ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:477/1234)

Piankowy sernik z dynią 212

śmietanki: 1 szklanka śmietany 30% 1 galaretka pomarańczowa Prymulki  Dr.Oetker Cytrynowa beza  Dr.Oetker Blask pereł  Dr.Oetker Sposób wykonania: Ciasto: Do mąki pszennej dodać cukier oraz żółtko i pocięte na kawałki zimne masło, wsypać proszek do pieczenia i zagnieść jednolite kruche ciasto, wylepić spód wyłożonej pergaminem tortownicy o wym 22 cm. Schłodzić w lodówce. Masa serowa: Białka(...)mlekiem, cukrem i jajkami oraz budyniem, dodać puree z dyni,na koniec dodać ubite białka i delikatnie wmieszać w masę serową. Wylać na kruchy spód, piec w nagrzanym do 180*c piekarniku przez 20 minut, po czym temp zmniejszyć do 160 i piec jeszcze 25 minut, studzić przy uchylonych drzwiczkach piekarnika. Pianka: Galaretkę rozpuszczamy w szklance gorącej wody, zostawiamy

Wanilia i Kardamon
Czekoladowe muffiny z tartą cukinią 162

ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki rozpuszczonego masła 200 gram startej cukinii (bez skórki, na dużych oczkach) ewentualnie posiekana czekolada Jajka mieszamy(...)masłem i cukinią. W drugiej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cukier. Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Jeśli używamy dodajemy posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do silikonowych foremek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-22 minuty, do suchego patyczka. Studzimy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Czekoladowe muffiny z tartą cukinią 239

ogóle nie czuć w nich cukinii, nadaje jedynie odpowiedniej wilgotności ciastu. Składniki (na 8 dużych muffinek): 1 szklanka mąki (ja użyłam owsianej) 1/2 szklanki cukru (lub mniej) 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia szczypta soli 2 czubate łyżki kakao 2 jajka 1/3 szklanki rozpuszczonego masła 200 gram startej cukinii (bez skórki, na dużych oczkach) ewentualnie posiekana czekolada Jajka mieszamy(...)masłem i cukinią. W drugiej misce mieszamy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sól i cukier. Składniki mokre mieszamy ze składnikami suchymi. Jeśli używamy dodajemy posiekaną czekoladę. Całość dokładnie mieszamy i przekładamy do silikonowych foremek. Pieczemy w piekarniku rozgrzanym do 180 stopni przez 20-22 minuty, do suchego patyczka. Studzimy. Smacznego, Klaudia

Mango Papaja
Uśmiechnięte kotki - ciasteczka pełnoziarniste bez masła (dla dzieci) 324

pieczenia   Dodatkowo: czekolada biała lub gorzka do dekoracji Wszystkie składniki umieścić w misce i zagnieść gładkie, elastyczne ciasto(w razie potrzeby można dosypać mąki lub dodać nieco więcej mascarpone). Rozwałkować na grubość ok. 3-4 mm i wycinać ciasteczka(najlepiej przy użyciu foremki w kształcie kota), ułożyć na blaszcze wyłożonej papierem do pieczenia i piec(...)minut w 180 stopniach. Po wystudzeniu udekorować ciasteczka roztopioną w kąpieli wodnej czekoladą.  Przepis zgłaszam do akcji Moje wypieki i desery na każdą okazję link do strony książki

FitKot
Tarta z agrestem 186

masła roślinnego łyżeczka proszku do pieczenia 2 łyżki mleka roślinnego 05-1 kg agrestu Przygotowanie- uprzedzam banalnie proste: z podanych składników szybko zagnieść ciasto. Ciasto lekko rozpłaszczyć, zawinąć w folię spożywczą i wrzucić do lodówki na godzinkę lub do zamrażalnika na niecałe pół Formę do pieczenie posmarować delikatnie masłem i wylepić ciastem. Wyłożyć agrest i dodatkowo można posypać(...)cukrem, jeżeli agrest jest bardzo kwaśny. Piec w temp. 210 C około 40 minut. Smacznego

