ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:62/151)

MALINOWE MUFFINKI – RÓŻOWE! (bez jajek, wegańskie) 468

cukru 1 łyżka galaretki malinowej lub malinowo – truskawkowej bez żelatyny 280 ml mleczka kokosowego 60% 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 łyżki masła orzechowego 60 g 60 g cukru 3 łyżki oleju 2 kostki gorzkiej czekolady Sposób przygotowania: W jednej misce wymieszaj mąkę, budyń, galaretkę, proszek do pieczenia i cukier. W drugiej natomiast połącz ze sobą(...)mleczko, masło orzechowe i olej. Następnie mokre składniki wlej do suchych i całość wymieszaj. Ciasto przełóż do foremek na muffinki (wypełniając je na 2/3 wysokości). Muffinki zawsze wkładam do zimnego piekarnika, po czym ustawiam go na 180 stopni Celsjusza i od tego momentu piekę 30 minut. Jeśli włożysz je do nagrzanego piekarnika, wtedy piecz je około 20 minut. Ciepłe muffinki

Via Gusto
Sernik na zimno III 158

gramów okrągłych biszkoptów 700 gramów owoców (w moim przypadku borówki) 2 paczki galaretki każda na 0,5 l wody (użyłam o smaku owoców leśnych) bezy i listki mięty do dekoracji Wykonanie : Serek wyjąć z lodówki na około godzinę przed przystąpieniem do pracy aby uzyskał temperaturę pokojową(...)wsypać oba cukru, wlać sok z cytryny, krótko utrzeć (najlepiej łyżką). Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Jeśli chcemy mieć idealnie równe boki ciasta oddzielnie wyłożyć papierem spód a dodatkowym specjalnym paskiem boki. Na spód wyłożyć biszkopty. Do schłodzonej żelatyny dodać 1 łyżeczkę masy serowej

cucinare
Sernik na zimno III 189

gramów okrągłych biszkoptów 700 gramów owoców (w moim przypadku borówki) 2 paczki galaretki każda na 0,5 l wody (użyłam o smaku owoców leśnych) bezy i listki mięty do dekoracji Wykonanie : Serek wyjąć z lodówki na około godzinę przed przystąpieniem do pracy aby uzyskał temperaturę pokojową(...)wsypać oba cukru, wlać sok z cytryny, krótko utrzeć (najlepiej łyżką). Tortownicę o średnicy 24 cm wysmarować masłem i wyłożyć papierem do pieczenia. Jeśli chcemy mieć idealnie równe boki ciasta oddzielnie wyłożyć papierem spód a dodatkowym specjalnym paskiem boki. Na spód wyłożyć biszkopty. Do schłodzonej żelatyny dodać 1 łyżeczkę masy serowej

cucinare
SERNICZEK WINOGRONOWY 231

Mojemu mężowi zachciało się sernika na zimno, ja miałam ochotę na winogrona. Postanowiłam więc połączyć jedno z drugim i powstał taki oto lekki serniczek. Składniki: 1

Z Majeczką w kuchni
PIERNIK BERNARDYŃSKI 236

był gęste,wymieszać ,po czym ciasto wylać na blachę wysmarowaną masłem.Pieczemy ok.1 godziny w piekarniku o temperaturze 180 stopni.Podajemy go  bez  przekładania lub przełożyć powidłami śliwkowymi i masą jak ja ,a najlepszy jest podany do kawy.Smacznego. Masa  do przełożenia piernika: *********************************** 1/2 szkl.śmietany kremówki 30% 1/2 szkl.cukru 1 galaretka pomarańczowa 200 g.dżemu powideł też

Kocurkowe rozmyślania w kuchni Anielki
Pomarańczowy puch 143

zaczynamy! Na dobry początek prezentuję znakomite ciasto bez pieczenia, które nazwałam: pomarańczowy puch! Ma konsystencję delikatnej, rozpływającej się w ustach pianki (a’la ptasie mleczko), pięknie pachnącej i smakującej pomarańczami. Wyglądem na pewno przypomina Wam wciąż bijący rekordy popularności „Śnieżny puch”, jednak mój nie zawiera twarogu i „Śnieżki”, a jedynie kremówkę, galaretkę, sok i skórkę pomarańczową :) Wierzch posypałam

MyCookBook.pl
Ciasto śnieżny puch z limonką 137

bardzo proste ciacho bez pieczenia, ale większość posiada w swoich składnikach sztuczne proszkowe śmietanki, których ja w swojej kuchni nie używam. Ostatnio wypatrzyłam fajny przepis na to ciasto u Ani na blogu  Ania gotuje , dziś więc zapraszam Was na ciasto śnieżny puch z limonką. Do przygotowania ciasta używamy cytrynowej galaretki, pomyślałam, że jeszcze bardziej

Kulinarne przygody Gatity
Tarta z kremem pâtissière i owocowym musem 139

Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Po schłodzeniu ciastem wyklejamy dno i boki formy. Dno nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 20 minut (do zarumienienia). Śmietankę(...)Mąkę z masłem siekamy, dodajemy cukier, żółtka, sok z cytryny. Wszystko razem łączymy i zagniatamy gładkie ciasto. Gotowe formujemy w kulkę, zawijamy w folię spożywczą i wkładamy do zamrażarki na 10 minut. Po schłodzeniu ciastem wyklejamy dno i boki formy. Dno nakłuwamy widelcem. Pieczemy w piekarniku nagrzanym do temperatury 160 stopni (z termoobiegiem) przez około 20 minut (do zarumienienia). Śmietankę

