ciasto bez pieczenia w 10 minut - 18500 przepisów (strona:14/1234)

ciasto drożdżowe na suchych drożdżach z jabłkami z nutą pomarańczy... 163

patelni podsmażona z 2 łyżkami cukru do odparowania wody do ciasta wlać stopione letnie masło i dodać skórkę pomarańczową, mikserem z 4 minuty połączyć składniki forma 30x25 cm z papierem do pieczenia, ciasto bez wyrastania wyłożyć do formy, na wierzch powtykać obrane ósemki jabłek i zostawić teraz do wyrośnięcia na 40 minut z podanych składników mikserem spiralami zrobić

W Mojej Kuchni Lubię
Mazurek orzechowy z kremem z kaszy manny 378

Blaszkę o wymiarach 20 x 30 wyłożyć papierem do pieczenia. Nagrzać piekarnik do 180 C Ciasto włożyć do blaszki i rozsunąć na całą blaszkę. wygładzić powierzchnię. Następnie nakłuć widelcem na całej powierzchni. Piec 20-25 minut. Ciasto lekko urośnie i nabierze lekko złotego koloru. Odstawić ciasto do ostudzenia. Wykonanie bezy – białka ubić na sztywną pianę. Jak białka(...)obroty 3, czas 1 minuta do masła dodać 3 łyżki kaszki, wymieszać obroty 4, czas 30 sek nałożyć motylek, ucierać obroty 3 i co jakiś czas dodawać pozostałą masę z kaski. Formowanie ciasta do tej samej blaszki co było pieczone ciasto włożyć upieczone ciasto krem z kaszki manny rozłożyć na cieście teraz delikatnie położyć bezę orzechową, lekko przydusić przykryć ciasto

Kuchnia Pokoleń
Mazurek migdałowo-kajmakowy z bezą 184

zagnieść ciasto. Ciasta zagniatać jak najkrócej. Gotowe ciasto wstawić do lodówki na około godzinę. Formę 24 cm x 24 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Ciasto wyjąć z lodówki. Uformować wałek i odciąć od niego około 1/7 ciasta. Rozwałkować ciasto i przełożyć do formy. Piec w piekarniku z termo-obiegiem nagrzanym do 180 stopni około 15-20 minut (uważać(...)minut w termo-obiegu w 150 stopniach, jeśli beza zbytnia się zarumieni możemy zmniejszyć nieco temperaturę pieczenia. Z pozostałego ciasta przygotować ozdoby do mazurka. Ciasto rozwałkować i stworzyć z niego dowolny wzór za pomocą foremek do ciasteczek. Ja użyłam foremki w kształcie motylków. Ciasteczka piec przez 10 minut w 180 stopniach. Następnie ozdobić je lukrem lub czekoladą. Można użyć

Mania Gotowania
Migdałowe, kruche ciasto z wiśniami i bezą 805

pieczenia. Gdy beza jest gotowa, wyciągamy ciasto z piekarnika. Równomiernie, po całej powierzchni, ciasto posypujemy bułką tartą.  Następnie rozkładamy wiśnie. Na wiśniach rozkładamy bezę. Starajcie się nie dotknąć bezą blaszki. Ciasto będzie się łatwiej kroiło. Tak przygotowane ciasto wkładamy do piekarnika i pieczemy, w tej samej temperaturze i na tych samych grzałkach, przez 45 minut. Smacznego :) Ciasto przechowujemy(...)bez przykrywania, na zewnątrz (nie w lodówce). Dzięki temu beza zachowa chrupkość

Smak mojego domu
Pawi ogon 235

wielkość blaszki (23,5x35,5 cm) . Na jeden placek wykładamy bezę. Pieczemy w180 st. C do zrumienienia, ciasto bez bezy ok 10 minut, a ciasto z bezą ok. 20 minut. Ciasto na rolady: 4 szklanki mąki pszennej 3/4 margaryny 5 łyżek kwaśnej śmietany 2 łyżeczki proszku do pieczenia 2 jajka 3 łyżki miodu 1/3 szklanki cukru słoik ulubionego(...)plastry, przekładamy do garnka, wlewamy wodę i dusimy aż zaczną się rozpadać, wtedy wsypujemy galaretki i mieszamy aż się rozpuszczą. Studzimy. Złożenie ciasta: ciasto miodowe bez bezy wkładamy do blaszki, w której się piekło i smarujemy połową kremu waniliowego. Układamy roladki i zalewamy je masą jabłkową. Odstawiamy w chłodne miejsce aż masa stężeje, a następnie rozsmarowujemy resztę kremu

