ciasto bez pieczenia z masą - 7000 przepisów (strona:146/467)

Stefanka na herbatnikach z truskawkami 331

Ciasto prezentuje się świetnie. Robi się je dosyć szybko, jest bardzo łatwe a do tego pyszne. Tak przynajmniej zgodnie stwierdziły koleżanki z pracy, które zostały nim

Smakołyki Asi
Tarta na słono z suszonymi pomidorami i kurczakiem 212

masłem, obsypać bułką tartą i wyłożyć ciastem. 4. Wkładamy do piekarnika nagrzanego do 200 stopni C na 15min z obciążeniem. Następnie zmniejszamy temperaturę do 175 stopni C i pieczemy przez 20min bez obciążenia. Składniki na farsz: - dwie mniejsze cukinie - cebula - podwójna pierś z kurczaka - dwa ząbki czosnku - 200g suszonych pomidorów w oleju - sól - pieprz - słodka papryka - curry(...)koniec łączymy kurczaka z wrzywamy i dopraiwamy do samku. 4 . Tak przygotowany farsz nakładamy na ciasto i posypujemy startym żółtym serem i mozzarrellą. 5 .Wybijamy jajka i dodajemy mleko, wszytko razem mieszamy. Doprawiamy solą, pieprzem i bazylią. 6. Przygotowaną masą zalewamy ciasto. 7 .Pieczemy w 160 stopniach C przez 30min

Coś z niczego
Truskawkowe babeczki na kruchym cieście z zakręconą bezą 198

cały czas mieszając. Kiedy masa będzie już bliska zagotowaniu dodajemy łyżeczkę oliwy, mieszamy chwilę i wyłączamy, zostawiamy precz do całkowitego ostygnięcia.      Białka (bez kawałków żółtek!) z odrobiną soli ubijamy na sztywną pianę, partiami dodajemy cukier puder, nie przerywając miksowania. Gdy całość się połączy, dodajemy mąkę i ocet, mieszamy do momentu, gdy masa będzie gęsta i perłowa(...)Wewnątrz rękawa cukierniczego rysujemy czerwonym barwnikiem w żelu 3 proste linie lub dodajemy kilka kropli bezpośrednio do miski z masą bezową i wykałaczką robimy nieregularne wzory. Pianę przekładamy do rękawa i na blaszce wyłożonej papierem do pieczenia robimy okrągłe bezy o 2 cm mniejsze niż średnica tartelek. Suszymy w piekarniku nagrzanym do 110 stopni przez 60 minut

sama złodycz
Sernik nowojorski 174

Więcej przepisów znajdziecie w zakładce Ciasta. Są tam przepisy na serniki gotowane, pieczone i bez pieczenia. Zapraszam i polecam. Spód 150 g herbatników 100 g masła Masło roztopić, a ciastka dokładnie zmiksować, a następnie wymieszać z roztopionym masłem. Dno tortownicy o średnicy 24 cm wyłożyć ciastkami, dokładnie je docisnąć do dna. Piec w 180 stopniach C około(...)wlać śmietanę.Wszystko dokładnie zmiksować, ale krótko. Wlać masę serową na upieczone i wystudzone ciastka. Piec sernik przez 15 minut w temperaturze 200 stopni C , a następnie zmniejszyć temperaturę do 130 stopni i piec około 1 godziny. Wyłączyć piekarnik, ale sernika nie wyjmować. Poczekać aż piekarnik ostygnie. Po tym czasie wstawić ciasto do lodówki najlepiej na całą

O kuchni z uczuciem
SERNIK Z KREMEM CZEKOLADOWYM, KARMELOWYMI ORZECHAMI I WŁOSKĄ BEZĄ 189

schłodzony krem czekoladowy i odstawiamy na kolejne 20 minut do mrożenia. WARSTWA SEROWA: Wszystkie składniki dokładnie razem miksujemy i wylewamy na schłodzoną masę czekoladową. Wkładamy na ok. 35-40 minut / 170C z termoobiegiem, pieczemy, studzimy. BEZA WŁOSKA: W rondelku zagotowujemy 130 g cukru z wodą, a następnie na wolnym ogniu podgrzewamy do 118C. W tym samym czasie ubijamy na sztywno(...)cukier osiągnie już odpowiednią temperaturę , zdejmujemy z ognia i cieniutkim strumieniem wlewamy do białek – cały czas ubijamy na najwyższych obrotach – beza musi być sztywna, lśniąca i schłodzona. Gotową przekładamy do rękawa cukierniczego i dekorujemy wystudzone ciasto. Wkładamy do piekarnika nagrzanego na 200C na ok. 5 minut w celu opalenia. Zajadamy! Smacznego

