Delikatny , puszysty, lekko kwaskowy i mega pyszny sernik na zimno. Bardzo łatwy, szybki do zrobienia i co najważniejsze, że ciasto zawsze się
magiczna kuchnia KasiChoć prezentowaną babkę przypisałam do kategorii słodkości, to w rzeczywistości nie należy do wypieków o dużym stopniu słodyczy. Wyglądem przypomina chleb, chociaż niektórym przypomina również pasztet
Szybko Tanio SmacznieZupełnie inne ciasto drożdżowe.Nie trzeba go zagniatać, ale nie należy też się martwić, że coś się nie uda.O każdej porze roku może być
Maminek kulinarnyDietetyczne, bezglutenowe, przepyszne ciasto ryżowe. Z dużą ilością jabłek i konfiturą morelową. Uwielbiam ten smak!. Najwyższej jakości foremki firmy Guardini znajdziecie na stronie homemart.pl Składniki
Apetyczna babeczkaBanalnie proste, obłędnie pyszne. Bardzo maślane, bardzo kruche i bardzo pyszne... :-) To wprost poezja smaku. Jednym słowem najlepsze i najprostsze ciasteczka maślane, jakie jedliśmy. Dodam
Smaczne ZdroweT ruskawkowy szał czas zacząć! A dla wszystkich świętujących dziś dzieciaków mam nie lada gratkę - tort bezowy cud-miód-palce-lizać! Cztery chrupiące bezowe blaty tradycyjnie
Food SquareTytuł mówi sam za siebie – tak jest to biszkopt IDEALNY!Często pytacie mnie jak zrobić biszkopt , by mieć całkowitą pewność , że pięknie wyrośnie i będzie
Ostra na SłodkoWitajcie :) Dzisiaj postanowiłam upiec lekkie oszukane serniczki bez sera :) Jako spód użyłam pysznych ciasteczek Oreo a masę serkową zrobiłam z jogurtu naturalnego, serka waniliowego i
Sama słodycz i szczypta chiliMuffiny z masłem orzechowym skrywają w swoim wnętrzu mnóstwo drobno posiekanych orzeszków ziemnych, dzięki temu mają mocno orzechowy smak i wielbicielom orzechów ciężko będzie poprzestać na
Smakołyki Berenikikoniec ubijania dodaję powoli cukier a następnie po jednym żółtku. Mąki mieszam i dodaję powoli do jajek mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Teraz przygotowuję krem czekoladowy: Śmietankę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się roztopi(...)rozpuszczoną czekoladę, cukier waniliowy, szpinak i żelatynę i wszystko mieszam. Krem szpinakowy wylewam na ciasto i wstawiam ponownie na ½ godziny do lodówki. Kiedy krem stężeje, wylewam na niego drugą część tężejącej galaretki i posypuję malinami. (opcjonalnie możecie ułożyć biszkopty na galaretce, u mnie bez tej warstwy. Polewę zrobiłam bezpośrednio na galaretkę) Polewa: 150 g śmietanki 30% 200 g czekolady
Słodki sentymentczyli bez wyrabiania ciast i skomplikowanego skręcania . Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim to kolejna fenomenalna przystawka na przyjęcia ze znajomymi. Prosta w przygotowaniu, a wygląda bardzo efektownie. Każdy fan camemberta będzie w siódmym niebie . Pieczony camembert z paróweczkami w cieście francuskim Składniki: 1 ser camembert w drewnianym opakowaniu 6-8 parówek duże opakowanie ciasta francuskiego(...)dokładnie i ładnie poukładane, u mnie niektóre były po skosie i dzięki temu potrawa ładniej wyglądała. Parówki w cieście smarujemy rozkłóconym jajkiem i posypujemy sezamem. Całość wkładamy do piekarnika nagrzanego do 180°C z termoobiegiem i pieczemy około 30-35 minut, aż ładnie się zezłocą. Podajemy gorące, najlepiej w towarzystwie dobrego wina Smacznego Artykuł Pieczony camembert z paróweczkami w cieście
PatiGotujeporter. Dlatego z powodzeniem możecie zastąpić napój piwem, bo porter bez problemu można kupić w każdy sklepie. Ciasto jest puszyste, słodkie i długo trzyma wilgoć. Dlatego piernik jest zawsze pierwszym ciastem, które piekę na święta. Piernik zazwyczaj piekę w prostokątnej formie ale dzisiaj zaprezentowałam go w kształcie babki. Ciasto udekorowałam lukrem i czerwoną posypką z naturalnych owoców. Piernik(...)Przesiej mąkę z kakao. Dodaj jajko, wymieszaj. Na koniec dodaj przesianą mąkę z kakao, czekoladę, utarty marcepan i wymieszaj. Prełóż masę do formy wyłóżonej papierem do pieczenia. Piecz ciasto przez około 45 minut. Wyjmij i ostudź. W garnuszku utrzyj cukier puder z rumem na lukier. Udekoruj lukrem ciasto i posyp owocami liofilizowanymi. Pokrój piernik na kawałki. Smacznego
codojedzeniakoniec ubijania dodaję powoli cukier a następnie po jednym żółtku. Mąki mieszam i dodaję powoli do jajek mieszając delikatnie łopatką. Ciasto wykładam na blaszkę (30cmx20cm) i piekę w temperaturze 170 stopni około 30 minut (do suchego patyczka). Teraz przygotowuję krem czekoladowy: Śmietankę zagotowuję, ściągam z ognia i wrzucam do niej połamaną czekoladę. Odstawiam na chwilę, aż czekolada się roztopi(...)rozpuszczoną czekoladę, cukier waniliowy, szpinak i żelatynę i wszystko mieszam. Krem szpinakowy wylewam na ciasto i wstawiam ponownie na ½ godziny do lodówki. Kiedy krem stężeje, wylewam na niego drugą część tężejącej galaretki i posypuję malinami. (opcjonalnie możecie ułożyć biszkopty na galaretce, u mnie bez tej warstwy. Polewę zrobiłam bezpośrednio na galaretkę) Polewa: 150 g śmietanki 30% 200 g czekolady
Słodki sentymentkonkretnie dotlenianie. No a potem zjedliśmy ciasto z malinami Print Ciasto migdałowo-bananowe z czekoladą i malinami .wprm-recipe-rating .wprm-rating-star.wprm-rating-star-full svg * { fill: #343434; } Pyszne, wilgotne ciasto migdałowo-bananowe z czekoladą i malinami. Bezglutenowe Prep Time 15 minutes Cook Time 45 minutes Ingredients 250 g migdałów 1 łyżeczka proszku do pieczenia 1 łyżeczka cynamonu 2 banany(...)mąkę, wymieszać z proszkiem do pieczenia i cynamonem. W misce rozgnieść banany. Dodać jajka, syrop z agawy, i stopiony olej kokosowy, wymieszać. Zmieszać mokre składniki z suchymi. czekoladę pokroić w kosteczkę, wmieszać do ciasta, dodać maliny i delikatnie wymieszać. Przełożyć do podłużnej formy, wyłożonej papierem do pieczenia. Piec 45 minut w piekarniku nagrzanym do 180 stopni
Cooking for Emily