ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:159/1234)

Szarlotka z pianką 245

budyń śmietankowy lub waniliowy bez cukru dodatkowo: cukier puder do posypania bułka tarta do posypania pod jabłka Przygotowanie: Do przesianej mąki z proszkiem do pieczenia dodać cukier i masło, posiekać nożem na drobne kawałki. Dodać żółtka, śmietanę, zagnieść gładkie ciasto. Podzielić na dwa kawałki, jeden z 1/3 ciasta, a drugi 2/3 ciasta, owinąć folią i mniejszy kawałek włożyć(...)spód foremki, podpiec z 8 minut w 180 stopniach C. Podpieczone ciasto posypać bułką tartą, wyłożyć jabłka, następnie piankę i na wierzch delikatnie zetrzeć na tarce o dużych oczkach mniejszy kawałek ciasta. Piec w 170 stopniach C około 60 minut. Jeśli ciasto będzie zbyt mocno się przypiekać, przykryć je papierem do pieczenia. Po wystudzeniu szarlotkę posypać cukrem pudrem

Kuchcik gotuje
FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE ( BEZ MĄKI I CUKRU ) 157

FASOLOWE BROWNIE CZEKOLADOWE Jedno z najbardziej wilgotnych ciast jakie jadłam. Niesamowicie kremowe, ciężkie i mokre. Ciasto jest bez mąki, a cały sekret tkwi w fasolce, która zawiera dużo skrobi. Nie zawiera również cukru. Słodzikiem są banany i daktyle, więc są to naturalne cukry. Niczego nie brakuje w smaku, a fasola jest nie wyczuwalna. Gdyby ktoś zapytał mnie czym jest(...)jaja. Miksujemy blenderem. Dodajemy zmiksowane blenderem daktyle, kakao, olej i proszek do pieczenia. Ponownie miksujemy blenderem, aż masa będzie jednolita i bez grudek. Przelewamy do wyłożonej pergaminem formy 25x30 cm. i wstawiamy do nagrzanego piekarnika do 170 stopni na ok. 35- 40 minut. Ciasto powinno lekko popękać

Kuchnia Paulettes
Malinowa chmurka 462

składniki schłodzon e Składniki na kruchy spód zagniatamy.  Formujemy kulę,  owijamy w folię spożywczą, schładzamy w lodówce przez 60 minut. Blachę o wymiarach 23 x 33 cm. smarujemy lekko margaryną i wykładamy papierem do pieczenia. Ciasto wyjmujemy z lodówki i wyciskamy nimi blachę. Robię to dłońmi odpowiednio dociskając. Ponownie schładzamy w lodówce przez około 30 minut(...)Przed samym pieczeniem nakłuwamy widelcem. Pieczemy w temperaturze ok. 200 stopni  C przez około 20 minut do zarumienienia ciasta. Po upieczeniu wyjmujemy studzimy.  Galaretka z malinami Galaretki  malinowe rozpuszczamy w 3 szklankach wrzącej wody. Lekko studzimy i mieszamy z malinami. Wkładamy  do lodówki, by galaretka  lekkiego zgęstnienia. Tężejącą wykładamy na kruche ciasto, wyrównujemy

W kuchennym oknie Ewy
Kremówki papieskie 183

mąki ziemniaczanej olejek waniliowy lub 2 laski wanilii cukier puder do posypania Ciasto francuskie dzielimy na dwie równe części . Nakłuwamy widelcem lub nożem i pieczemy w temperaturze 180 C we wcześniej wygrzanym piekarniku, bez termoobiegu , tak długo aż zacznie być złote . Około 15-20 minut . Odstawiamy do całkowitego wystygnięcia .Z mleka odlewamy 200 ml i mocno podgrzewamy , nie doprowadzając(...)krem . Po wystygnięciu masę łączymy z masłem wrzucając do niego małe porcje i cały czas miksując na najwyższych obrotach . Otrzymany krem wykładamy bardzo grubą warstwą na upieczony płaty ciasta francuskiego , drugim przykrywamy krem . Wstawiamy do lodówki na przynajmniej dwie godziny . Po schłodzeniu całość pudrujemy obficie cukrem pudrem i serwujemy ..Mniam ! Smacznego ! Artykuł Kremówki papieskie pochodzi z serwisu Ogrodnik w podróży

