ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:142/1234)

Ciasto z rabarbarem i budyniową pianką 457

ciasta wyjąć z zamrażalnika. Drugi kawałek ciasta pozostawić dalej w zamrażalniku. Blachę posmarować delikatnie olejem i wyłożyć papierem do pieczenia. Tak przygotowaną blachę wylepić wyjętą  z zamrażalnika większą częścią ciasta. Ciasto wstawić do piekarnika nagrzanego do 180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) i piec przez około 20 minut, aż ciasto stanie się złociste. Upieczone ciasto wystudzić(...)wystudzone ciasto. Pokrojony rabarbar odsączyć z nadmiaru soku. Wyłożyć na piankę. Pozostałą część ciasta wyjąć z zamrażalnika. Zetrzeć na tarce o dużych oczkach (twz. grube wiórki).  Wiórkami ciasta posypać rabarbar. Ciasto piec w piekarniku nagrzanym do  180 stopni (grzałka górna i dolna, 3 półka) przez 45 minutCiasto kroić po całkowitym wystudzeniu. Upieczone, wystudzone ciasto można oprószyć

Gospodyni Miejska
Biszkopt z bezą i masą budyniową 123

Najpierw pieczemy biszkopt. Na początku rozdzielamy żółtka od białek. Później białka ubijamy na sztywną pianę. Do ubitych białek dodajemy ŁYŻKA PO ŁYŻCE (to bardzo WAŻNE) cukier i cukier wanilinowy, cały czas ubijając. Następnie do jednolitej piany z cukrem dodajemy po jednym żółtku, za każdym razem dobrze ubijając. Na samym końcu do dobrze wymieszanego ciasta przesiewamy przez sitko mąkę i proszek(...)mieszamy nie za długo, tylko do momentu połączenia składników. Ciasto wylewamy do wyłożonej papierem do pieczenia formy i pieczemy w 160° z termoobiegiem do tzw. suchego patyczka. Biszkopt powinien być gotowy po około 40 – 45 minutach, ale wszystko zależy od mocy piekarnika. Gotowy zostawiamy do wystudzenia. Kolejno przygotowujemy bezę orzechową. Białka ubijamy na sztywno. Następnie dodajemy cukier

PatiGotuje
Chleb marchwiowy na zakwasie 173

mokre, lepkie ciasto, około 2 minut. Jeśli nie jest lepkie w dotyku, dodaj więcej soku lub wody. Dodaj żurawiny i słonecznik. Wymieszaj, aż się połączą z ciastem. Przykryj miskę wilgotną ściereczką i odstaw na kilka godzin lub na noc, by ciasto wyrosło. Powinno być go ok. 2 razy więcej. Zwilżoną ściereczkę posyp mąką i kminkiem. Przełóż ciasto z miski(...)elipsę. Zwiąż luźno rogi ściereczki, aby pokryły ciasto. Umieść w ciepłym miejscu, bez przeciągów, do wyrośnięcia na 1-2 godziny. Ciasto jest gotowe, gdy jego ilość jest prawie podwojona . Bardzo ostrożnie przełóż ciasto ze ściereczki – górą do dołu, do garnka lub formy. Piecz ok. 50-55 minut do "suchego patyczka". Wyjmij chleb z formy i umieść go na kratce

Weekendy w domu i ogrodzie
Brownie z kaszy gryczanej z musem truskawkowo-miętowym 170

opakowaniu przez 15-20 minut (polecam 20 minut, aby lekko się rozgotowała), następnie odstawiamy na ok 10 minut do przestygnięcia, przekładamy do misy malaksera i blendujemy na gladką masę. Podczas blendowania dodajemy cukier trzcinowy i waniliowy. Staramy się uzyskać jak najgładszą masę bez grudek. Gorzką czekoladę wraz z masłem rozpuszczamy w kąpieli wodnej i  odstawiamy do ostygnięcia(...)dodajemy roztopioną czekoladę, masę z kaszy gryczanej i mąkę. Powinna powstać gęsta, jednolita masa bez większych grudek. Na koniec dodajemy dość grubo posiekaną czekolade mleczną i mieszamy. Ciasto wylewamy na natłuszczoną blachę i wkładamy do rozgrzanego do 180 stopni piekarnika. Pieczemy ok 50 minut lub do "suchego patyczka".W tym czasie umyte i obrane z szypułek truskawki blendujemy