Cynamonowe szczęście
Jagodzianki odrywane z kruszonką i lukrem 206

Przepyszne jagodzianki odrywane, które podpatrzyłam na blogu u Danusi - może i pracochłonne ale ich smak wynagradza każdą poświęconą im minutę :) Dzięki pieczeniu ich w mniejszej blaszce i bez odstępów ciasto w środku jest puszyte i mięciutkie, a jednocześnie bez problemu można je podzielić na porcje. Nadzienie jest cudowne, nie wypływa ze środka - po prostu pychotka! Nawet mój(...)mleku, wlać do mąki, lekko przemieszać tak, żeby na wierzchu była mąka, odstawić na 15-20 minut aż rozczyn zacznie pracować (drożdże się "spienią" i wyjdą nad mąkę). 2. Ciasto :  Do gotowego rozczynu dodać masło, żółtka, cukier puder i sól, wyrobić ciasto (ręcznie lub mikserem) aż zacznie odchodzić od ręki (nie będzie się już kleiło do rąk). Przykryć ściereczką

Kto ugości moich gości?
Łatwy jabłecznik przekładany ciastem kruchym 226

nich cynamon i dokładnie wymieszałam. Foremkę wyłożyłam papierem do pieczenia, a piekarnik nastawiłam na 180 stopni. Jedną częścią ciasta kruchego wylepiłam dno foremki (najlepiej je rozwałkować, ale niestety wałka tutaj nie posiadam) i posypałam łyżką bułki tartej (dzięki temu ciasto nie rozmięknie), nałożyłam połowę jabłek i wstawiłam na 20 minut(...)piekarnika. Pod koniec pieczenia pierwszej połowy, ubiłam białka z sola i do ubitych dodawałam łyżka po łyżce cukru aż piana była gęsta lśniąca. Gdy pierwsza część ciasta była upieczona wyjęłam ją z foremki (wraz z papierem), wyłożyłam ją nowym papierem, wykleiłam ciastem, nałożyłam jabłka i na końcu bezę. Pieczemy również w 180 stopniach około 25 minut. Musicie uważać, żeby

Relaxtime
Quiche pełnoziarnisty z tuńczykiem i cebulą 207

ciasto. Zawinąć w folie spożywcza i schłodzić w lodówce przez przynajmniej 30 minut. Formę do tarty wysmarować tłuszczem. Ciasto rozwałkować na wysypanej mąką stolnicy, nawinąć na wałek i przenieść na formę. Wystające poza formę ciasto odciąć. Ciasto gęsto nakłuwać widelcem. Farsz: cebule pokroić w piórka, seler naciowy i paprykę w kostkę. Warzywa umieścić w rękawie do pieczenia i piec(...)minut w 180 stopniach C. Na ciasto wykładamy odsączonego tuńczyka oraz warzywa (bez wody powstałej podczas pieczenia). Jajka bełtamy, mieszamy ze śmietanką, startym serem oraz sola i białym pieprzem. Wlewamy mieszankę jajeczna na warzywa. Pieczemy 30 minut w 190 stopniach

Pyry na Gaz
SERNIK BEZ SERA Z WIŚNIAMI / ŚMIETANOWIEC 108

przepis na fantastyczny sernik bez sera , znany również jako sernik ze śmietany. Dodałam do niego wiśnie z własnego ogrodu – to był fantastyczny pomysł! Wspaniale komponują się ze słodką masą. PALMA sprawdza się idealnie do kruchych ciast! Przetestowałam wielokrotnie! Spróbujcie i Wy! Smacznego! SKŁADNIKI: KRUCHE CIASTO: – mąka pszenna – 230 g – proszek do pieczenia – 1 łyżeczka(...)jedną część mrozimy. Połową ciasta wylepiamy tortownicę. MASA SEROWA: Śmietana i jajka powinny być w temperaturze pokojowej. Białka podbijamy dodając pod koniec po łyżce cukru ( stopniowo ). Dodajemy budyń, miksujemy krótko. Dodajemy stopniowo śmietanę mieszając już szpatułką lub łyżką. Masę wyciągamy na ciasto. Układamy owoce ( nie wciskamy ). Ścieramy zmrożone ciasto. Pieczemy ok. 60 minut w 180C ( bez termoobiegu ). Studzimy przez

Ostra na Słodko
Ciasto śmietanowo-porzeczkowe z bezą 806

papierem do pieczenia. Jajka ubić z cukrem przez około 8 minut. Mąkę przesiać z kakao. Do masy jajecznej dodać łyżkę oleju oraz mąkę z kakao. Delikatnie wymieszać tylko do połączenia składników. Ciasto włożyć do piekarnika nagrzanego do 170 stopni i piec około 25 minut (do suchego patyczka). Upieczone ciasto odstawić do wystygnięcia a następnie zdjąć papier. Beza czekoladowa(...)oraz przesiane kakao z mąką ziemniaczaną. Blaszkę w której piekło się ciasto wyłożyć ponownie papierem do pieczenia. Wyłożyć bezę i wyrównać powierzchnię. Wstawić do piekarnika nagrzanego do 160 stopni. Piec 20 minut, zmniejszyć temperaturę do 90 stopni i piec jeszcze 30 minut. Wystudzić. Wyjąć z papierem z blaszki. Krem: 500 g mascarpone 300 ml śmietany 36% 3 łyżki cukru