Ogrodnik w podróży
BUŁECZKI PLECIONE - PYSZNE, CHRUPIĄCE - PSZENNE 183

ok.5-10 minut aż zacznie pracować.Do dużej miski przesiać mąki, dodać sól , letnią wodę , olej i wyrośnięty zaczyn. Dokładnie wymieszać i wyrabiać ok. 5 minut ( wyrabiałam malakserem ale można też ręcznie). Następnie miskę przykryć ręcznikiem i odstawić w ciepłe miejsce  na ok.5 minut. Po tym czasie ciasto ponownie wyrabiać przez ok 3-4 minuty.     Wyrobione ciasto przełożyć(...)papierem blaszce, przykryć ściereczką i odstawić na ok.20 minut do wyrośnięcia. W międzyczasie rozgrzać piekarnik do 220*C.Gdy bułeczki wyrosną posmarować je rozkłóconym jajkiem i posypać ziarnami. U mnie połowa posypana jest makiem a druga połowa sezamem (czarnym i białym). Można użyć dowolnych ziaren. Piec w temp.220*C  ok.25-30 minut (bez termoobiegu, tylko góra-dół) Smacznego

Smaczne Zdrowe
Muffinki z porzeczkami - "minecraftowe" 288

nagrzanego do ok.170*C Ciastka pieczemy na zloty kolor ok. 20 minut. Ponieważ użyłam samych papilotek ułożonych na blaszce, brałam po 2 szt. na jedno ciastko. Z tego samego powodu większość z nich straciła swój kształt ...  i są kwadratowe..  Syn stwierdził bez zastanowienia: muffinki minecraftowe :) Z takiej porcji ciasta wychodzi ok. 30 ciastek. Lub blaszka ciasta

Lubię to gotuję
Ciasto mleczna kanapka 4187

masła Polewa: 100 g czekolady deserowej z co najmniej 50% kakao 5 - 6 łyżek śmietany 30% lub masła 1 łyżeczka miodu naturalnego (adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({}); Jak przygotować ciasto mleczna kanapka? W garnku zagotować olej, wodę, szklankę cukru i kakao, gotować do momentu rozpuszczenia się cukru, wystudzić.  Białka oddzielić od żółtek i ubić na sztywną pianę. Nie przerywając ubijania(...)sodę i mieszać delikatnie łopatką lub łyżką, aby masa była jednolita i bez grudek mąki. Masę wlać do formy wyłożonej papierem do pieczenia i piec w piekarniku nagrzanym (góra-dół) do 175 stopni C przez 40 - 45 minut do suchego patyczka. Upieczone i wystudzone ciasto wyjąć z formy, przekroić na dwie części i przełożyć kremem. Wierzch ciasta polać

Kuchcik gotuje
kruche słoneczka z kokosem 202

mąką (wałek też należy posypywać mąką, ciasto jest dość kruche i może się targać). Wycinać ciastka okrągłą foremką i przekładać na blaszkę wyłożoną papierem. W połowie ciastek wyciąć dziurkę. Ciastka z dziurką posmarować rozbełtanym białkiem i posypać kokosem. Piec w 200*C na złoto, czyli około 10 minut. Po wystudzeniu ciasteczka bez kokosu smarować marmoladą i sklejać z ciasteczkami

Domowa Cukierenka-Domowa Kuchnia
SAŁATKA Z TORTELLINI I POMIDORÓW 196

Prosta sałatka z pomidorków koktajlowych i makaronu tortellini, z dodatkiem mozzarelli oraz szczypiorku, podana z sosem czosnkowym. Tylko 4 składniki + sos - gotowa w 10 minut! W

Kuchnia MagdaLeny
Kopiec kreta 191

proszku do pieczenia pół łyżeczki sody oczyszczanej 4 łyżki kakao 2 łyżki kawy zbożowej     Nadzienie 3 banany odrobina soku z cytryny   Krem 200 g kasza jaglanej 3 banany duże opakowanie jogurtu naturalnego lub greckiego sok z całej cytryny 3 łyżki miodu łyżeczka kardamonu     Jak zrobić kopiec kreta? Zaczynamy od przygotowania ciasta. W dużej misce(...)dodajemy suche do mokrych, mieszając cały czas. Pieczemy 50 minut 160 stopniach na średniej półce piekarnika (góra i dół bez termoobiegu). Jeśli chcemy sprawdzić czy już jest gotowe, robimy test suchego patyczka. Kaszę jaglaną dwukrotnie płuczemy, po czym przelewamy wrzątkiem. Gotujemy 20 minut do miękkości i odstawiamy do wystygnięcia. W wystudzonym cieście odkrawamy wierzch i wydłubujemy środek, pozostawiając boki

Ugotowane pozamiatane
Tarta z zielonymi warzywami i kurczakiem 252

podczas pieczenia nie robiły się bańki powietrza. Tak przygotowaną blachę z ciastem wkładamy do nagrzanego piekarnika i pieczemy ok 10 - 15 minut w 180 stopniach. Na patelni pod przykryciem smażymy pokrojoną w kostkę pierś z kurczaka oraz kilka różyczek brokułu.  Cukinię kroimy w plastry grubości max 1 cm. I smażymy ją na patelni bez dodatku tłuszczu(...)każdej strony, by zmiękła i puściła wodę. chcemy w ten sposób uniknąć sytuacji, gdy cukinia w trakcie pieczenia pozbędzie się płynów, które wsiąkają w ciasto i nie możemy się ich pozbyć, a czasem powodują zakalec.   Ugotowanego ziemniaka kroimy w drobną kostkę, podobnie jak zdjęty z patelni brokuł. Składniki wykładamy na formę z ciastem. Następnie dodajemy usmażoną pierś

