżeli mamy wagę kuchenną, to ważymy całkowitą wagę ciasta i dzielimy na 12 mniejszych części (ja robiłem tak. Ciasto ważyło 890 g, więc podzieliłem na bułeczki o wadze 74-75 g). Jeżeli nie mamy wagi kuchennej, to rolujemy ciasto na 40 cm wałek, następnie dzielimy na połowę(...)każdą połowę na jeszcze 6 mniejszych części. W efekcie musimy otrzymać 12 bułeczek o bardzo podobnej wadze.  Z każdej części ciasta formujemy ładną kulkę. Układamy w wyłożonej papierem do pieczenia formie. Układamy dosyć ciasno, z 2-3 cm odstępami.  Przykrywamy i odstawiamy na 40 min do wyrośnięcia.  Gdy bułeczki ładnie urosną, mieszamy mleko z miodem

Kuchnia Łukasza
Proziaki z Równego – kuchnia podkarpacka 140

odcinają plastry, które następnie formują w okrągłe proziaki. Przygotowane proziaki smażyło się kiedyś kładąc je bezpośrednio na rozgrzaną blachę kuchennego pieca kaflowego. Obecnie jednak niewiele osób posiada w domu piece z blachą, dlatego proziaki smaży się na suchej patelni, choć niektóre gospodynie smażą je również na tłuszczu. Nazwa proziaki pochodzi od sody oczyszczonej, którą dawniej nazywano prozą lub brozą. Nazwa(...)oczyszczonej 1 łyżeczka soli Mąkę przesiewamy z sodą oczyszczoną, dodajemy pozostałe składniki i zarabiamy luźne ciasto. Z ciasta robimy rulon i kroimy go w plastry. Każdy plaster rozwałkowujemy na grubość około 1,5 centymetra . Smażymy na rozgrzanej blasze (płycie kuchennej) lub na patelni bez tłuszczu po kilka minut z każdej strony. Podajemy z masłem i zimnym mlekiem. Doskonale smakują

Trzeci talerz
Bułeczki z pieczarkami 326

mgnieniu, są pyszne! Upiekłam bułki w całości na mleku, ciasto jest wówczas delikatniejsze. Możesz jednak mleko całkowicie wyeliminować z przepisu, wtedy upieczesz bułki bez laktozy lub wymieszać pół na pół z wodą. Składniki na ciasto(...)Odstawić, by wystygły mleko delikatnie podgrzać w rondelku. Z kilkoma łyżkami mleka rozetrzeć drożdże. Wszystkie składniki na ciasto umieścić w misie robota i zagnieść hakiem gładkie, nielepiące się do brzegów misy ciasto. Przykryć i odstawić w ciepłe miejsce do podwojenia objętości wyrośnięte ciasto powtórnie zagnieść, następnie podzielić na 12 kawałków o średniej wadze 70 g. Uformować kulki. Każdą kolejno rozpłaszczyć

Gotuj zdrowo!Guten Appetit!
Deser bananowy na zimno a'la tiramisu 283

Upały nie odpuszczają więc dziś przepis na coś bardzo pysznego i bardzo zimnego :) Jestem wielka fanką kawy i deserów z jej dodatkiem. Tiramisu należy do jednych

Healthy food explorer
CZEKOLADOWO - OWSIANE, BEZCUKROWE, ŚNIADANIOWE BABECZKI Z MUSEM Z JOGURTU GRECKIEGO I MASŁA ORZECHOWEGO 122

wykonane z płatków owsianych i pełnoziarnistej mąki, z dodatkiem kakao, osłodzone miodem... a ten nieznaczny dodatek czekolady (wszak to odrobina, bo to przecież tylko jedna tabliczka) no naprawdę... bez przesady, przecież w czekoladzie jest - tak bardzo potrzebne nam do życia - kakao. I ten mus...  jogurt grecki, masło orzechowe, olej kokosowy i miód. Wracając do słodkiego śniadania, oto czekoladowe(...)olej i esencję waniliową, blenduję do połączenia składników dosypuję mączkę owsianą, mąkę, sodę i kakao włączam jeszcze na chwilę blender dodaję posiekaną czekoladę i rodzynki, mieszam łyżką nakładam ciasto do foremek Piekę 30 minut w 180 stopniach C. SKŁADNIKI NA KREM JOGURTOWO - ORZECHOWY: jogurt grecki 400g. ( wykładam na sito wyłożone ręcznikiem papierowym i zostawiam na parę godzin - najlepiej

Upiecz sobie babeczkę
Muffiny marchewkowe z jabłkiem i żurawiną 117

chociaż ją uwielbiam! ), to jakoś bez jabłka nie mogę ich sobie wyobrazić :) Z jabłkiem są po prostu idealne. Zwłaszcza gdy jabłko jest z tej kwaśniejszej odmiany. Polecam do wypróbowania :) Składniki na około 20 sztuk* : 230 g mąki pszennej 165 g brązowego cukru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 1,5 łyżeczki proszku do pieczenia ( płaskiej ) 1 łyżeczka przyprawy(...)mieszania dodając jabłka i żurawinę. Wymieszać do połączenia, nie dłużej.  Standardową formę na muffinki wyłożyć papilotkami. Jeśli posiadamy 2 takie formy i mamy możliwość pieczenia dwóch jednocześnie, to przygotowujemy również drugą formę. Ciasto nałożyć do 3/4 wysokości papilotek. Piec w piekarniku nagrzanym do 180°C przez około 20 minut. Po upieczeniu wyjąć i wystudzić na kratce.   Smacznego

Opowieści z piekarnika
Jaglane muffiny myszki (bez glutenu, cukru białego, laktozy, wegańskie) 131

To już czwarty wypiek zainspirowany niedawnym konkursem na naszym blogu. Dziś urocza odsłona przepisu nadesłanego przez Aleksandrę .  Pierwotnie był to tort jednak w tym czasie

Candy Pandas

Proponowane wyszukiwania