Pogotujmy.pl
Torcik jogurtowy z winogronami 201

Dzisiejsza propozycja na deser to torcik jogurtowy z winogronami. Ciacho idealne do kawy- lekkie i słodkie. Polecam!   Torcik jogurtowy z winogronami   Składniki:   990

paapilotkaa
Makowiec z jabłkami 523

dużo w masie makowej Mus jabłkowy: 80 dag jabłek 2 galaretki cytrynowe cukier do smaku Ciasto z białek 4 białka 1/2 szklanki cukru 1/2 szklanki mąki tortowej 4 łyżki mielonego maku 2 łyżki oliwy 1 łyżeczka proszku do pieczenia Zaczynamy od połączenia mąki, cukru pudru i proszku do pieczenia. Dodajemy masło i skórkę z cytryny - siekamy nożem. Dodajemy(...)Łączymy ze sobą mąkę, mak i proszek do pieczenia. Białka ze szczyptą soli ubijamy na sztywną pianę. Dodajemy po łyżce cukru. Do ubitej gęstej bezy delikatnie wsypujemy mieszankę suchych składników i bardzo delikatnie mieszamy. Dodajemy skórkę cytrynową i oliwę. Mieszamy. Wykładamy do formy 25/34 cm wyłożonej papierem do pieczenia. Pieczemy 15 minut w 180 stopniach. Studzimy. Jabłka obieramy

sierotka maRysia w kuchni
Kaszak pomarańczowo - truskawkowy, bez pieczenia. 188

jednak smakuje dobrze, a w cieście wręcz idealnie. Spróbujcie sami :) Potrzebujemy: małą paczkę herbatników maślanych, mi wystarczyło dosłownie koło 10 sztuk 700 ml mleka szklanka kaszy manny 3 łyżeczki cukru kilka łyżek konfitury pomarańczowej 1 galaretka truskawkowa, ja użyłam galaretki od Przyprawy Premium, którzy sprzedają ją w dużym opakowaniu, sprawdźcie TUTAJ . Jeśli dużo pieczecie, będą dla Was jak znalazł

MamaOskarka
Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami 7545

push({}); Słoneczna Delicja – Świąteczne ciasto z delicjami, bakaliami i brzoskwiniami Składniki: Biszkopty: 8 białek 3 żółtka 180g cukru 100g orzechów włoskich – posiekanych 100g orzechów włoskich – zmielonych 100g wiórków kokosowych 100g rodzynek 1 łyżka mąki pszennej (użyłam tortowej) 1 łyżeczka proszku do pieczenia Krem: 1 puszka brzoskwiń 2 budynie śmietankowe bez cukru 3 łyżeczki cukru(...)dalej mieszać mikserem na jasną, kremową masę. 3. Mąkę wymieszać z proszkiem do pieczenia i dodać do jajecznej masy, wsypać zmielone orzechy, delikatnie, ale dokładnie wymieszać łyżką lub szpatułką ( patrz FILM ). Następnie dodać posiekane orzechy, wiórki kokosowe i rodzynki, wymieszać łyżką lub szpatułką. 4. Ciasto podzielić na dwie równe części i każdą przełożyć do osobnej blaszki o wymiarach 25x30cm

Mała Cukierenka
JABŁECZNIK NA BISZKOPTACH Z BITĄ ŚMIETANĄ 144

Proponuję dziś ciasto tak łatwe,że aż chce się go zrobić i zjeść bez wyrzutów sumienia, że przybędzie kalorii;) Składniki: 1,5 kg jabłek 2 paczki biszkoptów 1 szklanka wody galaretka pomarańczowa 2 łyżki żelatyny 0,5 szklanki cukru 2 łyżeczki cynamonu Jabłka obrałam, pokroiłam w plasterki i dusiłam w garnku dodając szklankę wody. Po około(...)się na mus.Wsypałam cukier i cynamon. Garnek zdjęłam z gazu, dodałam galaretkę i żelatynę mieszając aby nie powstały grudki. Tortownicę wyłożyłam papierem do pieczenia i połową biszkoptów. Na nie wylałam masę z jabłek i ponownie ułożyłam resztę biszkoptów Zalałam je resztą musu jabłkowego. Odstawiłam ciasto do ostygnięcia (mus) a potem do lodówki na około 2 godziny

potrawyregionalne
Sernik z marakują 161

szklanka drobnego cukru - 5 jaj - 2 budynie waniliowe bez cukru - 1,5 łyżeczki ekstraktu z wanilii - szczypta soli waniliowej Dodatkowo: - 3 owoce marakui (passion fruit) - 1/2 galaretki cytrynowej - 125 ml wrzątku do galaretki   Sernik będzie pieczony w kąpieli wodnej. Wobec tego, na wstępie, tortownicę wkładamy do dużego worka do pieczenia, zabezpieczamy mocną nicią, aby się nie zsuwał(...)nadmiar folii odcinamy. Musimy również przygotować dużą, szczelną blaszkę, do której wstawimy tortownicę z ciastem i wlejemy wrzątek. Na spód sernika - miksujemy herbatniki w blenderze (dałam pomieszane gatunki, takie jak na zdjęciu – byle było 130g). Masło topimy w mikrofali i gorące wlewamy do zmielonych herbatników. Składniki łączymy, przekładamy do tortownicy, wyrównujemy powierzchnię i wstawiamy do lodówki (do czasu, aż zrobimy

mojewypiekiinietylko

Proponowane wyszukiwania