Ostra na Słodko
Ciasto czekoladowe z wiśniami / Chocolate cake with cherries 161

ciast / 2 (500 g) cups of flour dough4 jajka / 4 eggs3/4 szklanki cukru / 3/4 cup sugar3/4 szklanki kakao / 3/4 cup cacao wiśnie (świeże lub mrożone bez pestek) / cherries (fresh or frozen without pitted) 1 szklanka wiśniówki (wódka lub spirytus) / 1 cup cherry brandy (vodka or spirit)tortownica / springform panSposób przygotowania / Preparation:Przygotowanie: ok. 50 min, pieczenie(...)proszek do pieczenia). Jajka ubijamy z cukrem i cukrem waniliowym, dodajemy suche składniki i miksujemy wszystko ze sobą. Potem dodajemy margarynę i miksujemy. Na końcu dodajemy kakao i znowu miksujemy wszystko ze sobą na jednolitą masę. Gotową masę wlewamy do tortownicy, układamy wiśnie (musimy je osuszyć po wyjęciu z marynaty) na masie i delikatnie je dociskamy. Ciasto wkładamy

Projekty ze smakiem
Sernik 210

pyszny. Wyjadany na ciepło i po wystygnięciu stał się idealnie mokry Składniki: Spód: - 25 dag ciastek ( u mnie 15 dag petit bure i 10 dag kruchych, bez cukru) – 100 g masła; Masa serowa: - 80 dag twarogu; - 250 g śmietany 18%; - 5 jajek; - szklanka cukru; – dwa opakowania cukru wanilinowego; – łyżka mąki ziemniaczanej; Polewa krówkowa: – 3 większe(...)około 26 cm). Wstawić do piekarnika rozgrzanego do 180 stopni i piec 10 minut. Wystudzić. 2. Twaróg zemleć trzykrotnie, ja użyłam takiego z wiaderka, więc go nie mieliłam. Partiami dokładać twaróg i miksując dodawać śmietanę, jajka, cukier, cukier wanilinowy oraz mąkę ziemniaczaną. Wylać na ostudzone ciasto. Całość wstawić do piekarnika i piec 50-55 minut w temp. 170 stopni. Pozostawić

dom-agi.pl
Piernikowe ciasto marchewkowe 178

jasną, puszystą masę. Dolewamy olej z cytryną i na małych obrotach, całość miksujemy do momentu połączenia się składników. Dosypujemy składniki suche i całość mieszamy delikatnie łyżką. Krótko, tylko do połączenia się składników. Dodajemy marchewkę i ponownie delikatnie mieszamy, do połączenia się składników. Ciasto wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy do efektu suchego patyczka. Ja piekę 45 minut, w temperaturze(...)stopni, na grzałkach: góra + dół, bez termoobiegu. Ciasto nie rośnie wysoko. Smacznego

Smak mojego domu
pyszne ciasto kawowe bez pieczenia :-) 270

pieczenia  pierniczków, nie chciało mi się już piec jakiegoś poważniejszego ciasta, więc postanowiłam zrobić kolejne ciasto bez pieczenia, i efekt mnie zachwycił :-)  Ciasto kawowe na herbatnikach, z pierzynką z bitej śmietany, to idealna propozycja na weekend :-) Ciasto jest wspaniałe, i chyba upiekę je też na święta :-)  No to zaczynamy: SKŁADNIKI * PRZEPIS NA DUŻĄ BLASZKĘ(...)paczki herbatników maślanych -1 paczka herbatników kakaowych -330ml śmietany 30% -2 śmietan-fixy -1 łyżka cukru pudru -troszkę czekolady mlecznej  do posypania ciasta MASA -1 litr mleka -4 żółtka -2 budynie śmietankowe po 40g -1 cukier waniliowy -3/4 szklanki cukru -125g margaryny -125g masła -1 czubata łyżka kawy rozpuszczalnej typu crema (takiej jak pył

moje pyszne łatwe i sprawdzone przepisy krok po kroku
zielony sernik na zimno 185

niemu nie tylko miała oryginalny smak ale też całość nie była zbyt słodka. Ciasto lekkie i orzeźwiające, w sam raz na upały.  *foremka 23*23 cm Składniki: na biszkopt: 2 jajka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia na masę serową: 500 g sera na sernik ( z wiaderka) słoiczek dżemu agrestowo-kiwi 3 jajka(...)łyżki cukru pudru 2 opakowania galaretki zielonej (kiwi lub agrestowa) na wierzch: 200 g drobnych winogron bez pestek 1 opakowanie galaretki gruszkowej Upiec biszkopt: biała ubić na sztywno, następnie dosypywać cukier a później dodać po żółtku. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i przesiać do masy jajecznej, wymieszać. Przełożyć do foremki i piec w 175*C około