Taste Of My Day
Ciasto dyniowe z jabłkami / Apple Pumpkin Bread 106

bez miksera, wszystko wystarczy szybko wymieszać trzepaczką). Korzenne ciasto tworzy z jabłkiem idealny duet. Warto jednak spróbować wersji z innymi owocami (brzoskwiniami, śliwkami czy gruszkami), z czekoladą lub orzechami. Jesienne ciasto z dynią świetnie smakuje z kremem na bazie kremowego serka kanapkowego (cream cheese), ale do udekorowania sprawdzi się też polewa czekoladowa, karmelowa, lukier lub cukier puder. Domowe ciasto(...)tylko do połączenia, inaczej ciasto wyjdzie suche!).Połowę ciasta przelać do wyłożonej papierem blaszki  (keksówka o wymiarach 23x13), nałożyć połowę jabłek, porcję ciasta i jabłka. Piec 50-60 minut w 180 stopniach. Ja oblałam swoje ciasto polewą z kremowego serka, wanilii, mleka i cukru pudru (łączymy składniki do smaku i preferowanej konsystencji), ale bez tego dodatku ciasto jest

Lekcje w kuchni
Czekoladowe ciasto z fasoli - najlepsze! 195

trochę świeżych truskawek. Ciasto pięknie wyrasta, ma idealną strukturę i smakuje przepysznie.  Składniki: 1 puszka białej fasoli (240 g, bez zalewy) 1 duży banan 2 duże jajka (2 x 60 g) 2 łyżki kakao 2 łyżki ksylitolu lub erytrytolu  1 czubata łyżka masła z orzechów nerkowca (Orzechownia) 1 czubata łyżeczka proszku do pieczenia Dodatki: 1/2 tabliczki(...)piekarnika na 180°C. Piecz w termoobiegu (góra i dół) przez 45 minut. Najlepiej sprawdzić czy ciasto jest już gotowe za pomocą wykałaczki (patyczek powinien być suchy). Pozostaw do całkowitego ostygnięcia. Następnie rozpuść czekoladę w kąpieli wodnej i wylej na wierzch ciasta. Dodaj pokrojone truskawki oraz płatki migdałowe.  Wartości odżywcze dla całego ciasta (bez dodatków): energia: 775 kcal

Zdrowie na języku :P
Naleśniki lniano-orkiszowe (wegańskie) 264

patelnia. Kiedyś próbowałam smażyć naleśniki gryczane na starej żeliwnej patelni moich rodziców i nic z tego nie wyszło. Takie patelnie trzeba używać z dość dużą ilością tłuszczu, a naleśniki bez pszenicy tego nie lubią. Do ich zrobienia potrzebna jest dobra patelnia do smażenia beztłuszczowego. Można kupic np. tu  www. sklep.dajar.pl A teraz pszepis - dzisiaj co prawda naleśniki(...)pomocy miksera. Jeśli masa jest bardzo gęsta można dodać wody. Niezbyt duże porcje ciasta nakładać na nagrzaną patelnię i rozsmarować na dość cienką warstwę przy pomocy łopatki Smażyć na małym ogniu  5-10 minut z jednej strony (jest to bardziej pieczenie niż smażenie) bez przykrycia. Obrócić dopiero gdy wierzch się lekko "zetnie" Podawać z ulubionymi dodatkami, można

pyszne zdrowości
Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem / Apple rhubarb turnovers 192

także te z jabłkami, żurawiną z sosem waniliowym – pyszności! Scroll down for recipe in English Rożki francuskie z jabłkami i rabarbarem (6 sztuk) Składniki: 1 opakowanie (375 g) ciasta francuskiego, rozmrożonego 350 g rabarbaru, pokrojonego na 1 cm kawałki 200 g jabłek, obranych i pokrojonych w 1 cm kostkę 1/2 szklanki brązowego cukru ½ łyżeczki mielonego cynamonu 1 łyżeczka startej(...)minut aż rabarbar zmięknie. Dodaj cynamon i skórkę pomarańczową i gotuj bez przykrycia przez następne 5 minut, mieszając od czasu do czasu. Zdejmij z ognia i odstaw do ostygnięcia. Włącz piekarnik i ustaw go na 200 oC. Wyłóż dwie blaszki papierem do pieczenia. Ułóż ciasto na lekko posypanej mąką powierzchni i rozwałkuj na kwadrat o grubości

karmelowy