Zawsze głodna!
Orkiszowe ciasto z truskawkami i ptasim mleczkiem (bez cukru) 182

kilka minut na wysokich obrotach miksera). Dodawać powoli olej, nadal ubijając. Mąkę wymieszać z proszkiem i budyniem w osobnej misce. Dodawać do masy jajecznej na przemian z jogurtem naturalnym. Krótko zmiksować do połączenia składników. Tortownicę wyłożyć papierem do pieczenia (dno i boki), wylać ciasto, wyrównać i wyłożyć na wierzch truskawki. Piec w 180 stopniach około 45-50 minut(...)czas miksując. Jeśli pianka jest nadal płynna, przez chwilę schłodzić w lodówce i ubić ponownie, aby pianka była puszysta. Wyłożyć na upieczone ciasto i schłodzić całość w lodówce. Artykuł Orkiszowe ciasto z truskawkami i ptasim mleczkiem (bez cukru) pochodzi z serwisu Fitkot

Fitkot
Gofry belgijskie z kremem kawowym 175

inne potrzebne składniki można kupić bez wychodzenia z domu w supermarkecie internetowym bdsklep.pl . Lubię i często robię zakupy w sklepie internetowym, gdyż jest to duża wygoda i oszczędność czasu. Ciekawa jestem, czy również lubicie korzystać z takiego rozwiązania i robicie zakupy przez internet? Ilość porcji: 12 Czas przygotowania: 40 - 50 minut Składniki: 2 jajka (L) 180 ml wody gazowanej(...)pianę i delikatnie wymieszać z ciastem. Przykryć i odstawić na około 15 - 20 minut w ciepłe miejsce do czasu, aż ciasto ruszy i pokryje się pęcherzykami powietrza. Ciasto nakładać małą chochlą na rozgrzaną gofrownicę i piec do zrumienienia, aby były chrupiące. U mnie w gofrownicy o mocy 1200 W piekłam około 7 minut bez jej otwierania. Podawać z kremem

Kuchcik gotuje
Pizza z gyrosem 223

minut przykryte ściereczką. Następnie wałkujemy bez podsypywania mąką.  Następnie ciasto smarujemy ketchupem i posypujemy oregano. Kolejno układamy pokrojone pieczarki i paprykę. Dodajemy kukurydzę. Kurczaka kroimy i posypujemy przyprawą do gyrosa. Smażymy razem z pokrojoną cebulką. Układamy na pizzy, na to starty żółty ser i oregano. Pieczemy ok 20 minut w 180 stopniach

Aga w kuchni
Szarlotka z bezą na kruchym owsianym spodzie 174

Wyzwanie. Dla każdego z nas coś innego nim jest. Zamartwiamy się nieraz bez końca, jak to będzie i czy nam się uda. Ale czy warto aż tak bardzo zaprzątać sobie umysł strachem? Może lepiej nastawić się pozytywnie i cieszyć się tym co nowe i niewiadome. Liczyć, że to właśnie dobro otrzymamy od drugiego człowieka. I życiową lekcje. Powodzenia(...)Ciasto schładzamy w lodówce około 30 minut. Następnie wykładamy nim kokilki. Jabłka myjemy, obieramy ze skórki i kroimy w kostkę. Przekładamy do miski, dodajmy posiekane rodzynki i orzechy włoskie. Mieszamy z cukrem, cynamonem, kakao i wanilią. Przekładamy do kokilek. Piekarnik rozgrzewamy do 160 stopni Celsjusza. Szarlotki pieczemy około 25 minut. Około 10 minut przed końcem pieczenia przygotowujemy bezę