greenscarf
Odchudzona chatka baby jagi ;) 250

czemu by nie spróbować przygotować dietetycznej wersji tego ciacha? Składniki (forma /ta w której pieczemy/ około 18x23 cm): ciasto: 1,5 łyżki skrobi kukurydzianej lub budyniu waniliowego bez dodatku cukru 2 łyżki otrębów pszennych 3 jajka 0,5 łyżeczki sody kilka  kropel (około 15) stewii firmy  SteviGold masa: około 450g chudego twarogu 200g gęstego jogurtu naturalnego garść(...)szczyptą soli na sztywno otręby, żółtka, sodę, budyń/skrobię, stewię mieszamy miksując na najmniejszych obrotach dodajemy do białek pozostałą masę ciasto wykładamy na wyłożona papierem do pieczenia blachę pieczemy w temp. 180 stopni przez około 20 minut studzimy w tym czasie miksujemy ze sobą ser, jogurt, rodzynki, rozpuszczoną (dokładnie) we wrzątku żelatynę oraz stewię ostudzone ciasto przekładamy

Zdrowo i dietetycznie. Moja rzeczywistość
CHAŁKA 179

upiec pieczywo, które jest na tyle miękkie, że nie podrażni bardziej mojego obolałego gardła. No i oczywiście, nie obyło się bez dodatkowych atrakcji. Gdy wyrośnięta chałka powędrowała do pieca... pyk i wyłączyli prąd. Na szczęście, po 3 minutach wszystko wróciło do normy i moja chałka mogła się upiec :) SKŁADNIKI: 50 g miękkiego masła 300 g mleka 20 g świeżych(...)rozkruszyć do miski, zasypać cukrem i zalać ciepłym mlekiem. Wymieszać i odstawić na 10 minut, aż drożdże zaczną pracować. Dodać pozostałe składniki i dobrze wyrobić ciasto (powinno odchodzić od ręki). Przełożyć do dużej miski, nakryć ściereczka i odstawić do wyrośnięcia na około 1 godzinę. Wyrośnięte ciasto przełożyć na blat, podzielić na 3 części i z każdej z nich uformować wałek

Kuchnia w opałach
nocne ciasto drożdżowe smaczne i łatwe z mandarynkami... 199

lodówki 2 szklanki , olej 3/4 szklanki, cukier 1 szklanka, sól - szczypta, mąka pszenna tortowa 4 szklanki, skórka z cytryny 1 sztuka, mandarynki średnie 5 sztuk, lukier w opisie ciasto bez wyrabiania - samo pracuje w nocy kiedy Ty śpisz.... do miski włożyć pokruszone drożdże - jajka, z lodówki mleko, olej, cukier i sól wymieszać razem i wlać na drożdże i delikatnie(...)drożdżami startą skórkę cytryny, przesianą mąkę i drewnianą łyżką dobrze wymieszać 30x20 blacha posmarowana olejem i wyłożona papierem do pieczenia - przełożyć ciasto, powciskać cząstki mandarynek wstawić do piekarnika nagrzanego do 180C na poziom 2, piec około 40 minut, do suchego patyczka lekko przestudzone ciasto polać lukrem dość płynnym: 2 łyżki pudru cukru wymieszane z 1/2 - 1 łyżeczką gęstej śmietany

W Mojej Kuchni Lubię
Nadziewane bułeczki 197

kula. Przykryć i odstawić do wyrośnięcia. Wyrośnięte ciasto zagnieść, utworzy ć wałek, podzielić na kawałki. Z każdego kawałka uformować placuszki . Posypać natką pietruszki, położyć 1 pomidorek i 1 kulkę mozzarelli, zawin ąć i skleić. Posmarować roztrzepanym jajkiem i posypać czarnuszką. Ułożyć na blasze sklejeniem na spodzie. Piec w temp.180 stop . 20-25 minut . z tej strony

w mojej kuchni
Rogaliki z marmoladą 270

kostkę margarynę. Zagniatamy jednolite ciasto. Dzielimy je na cztery części. Każdą rozwałkowujemy na kształt koła i dzielimy (jak pizzę) na 8 lub 12 trójkątów (w zależności czy rogaliki mają być większe czy mniejsze). Na podstawę trójkąta nakładamy marmoladę lub dżem i zwijamy rolując od podstawy do czubka trójkąta formując kształt rogalika. Układamy na blaszce do pieczenia wyłożonej papierem. Smarujemy(...)pomocą pędzelka roztrzepanym jajkiem (ewentualnie mlekiem). Gdy rogaliki są już przygotowane nagrzewamy piekarnik do 180°C z termoobiegiem (lub 190°C bez). Gdy osiągnie temperaturę pieczemy do czasu, aż rogaliki się zezłocą (ok. 12-18 minut). Gdy wystygną posypujemy je cukrem pudrem lub smarujemy lukrem. Post Rogaliki z marmoladą pochodzi z bloga Poezja smaku