Moja Galeria Smaku
orzechowo-jabłkowe------nut-apple 372

Składniki: beza 1 łyżka maki ziemniaczanej 1 szklanka cukru pudru 4 białka ciasto orzechowe 1 łyżeczka proszku do pieczenia 350 g mąki pszennej tortowej cukier wanilinowy 230 g zimnego masła 1/2 szklanki cukru pudru 4 żółtka 1 łyżeczka cynamonu 130 g orzechów włoskich krem 2 szklanki mleka 2 łyżki mąki ziemniaczanej 3 łyżki likieru jaki lubimy 3 łyżki maki(...)lodówki na 30 minut. Po tym czasie w yłożyć papierem do pieczenia blaszkę o wymiarach 26x 34 cm . Ciasto podzielić na dwie części. Jedna część cienko rozwałkować i wyłożyć nim dno formy. Na wierzchu ciasta rozsmarować jabłka. Piec ciasto w 160 C z termoobiegiem ok 30 minut

w mojej kuchni
Wegańskie drożdżowe ciasto z karmelizowaną dynią pod orzechową kruszonką 171

pokrój na kawałki podobnej wielkości co dynię. Blachę wyłóż papierem do pieczenia. Układaj bez zbędnej staranności kawałki ciasta a na przemian co 2-3 kawałek ciasta na do dynię. Całość posyp kruszonką. Tak przygotowane ciasto odstaw do ponownego wyrastania na około 15-30 minut (krok 13). Piecz w temperaturze 170-180 stopni bez termoobiegu 50-60 minut

greenscarf
Jogurtowy murzynek 204

górnych wymiarach 12 cm x 35 cm, wykładamy papierem do pieczenia. Do małej miski wsypujemy mąkę, kakao, proszek do pieczenia, sodę, cukier z wanilią i całość mieszamy. Do dużej miski, w której będziemy ucierać ciasto, wkładamy masło i wsypujemy cukier. Masło z cukrem ucieramy mikserem, aż powstanie jasna i puszysta masa. Do utartej masy, cały czas ucierając, dodajemy(...)ucieramy, do połączenia się składników. Dodajemy jogurt i ucieramy, do połączenia się składników. Ciasto wylewamy na blaszkę i wkładamy do nagrzanego piekarnika. Pieczemy je, aż osiągniemy efekt suchego patyczka. W temperaturze 175 stopni trwa to 45 minut. Ja piekę na grzałkach: dół + góra, bez termoobiegu. Ciasto posypujemy cukrem pudrem

Smak mojego domu
Tort pomarańczowy z truflami 251

alkoholem (Rum Bacardi) , którym mam zalaną skórkę pomarańczową. Można też użyć likieru pomarańczowego lub samego soku. Spód formy wykładamy papierem do pieczenia (moja tortownica jest dosyć niska, więc na wszelki wypadek „podwyższyłam” ją paskiem z papieru do pieczenia). Piekarnik rozgrzewamy do temperatury 155°C. Białka oddzielamy od żółtek. Do żółtek wlewamy olej – mieszamy rózgą. Dodajemy sok wyciśnięty(...)rózgą, następnie szpatułką zgarniamy ciasto od spodu, aż obie masy dokładnie się połączą i nie będzie widocznych żółtych smug. Ciasto przelewamy powoli do przygotowanej formy. Formę wstawiamy do szczelnej blaszki, do której wlewamy wrzątek do 1/3 wysokości tortownicy. Wstawiamy na dolną półkę nagrzanego piekarnika (grzanie góra – dół, bez włączonego termoobiegu) i pieczemy 75 minut. Gotowe ciasto wyjmujemy

mojewypiekiinietylko
CIASTO CZEKOLADOWE POLSKIE MŁYNY 175

jest bardzo fajnie wykonana, na pewno nam się nie rozpadnie podczas pieczenia ciasta.  Polecam w 100 % bo zarówno Ja jak i Moi Goście byli tym ciastem zachwyceni. Dodam , że ciasto robi się bardzo szybko .  Zapraszam również do odwiedzenia Strony  oraz FP POLSKIE MŁYNY SKŁADNIKI : 🍴Ciasto Czekoladowe z Mąki Szymanowskiej Polskie Młyny 🍴2 Jajka 🍴75 g Margaryny(...)wysokich obrotach. 🍴Gładką masę przekładamy do foremki dołączonej do Ciasta Czekoladowego Polskie Młyny.   🍴Wstawiamy do piekarnika lekko rozgrzanego i pieczemy bez termoobiegu w temperaturze 160-165 stopni C przez 40-50 minut. 🍴Ciasto można posypać cukrem pudrem albo polać polewą czekoladową. Ja nie dodawałam już nic , ponieważ ciasto samo w sobie było idealne.  🍴Czekamy aż ciasto

Gotowanie Patki