ciasto bez pieczenia z galaretka - 2260 przepisów (strona:102/151)

delikatny jogurtowiec z wiśniami i borówkami 193

Gdy lato w pełni i pogoda nas rozpieszcza najlepiej sprawdzają się najprostsze pomysły na ciasto czy deser. Skusiłam się niedawno na pyszny jogurtowiec z owocami. Za

babka w formie
Ciasto z kremem budyniowym i truskawkami 648

przez sitko. Dodawać porcjami do ubitej masy jajecznej i powoli wymieszać lub ubijać na najwolniejszych obrotach mikserem. Wylać na blachę 25*36 cm wyłożoną na dnie papierem do pieczenia. Piec około 25 min w 180 stopniach. Krem budyniowy: Z mleka odlać 3/4 szkl dodać żółtka, mąki i zmiksować na gładko. Resztę mleka zagotować z cukrami wlać resztę mleka(...)gładki i jednolity krem. Galaretki rozmieszać w gorącej wodzie i odłożyć do lekkiego stężenia. Na biszkopcie rozsmarować połowę kremu ułożyć jeden obok drugiego biszkopty i rozsmarować resztę kremu. Na kremie ułożyć truskawki i zalać tężejącą galaretką. Ciasto włożyć na kilka godzin do lodówki a najlepiej na całą noc.  Przed podaniem ubić zimną kremówkę (bez cukru pudru) i zrobić

Ala piecze i gotuje
Sernik borówkowo-jogurtowy 203

Kolejny serniczek na zimno na spodzie z herbatników pełnoziarnistych. Połączyłam jogurt grecki z borówką i wyszedł mi taki oto pasiasty serniczek-zebra. składniki: spód 200 g

Monia miesza i gotuje
Ciasto kokosowe z galaretką malinową 347

efekt przerośnie nasze wyobrażenie - o przepysznym cieście :) Palce lizać :) Zaczynamy :) Składniki: 225 gr masła 225 gr self raising* mąki 225 gr drobnego cukru 4 jajka 100 gr wiórków kokosowych puszka owoców- ja użyłam malin 2 łyżeczki maki ziemniaczanej 2-3 łyżki cukru( opcjonalnie) *self raising - odpowiada 2 łyżeczkom proszku do pieczenia na każde 150 gr zwykłej mąki. Wykonanie: Masło(...)kokosowe, mieszamy łyżką. Wykładamy do formy - spód formy wykładamy papierem do pieczenia. Wkładamy do nagrzanego piekarnika na 160C z termoobiegiem (180 zwykły) na 50-55 min. Lub do suchego patyczka. Robimy galaretkę. Owoce wlewamy do garnka, dodajemy make ziemniaczaną, mieszamy. Jeżeli owoce były w zalewie bez cukru dodajemy cukier. Zagotowujemy. I galaretka gotowa. :) Prawda , że było szybko

Smaki Edyty
Czekoladowiec z wiśniami i galaretką 148

łyżeczka sody Do nasączenia: 1 galaretka wiśniowa Na wierzch: ok. 300 g wiśni bez pestek (mogą być mrożone lub ze słoika) 2 galaretki wiśniowe Wykonanie: Galaretkę do nasączenia ciasta rozpuszczamy w 1 szklance gorącej wody i odstawiamy do ostudzenia. Galaretki przeznaczone na wierzch ciasta należy rozpuścić w 3 szklankach wrzątku i odstawić, by przestygły. W garnuszku rozpuszczamy masło wraz(...)dodajemy przesianą mąkę wymieszaną z sodą i kakao. Białka ubijamy na sztywną pianę dodając pod koniec resztę cukru. Bardzo delikatnie należy wmieszać pianę do ciasta. Ciasto przekładamy do tortownicy o średnicy ok. 24 cm. Pieczemy ok. 35-40 minut w piekarniku rozgrzanym do temperatury 180 stopni. Upieczone i ostudzone ciasto nasączamy płynną, ostudzoną galaretką wiśniową. Na cieście układamy wiśnie

MyCookBook.pl
1528.Tarta z jabłkami w galaretce 152

 Taką tartę zrobiłam specjalnie do konkursu Kasi...pomysł z jabłkami i galaretkami podpatrzyłam  tutaj , ale ciasto jest inne..do ciasta wykorzystałam pięknie pachnące galaretki

Moje domowe kucharzenie
Sernik z czereśniami na zimno 🍒 123

Cześć! Kto mnie śledzi na instagramie, to już widział, że w niedzielę zrobiłam sernik na zimno z czereśniami. Niebo w gębie, pyszny i orzeźwiający. Idealny na

Rita creative
CYTRYNOWY SERNIK NA ZIMNO. STRACCIATELLA 201

Prosty i szybki sernik na zimno. Raptem kilka składników i cos pysznego do kawy wyczarowane. Bo (moim skromnym zdaniem) sernik jest pyszny. Lekki, delikatny, nie mocno