Poezja smaku
Chleb z ziarnami i suszonymi śliwkami 233

wszystkie ziarna, otręby i pokrojone śliwki. Stopniowo dolewaj wodę i wyrabiaj ok. 10 minut. Następnie ciasto odstaw w ciepłe miejsce do wyrośnięcia, do czasu, aż wyraźnie zwiększy swoją objętość. Wyrośnięte ciasto przełóż do dwóch form keksowych i odstaw na 15 minut. Piekarnik rozgrzej do 200C i piec 10 minut, następnie obniż do 180 C i piecz jeszcze 50 minut. Upieczone

Apetyczna babeczka
Ciasteczka imbirowo-cynamonowe 388

ciasto kruche. Odstawiamy pod przykryciem na 30 minut, by odpoczęło w temperaturze pokojowej. Po tym czasie dzielimy ciasto na 4 porcje, wałkujemy każdą z nich na grubość 5 mm i za pomocą foremki wycinamy ciasteczka. Pieczemy je około 10 - 15 minut w temperaturze 180 stopni C. Piekarnik nie musi być wcześniej nagrzany. Składniki na lukier: cukier puder woda Upieczone(...)też nie może być za gęsty. Ma się dobrze rozprowadzać na ciasteczkach. Polukrowane ciastka odstawiamy do zastygnięcia lukru.  Przepis na około 60 sztuk/6-8 osób Przygotowanie: około 80 minut bez czasu oczekiwania

Przysmaki Karolki
Tort miodowy 428

masę miodową, sodę rozpuszczoną w śmietanie, wszystko wymieszać i wyrobić ciasto- ciasto podzielić na 6 równych części (można pomóc sobie wagą kuchenną), pierwszą z nich cienko rozwałkować i położyć na spód tortownicy wyłożonej papierem do pieczenia, nakłuć gęsto widelcem i piec w 180 stopniach przez 10-12 minut do lekkiego zrumienienia- tak samo postąpić z następnymi pięcioma blatami- upieczone

Smakołyki Bereniki
Babka piaskowa, cytrynowa 397

Przygotowanie Ciasto. Obie mąki przesiać, zmieszać z proszkiem do pieczenia i sodą. Wsypać skórkę pomarańczową. Wymieszać. W drugiej misce utrzeć masło. Dodawać kolejno żółtka, cukier puder, sok z cytryny, aromat i śmietanę (lub zsiadłe mleko). Wszystkie składniki starannie utrzeć.  Ubić i dodać pianę z białek, przesypać mieszankę mąk z pkt. 1 i lekko zamieszać łyżką (już bez(...)użycia miksera). Wyłożyć do formy babkowej i piec w średnio nagrzanym piekarniku (ok. 160-170 C) przez ok. 1 h 20-30 min (wg przepisu 30-40 min.). Po upieczeniu ostudzić, wyjąć po ok 15 minutach z formy. Lukier. Składniki na lukier mieszamy w miseczce do uzyskania białej masy o konsystencji śmietany. W zależności od potrzeb można dodać cukru pudru

coolinarnastrefa.blogspot.com
TRUSKAWKOWY SERNIK JAGLANY 160

Jedliście ciasto truskawkowe z dodatkiem kaszy jaglanej? Słodki truskawkowy sernik na zimno z dodatkiem kaszy jaglanej gotowanej na mleku sojowym. Wszystko to na delikatnym biszkopcie. Alternatywa dla osób nietolerujących laktozy. Biszkopt: 4 jaja 4 łyżki mąki 4 łyżki cukru ½ łyżeczki proszku do pieczenia Masa serowa: 500g truskawek ½ szklanki cukru pudru 1 cukier waniliowy ½ szklanki kaszy jaglanej 1 szklanka mleka(...)partiami cukier i ubijamy dosyć długo (ok. 5minut). Dodajemy kolejno żółtka. Mąkę przesiewamy razem z proszkiem do pieczenia. Ustawiamy obroty miksera na najmniejsze i dodajemy po łyżce mąki. Formę (26cm) wykładamy papierem do pieczenia, na który wykładamy masę, wyrównujemy. Pieczemy 25min w 170 o C. Po wystygnięciu podzielić na 2 części. Żelatynę zalać ¼ szklanki zimnej wody. Odstawić

Słodki Zakątek