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
Żytnie ciasteczka kakaowe ze śliwką 154

ciasteczek Składniki 2 szklanki mąka żytnia 2 łyżeczki proszek do pieczenia 2/3 szklanki erytrol lub inne słodziwo 1/2 szklanki śliwki suszone posiekane 1/2 szklanki olej rzepakowy 50-60 ml mleko 4-5 łyżek kakao Sposób przygotowania Wszystkie składniki dokładnie ze sobą mieszamy na zwartą masę. Ciasto powinno się lekko kruszyć, ale dać ubić w kulkę. Kawałki ciasta formujemy

Kucharzyca
Ciasteczka z płatków i bananów 175

Suche składniki mieszamy w misce (płatki, mąkę, kakao, proszek do pieczenia, mielone migdały). Do blendera wyciskamy sok z połówki pomarańczy, dodajemy obrane połamane banany, odsączone daktyle, olej kokosowy i cukier - blendujemy na gładką masę. Mokre składniki dodajemy do suchych i mieszamy aż się połączą (najlepiej dłonią). Z powstałego ciasta kształtujemy kulki o średnicy około 2 cm, a następnie układamy

peggiwkuchni
Ptysie z serkiem i wędzonym łososiem 241

masa zgęstnieje i zacznie odchodzić od brzegów garnka. Ciasto odstawiamy do wystygnięcia. Do wystudzonego ciasta dodajemy kolejno jajka i całość ucieramy mikserem przez około 10 minut. Ciasto wyciskamy na blachę wyłożoną papierem do pieczenia. Pomiędzy ptysiami zostawiamy 2 cm odstępu. Do wyciskania ptysi najlepiej jest użyć rękawa cukierniczego z końcówką gwieździstą. Ptysie wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy(...)minut w 200 stopniach. (Grzałka góra + dół, bez termoobiegu). Ptysie powinny się zarumienić.  W czasie, gdy ptysie stygną, przygotowujemy serek i łososia. Do serka dodajemy koperek, pieprz oraz sól do smaku. Całość dokładnie mieszamy. Z łososia usuwamy skórę. Rybę kroimy na niewielkie plasterki. Gdy ptysie ostygną, kroimy je wzdłuż na pół i nadziewamy przygotowanym serkiem i łososiem

Smak mojego domu
Szarlotka z bezą na kruchym owsianym spodzie 174

pieczenia Nadzienie: 6 średnich jabłek 2 łyżki rodzynek królewskich 2 łyżki orzechów włoskich 1 łyżka gorzkiego kakao 1 łyżka cukru cynamon wanilia Beza: 3 białka 200g cukru pudru 2 płaskie łyżki mąki ziemniaczanej Sposób wykonania: Mąkę pszenną mieszamy z płatkami owsianymi, cukrem pudrem i proszkiem do pieczenia. Dodajemy masło i żółtko, a całość zagniatamy. Ciasto schładzamy w lodówce(...)orzechy włoskie. Mieszamy z cukrem, cynamonem, kakao i wanilią. Przekładamy do kokilek. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Szarlotki pieczemy około 25 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia przygotowujemy bezę. W misce ubijamy białka na sztywną masę, stopniowo dodając cukier puder i mąkę. Całość ubijamy około 10 minut. Gotową masę przekładamy na szarlotki. Temperaturę w piekarniku obniżamy

Kuchnia Pani Wiosny
Tort Pavlova 398

gościło przepyszne ciasto - Tort Pavlova.  Kiedy otrzymałam przepis, postanowiłam zmierzyć się z pieczeniem bezy. Jeszcze nigdy tego nie robiłam. Przepis w oryginale był z wiśniami, jednak trochę go zmieniłam.  Dodałam inne owoce a także inny czas pieczenia. Beza się udała. Pięknie urosła i stała się bardzo chrupka. Przepis dodaję do ulubionych!  Składniki: Beza - 300g cukru(...)pudru - 2 łyżeczki mąki ziemniaczanej - 1 łyżeczka soku z cytryny - szczypta soli - 6 białek Masa - 250g  serka mascarpone - 1 łyżeczka cukru wanilinowego - 500 ml śmietanki kremowej 36% - 1 łyżka cukru pudru - 2 śmietan fix - owoce: truskawki, borówki - polewa czekoladowa Sposób przygotowania:  Białka ubijamy na sztywno. Pod koniec ubijania  stopniowo dodajemy cukier puder, sok z cytryny, cukier wanilinowy

Pan i Pani Smith w kuchni