Kuchnia Pani Wiosny
Drożdżówka z serem – strucla serowa 240

sól. Wyrabiamy razem na jednolite, elastyczne ciasto – najlepiej ok. 10 minut (ręcznie lub hakiem miksera). Dłużej wyrabiane ciasto będzie smaczniejsze. Przykrywamy ściereczką i odstawiamy na 40 minut do wyrośnięcia w ciepłym miejscu. W tym czasie twaróg dokładnie rozgniatamy widelcem wraz z cukrem pudrem oraz skórką otartą z wyparzonej wrzątkiem pomarańczy. Wyrośnięte ciasto uderzamy dłonią w celu odgazowania. Rozwałkowujemy(...)najmniej 1,5 godziny do wyrośnięcia (ciasto z dużą ilością nadzienia dość wolno rośnie). Ja zostawiam je w piekarniku nagrzanym do 30 stopni. Po wyrośnięciu piekarnik nagrzewamy do 180°C (grzanie góra-dół), wstawiamy ciasto, nakrywamy luźno wierzch papierem do pieczenia (aby nie spiekło się na górze) i pieczemy ok. 45-50 minut. Po upieczeniu możemy posmarować drożdżówkę lukrem

Poezja smaku
Szybkie ciasto czekoladowe bez pieczenia 175

naprawdę ochoty na coś słodkiego) do gotowego ciasta nie potrzebujemy dużo czasu. Choć, co prawda najlepiej przygotować je wieczorem, żeby mogło przez noc stężeć. Szybkie ciasto czekoladowe bez pieczenia 250 g herbatników lub ciastek kruchych 50 g suszonej żurawiny 150 g masła 250 ml wody 60 g kakao 100 g cukru + 150 ml śmietany 30% + 100 g czekolady(...)czas mieszając. Odstaw do przestygnięcia. Gotową polewę przelej na ciasto. Ponownie wstaw do lodówki na ok. 4 godziny, a najlepiej na całą noc. Gotowe ciasto przechowuj w lodówce. Smacznego Artykuł Szybkie ciasto czekoladowe bez pieczenia pochodzi z serwisu 365 dni dookoła kuchni

365 dni dookoła kuchni
MUFFINKI SNICKERS 1402

drugiej misce. Następnie połączyć je ze składnikami suchymi. Do całości dodać pokrojone snickersy i zamieszać. Ciasto nakładać do formy od muffinek wyłożonej papilotkami(najlepiej nakłada się łyżką do nakładania lodów).  Piec w temp. 190 stopni C przez ok. 20 minut(bez termoobiegu). Smacznego

Smaczne Zdrowe
Chleb tostowy 189

wyrośnięcia na ok. 40 minut. Kiedy ciasto wyrośnie formę do pieczenia smarujemy masłem lub oliwą i posypujemy bułką tartą. Następnie przekładamy ciasto do formy i odstawiamy jeszcze na pół godziny żeby dodatkowo podrosło. Pod koniec tych 30 minut włączamy piekarnik i nagrzewamy do temperatury 210 stopni – bez termoobiegu grzałki góra/dół. Eliza w swojej książce proponuje(...)wpływem temperatury powinien parować ). Dzięki temu chleb będzie miał chrupiącą skórkę, a w środku będzie miękki i puszysty. Po włożeniu do piekarnika formy zmniejszamy temperaturę do 200 stopni i pieczemy chleb przez 30-35 minut . Po upieczeniu chleb wyjmujemy z formy i studzimy na kratce. Smacznego

Kuchenne Wariacje
Jagodzianki, jak z cukierni 436

pieczenia i posypaną bułką tartą. Odstawić na około 20-30 minut przed włożeniem do piekarnika Piec: 25-30 minut w temperaturze 180 stopni- W bardzo dobrze nagrzanym piekarniku Ostudzone bułeczki polać lukrem i poczekać aż ostygnie. Można je jeść również na ciepło :D Smacznego :) Zobacz także: Bułki truskawkowe bez drożdży             Ciasto jogurtowe

KreatywnePiny