Walijskie Pichcenie
Sernik karmelowo-kokosowy. 210

kostkę i miksujemy, aż otrzymamy ciasto o konsystencji sypkiej kruszonki, następnie dodajemy jajko i żółtko i znów miksujemy, do chwili aż otrzymamy zwartą kruszonkę. Formę wykładamy papierem do pieczenia, wysypujemy kruszonkę i dokładnie dociskamy grzbietem łyżki lub dłonią, lub wałkujemy małym wałeczkiem (ważne by zrobić to naprawdę dokładnie). Odkładamy. MASA SEROWA: 1 kg twarogu dwukrotnie zmielonego 3 jajka(...)piekarnika i pieczemy około 50 minut. Po tym czasie wyłączamy grzanie i uchylamy drzwiczki piekarnika. Po 15 minutach wyjmujemy ciasto z piekarnika i studzimy. LUKIER: 200 g cukru pudru 2-3 łyżki wody lub soku z cytryny      Cukier puder przesiewamy, dodajemy kolejno 1 łyżkę wody, za każdym razem dokładnie mieszając. Zimne ciasto dekorujemy lukrem i kandyzowaną skórką

Rozpustne gotowanie
Ciasto śmietankowo - arbuzowe 128

Biszkopty - 1 paczka mała mleko - 1 litr budyń śmietankowy - 3 op cukier - 3/4 szkl masło - 250 g arbuz bez skóry i pestek - 1,5 

Camilla w kuchni
Truskawkowa pianka ( kisielowe ) 376

Dziś mam dla Was kolejne ciacho z truskawkami . W sklepach są coraz tańsze .. stragany robią się coraz bardziej pełne … Koniecznie trzeba to wykorzystać , bo ani

Ostra na Słodko
Bananowiec z jabłkami 239

wyłożoną papierem do pieczenia. Do pozostałego ciasta dodajemy kakao i delikatnie mieszamy do połączenia. Ciasto z dodatkiem kakao w formie esów-floresów wylewamy łyżką na ciasto jasne. Obrane i pozbawione gniazd nasiennych jabłka kroimy na cząstki i układamy obok siebie na cieście. Pieczemy w temp. 180 stopni przez około 25-30 minut. Galaretkę cytrynową rozpuszczamy w 1 szklance gorącej(...)plasterki i układamy na bananowej masie. Zalewamy tężejącą galaretką. Galaretkę zieloną rozpuszczamy w 1 szklance wrzącej wody. Odstawiamy do stężenia. Kwaśną śmietanę umieszczamy w misie miksera i krótko miksujemy razem z tężejącą zieloną galaretkę. Masę od razu wykładamy na wierzch ciasta. Źródło: Ciasta na stół (niestety mam tylko kserówkę, bez pierwszej strony i nie wiem jaki to dokładnie numer

Smaki Na Talerzu
Snickers-niesnickers 117

grubsze. Ciasto kruche: 1/2 kg mąki pszennej 2 jajka- ja dałam 5 żółtek (zostały po bezach) 10 dag cukru pudru 2 płaskie łyżeczki sody oczyszczonej 20 dag masła lub margaryny 2 łyżki miodu płynnego Masa jabłkowa: 1 kg jabłek 3-4 łyżki cukru 1 galaretka dowolnego koloru lub 2-3 łyżki żelatyny Masa budyniowa: 3 szklanki mleka 2 opakowania budyniu(...)misce, dodaję jajka, miód i wiórki masła i zagniatam ciasto. Zawijam w folię i wstawiam do zamrażalnika na ok 40 min. Dzielę na trzy części i każdą z nich rozwałkowuję (ciasto jest bardzo cieniutkie) pomiędzy dwoma kawałkami folii, przekładam na blachę wyłożoną papierem  do pieczenia i wstawiam do piekarnika nagrzanego

Ciasteczkowy Potwór
Biszkopt z kremem mascarpone i owocami sezonowymi w galaretce. 766

gdzie trzeba się namęczyć i wychodzi nam kilka porcji, dlatego u mnie standardowo przepis na dużą blachę, bez męczenia się. Najpierw przygotowujemy galaretkę, gdyż potrzebuje ona dużo czasu na ścięcie się, w tym czasie my będziemy robić pozostałe składowe ciasta. 2 galaretki o dowolnym smaku (najlepiej pasujące smakiem i kolorem do naszych owoców) robimy pomniejszając ilość wody łącznie(...)mąki pszennej, 1 łyżka mąki ziemniaczanej i 2 łyżki cukru. U mnie: 4 jajka 4 łyżki mąki pszennej 4 łyżki mąki ziemniaczanej 8 łyżek cukru 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia Białka ubijamy na sztywną pianę. Pod koniec ubijania cały czas ubijając dodajemy cukier i stopniowo żółtka. Mąki mieszamy z proszkiem do pieczenia, wsypujemy do masy jajecznej, delikatnie mieszając

Z butelką mleczka w tle

Proponowane wyszukiwania